The Rings Of Akhaten

meilla

New member
האמת שגם עוד חייזרים זה לא מתרגם

את הג'ודון זה לא מתרגם, אף פעם לא היה לזה סיבה מוצדקת, כניראה היוצרים רוצים לעשות אווירה "חייזרית" "זרה" אז לא מתרגמים. לא ביג דיל.

shoham95

New member
כן

הג'ודון שנראה כמו קרנף.
היצורים שנראים כמו זבובים בכוכב המתים.
החייזרית בפרק הזה שנובחת כמו כלב.

ג'אסט סאיינג

יעלי1232

New member
בכוכב המתים הם היו בלי הטארדיס ,

אז זה ברור שלא יהיה תרגום.
ויואו הזבובים ואיך הדוקטור מדבר איתם, זה היה מעולה !

shoham95

New member
ברור שזה היה מעולה,

זה דיוויד

כן, אבל הרעיון של הטארדיס זה שהיא מתרגמת שפות בראש שלהם (ושלנו) כל הזמן, בכל מקום, לא? גם כשלא נמצאים ממש עם הטארדיס. (חוץ מכשהדוקטור חולה, יו נואו
)

יעלי1232

New member
הם לא נסעו עם הטארדיס. היא היתה בכוכב אחר. אז

לא. אם הם מטיילים איתה , זה הגיוני.
אבל אם הם נשטפים למקום אחר בייקום בלי קשר לטארדיס, והיא בעולם אחר- אז זה ממש הגיוני שזה לא יתורגם .
זה כמו לצפות שהטארדיס תתרגם לכל מי שאי פעם היה קשור לטארדיס (כמו ג'ק הארקנס למשל) גם כשהיא לא באזור...

OKDeSign

New member
על הכל

יש מצב טוב שאפילו אהבתי אותו יותר מהפרק הראשון.

shoham95

New member
וואו

ממש ממש אהבתי את הפרק. אבל ממש.

זאת הפעם הראשונה מאז שמאט נכנס לתפקיד שהוא הצליח לרגש אותי. הוא, ממש הוא, הדוקטור. העשירי ריגש אותי המון, אבל עם ה- 11 זה לא קרה (התרגשתי מדברים אחרים בעונות האלה, לא מהדוקטור עצמו), וסוף סוף זה קרה. ממש ציפיתי לזה. הנאום שלו בסוף הפך אותי לשלולית של דמעות. זה היה מדהים

והשירים, השירים! מה זה הדבר הזה. זה היה כל כך קסום ועוצמתי.
http://www.youtube.com/watch?v=rGOhatnRMIE
לא מסוגלת להפסיק לשמוע

קלרה נהדרת בכל מובן אפשרי. היא מגניבה והיא מצחיקה והיא מרגשת והיא חכמה והיא עוזרת והיא כיפית והיא כל כך נפלאה. היא פשוט קלרה אוסוולד-פור-דה-ווין

אני ממש אוהבת אותה. ובנוסף לכל היא גם מסקרנת ואני כבר ממש רוצה לדעת מה הסיפור שלה. (והטארדיס לא אוהבת אותה... בדוקטור אין דבר כזה "סתם", וקשה לי להאמין שאין לזה משמעות להמשך. נראה מה יעשו עם זה.)

הילדה הייתה מקסימה (מאט כל כך טוב עם ילדים!), הסיפור היה מעולה ומעניין, השוק היה כיפי וממש הוסיף, ו- we don't walk away, והנאום של הדוקטור בסוף, והעלה
ובכלל, הטקסטים בפרק היו מעולים
וגם ההורים של קלרה ריגשו אותי. והעלה!
היה בפרק הזה הכל. הוא היה גם מרגש, גם משעשע, גם מקסים, גם כתוב נפלא וגם מקורי. וגם השירים, השירים

והוא מלא בציטוטים מעולים, כבר אמרתי?

There’s quite a difference between what was and what should have been. There’s an awful lot of one but there’s an infinity of the other.

I walked away from the last great time war. I marked the passing of the Time Lords. I saw the birth of the universe and I watched as time ran out, moment by moment, until nothing remained. No time. No space. Just me. I’ve walked in universes where the laws of physics were devised by the mind of a madman. And I’ve watched universes freeze and creations burn. I’ve seen things you wouldn’t believe. I have lost things you will never understand. And I know things. Secrets that must never be told. Knowledge that must never be spoken.

נהניתי מכל רגע, ואני כבר רוצה לראות אותו שוב. איזה כיף

(עכשיו קלטתי שיש המון לבבות בהודעה
טוב, זה כי באמת אהבתי את הפרק הזה. וכיף לי
)

timetraveler900

New member
אז.. כן. זה

על זה אני מדברת. החזיר אותי לארבע העונות הראשונות.
קלרה היא המלווה הכי טובה נקודה. (ריבר לא נחשבת מלווה) היא פשוט.. נו איך שאני מרגישה לגבי ריבר - אותו דבר לגבי קלרה רק אני מרגישה הרבה יותר הזדהות איתה - שזה חשוב.
הנאום של הדוקטור היה מדהים. וכל כך מדויק ובגלל הדיוק הזה התרגשתי ממנו כל כך. וגם כי מאט ביצע את זה באופן מושלם.
מרי הייתה פשוט מקסימה ונהניתי מכל שנייה שהיא הייתה על המסך.
הדוקטור מתבגר, מזדקן, ועם זאת יש לו נסיגה התנהגותית (באופן די אירוני) לגלגולים קודמים שלו.
העלילה הייתה טובה - לא יודעת מה אתם רוצים.
הסיפור של ההורים של קלרה בהתחלה היה מקסים
הפרק בכללותו היה מעולה.
אם אני צריכה לציין משהו אחד שלא אהבתי זה כשקלרה נזכרת במה שאמא שלה אמרה לה שהיא תמיד תמצא אותה ואז מיד אחר כך הולכת לעזור לדוקטור. זה לא היה נחוץ. היה מספיק שהיא נזכרה שהדוקטור אמר לה שהם לא נוטשים. אבל כל כך אהבתי את הסצנה הזאת עם אמא שלה שלא ממש אכפת לי

הפרק הבא נראה קצת פחות טוב, אבל מצד שני גם הפרק הזה בפרומו שלו לא נראה לי ממש טוב והתבדיתי :)

meilla

New member
יכולה להיות

שהזיכרון הזה נתן לה "פוש קטן" וגרם לה להיות אמיצה, כי כמו שאמא שלה אמרה לה איפה שהיא לא תהיה גם אם זה המקום המפחיד בעולם היא תמיד תהיה איתה. ככה היא מרגישה מוגנת.

יעלי1232

New member
כמעט על הכל

אין ספק שקלרה היא מלווה נהדרת. מהטובות ביותר.
אבל אני לא יכולה להגיד שהיא הכי טובה, בעיניי היא עומדת באותו מקום כמו דונה. וזה מקום של כבוד
והיא באמת מעולה ויוצאת מן הכלל. ויש לה עמוד שדרה וחיים ותושיה ו... בקיצור, כן , היא די מושלמת

וריבר באמת לא מלווה. היא פשוט... ריבר. כמו שהיא אומרת לדאלק.

ailag

New member
כרגיל, אוסף מחשבות

אוי! קוראים לזה הטבעות של קח-ותן!!

אז הפעם צפיתי צפייה ישירה (תודה גייל) אז אין לי עותק לשחק איתו ולהזכר בדברים. הממ -

החלק הראשון מאוד מזכיר את הפרק עם פומפיי. הייתי אומרת שאולי זו רמיזה אבל כנראה שזו פשוט דרך מאוד יפה להציג שוק (איך עוד יציגו אותו?)

היא כן היתה שם למחרת. טעיתי.
מה שכן, לחובבי תאוריות הקונספירציה של "הסיילנס היו ברקע בפרקים בלי שידענו", בסוף היא טוענת שהכל השתנה ואח"כ לא חוזרת לזה. כמובן שזה יכול להיות אפקט שאחרי הרפתקה
אבל גם יכול להיות שהיה צבא סיילנטים מפחיד (אם כי אז התגובה שלה די נינוחה יחסית!) שהלך.

הקטנונית שבי שמה לב שיכול להיות שהטארדיס שונה חלק מהזמן (חלונות של טארדיס-דייויד) אבל לא היתה התייחסות לזה אז כנראה שלא, או שהיו שיקולים לוגיסטיים.

ולפיל הלבן באמצע ההודעה - עשרים דקות של קטע שיא דרמטי! ההתחלה היתה כזה נחמדה, כשהיא שרה ואז נלקחה למקדש הם עשו את זה דרמטי וחשבתי, מה, אנחנו כבר בסוף? ואז הסתכלתי על השעון...
אנשים בטח יתלוננו על האורך. אני מברכת עליו. ועוד נאום ארוך והסברים קצרים על מהות (זהות!) והקרבה של הדוקטור שכל כך עייף ממי שהוא שכל המהות שלו זה נסיונות להתחמק מזה. ועם זה שזה מופאט תהיתי אם הוא באמת הולך לעשות לו משהו!

מיצוב של הדוקטור כמונולית של העבר וקלרה כמסתורין של העתיד. מעניין.

ובחיים לא הייתי יכולה לוותר על חפץ בר משמעות
זה יפה כשמכניסים כאלו רעיונות לחיי היום יום של חייזרים.

כמו כן, הפרק הראשון בו היא לא אומרת Run you clever boy and remember ושהיא לא מתה או עוברת משהו שאפשר להשוות למוות.

ניל קרוס הזה נשמע טוב.

מעניין אם יש סיבה מאחורי הטבעות של אנקאטן והטבעת של אמא שלה. ואולי גם המעגל של צינור האוורור שדרכו ראו אותם קצת, שקצת הזכיר את התמה של המעגלים באסיילום.

נטאשKה

New member
זה היה נורא יפה בעיני כי (ספויילרס)

הנאום של הדוקטור סוג של תיחם את התימה של העונה הזאת שמתעסקת עד כמה שאני יכולה לראות בעיקר בזהות שלו.

ailag

New member
כן, עונה 5 והלאה התעסקו..

גם בשאלות מה זאת זהות ואיך היא נקבעת. זה ממש יפה.

נטאשKה

New member
זאת אגב הסיבה

שלמרות האכזבה שלי ממופאט אחרי שלקח את המושכות מדיוויס (ויש אכזבה, בהחלט) - אני בכל זאת ממשיכה להעריך אותו מאוד. ההתעסקות שלו ב"שאלות הגדולות" הרבה יותר מעמיקה בעיני מזאת של קודמו.

יעלי1232

New member
ההדגשה שלך את העיסוק בנושא זהות- מרתקת.

מודה, לא חשבתי על כך לפני שהעלית את הנושא לפני זמן מה . וזה כל כך יפה, ועמוק ונכון לעשות את זה .
זה בדיוק המקום שבו הסדרה הזו מתאימה לכל המשפחה, ולמבוגרים יש מה לקחת ממנה לא פחות מאשר לילדים.

גם אני מאוד אהבתי את הקטע הדרמטי המתמשך. זה היה מקסים, מרגש וגרם לי לבכות בסוף. הנאום.

ailag

New member
ההשראה --> (+
)

http://goldenmoonrose.livejournal.com/827788.html
לא חשבתי על זה יותר מדי לפני הבלוג הזה אבל אחרי קריאה בו זה מציץ מכל פינה. וזה כל כך יפה שהתמה מאחורי העונות האחרונות היא בעצם "Doctor who?"
היא מדברת בבלוג גם על עוד דברים, למשל על מראות (בצורה מטאפורית / כלי ספרותי), במיוחד בעונה 6.

ואם כבר, גם זה מנתח יפה מבחינת הצילום והבחירות של הבימוי
http://acephalous.typepad.com/aceph...isual-rhetoric-compendium-as-of-11282011.html

וקוראים את הבלוגים האלה ואומרים פאקינ שיט, it's bigger on the inside.

(כמו כן, משם בא הכעס שלי כשאומרים שמופאט "לא חושב על מה שהוא עושה" "לא שם לב שהדוקטור אמור להיות X או Y או Z". כאילו מסקנה של רגע שווה יותר מעבודה במשרה מלאה שיוצרת את הרבדים האלה - אבל המבקר לא טורח אפילו לשאול "אולי יש סיבה מאחורי זה?" - לא, פשוט "הכותבים טיפשים")

.

הקטע הדרמטי היה יפה אבל הייתי צריכה לראות אותו נורמלי, לא בצפיה ישירה עם לאגים ותמונה מטושטשת :/ מדהים איך מישהו שמדבר על מסך ומתחזה לדמות פיקטיבית בסיטואציה לא אמיתית יכול לגרום לאנשים לבכות דמעות אמיתיות.

למעלה