שרשור שרוול

• פותח הנושא pbp
  • פורסם בתאריך

אופירA

New member
מנהל
איך יתכן שהוציאו לך את השרוול???
השרוול הוא הקיבה עצמה. האם הוציאו לך את הקיבה ואין לך קיבה?
אם לא - אז לא הוציאו לך את השרוול. אולי היתה לך פרוצדורה ניתוחית אחרת.
שרוול זה שמקצצים 80% מהקיבה, ומשאירים את השאר בצורת שרוול צר. אז איך הוציאו לך שרוול?
וגם איך השרוול התחיל להסתבך???

משהו בהגדרות שלך לא נכון, ולכן כדאי שקודם תגדירי בדיוק מה קרה, ואז יהיה יותר קל להבין מה יכול לעזור לך.

ligal mezger

New member
כמו שאופירה רשמה.. לא ניתן ל"הוציא" שרוול
אולי הכוונה לטבעת?
בכל אופן, אם שרוול לא מצליח יש אפשרות לעשות מעקף קיבה.
אבל מה שבטוח רק מנתח יכול לתת לך את התשובות האמיתיות לאור מצבך.

קובי d11

New member
נטלי
לא מבין כמה דברים ,אין כזה דבר להוציא שרוול,אולי הוציאו לך את הטבעת,מה זה השמנה תוך בטנית,זה שומן בבטן בלבד ,זה מה שהיה אצלי רוב עודף המשקל היה בבטן אבל השומן יורד בכל הגוף בפנים בידיים ברגליים ,וגם בטן ,לא לפי בחירה

מעיין א3

New member
זה לא בהכרח קשור לקיצור קיבה
היה לי דבר כזה לפני מספר שנים (עוד לפני שעשיתי את הניתוח).
הסתבר שהיה לי שם דלקת קשה, ולקח לי כמה חודשים להתגבר על הכאבים האלו.
לכי לרופא משפחה שיבדוק את העניין. כי אם זה דלקת- צריך לטפל כבר מעכשיו.

קובי d11

New member
כאבים בעצם הזנב
לא נראה לי שיש קשר בן הניתוח לכאבים בעצם הזנב,דווקא ירידה במשקל עוזר לסובלים מכאבי גב. כדאי לפנות לאורטופד ולברר הרבה בריאות
קובי

אופירA

New member
מנהל
אילו כאבים אלו?
כאבים של העצם שנוגעת במושב בזמן תנועת הישיבה, או כאבים של דלקת, שנוגעים בעור שבאיזור ומרגישים כאב בזמן הלחיצה על המקום?
תבדקי איזה סוג של כאב זה.
אם זה הסוג השני, אין קשר לניתוח.
אם זה הסוג הראשון - תתארי לי טוב את הכאבים, מתי זה קורה, איך זה מתנהג וכו'.

הי מיכל
מיכל, אמנם לא עברתי תופעה כפי שאת מספרת. בכל מקרה הייתי מציעה לך לפנות למנתח כדי להיות רגועה. את זמן קצר אחרי הניתוח, והקרנה לגב מחייב ליידע את הרופא.

מעיין א3

New member
ירקות מבושלים שאין להם סיבים
כמו קישוא, תפוח אדמה, גזר וכדומה. את הכל למעוך טוב טוב במזלג.
צריך להימנע מירקות סיביים כמו ברוקולי, כרובית וכדומה... כל מה שיש לו סיבים כרגע לא לאכול.

קובי d11

New member
רעב
כפי שאני זוכר עברת ניתוח שרוול את מרגישה רעב בגלל שאת אוכלת מאכלים רכים שלא משביעים כל כך ,באם תתחילי לאכול כרגיל ,אני מקווה שתחושת הרעב תיפסק

קובי

pbp

New member
הרחבת קיבה

לפני שבועיים עשיתי קיצור קיבה ובגלל החום אני שותה המון מים (עד שזה מפוצץ אותי), האם מים/משקה דיאטי (לא מוגז!) יכולים להרחיב את הקיבה?

מה הלאה??

שלום רב
אמי, עברה ניתוח שרוול קיבה בשיטה הפתוחה ביולי 2014, הניתוח הסתבך ונוצר לה דלף בין הקיבה לדופן הבטן, כך שבעצם יש לך פתח חיצוני מהקיבה. מאז היא עברה שיטות שונות לסגירת הדלף-סטנט, קליפס ודבק ביולוגי 3 פעמים... היום הפורפ' המטפל ברמבם (עסלייה) הודיע שאין עוד דרך נוספת לסגור את הדלף פרט לכריתה חלקית או מלאה של הקיבה. אנחנו לא כל כך מעוניינים בניתוח כזה גדול והיינו רוצים לדעת אם יש עוד שיטות כלשהם לסגירת הדלף שלא נוסו עד כה. שייכים לקופת חולים לאומית, גרים בעפולה ומוכנים לנסוע לכל מקום על מנת למצוא פתרון כלשהו שהוא לא פולשני אך עם סיכוי כלשהו לפתרון.

BeautifulScar

New member
בלחץ. חוששת שהדיאטנית בביהח נתנה לי תפריט מוטעה.

שלום עברתי את ניתוח השרוול ביום שלישי וכמובן לפני השיחרור ביקרה אותי דיאטנית (שלא מתמחת בבריאטריה)
והיה נשמע בקולה שהיא לא בטוחה בעצמה כלכך. ולאחכ שיחות עם חברות אני שמעתי שהן עשו דברים אחרים בתפריט. (למשל התחילו רוויון ואשל שבוע לאחר הניתוח)

נאמר לי ככה:
3 ימים מתחילת השתיה (מתחילת הניתוח) ניתן להוסיף מרק צח, תה, שתיה מתוקה, ג'לי.. ארטיק קרח.
6 ימים לאחר הניתוח (שזה היום) ניתן להוסיף קפה וחלב.
שבוע לאחר מכן (שבועיים מהניתוח) להוסיף אשל ורוויון
ובין 10-14 יום לאחר מכן (3 וחצי ל4 שבועות לאחר הניתוח) להוסיף 3 כפות גבינה לבנה וגרבר 1 ביום.

האם זה נכון?!?!?? הנחתי שתדעו כאן יותר מאשר בפורום דיאטה ותזונה

קיצור קיבה וקרוהן

שלום
מנותחת שרוול מזה שנה וחצי פלוס. ברקע קרוהן.
האם יש כאן מנותחים עם קרוהן?
תודה

מוטי775

New member
אוכל לאחר ניתוח שרוול

שלום רב
האם בזה שאני יכול לאכול מעדן שלם ואו בננה שלמה
הניתוח לא יצליח בעתיד??????
תודה

קצב הירידה במשקל, אני מוטרדת.

שלום וברכה.
עברתי בשעה טובה נתוח שרוול לפני שבועיים ויומיים. (29.11). הכל כשורה, ההחלמה ממש קלה והשאלה היחידה שלי היא על הקצב.
אני יודעת שלא צריך לרדת כל יום במשקל ולפעמים זה נתקע. השאלה היא אם בשלב כזה הגיוני להיתקע לחמישה ימים. מהניתוח ירדתי שבעה קילו עד יום חמישי האחרון, ומאז המשקל עומד על המקום. לא זז גרם, וזה חמישה ימים כבר!!
אם זה הגיוני, אין לי בעיה ויש לי סבלנות. השאלה היא אם זה אכן הגיוני ותקין.
תודה רבה ובהצלחה לכל אחד בשלב בו הוא עומד כרגע.

קוב י d1

New member
מה הלאה

את שואלת שאלה רפואית גרידא,אני לא נתקלתי פה בפורום בבעיה כזאת ,ד"ר עסליה רופא מוכר ,אני מציע לא לקבל את האבחנה שלו כתורה מהר סיני,אלא לקבל חוות דעת מרופא מנתח אחר ,זאת חובה לפני פעולה קשה כזאת כמו כריתת הקיבה .
כמן כן הרשי לי להפנות את תשומת ליבך לפורום המשורוולים פה בתפוז ,ולשאול ,חברים מי שיכול לעזור מוזמן .
לא להתעצל

קובי

למעלה