למשחקי הכס ומד מן

ניר4819

New member
5X12 (ספויילרים)

עכשיו אנחנו יודעים מי המתאבד שרמזו עליו מאז תחילת העונה. והאמת שזה לא מפתיע שבחרו דווקא בליין - הוא דמות משנית מספיק כדי שהמוות שלו לא יעורר זעם בקרב הצופים. זה אפילו קצת פחדני שבחרו בו, אני חושב. מעשה אמיץ היה לבחור בפיט או רוג'ר. אבל כנראה שלא לכל סדרה יש את האומץ של משחקי הכס, לחסל את הדמות הראשית שבה ועוד בתום העונה הראשונה. בקיצור, המוות של ליין לא מפתיע, אפילו צפוי, אבל קצת מאכזב בפחדנות שבבחירה בו.

חוץ מזה, בטי מופיעה בפרק. וגם סאלי, שמקבלת את המחזור הראשון שלה ומתחילה להתעניין יותר ויותר במין. מעניין אם הפיכתה של סאלי ל"אישה של ממש", כמו שבטי מספרת לדון בגאווה, יביא גם לשינוי בגישה של שניהם לילדה, כלומר שהם יפסיקו להתייחס אליה כמו ילדה ויתחילו לראות בה אדם מבוגר.

וכמובן, לא תופתעו שכל מה שכתבתי כאן מבוסס על סינופסיס הפרק כמו שהוא כתוב באתר הרשמי של הסדרה. טרם ראיתי את הפרק, כמובן, אבל הייתי מוכרח להביע דעתי על הבחירה דווקא בליין כמתאבד. ואגב האתר, יש שם משהו נחמד... שאלון שבו אתה בוחן את עצמך ובודק "איזה מד מן אתה?"... יצא לי שאני פגי חחח:

http://www.amctv.com/shows/mad-men/which-mad-men-are-you

lollapalooza

New member
למה אבל על הבוקר

תן לנו יום לראות את הפרק.

(וכן, לא התאפקתי וקראתי את השורה הראשונה. ידעתי!!!)

ניר4819

New member
והשורה הראשונה והמידע שהיא צופנת (ספויילרים!)

לא מאכזבת אותך? כלומר, אפשר היה לשער שהם יבחרו בליין כמתאבד, אבל זו לא נראה לך בחירה פחדנית? כי ללכת על ליין זה ללכת על הצפוי ועל הבטוח, במקום על המפתיע והמקורי. תארי לך שבמקום ליין היו מחסלים את רוג'ר או פיט, איזו בחירה מדהימה זו הייתה. ללכת על ליין זה אשכרה להתחנף לצופים.

lollapalooza

New member
אני אגיב על זה אחרי שאראה את הפרק.

נראה לי ממש מוגזם המירוץ הזה לספוילרים.

HollyGolightly

New member
מציעה לך לעשות מה שאני עושה:

לא נכנסת לפורום ולשום מקום אחר שם אני יודעת שאני עשוייה להתקל בכתבה או כל משהו אחר שקשור בפרק האחרון עד לאחר שאני רואה את הפרק.

lollapalooza

New member
זה לא העניין.

הוא כתב שיש ספוילרים, יכולתי להתעלם מההודעה. פשוט לא נראה לי מתאים לפרסם ספוילרים ביום שני בשעה כל כך מוקדמת, כשברור שאף אחד - כולל ניר בעצמו, אגב, ראה את הפרק.

HollyGolightly

New member
אני עם הלסת על הריצפה

איכשהו פיספסתי בהודעה של ניר את החלק ששם קרא שהוא מגיב לא על הפרק שראה אלא על מה שכתוב עליו באתר של AMC.

וניר, אם אתה קורא את ההודעה הזאת: מצטרפת ללולהפלוזה - בבקשה אל תעשה את זה יותר. "לא לעניין" זה עוד עדין לעומת מה שאני מרגישה על לכתוב ספויילר לפרק שבכלל לא ראית.

למה לכתוב על סידרה אם לא ממש חשוב לך לראות אותה? ועוד בסידרה כזאת שמה שלא נראה ולא נאמר בה חשוב לא פוחות ממה שכן נראה ונאמר.

אני קראתי את ההודעה כי חשבתי

שניר מתייחס לפרק של שבוע שעבר כי אני יודעת שהוא צופה לפי השידור בארץ, אז חשבתי שההודעה מתייחסת למסקנותיו מהפרק ההוא. לא ראיתי סיבה למה הוא יכתוב על פרק שרק שודר הלילה כשאני יודעת שהוא לא יראה אותו עוד שבוע.

אכן בור שנפלתי אליו, אשמתי שלא התייחסתי לכותרת יותר.

קראתי משפט אחד, הבנתי וסגרתי. אבל הנזק נעשה.
יושבת עכשיו לראות.

ניר4819

New member
הסדרה יקרה לי יותר ממה שאת יכולה להעלות בדעתך

ואני רואה אותה מדי שבוע בקפדנות, ואפילו יותר מפעם אחת (היום ראיתי את הפרק משבוע שעבר, שבו סטרלינג קופר הופכת לבית בושת, במלוא מובן המילה). אכן, אני מספיילר לעצמי את הפרק כי אין לי חשק לחכות עד שאראה אותו עם אמא שלי. זו הסיבה היחידה. והסיבה שהעלתי את ההודעה על הפרק הזה - וזו הפעם היחידה שעשיתי את זה עד היום - זה רק בגלל שחשיפת זהות המתאבד הטרידה אותי. גרמה לי לחשוב על הפחדנות שבטלביזיה האמריקאית במה שנוגע בחיסול דמויות, והייתי מוכרח לשתף אתכם בזה. אני מתנצל על הספויילרים.

black scar1

New member
dude , not cool!!

ואני לא מדברת על הספויילרים לפרק הזה.. כי סימנת כמו שצריך, ואני לעולם לא אקרא ביודעין ספויילר למשהו שעוד לא ראיתי (ואכן ראתי את ההודעה אחרי שראיתי את הפרק).

אבל ספויילר למשחקי הכס!! ככה בלי הזהרה. כמו שאמרתי- לא לעניין. אני מתכננת לראות את זה. יש לי כבר את העונה הראשונה על המחשב ועוד לא הגעתי למוד הנכון להתחיל לראות אותה. בקיצור, קצת התחשבות, אל תזרוק ככה ספוילרים על סדרות בלי הזהרה.

ניר4819

New member
רק אל תתני לספוילר למשחקי הכס

להפריע לך לראות את הסדרה הזו, שלטעמי היא השניה הכי טובה כרגע בטלביזיה, אחרי מד מן כמובן.

black scar1

New member
אני עדיין אראה אותה. אבל בחיית בבקשה

תזהר להבא. אולי לך לא מפריע ספוילרים. לי זה ממש הורס.

ניר4819

New member
ראשית, סליחה (ספויילר למד מן, לא לסדרה אחרת)

לא חשבתי על זה כשכתבתי את ההודעה. בכל אופן, אל תתני לפיסת המידע המספויילרת הזו להרוס לך את הצפיה בסדרה השניה הכי טובה היום בטלביזיה, לטעמי (המנהלת שלנו תתווכח איתי על הנושא - היא לא אהבה את הסדרה).

שנית, מרוב כעס לא התייחסת לנקודה שהעלתי - הפחדנות של מד מן כמו שהיא באה לידי ביטוי בבחירה בליין כמתאבד. כאמור, טרם ראיתי את הפרק, אבל אני יודע מה קרה בו, והבחירה בליין נראית לי אקט פחדני ומאכזב, כמו שאמרתי.

במאמר מוסגר, ראיתי היום את הפרק הקודם, שבו סטרלינג קופר הפך לבית בושת במלוא מובן המילה, והוא היה פרק מצויין. הפרצוף של דון כשהוא קולט שג'ואן קיבלה את ההצעה להפוך לזונה ללילה היה פשוט priceless, וגם הדגיש יפה את הסיבה שבגללה הוא באמת ניסה לשכנע אותה לא לקבל את ההצעה - כי הוא רוצה שהחברה תשיג את יגואר בזכותו, לא כי ג'ואן שוכבת עם הלקוח. וזה היה מדהים כשהסתבר שהאו היע אליה ודיבר איתה אחרי שהיא כבר שכבה עם הלקוח. גאונות, שמחייבת את השאלה - אם הוא היה מגיע אליה לפני, האם זה היה משנה משהו? או שהיא הייתה עושה אותו הדבר?

למשחקי הכס ומד מן

בהודעה מתחתי

ולהבא תסמנו טוב את הדברים האלה, גם כשמדברים על דברים לא מד מן

ניר4819

New member
ואני מבקש סליחה (ספוילרים)

מקווה שהבהרתי במהלך השרשור מה גרם לספיילר ככה. פשוט, תחושת האכזבה כשהתברר שמדובר דווקא בליין... ממד מן ציפיתי ליותר אומץ, וזה הכעיס אותי שהם בחרו בשיטה הפחדנית.

ואגב, תחשבי על כך שבעוד שמאז הפרק הראשון בעונה נרמז שפיט או רוג'ר עומדים להתאבד, ליין נכנס כמועמד רק בפרקים האחרונים, ובאופן בעייתי. כי מי ידע שיש לו בעיות כלכליות לפני הפרק שנאמר לנו שיש לו בעיות כלכליות? והופ, כבר באותו הפרק הוא מחליט למעול ומועל, ובכך גוזר את דינו. זה כאילו שוויינר ראה שהעונה עומדת להסתיים, ומישהו צריך להתאבד כדי שהצופים לא יכעסו שהוא "משקר" ברמיזות שהוא שותל לאורך העונה. ומכיוון שמעולם לא הייתה לו כוונה לחסל את פיט או רוג'ר, הוא יצר סיפור שיוביל את ליין להתאבדות, יש מאין. כמו שאמרתי, הבחירה בליין לא מוצאת חן בעיני. יש בה משהו פחדני.

לפחות בהודעה הזאת היית יכול

להמנע מספויילרים

לא יודעת אם זה פחדני. זה כן קצת מאכזב כי מאוד הייתי שמחה שפיט ימות.
רוג'ר נראה לי לא רלוונטי לעניין הזה.

אבל אני לא חושבת שזה נכון מה שאתה אומר לגבי זה שרק לאחרונה אנחנו מבינים שיש בעיות עם ליין. גם עם רוג'ר זה היה כמה פרקים ואז עם פיט זה היה ככה ואז עברו לליין.
גם עם דון זה היה קצת.
על כל אחד עשו איזשהו סבב שהביא את הסיכוי שאולי ימות.

לא יודעת עוד מה אני חושבת על זה, רק עכשיו סיימתי לראות.

ואגב סאלי לא מתעניינת בסקס יותר משהיא התעניינה בפרקים הקודמים. זה לא היה חלק ממה שהיה איתה

HollyGolightly

New member
מתנצלת בחזרה+

מקבלת לגמרי את התנצלותך ומתנצלת בעצמי. אמנם זה חרה לי, אבל באמת הגזמתי בגדול בתגובה. אז מבקשת סליחה.

לגבי זה שמדובר *דווקא* בליין. לא הצלחתי לגבש דיעה. לאור מה שקרה אתו בפרקים האחרונים זה הגיוני. מה שלא כל כך מסתדר זה שעד הפרקים האחרונים לא ידענו דבר על הבעיות של ליין עם רשויות המס באנגליה. כפי שכתבת אתה.

אחכה עד סוף הסידרה (הסידרה, לא העונה) כדי לראות אם היינו אמורים לשים לב לסימנים מסויימים שאולי לא שמנו לב אליהם.

לגבי דברים אחרים בפרק: אתייחס אחרי ששאר המשתתפים יצפו בו.

lollapalooza

New member

לא מופתעת בכלל. אתמול בדיוק דיברנו על זה בבית ואמרתי שלדעתי ליין הולך להתאבד. הוא הסתבך הרבה מעבר למה שיכל. הגיע סתם ככה משום מקום? רוב העלילה מגיעה הרבה פעמים מ"כלום", ופשוט מתפרצת לחיינו יום אחד. פתאום לאקי סטרייק עוזבים ודון כותב את המכתב. פתאום מישהו מחליט שבא לו לשכב עם ג'ואן בשביל תקציב. יש פתאומים כאלה.

מה שכן, זה היה מזעזע שהיו צריכים להראות אותו תלוי שם. ומעניין מה יקרה לדון עכשיו, כי ברור שהוא סובל מרגשות אשמה.

חיכיתי לעניין של סאלי והמחזור שלה. ידעתי שזה ייכנס לעלילה מתישהו, ואיך שהיא אמרה שכואבת לה הבטן, ידעתי למה. האמת היא שקיוויתי דווקא שהיא תעבור את זה עם מייגן, כי הייתי בטוחה שבטי תהיה קרה ומגעילה, והיא הפתיעה אותי לטובה. היה משהו מאוד אנושי באיך שהיא פתאום הרגישה שיש לה ערך כאמא, ושגם אם סאלי והיא רבות, ברגע האמת היא בורחת אליה. כשהיא אמרה "אני מניחה שהיא הזדקקה לאמא שלה" זה היה קצת עצוב וקצת נחמד. היה מוזר לראות אותה מחבקת את סאלי בכזו הססנות, אבל מצד שני יש מצב שזו הפעם הראשונה שהיא מחבקת אותה בסדרה. היא דיברה ממש יפה והסבירה יפה (סאלי הפגינה אחלה בקיאות, אגב. גם בקטע של "המחזור שלי התחיל" וגם כשהיא הבינה את הבדיחה של החברה של מייגן). אני מופתעת לטובה מבטי בסך הכל.

למעלה