פרק 4X07 לצופי הסדרה

ציון 91

New member
ד"א - לגבי טומן - שאלה - השחקן הנוכחי...

הוא לא הילד שהיה כמעט בלתי מורגש בעונות הקודמות, נכון?
החליפו אותו?

אילן די

New member
הריקאסט הזה קצת מוזר

אמנם הוא מתבקש כדי להראות את עצמתו של ההר, אבל אם אני לא טועה, גרגור אמור להיות אחיו הגדול של סנדור ואילו השחקן הזה (אלוף תחרות הסטרונגמן דרך אגב) נראה צעיר יותר מסנדור.

Rodrik Harlaw

Well-known member
צריך להתחשב בכך

שכל הדם שניתז עליו, כשהוא משום מה מחסל אסירים בעצמו, מאוד מאוד עוזר לעור הפנים. העובדה שהוא נראה צעיר עוד לפני תחילת הסצינה מצביעה על כך שהוא עושה את זה תמיד, ולא, חלילה, רק בגלל הצורך להציג אותו מחדש בצורה צולעת.

shirlapes

New member
רק לי זה מפריע? - דאני ודהאריו

כבודו של השחקן הנוכחי מונח במקומו, אין ספק שהוא שחקן טוב יותר מקודמו.
אבל בעונה הקודמת ניתן היה לחתוך בסכין את המתח המיני שבין דאני לדהאריו. בעונה הזו זה כמעט לא מורגש (לפחות לדעתי), ואני לא יודעת אם זה משהו שקשור לשחקנים או לבימוי.

אוברין וטריון - אמנם ברור לי מה עמד לקרות (וברור מה יקרה מפה, ולא קראתי את הספרים), אבל קצת התרגשתי בסצנה הזו.

shirlapes

New member
ובכן...
(?)

אוברין יפסיד אל מול ההר (לצערי הרב, התחלתי ממש לחבב אותו
), אחרת אין שום סיבה שהאקספוזיציה של ההר תהיה כה ברוטאלית...ותתמקד רק בברוטאליות.
מצד שני, לא נראה לי שההר יביס אותו בכזו קלות. אוברין הוצג לנו גם כגבר ללא רחמים - כשדרוש - אבל גם מהיר וכו'. *משהו* יקרה להר.
זה יאכזב אם יווצר מצב של תיקו, ואני מקווה שזה לא יהיה המצב.
וטיריון לא ימות. אין מצב שהוא ימות....לפחות לא עכשיו
זה יהיה קל מידי. זה לא יהיה נד סטארק מס' 2, כבר השתמשו בטוויסט הזה פעם אחת. הוא ימצא את דרכו החוצה איכשהו.

ציון 91

New member
מצד אחד, פואטית - מגיע לטריון להפסיד..

כי בפעם הקודמת כשהוא כן היה אשם הוא ניצל, ולפי החוקים של הסדרה כל מה שראוי שיקרה מתרחש הפוך לגמרי.
מצד שני - כולנו כבר למדנו ממש לחבב את אותו שימדונון קטן..

מצד שלישי - הוא מקבל הרבה יותר זמן מסך לדעתי מכפי שדמות כמוהו ראויה לה..

לגבי אוברין - הוא אמנם משחק תפקיד לא קטן בעלילה במעלה מלך אבל הוא עדיין רק דמות משנית כך שזה באמת לא יהיה מפתיע במיוחד אם ניפרד ממנו אחרי עונה אחת בלבד..

Macphista

New member
בפעם הקודמת אתה מתכוון להתנקשות

בחייו של בראן?
למה אתה חושב שהוא אשם?

ציון 91

New member
כמובן שלא הוא ספציפית אשם...

אבל כנציג של משפחתו בהחלט הגיע לו למות לדעתי. או לפחות לקבל עונש "מאסר" ראוי. על כל החטאים של קרוביו.

shirlapes

New member
אז באותה מידה:

העונש שסאנסה קיבלה מג'ופרי - על המלחמות של רוב - היה ראוי לדעתך?! אוי ואבוי...

ציון 91

New member
ממש לא!!!

מהסיבה הפשוטה שאנחנו *יודעים* את האמת!
אנחנו יודעים שלמשפחת לאניסטר, מעבר לכמה שהם אכזריים ורעים גם ככה, לא היתה את הזכות להמשיך לשלוט בכס המוזהב.
ג'ופרי הוא לא הבן האמיתי של רוברט, ולכן הוא לא יורש חוקי. ויש עוד אלף ואחד פשעים שהם עושים.
שלא לדבר על זה שילד מתחת לגיל 18 (או לפחות 16) לא יכול להיות מלך לדעתי.

משפחת סטארק, איזה פשעים הם כבר עשו? שרוב המפגר הוציא לשווא להורג את ראש משפחת ק'סטארק?
שאדארד שם לאצבעון מכות שהגיעו לו?
אין בכלל מה להשוות.
המלחמה שרוב יצא אליה היתה מוצדקת (גם אם לא המהלך הכי משתלם מצידו, עוד לפני שהתברר הסוף).

shirlapes

New member
אוהו, ועוד איך.

מה טיריון קשור לפשעים של האחים שלו? הוא לא עשה שום דבר רע, ההיפך. לכן ה"הגיון" פה מקביל.
וזה ש"לדעתך" המלחמה של רוב היתה צודקת, סבבה - אבל לא על הדעות שלי ושלך מדובר כשאנחנו מתייחסים להגיון הזה, אלא על הדעות של ג'ופרי וה"פשע" של טיריון.

וג'ופרי לא היה ראוי מאלף ואחת סיבות. הגיל שלו הוא דווקא הדבר הכי פחות חשוב כאן.

ציון 91

New member
לדעתי השחקן הנוכחי (וסלחי לי על הגסות)

ראוי יותר לקיים ... עם דאיינריז.. אם כבר היא צריכה מישהו שישעשע אותה..

והוא גם נראה אמין יותר כ"לוחם" (למרות שהוא טיפה נמוך).

אבל רגע זה בדוק שהסצנה שהוא וז'ורה נפגשים קורית ב"בוקר שאחרי"?
כלומר בטוח ש"היה משהו"?

ציון 91

New member
משעשע כי מין הסתם היא בחורה שמחפשת שעשועים

כל ההתייחסות שלה כמעט לכל דבר, ובעיקר המהלכים הפוליטיים/מלחמתיים שלה מצביעים על כך.
כשהיא מדברת על שחרור העבדים, מלבד מוסריות ואצילות נפש, זה מוציא ממנה סוג של דיבור כמו של מתבגר שמחפש לעשות איזה מעשה "מגניב", ש"ישנה את העולם".
אבל כמובן שלמרות זאת לדעתי זאת תכונה חיובית ואני אוהב את זה אצלה.
ו"שעשועים" - גם כי היא לא נראית כמו מוכנה לקשר אמיתי אלא יותר כמו מחפשת משהו שיעביר את זמנה בנעימות.
אני מבין שאל לי לשכוח שהיא כבר לא ילדה ואפילו שהיתה נשואה פעם, אבל הנישואים האלו לטעמי לא היו מספיק רציניים מכדי להפוך אותה ל"מבוגרת אחראית".
ואולי הבעיה הזאת בסופו של דבר גם תביא יום אחד לנפילתה (הכה כואבת).

לגבי דהאריו, כמו שאנשים כאן ציינו - הבחור הקודם באמת היה נשי מידי, ומזויף מידי, ורברבן מידי.
הנוכחי, אולי גם בגלל התפתחות הדמות עצמה, הוא יותר "דבר" קלאסי שמתקרב להיות בליגה של היצור השמיימי הזה דאיינריז.

למעלה