מה בפינה – עקרונות-לפני ואחרי

לגמרי, בטח אני אבגוד בכל העקרונות שקבעתי לעצמי

מאיזה גיל את אמא?
אני חושבת שעם כל הרצון שלי להיות אמא צעירה -אולי זה לטובה שזה התעכב קצת כי אין ספק שהמעבר לפה שינה אותי מאוד לטובה וביגר אותי.
אבל יאללה שיגיע...

&nbsp

וואו,

בא לך לספר קצת איך זה להיות אמא כל כך צעירה? ביקשה נירית שילדה בגיל 41

זה נראה לי כל כך קשה, בלי הבשלות וההבנה של התינוק הזה שצריך אותנו. לוותר על כל כך הרבה. ואולי בגיל 18 לא רואים את זה ככה? מענין.

תראי...

זאת שאלה שאני לא באמת יודעת לענות עליה...
&nbsp
אני חושבת שדווקא היתה לי הבנה מצויינת למה זה אומר להיות אמא.
זה לא היה פשוט בכלל,
ומבחינתי השנים הראשונות (עם כל אחת מהבנות) היו סוג של סיוט שאני שמחה עבר.
ואפשר לדבר על זה ימים,
וכן, כנראה שלא הייתי בוחרת בזה שוב,
אבל בדיעבד, היום, כשאני בת 29 ויש לי 3 בנות שהן כבר גדולות יחסית,
ואני מרגישה שזה מתנה, ואני מאוד מאוד שמחה על כך.
&nbsp
האם היה יכול להיות אחרת? האם היה כדאי לבחור אחרת?
אני מרגישה שאלו שאלות לא רלוונטיות.
עשיתי את הבחירות שלי (ואני ממשיכה לעשותן גם כשזה נשמע לכולם טרוף מסביבי)
לפעמים אני טועה ולומדת מהטעויות שלי,
אבל תמיד תמיד מסתכלת קדימה - איך נכון לי לפעול ומה נכון לי לעשות.
&nbsp
זה נכון לגבי ההורות ולגבי כל דבר בחיים שלי.
&nbsp
טוב יצא לי קצת פילסוף.
אם יש לך שאלות ספציפיות, אשמח לענות כמיטב יכולתי...
&nbsp

בהחלט לא רלוונטי לחזור אחורה,

ענין אותי איך זה להתמודד עם תינוקת כשאת בעצמך עדין ילדה בעצם - ענית על זה אני מניחה. גם לי, בגילי המופלג, התקופה הראשונה היתה מאוד קשה, יחד עם אושר גדול, אבל לי היה קושי לא רק עם הילדה, גם עם הבעל באותה תקופה, ככה שהכל שזור יחד

אחד מהדברים שהבנתי בדיעבד

זה שלכל אחד יש שלב אחר בגידול ילד שהוא קשה לו יותר.
יש אנשים שינקות היא החלק החביב עליהם ויש אנשים שעבורם זה קשה מאוד,
יש אנשים שגיל שנתיים הוא נוראי עבורם ויש אנשים שרוצים ללדת ילדים בגיל שנתיים וכן הלאה...
&nbsp
לקח לי זמן להבין שאני הרבה יותר נהנת מהאימהות כשהבנות כבר גדלות ואפשר לדבר ולתקשר איתן.
ואני לא מדברת רק על להבין מה הן אומרות,
מדברת גם על מעבר לזה,
לי קל יותר עם טינייג'ריות מאשר עם גיל 6..
זאת אני.
וזה בסדר..
&nbsp
בסוף בסוף, לכל גיל את ההנאות שלו ואת האתגרים שלו. גם לנו וגם לילדים :)
&nbsp

alphadelta

New member
מריבות

מעניין מה שאת אומרת. לא זכור לי שההורים שלי רבו אי פעם. אבל גדלתי בלי לדעת לריב. שזה לא דבר טוב. אני משערת שהמצב שגדלת בו היה מוקצן. ואני לא יכולה לעשות דבר חוץ מלשלוח לך חיבוק ענק. ולחזק אותך על כמה שאת מודעת לעצמך. אבל רציתי להוסיף שזה חשוב לדעתי , שאם לא מסכימים , הילדים יראו שזה לא סוף העולם. ואיך פותרים מצב ששני אנשים שאוהבים ומכבדים זה את זה לא מסכימים. לגבי המסכים אני מסכימה איתך 100%. גם בתור אמא וגם בתור גננת. אני חוששת לדור הזה שגדל בלי לדעת להשתעמם. הייתי מורה וגננת שנים לפני ואחרי שנעשיתי אמא. ולמדתי המון.

אצל ההורים שלי זה מאוד קיצוני...

הנישואים שלהם זה מריבה אחת גדולה ומלאת האשמות וכמובן שיתוף שלי כאילו אני מינימום הפסיכולוגית שלהם
.
עד עכשיו אני לא סובלת את המריבות האלה וממש לוקחת ללב. כשהם היו פה ממש סבלתי מזה כי הם לא סתם רבים-הם אוהבים לעשות את זה עם קהל ובקולי קולות

&nbsp
אני לגמרי בעד שהורים יראו שהם מתווכחים לפעמים ליד הילדים,זה לגמרי לגיטימי ואי אפשר כל היום רק פוצי מוצי אבל חשוב שהכל יהיה בשפה מכבדת. בואו נאמר זאת ככה- השפה של ההורים שלי לצערי רחוקה להיות מכבדת.
&nbsp
שנים אני מנסה להבין מה גורם להם להישאר ביחד אם הם כל כך סובלים אחד מן השני.
אפילו בגיל 16 כשהיה לי החבר הראשון, שנינו באנו מבתים מאוד דומים מהבחינה הזו של המריבות ומצאנו את עצמנו רבים אחרי חודש בלי הפסקה כאילו אנחנו נשואים כבר שנים... זה היה ממש מפחיד.

עצוב לשמוע על ההורים שלך

מקווה שאצלך זה אחרת.
זה לגמרי תלוי בנו. כבני אדם..
&nbsp
גם ההורים שלי לא זוג משמים אבל בילדות שלנו הם לא היו הרבה יחד..
כל אחד היה עסוק בשלו.
דווקא בשנים האחרונות הם ממש משתפרים ואני גאה בהם על זה.

לגמרי אחרת...תודה לאל!

אנחנו עם היד על הדופק ויש ביננו תקשורת בונה- אם משהו מפריע משתדלים תמיד לדבר לפני שזה יגיע להתפרצות, מקפידים לא ללכת לישון כועסים.
&nbsp
הם תמיד רבו ברמה נוראית אבל זה התגבר כשהוא יצא לפנסיה מוקדמת וישב בבית כמה שנים עד שמצא עבודה נוספת ובשלב הזה אמא שלי הפסיקה לעבוד בבית ויצאה החוצה לעבוד והיה לו קשה עם זה... אז המריבות לדעתי ממש החריפו והם פשוט למדו לחיות ככה.
&nbsp
אני ממש מתחרפנת מהמריבות האלה-לא מסוגלת לשמוע את המריבות שלהם כי זה מגיע לטונים וזה לרוב באמת על שטויות אבל הם יעשו פיל מעכבר בכוונה כדי לריב, כי זה מה שהם מכירים וזוהי דרך התקשורת שלהם.

מענין שאת כותבת שאת גדלת בלי לדעת לריב,

אני בדיוק כזאת, גם היום. סוגרת ריבים די מהר, הבאנו, אם לא נשכנע אחד את השני, אז אין לכל זה טעם ונגמר הדיון
בעלי שונא את זה

אני קיבוצניקית וחייתי בבית ילדים, ככה שההשפעה של ההורים שלי על חיי היא הרבה יותר פחותה מבתים רגילים, אבל גם הורי כמעט ולא רבו.

מטרפת לדאגתך

על הדור שלא יודע להשתעמם.
פשוט נוראי בעיני ועצוב.
נלחמת בזה לא מעט אצלי בבית.
&nbsp

carlimi

New member
מנסה להיזכר בילדות שלי

ובאמת שלא זכורים לי ימים או שעות של בטלה ושיעמום.
להיפך. הייתי ילדה מאוד עסוקה מגיל מאוד צעיר.
אני חושבת שזה בנה אצלי מוסר עבודה גבוה (וגם זה שראיתי את הורי עובדים קשה למחייתם), והרבה משמעת, רצון ומטרה.
זה מאוד תלוי אופי של הילד ושל המשפחה שהוא גדל בה.
לא רואה שום פסול בבטלה ושימעום.
מצד שני, יש ילדים שזה קשה להם יותר וצריכים להיות עסוקים, והם בעלי מרץ גדול. גם בזה אין ספול. לדעתי.

alphadelta

New member
אנסה להסביר

יש הבדל בין בטלה לשיעמום. אני זוכרת את השבתות כשהייתי קטנה. הייתי ילדה משכימת קום. אז 6 בבוקר ובני הבית ישנים. מאד ישנים. אז אני קוראת קצת( כשכבר הייתי בגיל שידעתי ) . והם עדיין ישנים. אז אני הולכת לסלון ומוצאת את לוח השש בש מאתמול. והנה עולם שלם של עיגולים שחורים ולבנים. ומשחקי הדמיון מתחילים. ואחריהם בניה של צורות שונות. והם עדיין ישנים. אז אני חולמת וממציאה לי סיפורים. והם עדיין ישנים. אז אני מתחבאת מתחת לשמיכת הפיקה הכתומה והנה אני בג׳ונגל. הבעיה היא לא אם עסוקים או לא. האתגר הוא כזה: בן שנתיים בעגלה בסופר. משעמם לו. הוא לא בוהה באויר, הוא לא שר לעצמו, או ממלמל לעצמו מחוויות היום. הוא לא מזיז את בהונות הרגליים ומביט בהן בעניין. הוא לא באינטראקציה עם הסביבה. לא. הוא מיבב קלות ואז אמא שמה לו את הטלפון ביד והוא משחק משחק. כשהוא בן שלוש הוא קם מוקדם ואין לוח שש בש, ואין עיגולים וסיפורים. ואין פיקה וג׳ונגל. יש ערוץ דיסני. נוסעים באוטו. הוא בן ארבע והנסיעה היא של 8 שעות. הוא לא מביט בנוף המתחלף, הוא לא משחק עם אחותו משחקי דרך, או שר. הוא רואה ״דייגו״ בטלויזיה. ולפעמים, יש ברכב עוד מכשיר שאחותו רואה סרט משלה. אין בינהם אפילו אינטראקציה. איך שום ידע מה לעשות כשיש רגע ללא תעסוקה.

זה בדיוק היתה הכוונה שלי

אין מרחב שמאפשר יצירתיות.
אני לא זוכרת שהיה לי משעמם מעולם.
היה לי דמיון עשיר וחברים וחצר ומשחקים לבד וביחד,
היום ילדים אומרים שמשעמם אותם בגרע שאין מולם מסך מרצד.
זה עצוב לי מאוד
ואני עושה ככול שביכולתי שאצלנו יהיה אחרת
(אין בבית טלויזיה. ואין לבנות ניידים. יומיים בשבוע הם ימים נטולי מסכים לחלוטין. לא מושלם, אבל יותר טוב מבמקומות אחרים)

carlimi

New member
העולם שאנחנו חיים בו היום

הוא ממש לא אותו עולם שחיינו בו כשהיינו ילדים, ולכן ההשוואה בעיני היא לא נכונה, כמו הרצון לגדל היום את הילדים שלנו כמו שאנחנו גדלנו לפני 30 שנה.
לא הכל רע במסכים, ולדעתי מה שחשוב לשמור עליו הוא המינון והתוכן.
כל עוד הילדים עושים מגוון של פעילויות, כולל פעילות גופנית וחברתית, אין לי בעיה שיראו גם מסכים. גם אני אוהבת לראות טלויזיה בסוף היום. זה מרגיע אותי.
אהבתי לראות טלויזיה גם כשהייתי ילדה, בעיקר בחופשים.
ומה שאני עוד רוצה להוסיף, וזו נקודה מאוד חשובה בעיני - זה מאוד תלוי אופי הילד.
הבת הגדולה שלי מעולם לא שיחקה משחקי דמיון לבדה. גם לא כשהייתה קטנה ולא היו כמעט מסכים. זה האופי שלה. היא אתלטית בעיקר וזה מה שהיא אוהבת לעשות. האחים שלה, שהרי גדלו באותו בית עם אותו חינוך ומינון של מסכים, משחקים המון משחקי דמיון ויש להם גם את היכולת והרצון לעשות את זה לבד.
זו אחת הסיבות אגב, שהיה לי יותר קל להישאר עם השלישי בבית כלכך הרבה זמן, כי הוא פשוט העסיק את עצמו וזה היה נפלא.
ולגבי נסיעות באוטו .... מודה שקשה לי עם זה, כי אני אוהבת מאוד מאוד לבהות בנוף ובאמת עשיתי זאת כילדה .... ניסינו את זה, וזה היה מאוד קשה - שלושה ילדים קטנים מאחורה כלכך הרבה שעות ... אז מה שקרה הוא שנמנענו מלנסוע רחוק בגלל זה. שנה שעברה החלטנו ללכת על ROAD TRIP ראשון גדול וארוך ואכן קנינו שני מסכי דיוידי לאוטו - ת ע נ ו ג!
הם רואים כולם את אותם הסרטים והנסיעה עוברת בשקט ובנועם. כל פעם ילד אחר בוחר את הסרט, והם דווקא כן מדברים בינם תוך כדי וצוחקים ובלה בלה. אולי חצי נחמה.
ולסיום - לפני כמה זמן שמעתי שבקרוב כנראה הולכים להפסיק ללמד לכתוב (או שכבר עושים את זה איפושהו) כי החליטו שהילדים צריכים ללמוד להקליד יותר מאשר לכתוב כי בעתיד לא יהיה בזה צורך ....

זה נושא מאוד חשוב בפני עצמו שרציתי לשים ב"מה בפינה"

השבוע.
אני ישמח אם תפסיקו את הדיון פה, ונמשיך אותו בפוקוס הזה מחר (יום רביעי).

טוב אני אענה בקצרה

ונפתח את זה במה בפינה בפעם אחרת

בגדול אני מסכימה איתך.
אני רואה ערך גדול בללמד את הילדים לחיות בעולם בו הם נולדו,
ללמד אותם להשתמש בטכנולוגיה ובאמצעים הרבים שיש להם שלנו לא היו.
א ב ל דווקא בגלל שזה עולם ככ טכנולוגי,
אני חושבת שחובה עלינו ללמד את הילדים מינונים,
ותקשורת בינאישית שלא כוללת מסכים והתכתבויות.
חובה עלינו ללמד את הילדים להסתכל בעינים,
לשחק במשחקים שהם לא בתזוזה מתמדת ועוד ועוד.
(יש לי רשימות ארוכות אבל אני לא אפרט עכשיו)
יש לנו בעיה גדולה היום (מבוגרים וילדים כאחד)
שהמסכים שואבים וממכרים בצורה שקשה מאוד להתמודד איתה.
חייבת להודות שאני לא פעם רואה איך העולם מתנהל ומרגישה שהגולם קם על יוצרו.
&nbsp
יצא ארוך משתכננתי אז עד כאן להפעם.
נפתח על זה דיון רחב בפעם אחרת

למעלה