פרק 4X07 לצופי הסדרה

ציון 91

New member
לפי הצורת הבעה של השחקנים, לא?

וגם כי זה לא תקני לדעתי לרשום בעברית פעמיים א'.
אם כבר אז "דאריו".

CallMeCavanaugh

New member
ה-a הכפולה כנראה נועדה להראות מה הטעם

בעברית אכן מספיקה א' אחת בשביל זה. אני אתחיל לכתוב כך מעכשיו.

Saladin

New member
אני דווקא מעדיף את השחקן הקודם.

השחקן הנוכחי מעורר בעיניי רושם קצת ליצני ולא רציני בשביל להיות לוחם ללא חת כמו שדאריו אמור להיות. אבל לא קראתי את הספרים.

Saladin

New member
יש חוסר התאמה

בין הרושם הלא רציני והנון שלנטי של השחקן הנוכחי (שמזכיר בהתנהלות שלו את השחקן של אוברין הפלייבוי) לבין הציפיות מדמות של רוצח שכיר חרב שבגד בשני הקולגות שלו, כרת את ראשיהם והביא אותם לדאינריז. אבל אם גם בספרים הדמות שלו היא יותר (או לא פחות) פלייבוי מאשר "שכיר חרב" אז אתה צודק, והרושם של חוסר ההתאמה פשוט נובע מהשוני בין השחקנים.

CallMeCavanaugh

New member
האמת היא שהוא די דומה לתיאור בספרים

כמו בספרים, גם בסדרה יש לו זקן שמחולק לשלוש חלקים, גם בסדרה הוא צובע את השיער והזקן בכחול ואת השפם בזהב, גם בסדרה יש לו שיני זהב שהוא אוהב להראות לכולם וגם בסדרה הוא לובש בגדים צבעוניים ומנקרי עיניים.

Saladin

New member
האמת היא שצפיתי שוב בסצינה מהפרק האחרון

ולמרות שניסיתי לאמץ את העיניים לא הצלחתי לראות שהשפם שלו צבוע בזהב והזקן בכחול, וגם לא שהזקן שלו מחולק לשלושה חלקים, וגם שיני זהב לא הצלחתי לראות ולא זוכר שהוא השוויץ בהן באיזושהי סצינה. אבל נכון שלשחקן החדש יש באמת שפם וזקן. אבל השאלה האמיתית היא אם גם בספרים הדמות שלו היא כזו חצי פלייבוי-חצי רוצח בעל דם קר (עם אלמנט חזק יותר של פלייבוי כמו שקיים בשחקן החדש). Hell, יכול להיות שהחליפו את השחקן רק בגלל הסצינה בפרק האחרון עם דאינריז כי לא חשבו שהשחקן הקודם יתאים למשהו מיני.

ציון 91

New member
הבעיה העיקרית של הנוכחי לדעתי היא שהוא נמוך..

בניגוד לקודם. אבל חוץ מזה הוא סבבה.
והחיוך הממזרי שלו די נחמד ולי אישית לא גורם לראות בו כ"פלייבוי"..

Macphista

New member
דיאנריז היא בחורה שמחפשת שעשועים?!

ואת זה אתה מבין לפי "המהלכים הפוליטיים/מלחמתיים שלה"?
וואו, כנראה שהסדרה הזו מאוד פתוחה לפרשנות, מעולם לא הרגשתי ממנה שהיא רוצה לעשות משהו "מגניב" עם סגנון דיבור של מתבגרת כשהיא משחררת עבדים.
הנישואים שלה לא היו רציניים?
מכרו אותה לפרא אדם שאנס אותה, היא התאהבה בו משום מה והוא בה, ניסו לרצוח אותה והוא הבטיח לנקום, היא הייתה בהריון והיא ובעלה היו נרגשים מבנם העתידי, בעלה נפצע, גסס, היא הקריבה את הבן שלה עבור בעלה ובסוף שרפה אותו ואת האישה שהרגה אותו ודגרה על שלושה ביצי דרקון שבעזרת שרפת האדם היחיד שאהבה התבקעו ויצאו מהם דרקונים?
הנישואים לא היו רציניים?

אגש לאופטומטריסט, אולי אני צריכה משקפיים.

ציון 91

New member
אוקיי, יכול להיות שאני בעל זכרון קצר מידי...

אבל מה שאת מתארת זה יותר בהתייחסות רצינית לדמות שהיא אמורה להיות, ואני מתייחס בצורה שטחית יותר (לדאבוני) לדמות שהשחקנית יוצרת ומקרינה.

כל הדמויות כמעט חוו דברים קשים מנשוא וחזו במס' לא מבוטל (לפחות) של מקרי רצח ו/או מוות, ועדיין - הם חיים את חייהם די "בשלווה" א"כ.

ובכל מקרה, גם אם את צודקת ברוב, את חייבת להודות שיחסית לאנשים ממעלה מלך או מבית באראטיון היא לוקחת את כל הקטע של המלחמה יותר בקלות.

כאילו, לשלוח 10,000 איש בכדי לכבוש איש שלימה לעיתים נשמע ממנה כאילו זה "בקטנה"...

shirlapes

New member
"נשי מידי" זו פרשנות שלך

אני ממש לא ראיתי אותו ככזה.
רברבן? כן, לחלוטין. אבל זה היה נראה לי (שוב, כמי שלא קראה את הספרים) - מאד מתאים לדמות. זה גם היה הסקריפט, בת'כלס. השורות שלו היו מלאות בזה.
(אגב, שאלתי רק לגבי הקשר לדהאריו/דאאריו. בנוגע לשאר - אני לחלוטין מסכימה איתך. היא עדין ילדה וילדותית, למרות כל מה שהיא עברה.)

shirlapes

New member
* אתקן את עצמי:

מסכימה עם הטענה העיקרית. לא הייתי אומרת שהנישואים שלה לא היו רציניים.
לא אגיד שהיא גם מחפשת רק שעשועים ולהעביר את זמנה בנעימים, אחרת היא לא היתה מחפשת לכבוש דברים.
אבל הפואנטה העיקרית - זה שהיא בוסר - זה...מאד נכון.

ציון 91

New member

תודה על ההסכמה.
בנישואים לא רציניים התכוונתי למערכת יחסית תקנית של אישה-בעל ולגידול משפחה.
זה שבמסגרת הנישואין אנסו אותה והתעללו בה (בתגובה לטענה של Macphista), זה לא קשור (מאמין שתסכימי).

האמת שכנראה השחקן הקודם פשוט עיצבן אותי.. אולי אם הוא היה משחק את השורות ה"פרובוקטיביות" שלו בצורה מעט פחות מוגזמת זה היה עובר טוב יותר..

shirlapes

New member
אז זו הגדרה ממש לא טובה

"נישואים לא רציניים" - מתאים למי שבעצמם לא לוקחים את הנדרים שלהם ברצינות וכל ההשלכות מכאן.
הנישואים של דאני היו מאד רציניים, גם אם הם לא באו מהסיבות הכי טהורות. ...ואת ההמשך אנחנו יודעים - הם למדו לאהוב זה את זו.

לא חשבתי שהוא over-acting. כן, היה אפשר להרגיש את היהירות שלו (ועוד) עד פסגת האוורסט, אבל זה התאים לדמות.

אני ממש נהנה מהעונה הזו

וקצת חושש להכנס לכאן, בגלל שלא קראתי את הספרים (התחלתי עכשיו לקרוא את הראשון, כי באמת שאין לי סובלנות לחכות לעונה הבאה).

בכל מקרה, מאוד נהנה מהעונה הנוכחית. היא מתקדמת בקצב יציב וכל פרק יש אירוע גדול. המשחק מעולה.

ברגע שהראו את ההר כאלוף של סרסיי, היה לי ברור שאוברין ירצה להלחם בו עבור טיריון, ועדיין הסצינה של השניים הייתה מעולה. תנחומיי לסנסה שפשוט הולכת מדחי לדחי. עכשיו תור בייליש להתעלל בה.

למעלה