פרק 4X07 לצופי הסדרה

Macphista

New member
שאלה כללית לגבי הקרדיטים בתחילת הפרקים

רשומים שם ממש מעט מהשחקנים, נכון?
האם בכל פרק רשומים רק השחקנים הקבועים?
מדי פעם נוספים גם שחקני אורח חשובים?
איך זה עובד?

יש שחקנים שמוגדרים כ"קאסט קבוע"

ובכתוביות יכתבו את האנשים מבין הקאסט הקבוע שמופיעים באותו פרק. אמיליה קלארק, למשל, למרות שהיא החאל-חאליסי של קאסט קבוע, לא תופיעה בכתוביות של פרקים בהם היא לא משתפפת.
ושחקני אורח, אם אני לא טועה, תמיד מופיעים בכתוביות הסיום, לא משנה עד כמה הם חשובים (השחקנים של בריק, חאל דרוגו ומאנס ריידר לדוגמה).

ציון 91

New member
נצל"ש שאלה בקשר לדמותו של אצבעון

מה הקטע של לקרוא לו "פטיר"?
אני מבין שרוב השמות "האנגלים/אירופאים הקלאסיים" הרגילים מעוותים ב"משחקי" (לדוגמא "אדאארד במקום "אדוארד"), אבל פעם אחר פעם בסדרה אני שומע שקוראים לו כן "פיטר"?
אז האם זה רק בסדרה ובספרים הוא "פטיר"? (לא קראתי את הספרים)

ועוד שאלונת על הדרך - יש מצב מישהו מכם נתקל ברשימה שאיזה אמריקאי ערך ברשת עם כל השמות ה"מעוותים" והשוואתם למציאות?

תודה רבה.

israelmiv

New member
כותבים את השם Petyr ובספרי האודיו ששמעתי

אומרים את זה בערך כמו Petire

(tire כמו צמיג)

אילן די

New member
תלוי בקריין

רוב דוטריס מבטא את זה כפי שציינת. הקריין השני מבטא את זה פיטר.

ציון 91

New member
אחינו סורי על ההעקה יש לי עוד שאלה קטנה...

עד היום הייתי בטוח שטיריון הוא פרי אהבתם של לורד ט. וגמדה כלשהי, כלומר - סוג של ממזר, מבגידה בגברת לאניסטר (או אולי לאור זה שהוא מבוגר משני אחיו, בן של אביו מלפני נישואיו).

עכשיו אחרי שאוברין אמר שאחותו של טיריון האשימה אותו במות אמה, אז זה אומר שהוא ילד רגיל במשפחה שרק יצא "קצת מוזר"?

תודה,
ציון.

הוא לא "קצת מוזר"

הוא מעוות לחלוטין. הכיעור שלו כ"כ לא אנושי, שבסדרה פשוט ויתרו וליהקו את דינקלג', שהוא גבר די נאה, בסה"כ, בניגוד לטיריון.
בתחילת הספר הראשון יש תיאור חיצוני שלו. לא גרוע כמו השמועות שאוברין שמע עליו כשהוא היה תינוק, ועדיין די גרוע.

בגלל הגמדות והכיעור שלו, הוא לא נחשב בן ראוי, כי הוא חסר יכולת להילחם כאביר וקטן ומעוות מכדי שהוא לא יהפוך לגרוטסקה מהלכת, ולפיכך נחשב לחסר יכולת להנהיג. בגלל שאמא שלו מתה בזמן שילדה אותו, טייוין לאניסטר מעולם לא יכל לברר האם הוא באמת הבן הביולוגי שלו, או ממזר מגבר אחר. מחמת הספק, טיווין גידל אותו אבל התייחס אליו כאל רוע שחייבים לסבול, עונש מהאלים על היהירות הלאניסטרית המוגזמת של טיווין. מערכת היחסים ביניהם מלווה את הקוראים הרבה ומסבירה הרבה מההתנהגות של טיריון, מה שבסדרה לא הצליחו להעביר, בגלל המראה של דינקלג' ובגלל קוצר היריעה.

ברשת רצות שמועות ותיאוריות שונות לגבי האם הוא בנו הביולוגי של טייוין או לא, ואם לא, מי כן אביו הביולוגי. נכון להיום אין ודאות לגבי הנכונות או אי הנכונות של התיאוריות הללו. אם אתה רוצה לקרוא עליהן בכל זאת תוך הסתכנות בספויילר אפשרי (אם התיאוריה תוכח כנכונה), חפש ברשת A+J=T ותקרא.

Stark Bannermen

New member
ממש מקווה שזה לא נכון

זה פשוט יותר מידי, מכל התיאוריות שיש ושרצות במשך שנים זו הפחות אהובה עליי.

גם אני לא חושב שהיא נכונה
לחמישי

מצד שני, הייתה תיאוריה שהאמנתי בה שמליסנדרה בעצם משרתת את האחרים, תיאוריה שהוזמה בפרק נקודת המבט שלה בספר החמישי.

ציון 91

New member
זה גם די צפוי שמליסנדרה...

פשוט רוצה "בסך הכל" כוח וממון, כמו רוב הדמויות הנבזיות ובני האדם בכלל..

CallMeCavanaugh

New member
גם אני חשבתי כך
לחמישי

גם אני מאוד מקווה שזה לא נכון ועד שקראתי את החמישי די ניפנפתי את התיאוריה הזאת בביטול, אבל בחמישי באריסטן נזכר עד כמה אאריז רצה את ג'ואנה וכמה הוא לא התבייש לדבר על זה אפילו מול טייווין, אז לך תדע...

Stark Bannermen

New member
ספויילרים אפשריים כולל ריקוד עם דרקונים

זה ירגיש לי פשוט יותר מידי, טיריון "כמעט מת" כל כך הרבה פעמים, נדמה שהוא הדמות היחידה שאני יכול לחשוב עליה שיש לה חסינות ושבחיים אבל בחיים הוא לא ימות כי ג'ורג' רואה בו את עצמו או משהו כזה. זה גם נראה לי תיאוריה שנבנתה כדי להחזיק מים שטיריון יהיה אחד מהשלושה שירכב על הדרקונים בפלישה של דאני.

CallMeCavanaugh

New member
אין קשר בין אנשים נמוכים וגמדים

טיריון הוא לא סתם נמוך. הוא סובל מפגם גנטי שגורם לו להיות גמד. אין שום בעיה שלהורה גבוה יהיה ילד גמד.

CallMeCavanaugh

New member
למה חשבת דבר כזה?

אין שום רמזים לעניין ואין שום היגיון בדבר. גם מבחינה גנטית - גמדים נולדים גם להורים שאינם גמדים.

ציון 91

New member
שתי סיבות..

גם כי בסדרה מסוג זה דברים לא פשוט "קורים להם ככה סתם".. עד כמה שאני מבין.. למרות שבדיעבד אני כמובן מסכים איתך..

והסיבה העיקרית היא שפשוט הסדרה גרמה לי לחשוב כך..

ואולי גם כי אבות פחות נוטים לשנוא ילדים ביולוגיים שלהם עד כדי כך.. בניגוד אולי לילדים פחות ביולוגיים.. לא יודע..

Digdis

New member
שאלה לגבי ההר

(תגובה ראשונה בפורום)
האם אותו אחד שאמור להילחם בשירות סרסיי ונגד טיריון הוא אותו ההר (גרור קלגיין) שצץ מדי פעם בפרקים הקודמים? אם כן, זהו כבר השחקן השלישי שמגלם אותו, הלא כן (וגרסה חייתית במיוחד)?

למעלה