שרשור שרוול

• פותח הנושא pbp
  • פורסם בתאריך

קובי d11

New member
שלום לך

מפנה אותך לפורום המשורוולים השכנים שלנו בתפוז. בהצלחה
קובי

royko72

New member
היו כאן מועמדים לקראת ניתוח עם מחלת קרוהן

לצערי לא ראיתי מנותחים לאחר הניתוח.
איך המרגש לאחר הניתוח ?
אני זוכר שבעצמי חשבתי שמה שיוצע למועמדים בעלי קרוהן יהיה שרוול קיבה משום שהוא לא מערב את המעיים (מעקף קיבה) ובכך לא חושף אותם להדרדרות במצב של שלשולים, תת ספיגה או בעיות של מחלת המעיים.
מצב של טבעת לא ידוע מה יכול להיות: זיהום של הטבעת
ולבסוף נשארים רק עם הקטנת הקיבה - שרוול קיבה
מה המצב אצלך כעת ?

קובי d11

New member
ממש לא

לפני הניתוח בטח אכלתה 10 מעדנים ו2 ק"ג בננות, וזה רק היה ארוחת ,בוקר ,אל דאגה.

קובי

מעיין א3

New member
לא להישקל כל יום

אחרי השבועיים הראשונים יש האטה משמעותית בירידה, וכן לפעמים יש עצירות שונות.
צריך להבין שזה בגלל השינויים בתזונה.
אבל אחרי שמתרגלים לתזונה אחידה (שיש בה מגוון מאכלים) ממשיכים לרדת.
את כמובן גם לא תמשיכי יותר לרדת באותו קצב (וטוב מאוד שכך... זה ממש לא בריא לרדת כל הרבה במעט זמן).
בדרך כלל בתקופה הזאת מתחילים לרדת כקילו אחד או שניים בשבוע, ולפעמים יש עצירות במשקל...
זה תקין ולא צריך להיבהל...
מה שגם- תפסיקי להישקל כל יום!!!
מעכשיו צריך להישקל פעם בשבוע-שבועיים ולא יותר.
זה נחמד להישקל כל יום בתקופה הראשונה, אבל אחר כך, כאשר הירידה מאטה את עצמה, אז מתחילים להילחץ... (וזה תורם לאי ירידה במשקל)
עדיף שלהפסיק להישקל כל כך הרבה....
שיהיה בהצלחה בהמשך!

קובי d11

New member
למתולתלת

אל תיהי מוטרדת ,במהלך הירידה במשקל ,יש ירידות,יש עצירות,יש גם עליות ,לא להתרגש ,לא לעלות אל המשקל כל יום זה ישגע אותך ,כמו שכתבתי הרבה פעמים,קחי את הפרויקט כמו ריצת מרתון ,לא כמו ריצה ל100 מטר ,אשמח לשמוע ממך בעתיד. בהצלחה!!!!

קובי

תודה על המענה

אני בהחלט מנסה להיות סבלנית. הטריד אותי שלא ידעתי אם זה תקין או שאולי אני עושה משהו לא בסדר.
אני מאוד נצמדת להוראות. ממשיכה להמתין בסבלנות לתוצאות.
הבוקר באמת לא נשקלתי. התאפקתי. נראה מתי החרפנה תקפוץ לי שוב.
המון תודה.

ככה ככה

ירדתי לא מעט וזה נחמד, אך אני נורא סובלת מאז מהבטן.
מיד אחרי הניתוח, במשך חודשיים, סבלתי ממש קשות מכאבים נוראיים, והגעתי למיון 3 פעמים. תכל'ס לא טיפלו בי.
אחרי חודשיים כשהצלחתי להגיע לרופא הגסטרו שלי, הוא נתן לי אנציפלמד- שזה אנזימי לבלב, וזה הקל משמעותית. אולם עדיין אני סובלת נורא מגזים בבטן. המון. וכאבי בטן. נורא מתוסכלת מזה שאין הטבה, ושמאז הניתוח יש החמרה במצבי, שאני לא מוצאת ולו חולה קרוהן אחד שעשה ניתוח כזה, למרות שכל הרופאים אמרו לי שיש חולי קרוהן שעשו זאת ושהם מכירים. אז איפה הם?
כ"כ מקווה שלא עשיתי מקח טעות:(
אם למישהו יש רעיון רציני לפתרון, אשמח לשמוע ולהתעודד.
תודה

royko72

New member
לא היו לך הרבה ברירות

יש לך מחלת מעיים שיש בה עליות ומורדות בעוצמת ההתקפים ושיבוש מערכת העיכול, וזאת בלי קשר לניתוח לקיצור קיבה שעברת.
אם תמצאי מנותח קרוהן שעבר שרוול קיבה או ניתוח בריאטרי אחר במה זה יסייע לך ? לטעמי כלום כי כל אחד שיש לו קרוהן סובל מתופעות השונות מחולה אחד לאחר.
לא היו לך כל כך אפשרויות אחרות מבחינת ניתוח בריאטרי אלא רק ניתוח שרוול שבו אין מעורבות של המעיים.
לדעתי עשית המקסימום שאפשר

BeautifulScar

New member
מה הקשר קובי? שאלתי גם שם.

אך לצערי לא כל מי שנמצא שם נמצא גם פה.
והפורום קיצורי קיבה הוא לא בהכרח רק לטבעת ומעקף.
ואני חושבת שתזונה זה תקף לכולם, לא?
&nbsp
&nbsp

קובי d11

New member
מה הקשר

חשבתי לעזור בהפנייה לפורום משורוולים ,חשבתי ששם יוכלו לעזור לך אני לא זוכר ,מה היה לפני הרבה שנים שעשיתי את הניתוח נקווה שיכנסו ויעזרו לך

בהצלחה

אופירA

New member
מנהל
התזונה הזו קיצונית מידי, יחסית לתזונות אחרות שניתנו למנותחים

עם זאת, תפריט תזונה לאחר ניתוח אינו מדע מדויק, ולכן קיימות הרבה מאוד שיטות תפריט - קיצוניות ופחות קיצוניות. הכל לפי דעת הרופא המנחה את המחלקה הבריאטרית.

אני אישית, כמי שמכירה מנותחים ואת עצמי, לא אוהבת דיאטות קיצוניות מידי, שבהן המנותח רעב ומתוסכל.
לכן - אם בדיאטה הזו אינך רעבה ומתוסכלת והיא נוחה לך - שפיר, ניחא.
אבל אם זה לא כך, כדאי שתאספי דיאטות שמנותחים טריים אחרים קיבלו, ותיצמדי לזו שנוחה לך.
כי כאשר יש דעות רפואיות רבות ושונות אצל מספר בעלי מקצוע, אני תמיד אבחר את הדעה הרפואית שמתיישבת על דעתי ונראית לי. כי אין סמכות רפואית מוחצת שאינני יכולה להתווכח איתה. ובכל מקום שאני יכולה להתווכח - אז בד"כ אני מנצחת בוויכוח
.

BeautifulScar

New member
כן..

מאוד קיצוני לאחר שהבנתי שכמה וכמה אנשים שאני מכירה התחילו לשתות גיל ואשל כ4 ימים לאחר הניתוח, ולא שבוע וחצי לאחר מכן.
&nbsp
תודה רבה. את יודעת היכן אני יכולה למצוא כאלו דיאטות?

אופירA

New member
מנהל
יש יותר מנותחי שרוול בפורום משורוולים

ותוכלי לבקש אותם שיתנו לך את התפריטים שלהם.
תוכלי גם לראות שם מי נותח לאחרונה, ולפנות אליו אישית במסר הפרטי, כדי לבקשו את התפריט שלו.

גם בניתוח הטבעת ראינו הבדלים קיצוניים בין התפריטים השונים, בין המחמירים למקלים, ולכן הפסקנו להתרגש מתפריטים מדויקים, והקפדנו בעיקר על רוח הדברים ולהישמע לפחות לתפריטים הכי מקלים, ולא לזלזל גם בהם. כי ההדרגה מאוד מאוד חשובה לקיבה.

יש גם משמעות להרגשה הפרטית. יש אנשים שמסתדרים עם מוצרי החלב, ויש כאלה שצריכים את השבוע וחצי ואפילו שבועיים לפני שיתקרבו למוצרי חלב.
לכן, תעשי את הדיאטה שמקלה יותר, אבל בכל מאכל שאת לא מרגישה טוב, תנקטי בגישה המחמירה יותר, עד שיהיה לך יותר קל.
כל אחד ההחלמה של הקיבה שלו שונה בקצב שלה, וזה בסדר גמור. לא לדאוג!

BeautifulScar

New member
ידוע אך הפורום שם די שקט לאחרונה.

תודה.
החלטתי לקחת יוזמה ולא לחכות עוד שבוע כדי לאכול רוויון ויוגורט.
אכלתי כמה כפיות של יוגורט ושבעתי.
&nbsp

אופירA

New member
מנהל
תודה שהערת את תשומת ליבי לגבי הפורום השכן

אכן, השתתק קצת תקופתית.
קובי ואני צריכים להיכנס ולעזור קצת יותר, בנסיבות שנוצרו.
יש שם גלים. בגל הקודם נכנסנו ועזרנו, ואז ליבי חזרה ונהיו הרבה הודעות ועונים.
עכשיו עוד פעם גל שקט.
תודה על העדכון!

BeautifulScar

New member
בכיף.

אני יודעת שליבי עוברת תקופה כלשהי וכרגע תשומת ליבה לא מופנת לפורום, וזה בסדר גמור.

מקווה שהכל ישתפר לטובה בקרוב אצל כל חברינו לפורום

אופירA

New member
מנהל
אגב, ראיתי ששאלת שם מה זו רוויזיה

רוויזיה זה ניתוח חוזר, על קיבה שכבר נותחה בעבר.
זה ניתוח מסובך ומסוכן הרבה יותר, בגלל שהקיבה בצורה שונה, ויש הצטלקויות באזורים שנותחו.
יש ניתוחי רביזיה של שרוול או מעקף קיבה אחרי טבעת, של מעקף קיבה אחרי שרוול, של שרוול אחרי שרוול, של מעקף תריסריון אחרי ניתוחים אחרים.
לצערנו, רוב ההלוויות בניתוחים הבריאטריים מתרחשות בניתוחי הרביזיה. אבל אם אין ברירה, מבצעים ניתוחים אלו במצב של השמנה מורבידית. שהרי בכל זאת, בכל הניתוחים הבריאטריים אחוז ההלוויות קטן מאוד.

BeautifulScar

New member
ואו, תודה רבה על התשובה.

וגם לא ידעתי שעושים שרוול לאחר שרוול.
מקווה שלא נצטרך להגיע לזה

למעלה