שרשור שרוול

  • פותח הנושא pbp
  • פורסם בתאריך

מעיין א3

New member
זה אגב היה שיקול מרכזי אצלי בבחירת הניתוח

זה ממש עצבן אותי כאשר דיאטנית בקהילה אמרה לי "תעשי את השרוול, ומקסימום אם לא יצליח, אז תעשי מעקף קיבה!".
כן, כי זה הכי הגיוני לעשות ניתוח שונה לפני שאני עושה את הניתוח שהכי מתאים עבורי!?!!
&nbsp
רק פעם אחת לשכב על שולחן המנתחים זה מסוכן- אז להסתכן בפעם השנייה בגלל שהראשון יכול "לא להספיק".... נראה לי כל כך לא הגיוני לבחור באופציה הזאת....
 

BeautifulScar

New member
איף. דיאטניות לא מבינות עניין.

יש דיאטנית אצלנו בקהילה שברגע שביקשתי ממנה המלצה לפני ניתוח
היא ישר נהיתה אנטיפטית והתחילה ממש לכעוס עלי ולהתייחס אלי מגעיל.
ולהסיק מסקנות שהעובדה שאני שמנה זה כי *שימו לב* אוכלת הרבה בורקסים ושוקולד (מה שלא זכור לי מתי אכלתי בפעם האחרונה)
וכל זה מבלי לקרוא או מעקב סדיר אחרי יומן תזונה.
&nbsp
לא להתרגש מה דיאטניות (רגילות ולא בריאטריות) אומרות. בדר"כ הן לא בעניין הניתוחים כי זה פוגע להן בעסק.
 

מעיין א3

New member
מצרפת קישור עם תפריט לדוגמא

הקישור מאוד דומה למה שאני עברתי שעשיתי ניתוח לפני 8 חודשים (מעקף קיבה ושרוול קיבה מקבלים את אותו התפריט שם....).
http://www.camoni.co.il/fileup/1/wallup/project_pdf/181596/image_1360838603.pdf
&nbsp
לגבי התפריט- את אמורה להיות על אוכל נוזלי למשך שבוע וחצי- זה כולל יוגורט וגיל (כמובן ממש מעט....).
&nbsp
בשלב השני- לטחון הכל (אבל הכל) בבלנדר. פירה, מרקים, קצת עוף עם קישוא וגזר.
לטחון לטחון לטחון.
&nbsp
בשלב הרך- למעוך את הכל עם מזלג. זה לא אמור להיות טחון כמו בבלנדר. זה צריך להיות סוג של "גרוס".
למשל לקחת ביצה קשה ולמעוך אותה טוב טוב עם מזלג, ולאכול את זה עם גבינה לבנה (לא מצליחים לרוב לאכול את כל הביצה... אבל מה שנכנס- מה טוב).
&nbsp
השלב האחרון זה חזרה לאט לאט למזון רגיל...
אוכלים בהתחלה בעיקר אוכל רך, ומוסיפים לאט לאט (ומאוד לאט) מזונות נוספים.
&nbsp
בהצלחה
 

קוב י d1

New member
אבטיח מתוק

לא הבנת אותי ,לא להתעצל לא מיועד לך ,זה מיועד לחברים בפורום ,שלא מגיבים בדרך כלל
אשמח לעזרה ממי שיכול לעזור.


קובי
 
אהה הבנתי

פירסמתי הודעה גם בפורום משורוולים
מקווה שלמישהו יהיה המלצות או עצות
תודה בכל מקרה...
 

אופירA

New member
מנהל
לדעתי צריך חוות דעת נוספת של עוד מומחים כמו פרופ' עסליה

וכדאי גם להתייעץ בארגון "עזרה למרפא". באתר שלו אינטרנט יש הדרכה איך להתקשר לשם.

להצטייד בקלסר מאוד מאוד מסודר של כל המסמכים הרפואיים וחוות הדעת, ומסמכים על העבר הרפואי (למשל, למה השרוול היה בשיטה הפתוחה?)
ובכל חוות דעת, לקרוא היטב מול הרופא ולוודא שאתם מבינים לחלוטין את דעתו (כגון, למה צריך לכרות חלק או כל הקיבה כדי לסגור את הדלף).

מומחה - ד"ר קידר מבילינסון. עוד מומחה - ד"ר סובחי מאיכילוב.
 
תודה!

אצלנו הכל מסודר
מחפשת חלופות ומבחינתנו כריתת קיבה זה הפתרון האחרון או בכלל... עדיף להישאר עם דלף...
אפנה לארגון שאמרת.
 

קוב י d1

New member
הרחבת קיבה

התשובה שלילית משקה בלי גזים לא מרחיב את הקיבה.


קובי
 

אופירA

New member
מנהל
שבועיים אחרי ניתוח את זכאית לכל התשובות

מהמרפאה הבריאטרית ומהמנתח שניתח אותך.
איש לא יכול לנבא מה מרחיב את הקיבה, מתי ואיך. אך הרופאים העוסקים במקצוע יכולים לספק לך את חוות הדעת המקצועית שלהם.
את צריכה להסביר לרופא מה זה בדיוק "עד שזה מפוצץ אותי", ותשמעי מה תשובתו. וכמובן נשמח אם תחזרי עם התשובה כדי לעדכן את כולנו.
 
למעלה