מה בפינה – עקרונות-לפני ואחרי

מה בפינה – עקרונות-לפני ואחרי

"זה לא יכנס אלי הביתה", "על גופתי המתה".
בעקבות הפוסט על איך נראה הבוקר שלכם, וההצעה של alphadelta הנושא שלנו היום יהיה הפער בין איך שחשבנו או מה שתכננו כשנהיה הורים, לעומת מה שקורה בפועל, שכולנו יודעים שהוא לפעמים מאוד שונה. ואני אשמח להרחיב גם לסיטואציות של לפני שיצאנו לחיות במקום אחר. חשבנו/הבטחנו ש... אבל בפועל, הסתבר ש...

האם יש לכם משהוא שהוא עקרוני לכם ואין, לא תעברו אליו?
האם היה לכם כזה עיקרון ועברתם אותו?
האם זה בעייתי לכם לשנות גישה או זורמים עם עקרונות ששמרתם אליהם, ופתאום הם כבר לא רלונטים, דברים השתנו, קשה מידי, לא שווה את העיקרון יותר?
האם במעבר למדינה אחרת, מצאתם שעקרונות שהיו לכם בישראל כבר לא רלוונטים בחיים שלכם כרגע?

וכרגיל, תרגישו חופשי לשתף בכל דבר שרלוונטי לנושא
 

AlicePJ

New member
היו לי מלא עקרונות. ואז הפכתי לאמא.

ועדיין היו לי הרבה עקרונות. ואז הילד גדל. ואז נולד עוד ילד ושארית העקרונות עפו מהחלון....
הילדים שלי נולדו וגדלו בארה"ב, וכשעברתי לארה"ב הייתי צעירה מידי בשביל לחשוב על עקרונות שחשובים לי כהורה, אז לקטע הזה בשאלה אין לי איך להתיחס.
אבל בהחלט, לפני שהייתי אמא היו לי עקרונות, הייתי רואה הורים אחרים עושים כל מיני דברים והייתי שופטת אותם על זה (בלב) וכו'. אבל כשהופכים להורים מגלים שגידול ילדים הוא לא שחור או לבן, ועם כל הכבוד לספרי ההדרכה ולמה שחשבתי, במציאות מדובר בילדים שכל אחד מהם הוא אישיות שונה, צרכים שונים, העדפות שונות, ולכל אחד מתאים משהו אחר. גם אני כאמא השתנתי עם כל ילד ועם הזמן שעבר, ועם החשיפה ליותר הורים.
אני לא יכולה להגיד שלא מפריעים לי דברים שהורים אחרים עושים ושאין לי ביקורות על אחרים, אבל אני יודעת שהביקורות שלי הרבה פחות נחרצות ועל הרבה פחות דברים ממקודם.
 
אני בדיוק כמוך.

הייתי, ועד היום אני רואה סיטואציות של הורים וילדים ואומרת לעצמי, מה הם עושים? אבל היום אני שופטת פחות, יודעת כמה זה לפעמים קשה.
 

alphadelta

New member
הזכרת לי משהו

כשהיו קטנים, והיינו במסעדה פה ושם הם לא התנהגו למופת מספיק לטעם האנשים בשולחן ליד. אם זאת הייתה אשה בהריון, ממש ראיתי את המבט של״ חחח, הילדים שלי אף פעם לא יזרקו את המזלג על הרצפה ״ או ״ שלי אף פעם לא ימרח ככה ברוטב אדום ״ אישי ואני תמיד חייכנו ואמרנו אחד לשני שלא נקלקל לה. שתמשיך ההריונית לדמיין. נראה אותה עוד שנה מהיום.
 
אני ממש אוהבת מה שאת כותבת

"ועם כל הכבוד לספרי ההדרכה ולמה שחשבתי, במציאות מדובר בילדים שכל אחד מהם הוא אישיות שונה, צרכים שונים, העדפות שונות, ולכל אחד מתאים משהו אחר. גם אני כאמא השתנתי עם כל ילד ועם הזמן שעבר"
&nbsp
בדיוק מה שאני מרגישה
 
היו לי פעם עקרונות, מכרתי את כולם...

יש לי הרבה עקרונות ואני לא מוותרת בקלות, אבל יש כאלה שכן


כשעזבתי את ישראל הבטחתי לעצמי שאני ישלח לכל הקרובים לי כרטיס ברכה ליום ההולדת
(אז עוד לא הכרתי את פייסבוק) אבל כשמצאתי את עצמי מכינה כרטיס ברכה, שולחת, ואפילו תודה במייל לא קיבלתי, הפסקתי


חשוב לי לחגוג את חגי ישראל, אבל לפעמים אני מוותרת


אני לא ישקר לבוני. אבל לפעמים אני צריכה לסובב דברים ככה שלא שיקרתי, אבל... סיבנתי. לזכותי יאמר שזה לטובתה


זה מה שזכור לי כרגע
 
חחחח

לי אין בעיה לשקר לבנות לפעמים
("אמא בא לי משהו מתוק" "אין בבית" והולכת לגנוב קובית שוקול מהסליק (-;)
 
מעתיקה לכאן פוסט מתאים בדיוק.

הפוסט הזה פורסם היום בדף הפייסבוק של בדרך הלב - פשוט להיות הורים:
https://www.facebook.com/pashutlihiothorom/?fref=nf


אתמול הייתה יום הולדת 3 לבת שלי. לכבוד יום ההולדת תכננתי להכין אוכל, לנקות את הבית, לסדר ולהכין עוגת יום הולדת קשת מפירות בדיוק כמו שהבת שלי ביקשה.
בלילה השכבתי את הילדים לישון והתחלתי בהכנות לקראת יום ההולדת. בערך בשעה 22:00 ילדת יום ההולדת התעוררה, היא רצתה שאבוא לישון איתה. הסתכלתי עליה והיה נדמה לי שאני הולכת לבלות איתה בחדר בערך שעה עד שתירדם בחזרה מה שלא ישאיר לי זמן להתעסק עם העוגה. "רוצה לבוא לישון למטה?" שאלתי אותה תוך כדי שאני נזכרת כמה "כיף" זה כשהיא ערה ועייפה באמצע הלילה. היא כמובן נענתה בשמחה. השכבתי אותה על הספה בסלון, היא שכבה שם, שמעה את הבלנדר עובד, שמעה אותי מזיזה, פותחת, חותכת, הולכת ממקום למקום ולקח לה בדיוק 5 דקות להתחיל להתעניין ולדבר ולהיות די ערנית לשעת לילה שכזאת. הבאתי אותה אלי למטבח, ישבנו, הכנו שכבות לעוגה, טעמנו וליקקנו והיינו שתינו מרוצות.
חצי שעה אחר כך אחיה הגדול של ילדת יום ההולדת התעורר, אם אחותו למטה אז למה הוא לא? "יאללה בוא גם אתה למטה" אמרתי ונזכרתי בכל הפעמים שבהן הוא היה עייף ובלתי נסבל. 'היום אני זורמת. העיקר שהעוגה תהיה מוכנה' חשבתי לעצמי. האח הגדול הצטרף אלינו למטבח ושלושתנו מכינים עוגה, טועמים, מלקקים ומאוד מרוצים ונרגשים לקראת יום ההולדת ובעיקר מצפים לראות את העוגה מוכנה צבעונית ויפה.
כשסיימתי להכין את העוגה אספתי את הילדים והלכנו ביחד לישון.
הילדים התעוררו אתמול בבוקר נרגשים ושמחים לקראת יום ההולדת וגם עייפים מהלילה יוצא הדופן שעבר עליהם.
כשהילדים שלי היו עצבניים מרוב עייפות – הבעתי אמפתיה, בדיוק כמו שאני עושה כשהם עצבניים מכל סיבה אחרת.
כשכאבו להם הרגליים והם ביקשו שארים אותם כי הם לא יכולים ללכת – הבעתי אמפתיה, בדיוק כמו שאני עושה כשהם רוצים כל מני דברים שאני לא יכולה או לא מעוניינת לספק להם.
כשהיה לי קשה – מצאתי פתרונות שייצרו לי שקט או שיקלו עלי בדיוק כמו שאני עושה בכל פעם שקשה לי מכל סיבה אחרת.
עברנו את היום הזה בהצלחה רבה, הכנתי כמעט את כל מה שתכננתי להכין (שזה השג מאוד גדול בשבילי) והילדים הגיעו ליום ההולדת, עייפים אך נרגשים ומאושרים.
אם הייתן שואלות אותי לפני שלוש שנים, הייתי מספרת לכן שהילדים צריכים לישון ולכן לא טוב לתת להם להיות ערים באמצע הלילה, בטח ובטח לא כשתן כל כך עסוקות. לא בגללי, בגללם. הם פשוט צריכים לישון.
אם אתן שואלות אותי היום, אני מבינה שאולי זה נכון אבל ברגע הספציפי הזה, הצורך החזק ביותר שלהם לא היה לישון, הצורך החזק ביותר שלהם היה שייכות, זה הרי חלק מההקשרות בינינו. הם פשוט היו צריכים אותי איתם. ואני? אני כל כך רציתי שהעוגה תהיה מוכנה ויפה. יש לי רפרטואר של שנים כהורסת עוגות סדרתית. כל כך רציתי שהפעם יצליח לי.
ומה עם לישון אתן שואלות? הם באמת צריכים לישון. אבל לישון עכשיו או אחר כך זאת אסטרטגיה, את המענה לצורך בשינה או יותר נכון במנוחה של הגוף ובצבירת אנרגיות הם יקבלו הלילה, אנחנו רק דחינו קצת את המענה לצורך הזה לטובת צורך אחר שהיה להם, לטובת צורך אחר שהיה חזק ביותר ברגע הזה אצלם.
"אבל עכשיו הם יבקשו כל לילה" יגידו הספקנים. אולי. אם הם יבקשו הלילה אולי זה יתאים לי שוב אבל כנראה שלא ואם זה לא יתאים לי אני אוכל לשכב לידם, להביע אמפתיה לרצון שלהם לרדת למטה, להיות איתי בסלון או במטבח, לשבת איתי כשאני ערה, לקבל עוד זמן ערות בדיוק כמוני, אני אוכל להביע אמפתיה לכל זה ולהשאיר אותם במיטה כי יש סיבה שבחרתי בכלל הזה, לרוב הוא משרת אותי די טוב ועכשיו כל שנותר לי הוא להמשיך לשמור עליו, להמשיך לשמור על הצורך שלי ולתת גם לילדים שלי בדיוק את מה שהם צריכים – אותי.
אולי בגלגול הבא אני אעביר גם סדנאות להכנת אוכל, בינתיים אני אסתפק בלתת לכן את המתכון לעוגה (בתגובה הראשונה) ולהזמין אתכן לסדנאות ההורים שלנו, אולי לא תלמדו להכין עוגה אבל תלמדו איך להפוך את החיים שלכן לנפלאים יותר ובעיני זה הרבה יותר חשוב
יעל סול
 

alphadelta

New member
רשימה חלקית

- רק צעצועי עץ ( הצעצוע הראשון שבחרה היה משחק פלסטיק מוזיקלי בצבעים מזעזעים )
- תמיד אהיה סבלנית ומכילה (קורה. פשוט חוץ מכשאני עייפה/רעבה/חולה/סתם בלי מצברוח...)
- לא מוצץ ( עבר לי אחרי כשראיתי את ההנאה התינוקית)
- שינה משפחתית עד גיל שנתיים. ( הורה א׳ בקצה המיטה, ממש על הקצה. הורה ב׳ בקצה המיטה, ממש על הקצה. צאצא במרכז. שנת מלאכים. לרוחב. ידיים פשוטות ורגליים בועטות. )
עדיין יש הגבלה על זמן מסך. אבל מאחר שהרבה משיעורי הבית הם על המחשב, זה הוסיף יותר זמן ממה שהייתי רוצה.
 

יוקלילי

New member
אנחנו לא יודעים איך נהיה כהורים

עבדתי עם ילדים ונוער הרבה שנים לפני שהפכתי לאמא, אז היה לי הרבה זמן לבדוק את השאלה הזו...אני חושבת שבסוף נשארתי עם החשש מפני סערת הרגשות הנלווית להורות, ואי הידיעה מה זה באמת.
לא באמת ידעתי מה זה ללדת, להניק, להציב גבולות ולהכיל- וזו למידה אחת ארוכה ומתמשכת, ואולי יותר נכון לקרוא לזה ציפיות ולמידה. אם אתה כהורה לא מצליח להבין את הסיטואציה ובמקום זאת נשאר צמוד לדפוסים לא מותאמים, אז יש פה בעיה.
אני חושבת שהכי הרבה חששתי מלצעוק על הילדים שלי- אז על הקטנצ'יק כבר צעקתי לא מעט, והמעבר מאוד החריף את זה- הוא היה מאוד לא שקט במשך תקופה ארוכה, אבל המצב מאוד השתפר גם הודות להתאקלמות וגם ללמידה שלי את המצב והצרכים שלו, ומה עובד איתו (הומור, שיר). זה לא כל כך נורא שיש לנו 'עקרונות', פשוט צריך להיות גמיש איתם. אולי ערכים, או ציפיות -היא מילה מתאימה יותר?
ובקשר למעבר: אני עדיין לא נכנסתי לכנסיה (נראה לי מאוד מוזר..), בקושי אוכלת אוכל מקומי, וממש לא מסתדרת עם האופנה. הייתי בטוחה שאני הרבה יותר זורמת..
 

alphadelta

New member
מוסיפה

לא רק שאנחנו משתנים והילדים משתנים. גם הדינמיקה משתנה.
 
שאלות מצוינות


אני כידוע עדיין לא אמא אבל בהחלט יש לי הרבה ניסיון בעבודה עם ילדים ואני לגמרי מרגישה כמו אמא בשעות הגן (וכמו כל אמא- בשלב מסוים אני מתחרפנת לשמוע כל רגע את השם שלי, במיוחד שיש עוד גננת אבל די מתעלמים מקיומה).
&nbsp
לאורך השנים נתקלתי בהתנהלויות שונות גם מהמשפחה הקרובה וגם מהורים שנתקלתי בהם ויש דברים שבהחלט חשוב לי להנחיל לילדיי אבל ברור לי שדברים ישתנו ושאני אגלה שהבטחות שהבטחתי לעצמי לא בטוח ישרדו במבחן ילד משלי.
&nbsp
עקרונות שחשובים לי:
-לא להרבות במריבות ליד הילדים- לא רוצה שהילדים שלי יגיעו למצב כמוני שבגיל 12 ביקשתי כמשאלה ביום הולדת שההורים שלי יתגרשו כבר וזהו כי לא יכולתי לספוג יותר את המריבות. לא עזר לי

&nbsp
-לא אהיה קשוחה מידי עם הילדים- בגן למשל אני מאוד מיישמת את זה. מצד אחד, אני צוחקת איתם,משתוללת איתם ומצד שני- מציבה גבולות ולא משחקת משחקים. לילדים מאוד ברור מי המנכ"ל
.
&nbsp
-זמן צפייה מדוד במסכים- בגן למשל אני ממש אנטי מסכים למיניהם גם אם זה סרטון חינוכי או שימוש באיי פד לסיפורים אינטרקטיבים/מוסיקה. אני אישית לא מראה להם סרטונים וכו' למרות שזה יכול להיות כלי נהדר. בימינו יש המון חשיפה למסכים ומעדיפה בגן לא לתת לזה יד-לא חסר לי כלים וחומרים להעביר את הנושאים בצורה הטובה ביותר עבורם.
&nbsp
זה מה שעולה לי בראש כרגע...
&nbsp
&nbsp
 
מעניין

ממש לראות איך יהיה לך (וגם לנו:) לקרוא את זה ככה שנה אחרי שתהיי אמא,
אם תרגישי אותו דבר או אחרת.
בקרוב-בקרוב א מ ן
&nbsp
פתאום עולה בי תהייה האם האימהות משנה אותנו או שזה סתם משהו שנהוג לחשוב.
מעולם לא עבדתי עם ילדים קטנים (בעעעע)
וכאמור, אני אמא מאז שאני ילדה,
כך שאין לי שום דרך לדעת..
 
למעלה