התשעה באב של סימה
קשה לי אפילו להתחיל לכתוב מה שאני מרגישה, תחושת המועקה הזו, הכאב על אדם זר, שאני מכירה רק ממסך הטלויזיה. סימה.
סימה הייתה הפייבוריטית שלי מהרגע שהתחלתי לצפות בפרקים, באמצע העונה, במשימת ממשלת הבוטן, כשהאח הגדול החדש נכנס לתפקידו. היא הייתה מצחיקה ודרמטית ופשוט חיבבתי אותה, הנה משהו שכתבתי עליה אז:
"הפייבוריטית שלי זו סימה. היא הרסה אותי בפרק שעבר שעבר (של יום ראשון). אני לא זוכרת מתי הפעם האחרונה שישבתי מול האח הגדול וצחקתי, ממש צחקתי. גם בפרק שעבר היא שעשעה אותי עם הנאום לישראל. היא כמו דמות מטלנובלה, וזה מצחיק איך היא נראית קרה ורובוט וכל הרגשות משתפכים וגואים אצלה. חוץ מזה היא נראית לי באמת אישה טובה וחמה כזו, ויש לי תחושה שיש לה שריטות באמת, שריטות אלמודבריות כאלו. אבל כמובן, זה רושם ראשוני, בסוף היא עוד תצא לי הביץ' של הבית... יש גם מצב שהיא בכלל תצא מהבית בהדחה הבאה, לא נראה לי שהיא חזקה".
אז אשר יגורתי בא לי.
כשכתבתי את זה, התכוונתי שאני מקווה שהיא לא תצא ביץ' באמת, שלא אשנה את דעתי עליה, אבל זה קרה בדיוק להפך, היא אומנם הפכה לביץ' בעיני דיירי הבית וגם הצופים, הודות לעריכה האיומה שעשו לה, אבל רק נכנסה לי ללב יותר ויותר.
כל עונה של האח הגדול טענתי שהנבל הגדול של העונה הוא יורם זק, לא תיארתי לעצמי שיש נבל גדול ממנו, קוראים לו רועי עוז.
אני בקושי רואה את הלייב, אני רואה בעיקר את הפרקים האמת, פה ושם צפיתי גם בסרטונים, לצפות ממש בלייב כמו פעם אני לא מסוגלת, תחושת המועקה מספיק גדולה גם ככה. אני יודעת שרוב הצופים גם מסתפקים בפרקים, אבל הם לא רואים את החיתוכים, גסים ככל שיהיו, הם לא רואים את המניפולציות, אחרי כל כך הרבה עונות, אני לא יכולה שלא לראות, כמו שסימה לא יכולה לראות את מה שהולך סביבה, את הצביעות והציניות הזו.
כל כך קיוויתי שאני אראה אח גדול אחר ברשת, אחרי ההצהרות הבומבסטיות שלהם, שאת שי חי הם לא היו מלהקים וכולי. אני חושבת שבאמת האחות הגדולה כיוונה לזה, אבל כנראה שלא היה לה מושג איך לעשות את זה, היא ידעה מה היא לא רוצה בתכנית, היא לא ידעה מה כן. תסמונת מפלגת העבודה. האח הגדול החדש, לצערי, יודע בדיוק מה הוא רוצה להיות כשיהיה גדול, הוא רוצה להיות יורם זק. לא ייאמן שהוא גרם לי להתגעגע ליורם זק המקורי, השיבוט גרוע ממנו אלפי מונים. כל השנים האלו שקבלתי על המניפולציות של זק, לא תיארתי לעצמי שיהיה לו יורש כזה.
מצטערת על חוסר הקוהרנטיות, קשה לי לנסח אפילו מה שאני מרגישה, לא רציתי לכתוב פה הרבה זמן, כי הכתיבה בפורום מושכת אותי ללייב ולהתמכרות קשה יותר לתכנית ומעורבות רגשית שלצערי קשה לי להמנע ממנה, וגם ככה הצפייה קשה העונה, אבל רציתי לבוא לרגע ולחלוק איתכם את זה, כי אם יש אור קטן באפלה זה שלפחות פה, בגרעין הקשה של צופי התכנית, יש אנשים שרואים את מה שאני רואה, שמבינים שנעשה פה עוול. לא מעיזה אפילו לקרוא כתבות העונה, בטח שלא להכנס לפייסבוק של האח.
גיחכתי כשלירז אמרה מיליון פעם שהלבנת פנים זה רצח, אחרי שתומר האשים אותה שהיא מחביאה אוכל, אבל זה היה ריב טיפשי ומגוחך בין שני אנשים, ששאר הדיירים לא התעניינו בו במיוחד וגם לא הצופים, אבל הלבנת פנים באמת יכולה להיות רצח אופי, זה מה שהאח הגדול עשה לסימה, ועורר שנאת חינם.
סימה