במה אתם משחקים כרגע?

Josh Gross

New member
סקיל זו מילה מאוד כללית, אני הבעתי משהו מאוד ספציפי

אתה רוצה לדבר על סקיל?
הסקילז החשובים ביותר עבור שחקן סינגל הם כדלקמן:
כוח התמדה, זיהוי תבניות פעולה אצל ה NPC ולוחמה במעגלים בקרבות בוס.
&nbsp
אני יודע משהו על משחקי סינגל, אנקדוטה..
לפני כמעט שלוש(תחילת 2012) שנים קיבלתי החלטה מתבקשת, להפסיק במרדף אחרי גביעים
הפסקתי, כאמור, סיימתי עם 88 גביעי פלטינה. כך שאני מאוד מודע ל Art of the grind.
&nbsp
הסקיל במולטי It's a different ball game
ושם זקוקים לסקילז אחרים לגמרי, אחד מהם הבעתי במקרה הנידון.
לא הבאתי את אותו הסקיל רק בכדי לבטל בצורה גורפת את המיומנות של שחקני הסינגל-אונלי.

Josh Gross

New member
דבר נוסף שכולם יסכימו עליו

בכל דור חדש רמות הקושי פחות ופחות מאתגרות
הכל יותר סלחני ולא ממש דורש להשתמש במוח.

באונליין, מעצם מהותו, אין ויתורים מסוג זה.

נגעת בנקודה חשובה, אבל....

אני מסכים שעם שהסקיל של שחקן מולטי נדרש להיות אחר לגמרי, שחקן מולטי לא יודע איזה שחקן יתמודד מולו, לא יכול למשל לסמוך על "היכרות אינטימטית" עם הAI (אין לי הגדרה יותר טובה יותר סורי) הוא לא יכול לסמוך על ניצול חולשות של הAI שהוא למד להכיר על ידי אותו "כוח התמדה" שדיברת עליו. גם אין ספק ששחקן מולטי נמצא בסיטואציה קצת אממ "מלחיצה" שנובעת מזה שהוא יודע שהוא משחק מול שחקן אנושי ששופט את ביצועיו.

בכל זאת למרות כל הנאמר למעלה, אני עדיין חושב שגם "זיהוי תבניות פעולה" זה סקיל שמפתח אצל שחקן הסינגל חוש למה זה מערכת ירי טובה.
בסך הכול, גם שחקן הסינגל וגם שחקן המולטי נדרשים לקורדנציה טובה, ומעל הכול שניהם גיימרים שיש להם חוש למה זה משחק טוב ומה זה משחק רע.
או איפה יש מכניקות רעות או לא מלוטשות, זה חוש למשחקים טובים.

מותר לנו לא להסכים, אבל אם תעצור רגע לחשוב על מה שכתבתי בין לגימת קפה אחת לשניה, אני בטוח שתסכים בינך לבין עצמך שלכל גיימר שיש לו טעם סביר, יש גם חוש למערכת גיימפלי מלוטשת הדוקה, עשויה היטב, בדיוק כמו שמבקר מסעדות מפתח אנינות טעם, מתוקף הניסון הרב שלו,למשל.

Josh Gross

New member
אתה מוציא את דברי מהקשרם

שחקן סינגל, בסופו של יום, אמור לעבור מנקודת שמירה אחת לבאה אחריה
כאן נכנס לשימוש אותו 'כוח התמדה', שחקן בינוני אם יתמיד מספיק - יעבור שלב
(כמעט כל שלב, אני לא מצפה ממנו לעבור את ה Tactical Challenge השישי ב VANQUISH)
מה גם, אותו שחקן, בד"כ, יכול לבחור מבין רמות קושי שונות. עד פה כוח התמדה.
&nbsp
אתה, אם הבנתי נכון, עדיין בפיגור של 2.5 משחקים, כך שהדיון בנושא הוא כללי, אני מניח.
&nbsp
אתה טוען "לכל גיימר שיש לו טעם סביר, יש גם חוש למערכת גיימפלי מלוטשת הדוקה" I agree to some extent but
הבעיות העיקריות בTPS הן בד"כ Camera related, התלונות פה היו ש'קשה יותר' להרוג משהו לעומת משחקים אחרים.
אותו Target acquisition עליו דיברתי מקבל ביטוי באחוזי הדיוק בStats.(אלא אם אתה סתם אוהב לירות על קירות וציפורים)
אני גם מבטיח לך כי רוב התלונות יגיעו משחקני סינגל-אונלי המשחקים ברמת NORMAL בד"כ.
&nbsp
עבורי, המערכת המונהגת באנצ'ארטד(Combat&Movement) היא מה שאני מצפה מTPS.
אנשים יותר מדי התרגלו ללחוץ L1 וה Crosshairs כבר על האויב.
&nbsp
דבר אחד שאני לא אוהב במערכת של נוטי-דוג זו המכניקה לזריקת רימונים.
כל מה שזרם עד לנקודה זו פתאום מרגיש קצת Awkward.
&nbsp

הירי באנצרטד על הפנים, הדבר שהכי עיצבן אותי במשחק

משחק SLEEPING DOGS נהנה מכל רגע, נהנה ממנו יותר מכל משחק אחר דומה באותה קטיגוריה. במיוחד מערכת קרב המגע.

EVIL WITHIN אהבתי מאוד, המשחק לא מושלם אבל מספיק טוב ויש בו אלמנטים שמזכירים את רזידנט איול, כמצופה הרמה נורמל ומעלה מתחיל להיות קשה ואתה מתחיל מאפס שוב בכל רמה, אבל הכי מאתגר לשחק על הרמה הכי קשה שהמשחק מציע בהתחלה שאתה לא יודע כלום, כמובן לא עשיתי זאת עקב הידיעה שהמשחק מילא יהיה קשה, אתה מסיים מקבל ROCKET ו משינגאן, אתה מרכיב את המפה מקבל סניפר משופר ואקדח אוטומטי שיורה 3 כדורים ברצף בכל ירי.

דרך אגב הדיל השמיני עכשיו בחנות הדיגיטלית זהאיול וויטיאין ב-144 שח מחיר אש, החנות הדיגיטלית שוברת כל מחיר בארץ ובחול כאחד.

evilplate

New member
כן, אמרתי לך שהאתגר ב TEW יהיה טוב

הרשמים שלך דומים לשלי, הוא רחוק ממושלם ויש בו בעיות אבל אחלה משחק ועושה כבוד לז'אנר.
&nbsp
הרמת נורמל לגמרי מספיקה, ניסיתי רמה מעל ולי אישית זה היה כבר קשה מדי, המון אויבים ובקושי משאבים, אולי אני אנסה פעם בשביל האתגר.
את הרמה הכי קשה אני לא אנסה גם תחת עינויים בשבי הסורי, זה כבר מזוכיסטי ולא כיף בכלל, רק באמת אנשים מטורפים ינסו דבר כזה.
&nbsp

חחחחחח שבי סורי חח בשבי של דאעש יותר בעייתי אני סבור

תראה איול וויטאין משחק טוב היצורים משתנים בדמותם וכוחם מעת לעת, כמו רזידנט איול , אהבתי את היצריה של היצורים למיניהם, למען האמת הבוס האחרון היה כאילו סוף מטומטם...

אני אוהב להשיג טרופי(גביעים) ומשחקים כמו רזדינט איול ודומיו במיוחד זאנר האימה אני אוהב 100 אחוז

יש לי באיול וויטאין כל הגביעים מלבד 5 שנניח 3 מהם אני סבור לא בעיתיים להשגה אבל השנים הנותרים בעיה רצינית, יש 4 רמות במשחק, קז'ואל("קלה"), סארוויל, נייטמייר(קשה) ואז אם עברת רמת אקומו, מילה ביפנית שפירושה סיוט שטני.
אז הגביעים: לעבור בנורמל, נייטמייר ולעבור המשחק בלי שיפור שום יכולות השחקן לא תהיה בעיה אני סבור.

אבל לעבור את המשחק ב-5 שעות גג עם כל המכשולים והזונה הצעקנית המטורפת שנגיעה אחת ואתה בקבר, והגביע השני לעבור את אקומו MOOD שני אילו מהוים בעיה כמעט ניתן לומר בלתי אפשרית

וכן היפני הזה מבין משחקי אימה

גם העובדה ששמו גביע לעבור המשחק בלי שום שיפור יכולות השחקן בלי הג'ל ירוק, אז בסדר נשחק על הכי "קל" וננסה לעבור המשחק בלי שיפורים של השחקן.

אהבתי שאתהצריך להיות מחושב נטו וכל קליע כמעט חשוב במיוחד מול אויבים כבדים יותר כמו המסוריסט לדוגמה.

יהיה לך יותר קל אם תהיה מחושב במה אתה משפר, אני למשל יותר כוח אש בנשק, ושיפור חיים ומהירות השחקן, רק אחר כך כל השאר.

דרך אגב כל משחק שיותא לסוני וגם לסוני 3

כבר רק לשחק ב-4 אין בכלל טעם לשחק ב-3 ההבדלים אסטרונומיים, ראיתי איול וויטאין בסוני 3 אם היתי רואה רק את זה בהתחלה ונניח היתי אדם שלא מבין במחשבים, גרפיקה וכיוצא בזה, מה שנקרא אדם שלא מבין איך פועלת כל התשלובת של חומרה ותוכנה, הרי שהיתי מקיא על המשחק, הגרפיקה קשורה רק לגרפיקה לא למשחקיות, ההבדלים איול וויטאין בסוני 3 נפח 7GB אבל בסוני 4 קרוב ל-40GB

אני כבר יודע שלא אקנה שום משחק לסוני 3, אולי איזה אחיין יקנה משחק ב-20 שח מהסטור הדיגיטלי חח

עדין לא ראינו משחק שיציג לתפארת את יכולות הקוסולה

שיועד במיוחד בשבילה שירוץ פריימים טוב ופול HD אבל זה יגיע בקרוב, כרגע הכל מחודשים למיניהם וכבריש קפיצה אסטרונומית בגרפיקה, לראות למשל את GTA V בסוני 4 לעומת סוני 3 זה עוד הבדל שמדגיש את הפערים הרציניים
נו טוב 8 שנים עשו את שלהם, אז רק לתאר מה יקרה עם הסוני 4 עוד שנתים למשל, ושנגיע לשיא עוד 4-5 שנים אז בכלל...

evilplate

New member
אבל למה אתה כותב 4 תגובות במקום אחת? :)

יש לך עכשיו כפתור עריכה אם שחכת להוסיף משהו...

ואני סיימתי כבר מזמן את המשחק על הרמה הרגילה, אני מכיר כבר את כל רמות הקושי והגביעים, וכן המשחק הזה הוא בעל אחד מהפלטניומים הכי קשים שקיימים, צריך להיות מטורף כדי לעשות את זה, מיקאמי לא משחק משחקים :)

ואני מסכים, הפער אפילו בין משחקי cross gen כבר נהיה ענקי, ממש מסכנים אלו שקונים את הגרסאות של הדור הקודם, הן כל כך מכוערות, אתה צריך לראות איך MORDOR נראה על הפס3, יהיה לך חשק להקיא, גם קול אוף דיוטי האחרון, תראה את ההשוואה הזו בין גרסת הפס3 לפס4, זה נראה כמו מגאסון מרוב שזה מכוער בהשוואה, אני מנחש שבמקרה של אנשים שמשחקים עדיין על הפס3 בורות זו ברכה :)

אניפשוט כותבמהר וזורק מה שבא ךלראש באותו רגע, אדע להבא

לגבי עניין העריכה.

דייקת במילים, ההבדלים כל כך מהותיים שאפשר לחשוב כאילו מדובר במשחק אחר, וממילא כבר נאמר שבקרוב ואפילו כבר עכשיו יש משחקים שיוצאים לסוני 4 ולא יוכלו להריץ אותם בסוני 3 אפילו בהתאמה להגדרות הכי נמוכות שהמשחק דורש, כי כבר את ההגדרות הנמוכות ביותר הסוני 3 כבר לא יכול לסחוב/להריץ יותר, כאן נותר לראות ולומר שאכן נחתם גורלה של הקונסולה הקודמת.

חבר שלי שראה לראשונה בסוני 3 את איול וויטאין חשב שהגרפיקה סבירה ולא משהו, אחר כך ראה את זה אצלי בסוני 4 היה מופתע מהאיכות ביחס לדור הקודם, והמשחק נעשה על מנוע ישן מ-2007 והוציאו ממנו את המיץ, גם GTA V על מנוע אפילו עוד יותר ישם מ-2006 ותראה מה הוציאו ממנו, את ה אמא של המיץ. יש כל מיני מנועים למיניהם בשוק, אבל המדובר ביותר היום הוא אנריל אנג'ין 4 , אני מקווה שיוציאו משחקים מעכשיו על המנוע הזה בעיקר.

ואני חיב לציין שהכי הזוי שהמשחקים לסוני 3 יקרים יותר חחח

הרי אמור להיות הפוךךךךך.
איול וויטאין אפילו בדיל לסוני 4 144 שח ואילו לסוני 3 169 שח

יש רק שני סיבות שעולות לי לראש: סוני רוצים שאנשים ייעברו לדור החדש ויירכשו סוני 4 או שלייצר בהתאמה לסוני 3 את המשחקים שיש בסוני 4 דורש יותר משאבים בשביל לעשות התאמה לדור הקודם.

PlayGirl3

New member
איפה ראית את זה? דווקא ל-3 יותר זול

כרגע בחנות EW ל-PS3 עולה 20 פאונד לעומת 25 פאונד ל-PS4
(122 לעומת 153 בשקלים).

בחנות הישראלית

שגם בחנות הישראלית לפי מה שראיתי בזמן רגיל יותר זול מהחנות האירופאית/אנגלית

evilplate

New member
החנות הישראלית לא אינדיקציה

מחירים לדור הקודם עדיין זולים יותר בסכ"ה, כמובן לא כשהמשחקים חדשים שאז אצל כולם עולים מחיר מלא, אלא שעל הדור הקודם יש הרבה סיילים וירידות מחירים מהירות יותר, עד למבצעי החגים משחקי דור הבא בקושי ירדו במחירים בעוד שכל שבוע על הפס3 היו סיילים למיניהם.
&nbsp
אולי עכשיו המצב קצת ישתפר אם המגמה שראינו מהחגים תמשיך גם לשנה הבאה על הדור הבא, אבל באופן כללי על הדור הקודם המחירים יותר טובים.
לא שזה משנה, כשההבדל כ"כ גדול הייתי מתבאס לקנות משחקי פס3 חדשים והייתי מעדיף לדחות את הקנייה שלהם עד שאתארגן על פס4, מבחינתי חבל בכלל לבזבז עליהם כסף.

למעלה