שרשור צהריים 2 היום ה-76 ב

gay55

New member
ראיתי את סימה ומגי, מגי נשאר מרושעת קטנה וסימה אמיתית וישרה

האופי מתבטא גם בחוץ הידים המתנפנפות שלה הדרמות החיוכים המאולצים מחיאות הכפייםשל מגי .
לדעתי מגי קיבלה נוקאוט מסימה !!

שונאיה יגידו כמובן שהכל בעיני המתבונן ובלה בלה בלה

אוהביה יגידו שהיא הייתה אצילה ויפה ומסוגננת
דיברה באיפוק ולא משנה אם מסכימים איתה או לא,
לפחות היא לא ניפנפה בידיה כמו פרופלור מקוטע, צחקה בפסיכוטיות ונשענה
בהפגנתיות על קובי מחט כאילו שהם חלקו את אותו הסיר בגן.
אז כן, הכל בעיני המתבונן. כל המשחק הזה הוא בעיני המתבונן.

רינה 157

Active member
בקיצור , המכשפה רק התעצמה בחוץ ולא עשתה חשבון

נפש ולא הפנימה אחרי קריאת כל הטוקבקים....
בן אדם צריך לעשות חשבון נפש עם עצמו ולשאול את עצמו: למה כל כך הרבה אנשים
שונאים אותי כל כך????.....

סומי5

New member
מריה.

כדרכי, אני נימנע מדו קרב של תגובות ותגובות נגד. מעדיף תגובה אחת מרוכזת.
כל פעם שמריה נותנת את "הצגת הדמעות" שלה, עולות תגובות, טיפשה, מפונקת, מניפולטיבית........ הרי אני הייתי שם, יצאתי, אז למה את לא?
אין מבקר גדול יותר לרועי בנושא היחס שלו למריה, ממני. אבל מעולם לא העברתי עליו ביקורת, מדוע היית ונישארת ילד כאפות. הרי אני......... [ מתנצל מראש, אני לא מעודד לאלימות בשום צורה שהיא. לטוב או לא, זה אני ] לראשון שחשב שאני ילד כאפות בגיל צעיר ממך, נתתי בלוק בראש, עם השנים, מסך מחשב מהסוג הישן החליף את הבלוק ועדיין זה לא הכל.
מריה, הייתה שמחה לשבת אתמול בחיק מישפחה חמה, אוהבת ותומכת לצפות בפרק ההדחה ולהגיד: "אני ממש לא מבינה את הרוסיה הקטנה הזו שמיתבכיינת עכשיו בחדר האח"
לצערנו לא נולדנו שווים, כל אחד והדבשת שלו, ויכולת שונה להיתמודד עם המצב. חלקנו מתמודדים בצורה טובה, חלקנו פחות, וחלק צריכים להגיע להבנה שהם חייבים עזרה חיצונית = מריה.
העובדות, שהגיל המנטלי של מריה לא תואם את הגיל הביולוגי, ושבעז, עדיין צעיר, חסר נסיון בנושא, גם הם מקשות על היציאה מהמצב.
בעיה כספית לא עוצרת את מריה, מלעבור למגורים ניפרדים. בראיה "הילדותית" ? שלה, היא בבית "בכוננות אמא" בתיקווה שיום אחד יקרה מהפך מהשמים, ואמא תקבל אותה בחיבוק ובנשיקה. בלי עזרה מבחוץ, זה יקרה ביום שהשמש תיזרח במערב.
בוקר טוב ויום טוב ושקט לכולנו.

כן, בהמשך לתגובתי הקודמת, הכל בעיני המתבונן

במשחק כזה שעוסק בבני אדם ולא בכלים עשויים מעץ או מפלסטיק,
גם אנחנו כבני אדם שופטים אותם בעיניים אנושיות. כל אחד והעיניים שלו.
המדד שלי הוא מדד הדמעות שעולות בי באופן בלתי נשלט וחונקות לי את הגרון.
או שיש או שאין.
אמש, הקטע של מריה תפס אותי לא מוכנה.
לא צפיתי את זה.
אני רגילה שהיא כל כך מאופקת, עצורה, כמו ברבי שזה עתה יצאה מחלון ראווה, הולכת באצילות ולא מתערבת בעניינים לא שלה, פתאום נכנסת לחדר האח הגדול ומדברת עם המצלמה כאילו היא חברתה הטובה מהתיכון ומתפרקת מולה בדמעות. אז כן, זה הפתיע אותי. וריגש אותי הרבה יותר מההצגה המבויימת היטב של ישראל בתוך תא העישון ואחר כך בשירותים המטונפים.
אז אני שפטתי את שתי הסיטואציות
מהעיניים שלי. מהבטן שלי והלב שלי.
אין לנו יכולת להשפיע על העיניים של מישהו אחר. כל אחד שופט את אותה הסצינה דרך עיניו הוא. זה המשחק. בדרך כלל, מניסיון חיי, אני יודעת שאדם שלא מתאמץ לרגש ולא חושב לרגש ואין לו שום כוונה לרגש, הוא מרגש יותר.
ואני רוצה להתייחס רגע לתגובתך בנוגע לילד כאפות.
אין לך מושג איך הזדהיתי עם מה שכתבת. אמנם אני כילדה לא זכיתי למעמד של ילדת כאפות, זה שמור לבנים, אבל ילד שהעז להרים עליי יד זכה לנבוט בראש גם אם הנבוט היה גדול ממני. הרמתי אותו והחזרתי. בזמני לא היה מחשב, הכתיבה ביד החליפה את הנבוט.
ובינינו, גם כאן ועכשיו אנחנו בעצם מחליפים מהלומות

לפעמים כואבות לא פחות מכאפה לפרצוף.

רינה 157

Active member
אגב יחפה, בנושא הדמעות .... לא שהאמנתי לדמעות של

מירב... אבל כל מה שאמרה בחדר האח היה נכון.... לגבי הפיאה של אביבית לגבי הפרופורציות של נשים חולות סרטן ....
הצחוק של מירב לדעתי היה מוצדק וזכותה לצחוק.....
לא מצדיקה את ההתנפלות של ישראל עליה.... מה הוא מתערב בכלל?
לא יצא להגנת הבנות שבויישו על ידי אלי אבל על אביבית מגן כאילו נעלב עבורה....
לא שמירב היא כוס התה שלי, אבל הפעם הבנתי אותה.

מסכימה איתך אך יחד עם זאת

הצרחות המטורפות של מירב כשהיתה צריכה בסך הכל לעלות על סולם (ועוד קשורה!) הן גם מוגזמות ביותר ואף אחד לא צחק עליה, להיפך הם עודדו אותה.
בקיצור היא לא רואה את הדבשת של עצמה. מבחינתה היא מושלמת

רינה, שרול באופן קבוע יוצא רק על נשים...

קילר...
אעלק...
צעצוע של סיפור...

הבכי שלו אתמול הרגיש כמו אוי..אוי...אוי...

סומי5

New member
גילוי נאות, הדמעות הצגה או לא,

אבל גם "קרחון כמוני היתפרק" אתמול בזמן השידור.
אני גם מבין את ההתרגשות האמיתית / המדומה, כל אחד להשקפתו, של מריה על ישיבה סביב שולחן ערוך עם הקרובים לך ביום ששי.
אני פותר את זה, בכל החגים. אני פשוט לא כאן. מתעופף מכאן, אפילו ל: 24 שעות.

zinioz

New member
מריה מצרה על החסך הרגשי מאמא שלה, לא על חסך של אוכל וקורת גג

סליחה, קראתי פעמיים ולא הבנתי מה אתה רוצה...
זה לגיטימי להתלונן ולכאוב על הורה שגידל אותה עם חסך רגשי, מה לעשות שלתת צלחת אוכל שלוש פעמים ביום וארבע קירות עם גג - זה לא מספיק לבן-אדם??

סומי5

New member
על כל אותן תגובות, בעיקר מיוצאי/אות חבר העמים:

הרי גם אנחנו היינו באותה סיטואציה ויצאנו. משמה: מריה : טיפשה, עצלנית, מנפולטיבית. ואין לי חשק להמשיך להעתיק. מאחר שהיא עדיין תקועה שם.

zinioz

New member
עכשיו ברור. יש את הניסוי הפסיכולוגי שעשו על קופים בעניין חסך

רגשי... "אם התיל ואם המגבת" - בשורה התחתונה גורי הקוף העדיפו לבלות את זמנם עם בובת קוף רכה ומחבקת מאשר עם בובת קוף מעשויה מחוטי ברזל, הגם שהיא אוחזת בבקבוק חלב ממנו הם שותים.
אמא של מריה - גם אם עבדה בפרך וכד' - כנראה לא היה בה טיפת חמלה לתת למריה חום ואהבה. זה תלוי במבנה הנפשי של האם - יש הרבה עניות מרודות שיודעות לנשק ולחבק ולהרעיף מילות אהבה וחיבה ועידוד, תמיכה אוזן קשבת וגב נפשי רגשי, גם אם לשולחן בערב תוגש רק פרוסה אחת עם מרגרינה...

בדיוק

זה כל כך נכון...
מזכיר לי את הילדות שלי בבית שחיו בו 10 נפשות בשני חדרים קטנים ולא תמיד היה אוכל ובטח שאפשר היה רק לחלום בו על פרי. אבל הוא היה מלא באהבה ובחיבה וההורים העריצו אותנו כי אנחנו ידענו עברית והם לא. אנחנו ידענו לקרוא ולכתוב והם לא. הדבר היחיד שהיה להם לתת לנו זה אהבה. ועם זה צמחנו וגדלנו ובנינו משפחות ובתים וכאחים נשארנו מאוחדים עד היום.

סומי5

New member
מריה מעולם לא היתלוננה מהבטן, רעב וכד'. כל התלונות שלה

היו מהראש. חסכים ריגשיים. וכל התגובות מן הסתם, של שקרנית, עצלנית. טיפשה, ומניפולטיבית היו על זה. בבחינת נתנו לך לאכול, זה מספיק ותיסתמי.

zinioz

New member
מוסכם עלינו שזה ממש ממש לא מספיק, ודווקא כל התגובות שציינת

ברור שיכולות לבוא רק ממי שלמזלו לא חווה חסך רגשי אמיתי, ולא סתם מיעוט של מחמאות, או מיעוט שעות במחיצת ההורה. מריה תיארה ימים ושעות שלה כילדה בת ארבע לבד בבית מול הטלביזיה, לא יודעת מתי אמא תחזור. שובר את הלב.
זאת התעללות רגשית חמורה וברור שלמריה התפתחה נכות רגשית בעקבות ההתעללות בשנותיה הרכות והמעצבות.
בעיות בתקשורת זה רק קצה הקרחון... אאחל לה שתשתקם ותזכה לחוות הרבה אהבה, הערכה ופרנסה בזכות מי שהיא מכאן והלאה.

למעלה