התייעצות או סוג של סיעור מוחות

  • פותח הנושא smaak
  • פורסם בתאריך

smaak

New member
יש בעיירה שני סופרמרקטים

לא גדולים, ויש עוד סופרמרקטים גדולים במרחק נסיעה לא גדול.
אבל עדיין יש כאן קצביות, מאפיות ודגיות (לא יודעת איך לקרוא לזה בעברית, חנות דגים?), ואנשים קונים בהן ביומיום כמויות קטנות ליום או יומיים. לפחות לגבי בשר, לא מצאתי שאיכות הבשר בקצביות טובה יותר ממה שאני יכולה למצוא בסופרמרקט, והם בדרך כלל גם יותר יקרים, אבל כן תומכים בעסקים המקומיים וקונים מהם.

אבל בהחלט נכון לומר שיש כל מיני מאפיות שקונות לפחות חלק מהמוצרים שלהן מספקים חיצוניים. לא נתקלתי בזה כאן בעיירה. כן נתקלתי לעומת זאת באופה שמכין את המאפים ממשפחת הקרואסון עם מרגרינה ולא עם חמאה, ולדעתי זה מזעזע.

וכמובן תודה רבה. פעם, באחת השיחות האלה על מה שנעשה כשנזכה בלוטו, הוא אמר שהוא יהיה בכל זאת חייב לאפות, כי אם הוא לא יאפה, הוא ימות.
 

smaak

New member
תודה לכולם

העליתם הרבה רעיונות מעניינים, יש לי רשימה משלי וגם הוספתי רעיונות מכאן.
אני מבטיחה לעדכן אתכם בהמשך, וכשיהיה לי קצת זמן אצלם תמונות נוספות של המוצרים ואעלה כאן.
 

salo22

New member
נשמע שאתם יודעים טוב מאוד

מה אתם עושים בכל מקרה, כבר מהפוסט המקורי שלך נשמע שאתם עובדים קשה ונותנים הרבה כבוד לסביבה ולמקצוע, וזה אולי הדבר החשוב ביותר
בהצלחה..
 

alma fa

New member
קראתי באיחור


מוסיפה דברים שלא בטוח בכלל שיתאימו לכיוון, אבל זה מה שאני יודעת להוסיף..
- חבילות של מבחר עוגיות, כמה וכמה סוגים קורצים ומפתים, מסודרים כמו בונבוניירה של עוגיות, משהו כזה לפינוק יום-יומי ולא לאירועים מיוחדים, שנראה מיוחד ולא תעשייתי, אבל המחיר שווה לכל נפש, וגם מחזיק טרי די הרבה זמן (אני אגב חובבת עוגיות גרנולה, כשהן מלאות כל טוב ועשויות מוצלח:)
- דברים כיפיים ופשוטים יחסית, שימשכו ילדים ואמהות עם ילדים אחרי ביה"ס או החוג, כמו שוקולד מקושט על מקל (כמו בתמונה), קאפקייקס או מאפינס טעימים, מזינים (קמח מלא, סובין ופרי ואולי טיפה קרם וניל לפינוק) ואסתטיים אבל לא יותר מדי פנסיים, מן התוצרת שלכם. (רק לא מאפינס גזר בבקשה!
) ואני נזכרת (משום מה) למשל שבדיזנגוף היתה חנות לממכר פרעצלים וכריכי-פרעצל, למשל פרעצל-פיצה, שהיתה שוס גדול בעיקר לילדים והוריהם. אולי גם פיתה טריה טריה עם ממרח שוקולד ובננות 'מקורמלות'? לא טעמתי, אבל יש מקום בת"א שטופת המחאה החברתית, בו מוכרים את הקצה השל פיתה עם התערובת הנ"ל ב-11 ש"ח (או אולי זה עלה מאז שראיתי). אז הבלגים לא ישתפו פעולה עם תמחור כזה, אבל אולי משהו בואריציה מתאימה, אולי אפילו מבחר קטן של סנדוויצ'י פיתה שטריותם מעלפת, שעדיין ימשוך קהל ולא יהיה מסובך מדי?
או אולי כדאי לטפח את הקסם של המקום (אנא עארף איך עושים את זה, פה קפה, שם אפלולית, אולי ספה או פוף מזמין, אולי מדף ספרים אם יש מקום ואוירה מרובת רבדים, שהופכת את המקום ליותר מחנות פרקטית. מן רוח כזו כזה שמי שמזדמן למקום בטעות יזכור אותו היטב דווקא בגללה, ולא רק בגלל התוצרת) שיתפוס אאורה 'מאגניבה' כזאת כמו של כל מיני כוכי קפה בברלין, לא יותר מדי כדי שהלקוחות של הלחם המרובע עדיין ירגישו בבית, אבל מספיק כדי שלמי שנכנס תהיה הרגשה של הפסקונת מפנקת במקום עם קסם, בתוך מרוץ היומיום?
והכי חשוב, אתם באמת באמת מקסימים, יפים ואופים, ואת אשת חיל שאין דברים כאלה. באמת מקוה שיצליח לאורך ה-40 שנה הבאות לפחות, ושיהיה הרבה יותר קל עם הזמן
 

alma fa

New member
אוי, בסוף שכחתי להוסיף את התמונה:)

התכוונתי למקלות שוקולד כאלה (מה שנקרא בארץ 'מקל שוקולד בלגי'). זה לא צריך להיות באיכות של פרלין, רק שוקולדי ומשמח:)
 

smaak

New member
זה בשביל המאפייה באמסטרדם

כרגע יש לנו רק פרעצל מזן חתול קרצייה שאני יודעת שאת מעדיפה על פני לחמים.
ויותר טוב שלא תטעמי את הפיתות שמוכרים כאן. יש כאן גירסה חיוורת לפיתה בשם oven koek, לגמרי לא מלבב.
 

ofinn

New member
לא יודעת אם זה הכיוון ואם יהיו לכך קליינטים

אבל אולי תעשו משהו יחד עם השכן הקצב.
תציעו לו לבנות יחד מתכון ששולח לקוחות שלכם לקחת ממנו רוסטביף,
ואת הלקוחות שלו לקנות אצלכם איזה לחם שאתם רוצים להכיר ללקוחות.

אם את רוצה להוציא את הלקוחות מהקיפאון,
תחשפי אותם באופן קבוע למשהו חדש ספציפי.
אל תחליפי כל יום ותציגי עוד משהו חדש ומרגש,
אלא במשך שבוע/חודש שלם תציעי להם לטעום ולקנות את הלחמנייה המרובעת או WHATEVER
 
העסק שלכם נשמע מקסים

הרבה בהצלחה :)
חשבתם אולי להציע מנוי למשלוח לחמניות טריות כל בוקר? אפשר לשכור שליח לשעה-שעתיים מוקדם בבוקר וליהנות מלקוחות קבועים שיקבלו את המוצרים שלכם עד הבית גם אם הם גרים בקצה השני של העיירה. בנוסף הם גם משלמים מראש לחודש של אספקה.. מבחינת תזרים מזומנים נראה לי שזה עשוי להשתלם, אבל אני ממש לא מתחום השיווק..
העצות של ארסניק נשמעו לי מעולות! סחתיין..
 

Cafe Latte

New member
טוב, אני מתנצלת אבל

רעיונות אין לי

מה שכן, זה אחד השרשורים היותר מעניינים שיצא לי לקרוא (כנ"ל לגבי השרשור הקודם שפתחת, שבו סיפרת על העבודה שלכם במאפייה). ממש קוראת אותך בשקיקה :)
 

Tanaqui

New member
חותמת על כל מילה של קפה לאטה

גם התיאורים שלך וגם הרעיונות שקיבלת פשוט עושים חשק ללכת ולפתוח עסק כזה בדיוק...
תמשיכי לספר מה קורה, אני מאוד נהנית לקרוא אותך!
 

נופשת

New member
יש לך רשימת דיוור?

אצלי זה קצת שונה, אני אופה לפי הזמנות.
אבל משחקת עם רשימת הדיוור, טיזרים לחגים, הסברים על קמחים ותהליכים וכו'.
מידי פעם אני מייחצנת לחמים שמזמן לא הכנתי ובא לי עליהם, או מאפים לחילופין.
סדנאות לילדים ואו מבוגרים, גם שווה לשקול.
נוסף לכל העצות הנוספות שניתנו לך.
בזכות האיש שלך שאופה, כתבתי בפורום הזה, שאני אמות.
 

smaak

New member


אני מקווה שתמשיכי לכתוב.

אין לי רשימת דיוור, אם כי זה משהו שנמצא אצלי בתכנית. לפני החגים החשובים אנחנו מחלקים פלאיירים בתיבות הדואר ובחנות לגבי הזמנות של מוצרים מיוחדים (למשל בקריסמס יש את הkerst buche, מה שקוראים בצרפתית בוש דה נואל), או לפני פסחא וכו'.

מכניסים לחמים חדשים, אבל לא בתדירות של שבוע, אלא יותר בתדירות של כל חודשיים שלושה, אם כי יש לי גם רעיון ללחמים חד פעמיים כמו פוגאס למשל, שלא מתאים לכל שימוש.
 

נופשת

New member
כיף לקרוא אותך תמיד

אצלי, יש את השלד הקבוע.
מומלץ שבועי, מתוך המגוון הקיים. כי השעמום הוא אם כל חטאת.
מיוחדים לשישי.
וכמובן הזמנות מיוחדות לארועים.
 

Hezi Gvili

New member
בקצרה 3 אבני יסוד

המטרה שלכם היא כסף.
תחשבי כל הזמן איך את מגדילה מכירות - למשל קנית לחם מגיע לך עוגת שמרים בחצי מחיר וכו'. אבל הפוקוס הוא הגדלת מכירות
ביחד עם זה - מינימום הוצאות תפעול ומלאי.
דגש על המלאי - תכינו רשימה יומית ותעקבו במשך שבועיים לפחות כמה פריטים מכרתם מכל מוצר אח"ב תבדקו מה הממוצע. תקבעו לעצמכם רמת חוסר ותייצרו את המינימום האפשרי כדי לה לזרוק מוצרים לפח.

מבחינם טעמים - אני הייתי עושה סקר יזום לגבי מגוון ועדיפויות לגודל / טעם אהוב וכו'
 

smaak

New member
שוב הרבה תודה


גם על הפירגון וגם על העצות ועל היחס. שמרתי את השרשור בבוק-מארקס שלי, כבר רשמתי חלק מהדברים, וייקח לי כמה ימים לעבד את כל החומר שפרשתם בפניי.

הרבה הרבה תודה!!!!
 

RandS

New member
תראו איזה יופי של שרשור!

אחרי כל השרשורים הלא נעימים של הימים האחרונים מגיע מין שרשור כזה שמזכיר לכולנו את הדברים היפים שיש בפורום הזה כמו פרגון ועזרה.
אני לא מבינה כלום בניהול עסק, ולא היה לי שום טיפ לתת, אבל נהניתי לקרוא כל תגובה, עצה, רעיון או מחשבה שנרשמה פה. וזה בדיוק מה הפורום אמור להיות- מקום להחליף דעות בצורה נעימה.
כן יערבו.
 
למעלה