מה בפינה – עקרונות-לפני ואחרי

rona73

New member
ברור שיש לי עקרונות.

לא להיות כמו ההורים שלי! :)
יש לי כמה כללים.כשאני טועה אני אומרת שטעיתי ומתנצלת.אני אומרת המון אני אוהבת אותך לילדים שלי ומחבקת ומנשקת.מקשיבה להם בארבע עניים .
הצלחתי בזה אני בטוחה.שמיים וארץ בין איך שההורים שלי גידלו אותי לאיך שאני מגדלת את הילדים שלי.

אני אמא צעירה מאוד

למען האמת,
כשילדתי עוד הייתי ילדה,
ככה שלא היה יותר מידי זמן לפתח עקרונות(-;
אני חושבת שמה שמלווה אותי בעיקר,
זה לגלות גמישות,
כל ילד הוא אחר,
עם כל ילד יש מערכת יחסים אחרת,
ולכל גיל ותקופה מתאים משהו אחר.
&nbsp
לא יודעת לגבי עיקרון שלא נעבור עליו.
לא עולה לי שום דבר בשלוף. צריכה לחשוב על זה יותר..
&nbsp
כמובן שיש דברים שלפעמים עולים בהשוואה לילדות כמו שאני חוויתי אותה.
(אני רוצה שיהיה להם חגים כמו שהיה לי כשהייתי ילדה. אני רוצה שיגדלו בטבע כמו שאני גדלתי או אני רוצה שישחקו יותר בחוץ וכו וכו)
&nbsp
וקופץ לי עכשיו עיקרון אחד כשעברנו מדינה-
החלטנו שלא אוכלים חזיר.
שזה אולי קצת מגוחך כי לא באמת מזיז לנו,
אבל היה לנו חשוב לשמור על אישזהו סמן יהודי.
מה שמשעשע זה, שחזיר זה אחד המאכלים העיקריים פה.
נראה לי יש פה בערך פי 3 חזירים מאנשים....
&nbsp
טוב סיימתי לקשקש להפעם
&nbsp

orilina

New member
אין לנו עקרונות של יהרג ובל יעבור אבל

כשנכנסנו את הקטנה לגן היא היתה בת שמונה חודשים ולנו כהורים טריים כאב הלב עליה, לפני שהיא נכנסה לגן אמרנו שלא נשלח אותה לגן ביום שישי ונשאיר אותה בבית איתנו לשישי משפחתי, בפועל הילדה (שהייתה מתעוררת בחמש כל יום) פתחה את הגן ביחד עם הגננת :) וההורים דלה או רצו לבית קפה הסמוך.

אגב דווקא המעבר לחול עשה אצלנו שינוי - בבית בגלל שהמטבח היה פתוח לסלון הילדים התרגלו לאכול מול הטלוויזיה, מצב שלא ממש אהבתי אבל גם לא נלחמתי בו יותר מדי. כאן בגלל מבנה הבית, אוכלים במטבח ללא נגישות למסכים- אומנם לא בזכותי אבל כולנו הרווחנו מהשינוי. הפסקנו גם עם צפיית בוקר בטלוויזיה בימי בית ספר בהתחלה כי הילדים לא הבינו אנגלית ואז פשוט התרגלנו - וגילינו שכשאין טלוויזיה בבוקר אין מוטיבציה לילדים להתעורר עם צאת החמה (או לפני).

למעלה