The Rings Of Akhaten

יעלי1232

New member
It IS bigger on the inside

אני לא חושבת שמופאט טיפש. עונה 6 היתה גאונית, עונה 7 עד כה אני מאוד אוהבת.
אני חושבת שגם את רוב עונה 5 אהבתי מלבד הפרק הכפול של הסיילוריאן. אבל אם אנחנו עוסקים בזהות, יכול להיות שעונה חמש עסקה בבניית הזהות החדשה שלו אחרי ההתחדשות ולכן היא היתה פחות וואו.
ועדיין זה הדוקטור, והוא עדיין מעולה.

מתישהו אעיין בקישורים ששלחת, את הכותבת הראשונה קראתי בעבר מעט, באופן מטריד, הצבעים של האתר שלה פשוט מציקים לי. אולי אני צריכה להעתיק אותם לוורד ולקרוא נורמלי.

ולגבי הבכי- אני כל פעם מחדש נדהמת בדוקטור, כי זה קורה לי כאן הכי הרבה. וזה כיף גדול. גאונות של הכותבים וכשרון משחק מדהים של השחקנים.

נטאשKה

New member
התחלתי עכשיו שוב את עונה חמש

ובמבט בדיעבד, עם פרספקטיבה של זמן, התרגלות למאט ואפילו התאהבות-דוקטור בו סוף-סוף (אחרי הפרק האחרון התחזקה בענק) - אני לא חושבת שעונה חמש טובה פחות מסטנדרט של שאר העונות בסדרה החדשה. אני חושבת שמה שכתבת נורא נכון - בעונה חמש הדוקטור עסוק בלבנות מחדש את הזהות שלו, זה משהו שבעצם לא ממש התעסקו איתו לעומק בסדרה החדשה עדיין ומופאט עושה את זה בצורה מבריקה.

א-ב-ל אני חושבת שדווקא בגלל שהדוקטור בונה מחדש את הזהות שלו, אנחנו הצופים גם עברנו מסע מאוד קשה של להתמודד עם הזהות החדשה של הדוקטור. נראה לי מאוד הגיוני שלצופים קשה לקבל את הזהות החדשה של הדוקטור, כשהדוקטור בעצמו מתקשה לגבש/להבין/למפות את הזהות הזאת! וזה בלי להזכיר כמובן את הנסיבות החיצוניות של החלפת מאט-דיוויד, אלא בהיבט העלילתי בלבד.

למשל תמיד חשבתי שהצורה שרוב מקבלת את ההתחדשות של הדוקטור והשינוי באופי שלו (ותמיד יש שינוי בין התחדשות להתחדשות) הרבה יותר מדי בקלות. הרי תכלס, לא רק שהוא נראה לגמרי אחרת, הוא גם מתנהל, מדבר ומגיב בצורה מאוד שונה. נכון שיש משהו בסיסי שנשאר תמיד, אבל ההתחדשות היא לא סתם החלפת מראה.
זה אגב ההשוואות בין מופאט לדיוויס.

ailag

New member
מסכימה, אבל

משגע אותי שאחרי 3 שנים אני עדיין שומעת בכנסים טיעונים כמו "הוא פחות טוב כי הוא גרועעעעעעע" לא מנומקים. (או נימוקים דביליים לגמרי) ובעיקר התבטאויות מאוד עקשניות שכאילו באות לתרץ אנטי קיצוני במקום להגיד משהו.

נטפקנות - איך שרוז קיבלה את ההתחדשות - היא בהתחלה לא האמינה שזה הוא וצעקה עליו שיחזיר את הדוקטור ולאן הוא לקח אותו.. (ספיישל שבין parting of the way לפרק חג המולד. children in need?)

וכן, "some new man goes sauntering away and I'm dead"
גם דייויד בפרק חג המולד הראשון שלו תוהה איזה אופי יהיה לו הפעם.

אישית התחלתי לראות נורמלי מעונה 5 (לפני זה ראיתי פה ושם פרקים), אולי לכן הסתדרתי יותר עם ההחלפות. התוכנית תפסה אותי ספציפית עם הfish fingers and custard ואז why did you say five minutes? (ועם זה שהעונה כולה היתה זמינה ב VOD וה VOD היה זמין לי פעם בשבוע כשיש לי זמן לשרוף) אז ההקשר הזה נותן זווית שונה קצת לענייני דייויד-מאט. מעניין מה יקרה איתי בדוקטור הבא. (אם בכלל אחזיק עד אז עם כל האנרגיה שאני שורתפת)

meilla

New member

מה גם הסידרה נשפטת בדקדקניות על התוכן שלה בעיקר בשלוש עונות האחרונות, הסידרה הזאת אף פעם לא הייתה "מדע מדוייק" .

נטאשKה

New member
לגבי רוז-דיוויד

זה נכון שרוז התחרפה מזה בהתחלה ושהדוקטור תהה על עצמו (שזה יותר מאקסלטון שסתם מעיף על עצמו מבט תוהה במראה), אבל זה בדיוק שני פרקים. רוז מקבלת את העניין מאוד מהר ומאוד בקלות. לדעתי היה הרבה יותר אמין וגם התעסקות רצינית יותר בשאלה אם דיוויס היה מושך את זה לפחות עוד כמה פרקים. עוד משהו שהייתי שמחה לראות זה התיחסויות של מלווה כמו רוז שהדוקטור "מתחלף" לה באמצע הטיול לשינויים שחלו בו לאורך הזמן ("זה חדש" "הפסקת לעשות ככה") אפילו ברמת ההערות הקטנות זה לא קיים.

לגבי האנטי מופאט - יש הרבה אנשים שלקחו את החילוף בין דיוויס למופאט מאוד קשה בגלל הציפיות המטורפות שהיו מהאחרון, שלדעתי אף אחד בעולם כולל התסריטאי הגדול שבשמים, לא יכלו לעמוד בהם. ברור שכשאתה כותב שלושה פרקים לעונה ואתה מבריק אז כולם יהיו מבריקים ואגב בלי בעיה אני יכולה להצביע על (לפחות) שלושה פרקים ממש מבריקים לעונה פר מופאט, ככה שהסטנדרט נשמר

אני לא מתעצבנת מטיעונים דבילים, אלא פשוט מבינה שאין לי מה לדבר עם בן אדם כזה. מישהו שהטיעון שלו זה הוא גרוע כי הוא גרוע, זה לא מישהו שאפשר לפתח איתו דיאלוג. אם הוא גרוע, תסביר למה.

ailag

New member
עוד דברים

אמא של קלרה כל הזמן אומרת oh my stars. ואח"כ גם קלרה. לא יודעת אם זה משנה. שמעתם את הביטוי הזה אי פעם? (לא נראה לי ששמעתי)
בטח בונוס נחמד :)

וכל הזמן מזכירים סבים. הדוקטור אומר שהיה שם עם הנכדה שלו, נדמה לי שקלרה מזכירה סבא מתישהו, והדבר הזה שמתעורר זה "הסבא". חובבת ה"קונספירציות" שבי מציעה שזה קשור לזמן עם grandfather clock, אבל זה קשר די רופף.

ונראה לי שזה הפרק שלא של מופאט/גיימן (כי, כאילו, מופאט. ופאקינ גיימן.) שהכי אהבתי מאז תחילת עונה 5.
והשיר הזה מקסים :(

אבל הנאום, כמה שהוא יפה, לא מביא אותי לדמעות או מתקרב לזה כמו שלאחרים.. לא יודעת למה..

.

|התפלצפות| יש משהו נחמד בזה שנכון לעכשיו יש 5894752 תאוריות על קלרה ואנחנו לא יודעים מה נכון, אז מבחינתנו כולן נכונות בבת אחת, כמו מה שהיא מסבירה עם העלה ואמא שלה.
(קצת מזכיר לי איך שבאוני' הייתי אומרת שעד שאנחנו צופים בדף המבחן, כמו בפירוש קופנהגן לתורת הקוונטים, המבחן יכול להיות אינסוף שאלות, ורק כשאנחנו פותחים את המחברת הוא קורס לכדי מבחן אחר. ולכן, טענתי, צריכים לתת לנו לראות את המבחן כשאנחנו מתכוננים אליו, כי לא סביר להכריח אותנו להתכונן לאינסוף שאלות, לא?)

Guid

New member
פרק נחמד!

רק לא הבנתי משהו אחד- בקטע שהם לקחו את הרכב חלל בשביל להציל את הנסיכה, לא היה עדיף פשוט להשתמש בטארדיס?

ואגב, הפתיח החדש... בחיי, זה כאילו הם מתאמצים לעשות אותו גרוע יותר ויותר בכל פעם!
מה זו הזוועה הזאת?

נטאשKה

New member
נראה שהרכב חלל פשוט היה קרוב יותר מהטארדיס

היא מוסתרת ליד השוק והרכב חלל זמין

Lhuna1

New member
אולי גם

בשביל לא לסכן את הטארדיס, כמו שהדוקטור אמר בפרק הקודם לקלרה על האופנוע, שהוא לקח את האופנוע כי הטארדיס היא הנשק החזק ביקום והוא לא לוקח אותה לקרב כדי שלא תיפול לידיים הלא נכונות.

(תכלס אני חושבת שזה כי הרכב חלל מגניב ורצו להראות אותם טסים עליו, וגם כי אם הם היו בטארדיס אז קלרה והילדה לא יכלו לברוח משם ולהשאיר אותו אח"כ, ואח"כ קלרה לחזור אליו... אז מה שכתבתי למעלה זה רק התירוץ העלילתי).

נטאשKה

New member
נכון, שכחתי מזה!

וכן, אגב, ברור שזה התירוץ העלילתי בלבד, אבל כל עוד בתוך העלילה יש לזה היגיון זה לא באמת משנה מה המניע החיצוני.

Outplay

New member

לא מבין על מה ההתלהבות, אני ממש לא אהבתי.
מאט עדיין מעולה וקלרה עדיין מעצבנת ואין חדש תחת השמש

למעלה