זוכים בסכין שפית מבית ארקוס

karmella1

New member
סלט פסטה קר של כרמלה

מצרכים :
1 חבילת פסטה (פנה) 350 גרם
1 חבילה גבינת בייבי מוצרלה
קומץ עלי בזיליקום
חצי חבילה עלי רוקט
זיתי קלמנטה
עגבניות מיובשות /עיטורי עגבניות מיובשות ( של אוליביה )
חומץ בלסמי
מלח
פלפל גרוס
שמן זית

1.מרתיחים את הפסטה כ10 דק עד שהיא רכה אך לא רכה מידיי , מעברים למסננת שוטפים את הפסטה במיים קרים לאחר השטיפה שופכים על הפסטה מעט שמן זית על הפסטה ומערבבים כדי שלא תידבק .

2 מוציאים מהזיתים את החרצנים וחוצים לחצי , שוטפים את עלי הבזיליקום והרוקט , חותכים לחצי את עלי הרוקט ומניחים לייבוש .
3. מסננים את כדורי הגבינה מהנוזלים ומניחים לייבוש .
4. חותכים את העגבניות מיובשות לחצי .
לאחר שכל המצרכים התייבשו מנוזליהם מעבירים את הפסטה ומעלייה מוספים את שאר המצרכים מוספים בדיבות חומץ בלסמי מעט שמן זית מלח ופלפל לפי הטעם מערבבים ומגישים .

אופצייה :
ניתן להכניס לתנור פרוסות לחם שגורד עליהם שום לשפוך מעט שמן זית מעל ל כ 10 דקות והרי לכם לחם שום מעדן לצד הסלט .

 
סלט תירס צרפתי בקלי קלות

מצרכים
תירס מבושל
פטריות פרוסות ומבושלות
גמבה טריה או מוחמצת (לפי העדפה)
בצל
שמיר
ביצה טריה
שמן כ1.5 כוס
חרדל דיז'ון חלק (ללא הזרעים)
מלח ופלפל
רוטב סויה
חומץ בין יין לבן

ההכנה:
מהביצה, חרדל, שמן, מלח, פלפל, חומץ בין יין לבן ורוטב סויה מכינים מיונז
את שאר המרכיבים מעבירים לקערה מערבבים היטב ומגישים

 
לא ממש סלט

אבל אפשר להגיש לגיוון
אורז קזימיר

1 כוס אורז
מעט שמן קנולה
בצל שלוט
אננס משומר
תפוח עץ
מלון
ציר מרק עוף
קארי צהוב אבקה
פרגית
מכינים את האורז
במחבט חמה אוטמים את הקרעי פרגית
מוסיפים את הקרי וציר עוף
את האננס
ומבשלים
לבסוף מניחים את האורז עליו את הפרגית והרוטב ולקישוט תפוח ומלון

**לשידרוג אפשר להוסיף דובדבנים מסוכרים לתבשיל

 

bali

New member
מנהל
סלט תרד רענן עם תות שדה


לצערי הרב אין לי תמונה, אבל זה באמת סלט מיוחד ומתאים לעכשיו.

מה צריך:
חבילת עלי תרד צעיר/בייבי תרד
חופן נאה תפוחי עץ מיובשים
חופן נאה שקדים מולבנים פרוסים
סלסילה קטנה של תותים יפים

לרוטב:
שמן זית
מיץ לימון
מעט דבש או סילאן
מלח
פלפל שחור גרוס

איך מכינים:
שוטפים את התרד ומייבשים אותו.
חותכים את תפוחי העץ המיובשים לחתיכות קטנות.
פורסים את התותים לפרוסות דקות לאורכם.
קולים מעט את השקדים הפרוסים על מחבת חמה וללא שמן.
שומרים בצד מעט תותים לקישוט למעלה.

בצנצנת שמים שמן זית ומיץ לימון ביחס של 2:1 לטובת שמן הזית. מוסיפים מעט דבש או סילאן, מלח ופלפל לפי הטעם ומשקשקים את הרוטב בצנצנת (הסגורה כמובן).
טועמים ומאזנים חמיצות-מתיקות לפי הטעם.

לפני הגשת הסלט, שמים בקערה גדולה את עלי התרד, התפוחים המיובשים ורוב התותים. מוזגים מהרוטב, מערבבים בעדינות את הסלט כדי שכל מרכיביו יצופו קצת ברוטב, מפזרים מעל את השקדים הקלויים ומעט פרוסות תות לקישוט, ומגישים.

אם אין תרד צעיר, הסלט הזה עובד טוב גם עם תערובת עלי בייבי סטנדרטית.
 

bali

New member
מנהל
תודה רבה
הוא באמת משו משו.

אני בד"כ מצלמת כל פיפס שאני מכינה, ודווקא את זה לא יצא לי לצלם. בפעם הבאה שאכין אותו אצלם, אולי זה יקרה אפילו לפני תום התחרות
 

bali

New member
מנהל
תמונה של סלט התרד הרענן עם תות שדה


הכנתי אותו שוב לארוחת שבת אצל דודים שלי והפעם צילמתי


 

bali

New member
מנהל
תודה תודה
אכן בקערה של טאפרוור, סחטיין על הזיהוי!

 

מיכי 10

Member
תודה :). אומנם אין לי קערה כזאת, אבל לפני כמה שנים טובות,

הייתי במשך כתשעה חודשים מדגימה בטפרוור. אז אני מזהה את הכלים שלהם די בקלות. וגם אוהבת אותם, כמובן. את הכלים.
 
סלט בורגול


שקית בורגול מוכנה של סוגת מכינים לפי ההוראות
צרור נענע..פטרוזליה..כוסברה ותרד (בשביל השרירים
)
קצוצים היטב
אגוזי פקאן מסוכרים או קלויים
חמוציות
עגבניות חתוכות דק דק
2 לימונים גדולים ומלאים מיץ סחוטים
2 כפות שמן זית
מלח פלפל

לשים בתוך קופסה ולמקרר לאיזה שעתיים

יוצא סלט רענן וטעים מאד
מתאים גם למנגל וגם לארוחה חלבית
 

מיכי 10

Member
תודה על המתכון. העתקתי, למקרה שיבקשו ממני להכין. אעפ"י

שאני עצמי לא התלהבתי מסלטי הבורגול המעטים שטעמתי, ושאחרים דווקא כן התלהבו מהם, מאד. :)
 

מיכי 10

Member
תודה על העצה.


אני אף פעם לא מתקמצנת על לימון. והיום, למסיבה משפחתית גדולה, הכנתי שני דברים. אחד מהם היה סלט תירס פיקנטי מאד. אחת הילדות הקטנות, בת ארבע וחצי, התלהבה מהצבעוניות שלו, וביקשה שנשים לה הרבה בצלחת. אבל אחר כך היא לא היתה יכולה לאכול, כי היה לה חמוץ מדי. להפתעתי, בלי שנתבקשה, היא ניסתה שנית, ושוב היה לה חמוץ מדי...
כך שאין חשש. לימון מככב הרבה במטבח שלי.
 

ybo4

New member
פשוט ונפלא - סלט עגבניות

אינני שפית ואינני מארחת מושלמת, אבל הסלט הטעים הזה מככב אצלי בארוחות רבות.
הכל תלוי במצרכים הטריים והטעימים:
מצרכים:
* עגבניות שרי - טריות, רצוי משלושה צבעים (מפוספסות, אדומות וצהובות) - כ80% מתכולת הסלט
* זיתים מגולענים חתוכים לטבעות (או חצאים, אם רוצים יותר כפרי) - כ10% מתכולת הסלט
* בצל ירוק/עירית קצוץ - כ6% מתכולת הסלט
* צנוברים קלויים - כ-4% מתכולת הסלט ועוד 3-4% נוספים לפיזור ברגע האחרון
* מצרכים לרוטב: שמן זית טוב, חומץ בלסמי, מלח ופלפל שחור.
ההכנה:
קולים את הצנוברים ומשאירים להצטנן
חותכים את העגבניות - לחצאים או רבעים (לפי הגודל) ומכניסים לקערה גדולה
חותכים את הזיתים לטבעות
קוצצים את הבצל הירוק
מערבבים בקערה את כל המרכיבים, אחרי שהצנוברים אינם חמים עוד
בצנצנת מערבבים את הרוטב - שלושה רבעים שמן זית, רבע חומץ בלסמי, פלפל ומלח.
לפני ההגשה מצרפים את הצנוברים הנוספים על הסלט, יוצקים את הרוטב ומגישים
 
סלט ויולט ירוק

סלט ויולט ירוק מעשבי תיבול
50 גר' פטרוזיליה
50 גר' כוסברה
50 גר' עירית (או עלי בצל ירוק)
50 גר' שמיר
25 גר' אגוזי מלך
25 גר' חמוציות
25 גר' צימוקים/או גוז'י ברי
25 גר' צנוברים
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית סוכר
אופן ההכנה
לקצוץ את עשבי התיבול דק דק דק רצוי בסכין ארקוס
לקצוץ את האגוזים,החמוציות והצימוקים לא לטחון.
להוסיף את הצנוברים, התבלינים מיץ הלימון ושמן הזית לערבב הכל יחד.
להדק קצת את כל המסה ,ולהמתין 15 דק' לשילוב הטעמים.
 

נירהמ1

New member
סלט גזר עם פילטים של תפוז ותות-שדה/נירה מנסה


סלט גזר עם פילטים של תפוז ותות-שדה/נירה מנסה

מקור המתכון: נירהמ1, עצמי

החומרים:
6-5 גזרים מגוררים
פלפל חריף ירוק קטן, חתוך לטבעות (בלי הגרעינים)
עלי נענע טרייה קצוצה (מעט)
לקישוט: נענע פילטים של תפוז ותותי שדה פרוסים
לרוטב ויניגרט:
4-3 שיני שום כתושות
מיץ מחצי לימון עסיסי
מיץ מתפוז שלם
מעט שמן קנולה
מעט מלח ופלפל שחור גרוס

הכנה:
- מכינים קודם את הרוטב: שמים את חומרי הרוטב בצנצנת ומשקשקים היטב.
- מפלטים תפוז אחד (מפלטים ממש סמוך להגשה כדי שייראה טרי).
- פורסים כמה תותים (חותכים ממש לפני ההגשה).
- שמים בקערה את הגזרים, מעט עלי נענע, ופלפל החריף.
- יוצקים את הרוטב על הגזר ומערבבים.
- לפני ההגשה מקשטים במעט נענע, פילטים טריים של תפוז ותותים פרוסים.

תיהנו,


נירה


 
סלט עלים עם מנגו ותות שדה ברוטב חרדל ודבש

מנגו 1 מקולף וללא הגרעין, חתוך לקוביות. סלסילת תות שדה מנוכה ןחתוכה לרבעים.
כלים ירוקים, רוקט, חסה וכו'.
הכל עם רוטב חרדל ודבש:
1/2 כוס שמן זית
1/3 כוס חומץ בלזמי
1 כפית חרדל
1 כפית דבש
קורט מלח
לערבב היטב
 
סלט כרוב ובטטה

מרכיבי הסלט:
בטטה בינונית
כרוב לבן קצוץ
בצל סגול
חצי כוס שקדים פרוסים
חופן גרגרי רימון

מרכיבי הרוטב: (בבלנדר)
שן שום
מלח, פלפל
2 כפות דבש
6 כפות שמן
2 כפות סוכר חום
2 כפות מים רותחים
2 כפות חומץ
כף גדושה חרדל

ההכנה:
לחתוך את הבטטה לגפרורים או קוביות קטנות, לערבב עם 3 כפות שמן זית ורבע כפית מלח ולאפות עשר דקות בתנור מחומם מראש.
לקצוץ את הכרוב הלבן
לערבב את כל החומרים מלבד השקדים ולהוסיף את הרוטב.
את השקדים אני ממליצה להוסיף ממש לפני ההגשה.
בתיאבון!!
 
למעלה