UFC 153 דיון

זקס11

New member
הסתכלתי עוד פעם. פשוט קרב חובה

קודם כל, מלדונדו הסכים לקבל את טשיירה בהתראה קצרה, מה שלוחמים מהוללים ממנו לא הסכימו. ויותר מכך, מלדונדו ידע שיש סיכוי שהוא יחתך אחרי הקרב הזה, כי זה הולך להיות הפסד שלישי ברציפות.

ולגבי הקרב- מלדונדו זכה אצלי בתואר של "הלוחם הנחוש ביותר". זה היה פשוט מדהים איך הוא המשיך להתמודד עם לוחם שיותר טוב ממנו בשלוש רמות, ואפילו הוא הצליח להרעיד אותו.

ארוע מצויין!! נהנתי מכל קרב בו

אחלה קרבות, ג'ון פיץ ונוגרה נתנו פשוט אחלה קרבות.

סטפן בונר נתן אחלה קרב ועשה מה שיכל. פגע הרבה בסילבה ולא דפק לו חשבון, ניסה להוריד לקרקע. סילבה שיחק איתו "מלחמת לסתות" עד שהוריד אותו ופירק אותו בהתרוממות.

אין ספק שבונר רחוק מלהיות הלוחם הכי מרשים לראות מול סילבה בקטגוריה הזו, אבל הקור רוח והטכניקה שמתגברת על גודל פיזי וכח של היריב פשוט מעבירה בי צמרמורת. מאכזב אותי כל פעם מחדש לשמוע את סילבה אומר שהוא לא מעוניין בקרבות נוספים ב LHW. אני לא יודע אם יש לג'ונס כלים לעצור את האיש הזה.

אני אגיד לך את האמת

פעם חשבתי שג'ונס מרטש את סילבה
וחשבתי ש-GSP מביס את סילבה
וגם היום אני חושב ששניהם מחזיקים ביתרון משמעותי עליו
כי יתרון הגודל של סילבה מתבטל מול האתלטיות והטכניקה של GSP בקרקע
ושלא נדבר על ג'ונס
אבל סילבה הוא מטריקס הוא גומר יריבים במכה אחת או שתיים זה מפחיד
אני רואה קרב מולו עם GSP או ג'ונס בצורה כזו הם שולטים בקרב בלי בעיה
הבעיה היא בפירצה הראשונה הוא יסיים את הקרב אני אישית חושב שהריץ של ג'ונס לא יהיה פקטור
הריץ'=לחמקנות של סילבה
לGSP יש סיכוי כי הוא ילחם כמו עד עכשיו עם אפס סיכונים
ג'ונס אוהב להשתולל זה יכול לעלות לו ביוקר מול סילבה
בקיצר הוא מטריקס יש להם סיכוי אבל שניהם לא גומרים קרב בשנייה
מהיום הוא הפייבוריט שלי
אני אוכל את הכובע

|

לפאר גולן

פעם חשבתי שג'ונס מרטש את סילבה
וחשבתי ש-GSP מביס את סילבה
וגם היום אני חושב ששניהם מחזיקים ביתרון משמעותי עליו
כי יתרון הגודל של סילבה מתבטל מול האתלטיות והטכניקה של GSP בקרקע
ושלא נדבר על ג'ונס
אבל סילבה הוא מטריקס הוא גומר יריבים במכה אחת או שתיים זה מפחיד
אני רואה קרב מולו עם GSP או ג'ונס בצורה כזו הם שולטים בקרב בלי בעיה
הבעיה היא בפירצה הראשונה הוא יסיים את הקרב אני אישית חושב שהריץ של ג'ונס לא יהיה פקטור
הריץ'=לחמקנות של סילבה
לGSP יש סיכוי כי הוא ילחם כמו עד עכשיו עם אפס סיכונים
ג'ונס אוהב להשתולל זה יכול לעלות לו ביוקר מול סילבה
בקיצר הוא מטריקס יש להם סיכוי אבל שניהם לא גומרים קרב בשנייה
מהיום הוא הפייבוריט שלי
אני אוכל את הכובע

|

dbt1

New member
מסכים

אם עד אתמול חשבתי שזה הימור בטוח שג'ונס מוריד את סילבה וגומר אותו בקרקע, אני מתחיל לחשוב שזה לא יהיה כל כך קל לג'ונס. נכון שבונאר הוא לא מתאבק על בשום קנה מידה, אבל בכל זאת - גדול יותר, חזק יותר, נועל את הידיים שלו יותר מפעם אחת מאחורי הגב של סילבה בקלינץ', וסילבה בנונשלנטיות גמורה מנער אותו. זה, והסיבוב השני מול סונן בהחלט תומכים בטענה שלסילבה יש TDD מצויין.

חוץ מזה, דבר אחר שאפשר לקחת מהקרב זה שלפעמים אפשר ללמוד עד כמה לוחם הוא מפלצתי גם ממיסמאטצ'. לא הכל זה את מי אתה מנצח, זה גם איך אתה מנצח. בונאר לוחם דרג ביניים קשוח, מעולם לא נעצר ביו אף סי, עם הרבה רוח לחימה. סילבה משמיד אותו בקלילות בסיבוב הראשון - זה בהחלט אומר משהו.

זקס11

New member
זה לא קנה מידה לכלום

מדובר בקרב ללא ערך ספורטיבי, שאי אפשר להסיק ממנו כלום.
נכו0ן להיום, סילבה הוא GOAT, אבל לא ירחק היום שג'ונס, ואולי GSP יעברו אותו. לי באופן אישי חבל שסילבה מתעסק במופעי ראווה, ולא בקרבות שיבססו את מקומו כטוב ביותר אי פעם.

dbt1

New member
לא משכנע

הקלילות שבה אנדרסון ניצח לוחם גדול וחזק ממנו, עם עבר מוכח ביו אף סי, מרשימה.
זה לא ניצחון על קונטנדר לגיטימי, ואולי אפילו לא קרוב לקונטנדר לגיטמי, אבל מפה ועד להפרזות על העדר ערך ספורטיבי, הדרך ארוכה.

לסילבה נגד ווידמן יש ערך ספורטיבי ?

בא נתערב שהקרב של ווידמן יהיה דומה לשל בונר? מה ווידמן יעשה? יוריד אותו לקרקע ?

זקס11

New member
כמובן שכן

וידמן הוא הלוחם הבכיר ביותר כרגע בקטגוריה של סילבה. קרב של סילבה נגדו הוא קרב של אלוף מכהן נגד המתמודד הבכיר ביותר. וזה המשמעות של קרב ספורטיבי.

ההשוואה לבונאר היא לא רלוונטית. הדבר היחיד שצריך לעניין אותנו זה שוידמן הוא טופ 3 ב MW, ובונאר הוא לא טופ 20 ב LHW (אם נפשו של סילבה חשקה לבדוק אם הוא בצמרת ה LHW, הוא לא הוכיח זאת).

אני לא חושב שיש לקרב הזה ערך ספורטיבי בדיוק

כמו שלג'ונס-מצ'ידה אין ערך ספורטיבי. ג'ונס גדול מידי.

ולא נראה לי שחשקה נפשו של סילבה להוכיח מה הוא שווה במחלקת ה LHW, למרות שכשניצח את גריפין הוא היה טופ 10 אם לא טופ 5. זה היה קרב אחד אחרי שהפסיד את התואר לאבנס. יש פה נטיה לאנשים לזלזל בלוחמים אחרי שהם מפסידים.

ובינינו? כולם פה יודעים שסילבה מספר 2 לפחות ב LHW.

זקס11

New member
אז זה ההבדל בינינו

לטעמי, כל קרב בין אלוף למועמד הטוב ביותר, הוא ראוי.
הגודל של ג'ונס הוא לחלוטין לא רלוונטי, כי הוא עומד תמיד בקריטריון הנדרש ממנו.

לגבי גריפין אתה צודק, אבל חבל שסילבה לא בחר להמשיך בכיוון ההוא.

ואז מה היית מקבל? יותר פציעות ממנו כי הוא

מתאמן עם כבדים ממנו? הוא בן 37. למה לא להנות ממנו עוד 5 שנים כמו שהוא באמת מתכנן ואמר את זה במסיבת העיתונאים שאחרי UFC153

קנה מידה וחצי!

אני מסכים איתך שבונר לא היה פונקציה
אבל יש אבל והוא ענק הוא סיים אותו ברצף מכות ראשון
כמו שהוא סיים את הנדרסון בלפורט אוקאמי סונן ,בחייאת אני לא צריך להמשיך
הנק' היא כשהוא מכה הוא מסיים את הקרב ב-70% מהמקרים אין שום לוחם שעושה זאת
אתה יכול להלחם ולשלוט ולסיים, סילבה ברגע שהוא מתחיל להכניס את המכות הקרב נגמר!
כמה פעמים ראינו לוחמים שהכניסו מכה טובה והקרב המשיך בסופו של דבר עם סילבה אין דבר כזה
הוא פשוט שוחט כאילו אין מחר ,הנק' שלי הוא מסיים בשניות לוחמים, טעות קטנה ונגמר הקרב, פשוט
ככה, סונן שחט אותו סיבוב טעות קטנה נגמר, הנדרסון בלפורט וכו' .
לג'ונס וסנט פייר
אין את היכולות סיום האלה הם יכולים לקרוע אותו חמש סיבובים שנייה אחת של חוסר ריכוז ונגמר הקרב
פשוט כך היכולות שלו לסיים יריבים גרמה לי להכנע לו
בונר הוא יריב שהרבה מנצחים אבל לא מסיימים אותו סילבה עשה את זה בקלילות נכון שג'ונס התקדם מאז הקרב
אבל הוא לא יכול להיות ולא יהיה כמו סילבה בעמידה מהיום הוא לא העכביש בשבילי הוא פשוט אנדרסון "מטריקס" סילבה
השיטה לנצח אותו זה להוריד אותו לרצפה לקחת אפס סיכונים לשמור על ריכוז מטורף לא להעיז לעשות טעות ,טעות אחת והסוף ידוע
לדעתי היחידים שיכולים זה ג'ונס וGSP ואני מאמין שהם ישלטו בו בקלות אבל טעות אחת במשך 25 דקות תגמור את הקרב
קשה לא לעשות טעויות לא הייתי מציע לג'ונס לעשות מרפק סיבובי
הוא פייבוריט בשבילי על שניהם הם ישלטו בו בקרקע כמו ילד קטן אבל יש לו את היכולת לסיים קרב על הטעות הראשונה, וכולם עושים טעויות

זקס11

New member
לא יודע איך אתה יכול להסיק מבונאר על כל ה LHW

יש שם כמה מתאבקים שיורידו את סילבה די בקלילות, כמו אבנס ופיל דייויס. לשניהם יש BJJ יותר טוב מסונן, ויש סיכוי לא קטן שהם יחזיקו את סילבה על הקרקע למשך חמישה סיבובים.

סילבה הוא לוחם מחונן, וכמו שכתבתי, אחד הגדולים ביותר אי פעם. גם כאשר ג'ונס יעבור אותו, הוא לעולם לא יתן תצוגות כמו סילבה. וכל זה לא משנה את העובדה שהקרב האחרון היה פריק שואו. זה היה מגעיל אצל פידור, וזה מגעיל גם עכשיו.

הסתכלת על הקרב של דיוויס בארוע הזה?

חוץ מזה שהוא הוריד יפה לקרקע והכניע יפה, ראית עוד משהו?

(אני אתן לך רמז....העמידה שלו שווה לתחת!!!!)

אתה לא הבנת את הנק' שלי

אבנס ודיוויס GSP וג'ונס כולם ישחקו בסילבה בלי הרבה בעיה בקרקע
אבל טעויות כולם עושים ובכל קרב, ולסילבה מספיקה רק טעות אחת,
טעות קטנה של אחד מהם ו-GAME OVER
לנצח את בונר זה לא קשה אבל לרצוח אותו בצורה כזו אף אחד לא מסוגל לעשות גם ג'ונס
וגם כיום אני לא רואה את ג'ונס בברכייה אחת מקפל את בונר כאילו היה ילד בן 6
בונר אכל מרפקים מסובבים סופלקסים פצצות מטורפות ולעולם לא נעצר הסיבולת של בונר היא לא דבר של מה בכך
ולסילבה הספיק מהלך אחד
זה כל הסיפור רוב המתאבקי העילית ישחקו בו עד הטעות הראשונה

זקס11

New member
אני דווקא מאד מסכים איתך

אבל אני חושב שמתאבקים ב LHW יצליחו להוריד את סילבה יותר בקלות מאשר סונן. וכל המתאבקים שם הם בעלי הבנה גבוהה יותר ב BJJ מסונן. אבל בסופו של דבר, זה משחק של הסתברויות.

ודרך אגב, אם יש לך את סילבה- סונן 1, תסתכל על האגרוף שסילבה הביא לסונן מלמטה לפני ההכנעה. זה ללא ספק האגרוף העוצמתי ביותר שראיתי מהמצב הזה.

למעלה