The Rings Of Akhaten

timetraveler900

New member
The Rings Of Akhaten

תקציר:

The Doctor takes Clara to the Festival of Offerings, but the Old God is waking and demands sacrifice!

הדגש|זמן שידור (שעון ישראל): 20:15

לא לשכוח לסמן

צפייה מהנה

מוגלי7

New member
פרק מקסים!

אני רשמית מאוהב בקלרה. והיא כל כךךךךךך מסקרנת שזה כואב.

limors2

Active member
וואו.

הפרומו היה מטעה כ"כ

זה היה נפלא. ויפה כ"כ.

משומה עם קלרה אני ממש מרגישה את התרגשות המלווה החדשה שלה. לא יודעת אם זה כי הם מציגים הכל בצורה כ"כ מוצלחת או שהיא כ"כ מוצלחת. רוב הפרק היא נראתה עם עיניים נוצצות ועל סף בכי התרגשות של "אני לא מאמינה שאני באמת מטיילת ורואה את הדברים האלה", וזה היה מקסים.

וכשהדוקטור בכה מול המפלצת הפאמפקינית ההיא, היו לי צמרמורות.
והעלה

וואו.

[וזה נורא מרענן לראות פרק שהוא כולו חייזרי ולא בריטי
]

נטאשKה

New member
אני מודה שלא ציפיתי לזה

או במילה אחת ואחרת - וואו.

הפרק מתחיל בצורה חמודה עם סיקוונס ההתאהבות ההומוריסטי של ההורים של קלרה. לא אהבתי בכלל בכלל את הצורה בה דוחפים לה את הספר בכל חור, זה לא הפרק הראשון שהספר הזה מופיע ואני ממש מקווה שיש לו איזו חשיבות אדירה שאני לא מסוגלת לנחש כרגע, אחרת זאת האכלה בכפית המוגזמת ביותר בהיסטוריה (או משהו כזה).

ההתלהבות של קלרה כובשת, אולי יותר נכון לומר ההקסמות שלה. אהבתי שהיא לא מצליחה לבחור מקום/זמן. גם תמיד כיף לראות איך ההתלהבות של הדוקטור נדלקת כשיש לו מישהו/מישהי להראות לו דברים.

קלרה ממשיכה בקו הטוב של בחורה מגובשת שיודעת מיהי ולא מתרגשת מתארים כמו "מלכת השנים". היא רואה ילדה קטנה. אני כן יכולה לדמיין מלוות עבר מתרגשות/מתבלבלות מהתואר בהתחלה.

בדומה יותר לדונה בהחלט אפשר לומר כבר שקלרה מגיעה לטארדיס מגובשת. האישיות שלה לא מתעצבת בעקבות המסעות עם הדוקטור, בניגוד לכמה וכמה מלוות אחרות. הכוונה היא לא שזה לא ישפיע עליה, לא יעשיר אותה או שהיא לא מתרגשת, אלא שיש לה כבר אופי מאוד מגובש משלה ולכן היא גם יכולה להגיב בדרכה שלה על דברים ולא רק לעקוב אחרי מה שהדוקטור עושה ואומר.

שני קטעים שהופכים את הפרק הזה לפרק קלאסי נהדר של הדוקטור - הקטע שבו הוא מדבר עם מרי ומסביר לה כמה היא תוצר מיוחד של היקום והקטע שבו הוא מדבר על עצמו מול "האל". מודה שהתרגשתי. אלו תמיד הקטעי דוקטור שמוציאים ממני את האמוציות...

ה"אל" לעומת זאת (dare i say it?) הזכיר לי בעיקר דלעת גדולה כתומה ומרושעת. הוא היה ממש מגוחך ולא מפחיד בעיני ובכלל, המפלצות בעידן מופאט פשוט לא מפחידות על גבול המגוכחות. זה כבר עצבן אותי (שוב) בתחילת הפרק כשכל החייזרים שרואים ללא יוצא מן הכלל יצרו בי בעיקר צוויחת "קוואי" שהחזקתי בכח בכדי לא להעיר את בני הבית...

החייזרית שמתקשרת בנביחות? בסדרה אחרת הייתי אומרת "פאתטי", אבל זה הדוקטור, אז נסתפק בזה שהיקום מספיק גדול כדי שיהיה בו גם גזע כזה ונקווה שהוא לא יופיע שוב.

בקיצור בחשבון החייזרים והמפלצות - סאקס ביג טיים. מזל שלא הופיעו גם הדלאקס פליימוביל יחד עם הדלעת הענק... מצד שני - אהבתי מאוד את רעיון מלכת השנים והדוקטור וקלרה היו שניהם מופלאים בהחלט.

הדבר הכי נהדר בפרק היה כמובן המוזיקה. השירים עצמם היו נהדרים בעיני (לא הספקתי לקלוט בקרדיטים - מי הלחין?) ובכלל כל הקונספט של תקשור עם האלים באמצעות השירה, העברת ההיסטוריה מדור לדור באמצעות שיר והעובדה שהיה שיר שפותח את הדלת בכלל היסטרית

כן, גם היו מספיק קטעי דוקטור קלאסיים משעשעים כמו העובדה שהוא צריך להסביר שהדלת "ממש ממש כבדה באופן יוצא דופן". חס וחלילה שנפקפק בגבריות שלך דוקטור
והקטע של קלרה שחושבת שהטארדיס לא אוהבת אותה. ענק!

אגב, אם זה לא סתם פאנץ ואם היא צודקת - אז זה חשוב וגם מעניין ובהחלט צריך לבדוק אם זה משהו שחוזר על עצמו. וכן קלרה היא "בלתי אפשרית" (לא, ואתה הגיוני לגמרי) ואין לנו אפילו קצה של רמז למהי בדיוק וזה נהדר. הדבר היחיד שאפשר להגיד עליה בוודאות כרגע זה שיש לה תסביך אמא קשה שגם הוא נדחף לנו לגרון בעוצמה גבוהה מדי ולכן גם כאן אני ממש מקווה שזה נורא חשוב ולא סתם כתיבה מחורבנת.

בטח היו המון דברים שפספסתי. צפיה שנייה - כנאה מחר. לילה טוב.

limors2

Active member
אוי כן!

הטארדיס שלא אוהבת אותה. זה היה משעשע ומעניין ואני תוהה אם יש משהו בזה.

Lhuna1

New member

פרק חמוד.
קלרה לא עצבנה אותי הפעם והיתה די חמודה. גם הילדה המלכה הייתה חמודה.
אהבתי שקיבלנו הסבר על העלה ולמה הוא "העמוד הראשון" בספר שלה, וגם נעשה בו שימוש.
הטארדיס שלא אוהבת את קלרה זה ללא ספק חשוב ומעניין (למרות שמוזר לי שהוא לא נתן לה מפתח. לקלרה מפרק חג המולד הוא נתן; הגיוני להניח שגם לקלרה הזאת הוא נתן כשהסכימה להצטרף אליו, למרות שלא ראינו את זה.)
אהבתי את המבט שלו בסוף הפרק ואיך שהוא חייב לפתור את התעלומה שלה, ובדיוק כמונו אין לו מושג מה קורה פה.
ובסוף הפרק כשהיא מסתכלת על הבית שלה ואומרת שהוא נראה אחרת, מעניין אם גם תהיה לזה משמעות, כלומר יתכן שהוא רק נראה לה אחרת בגלל שהיא ראתה עכשיו עולמות אחרים, אבל אולי הוא באמת אחר והדוקטור החזיר אותה איכשהו למציאות או קו זמן אחר מזה שלקח אותה.

נטאשKה

New member
דווקא הגיוני שהפעם הוא לא ממהר לתת לה מפתח

אחרי שהוא כבר יודע שמשהו ממש מוזר קורה פה. בנוסף, אם נצרף את זה לעניין שהטארדיס לא אוהבת אותה... יכול להיות שסתם משחקים איתנו אבל בהחלט יכול להיות שיש פה משהו משמעותי

ailag

New member
גם

בנוסף לנטאשKה - בפרק חג המולד הוא היה "רעב" למסעות עם קומפניון וברגע שהיא סקרנה אותו...
עכשיו הוא גם כבר לא נרגן ומדוכא בחניה ארוכת-טווח על ענן.

*ניחוש*

יעלי1232

New member
וואו.

איזה פרק מרגש.
לפני שאקרא מה כולכם כתבתם מעליי, הפרק הזה היה כל כך טוב. הרבה זמן שלא בכיתי בפרק כמו בפרק הזה . הוא היה מעולה.
אני פשוט אכתוב כמה נקודות לא על פי שום סדר אלא על פי מה ריגש אותי במיוחד.

הנאום של הדוקטור מול ה GOD הזה, ראיתי דברים, חוויתי אובדנים שלא היית מאמין, וואו. זה היה מרגש ואני גאה במאט שהצליח להעביר את הרגש הזה כל כך טוב. הוא היה מעולה כאן. ולרגע הייתי בטוחה שהוא יקח את כל הזכרונות שלו באמת, וממש פחדתי מה יהיה על הדוקטור, עד שהוא הזכיר את התודעה העצומה שיש בו וכו'.

קלרה עם הילדה. קלרה
אהבתי מאוד את הרגישות שלה , אהבתי את זה שהיא רוצה לעזור, ואת זה שהיא Not walking away. כשהיא לא חשבה פעמיים ללכת להציל את הילדה, או לתת את הטבעת. או את העלה הכי חשוב בייקום.

הילדה- מדהימה ומרגשת. ושחקנית מעולה כרגיל בדוקטור.

המוזיקה הייתה מרגשת ממש. ואיך שכולם שרו בסוף. אין לי הרבה מה לכתוב, אבל זה היה כל כך עוצמתי.

היה יפה שנתנו לנו לראות את ההסטוריה של קלרה . לראות את אמא שלה. ובסוף כשהיא נזכרת שהדוקטור היה שם.

פרק מעולה. בקיצור

Yaki J

New member

פרק איום ונורא.
הבעיה של הפרקים בעונת "קלרה" (ראיתי עד כה רק את 4 הראשונים. הפרק הבא סביר מינוס, זה שאחריו כבר משתפר) זה שכל הפרקים חסרי השראה, לא מיוחדים בשום צורה ודרך והם תעתיקים של פרקים קודמים. הפרק הזה הוא תעתיק של The Beast Below - שוב פעם הקומפניונית מסתובבת לה, מוצאת ילדה, יש סוד גדול ובסוף הכל נגמר לטובה בצורה נאיבית וחמודה.
מופט היה צריך להשאר ככותב ארעי עם פרקים מיוחדים, כי ברור לחלוטין שאין לו מושג מה הוא עושה עם הסדרה: הוא עוד לא החליט אם היא סדרת ילדים, סדרת מד"ב או סדרה רצינית.

נטאשKה

New member
אבל זה היה ככה תמיד

לאורך כל הסדרה המחודשת של הדוקטור יש כמה "סוגי" פרקים שגם חוזרים על עצמם, כמו הסגנון של ביסט בילו. כל עוד הפרק עומד בפני עצמו ברמת התסריט, דיאלוגים ומשחק כטוב, למה זה כ"כ נורא שהרעיון עצמו לא מקורי?

שלא תבין אותי לא נכון, הייתי מעדיפה בהרבה שכל פרק של הדוקטור יהיה רעיון מקורי וגם גאוני ומושלם, אבל בוא נהיה ריאלים, זה קצת בלתי אפשרי כשכותבים סדרה מתמשכת, אז אני בהחלט מסתפקת בזה שרובם המוחלט של פרקי הדוקטור הם ממש טובים, חלקם גאוניים ומבריקים ומיעוטם סתמיים.

כשחושבים על זה די מדהים אחוזי הפרקים שהם "סתם", הם כ"כ מועטים. פרק "איום ונורא" לא נראה לי שראיתי בדוקטור המחודש

Oukami Kun

New member

+קודם כל חשוב לי להגיד שמאט משחק מעולה והאיטרקציות שלו עם ג'נה ממש מצוינות.

+הסצינת פתיחה הייתה מקסימה, השחקן שמשחק את אבא של קלרה מוכר לי מאיפשהו. זיהוי מישהו?

+המוסיקה ללא ספק עשתה את הפרק.

-כל כך הרבה ווילנז ואף אחד מהם לא מוצלח. אנשי הגלימות, היצורים שנושפים עליך (WTF), השעון מעורר... יותר מדי גילויים של "אה, הוא לא הבחור הרע" עד שמגיעים למסקנה שהפאקינג שמש היא האויב? לא לא לא. לא טוב בכלל.

זהו לסיכום זה מרגיש כאילו כל המסביב היה ממש מעולה אבל בתאכלס מבחינת עלילה קרה פה משהו לא טוב.
אבל נהנתי ללא ספק, מאט מקסים ואני מחבב את המראה החדש (במיוחד עם המשקפיים) . וזה שהפרק בא רק שבוע אחרי הפרק הקודם זה מקסים בעיני וגם מאפשר לי לקבל את זה שהפרק לא היה ואוו עלילתית.

הפריקוול מזכיר לי את הפרק באנג'ל שאנג'ל וספייק בצוללת ביחד. נקווה שזה יהיה יותר טוב מהפרק ההוא

נטאשKה

New member
ממש מסכימה בקשר לווילנז...

למה התכוונת ש"קרה פה משהו לא טוב עלילתית"?

pennylane11

New member

היה ממש טוב!
הנאום של מאט היה מרגעיו החזקים ביותר בסדרה לטעמי

וקלרה כל כך מגניבההה אני ממש נהנית ממנה.
תהייה- למה הטארדיס לא תרגמה את כל החייזרים שהיו שם?

בסך הכל פרק נהדר. כן ירבו

נטאשKה

New member
זה באמת נראה ש... (ספויילרס!)

התרגום לא זמין עבור קלרה... מצטרף לזה שהטארדיס לא אוהבת אותה?

למעלה