זוכים בסכין שפית מבית ארקוס

חצילים בטעם כבד

זה סלט מאוד קלאסי ומוכר. מה בכל זאת מיוחד בגרסה שלי? שני דברים:
האחד: הרבה פחות שמן מהגרסה הרגילה (חצילים מטוגנים וזה)
השני: איכשהו, כל מי שטועם עף עליו. כנראה שיש סיבה...
מינימום מרכיבים:
שני חצילים גדולים
חמישה בצלים גדולים
שלוש ביצים קשות
שמן ומלח.

אז ככה:
שני חצילים גדולים ושטופים פרוסים לעיגולים.
את הפרוסות אני שוטחת על תבנית מכוסה בנייר אפיה ושולחת לתנור.
(כן, כן, בלי שמן, גם לא תרסיס או הברשה, בלי מלח. בלי כלום)
בינתיים אני מכינה בצל מטוגן:
חמישה בצלים גדולים חתוכים לקוביות במחבת עמוקה עם שמן. פה בכל זאת יש שמן אבל אני נזהרת לא להיסחף איתו.
חובה שיהיה טיגון מיטבי. לא להזדרז. צבע זהוב חום עשיר. לא להוריד מהאש כשזה 'מטוגן' אלא כשזה 'ממש מטוגן'.
לעבד במעבד מזון עם להב הסכינים. אני מעבדת כל מרכיב בנפרד יען אשר לכל אחד יש את זמן העיבוד שלו, כדי שלא תיווצר דיסה.
החצילים האפויים, הבצל המטוגן והביצים הקשות.
והתיבול? רק מלח.
זה הכל. הכי טעים.
 
סלט מלפפונים הונגרי

3 מלפפונים בנונים
מעט אירית קצוצה
מלח שולחן
שמיר טרי קצוץ
5 כפות חומץ בין יין לבן (איכותי)
כף סוכר
מעט פלפל שחר טרי גרוס

ההכנה
קולפים את המלפפונים ופורסים דק-דק (רצוי בעזרת מנדולינה)
מניחים בקערה, ממליחים ומניחים ל - 30 דקות.
בקערה נפרדת מניחים את אירית ומוסיפים שמיר, חומץ, מים, סוכר ופלפל שחור.
סוחטים את פרוסות המללפון בין כפות הידיים ומוסיפים לקערת אירית
מערבבים היטב ומצננים במקרר למשך שעתיים
טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ו/או סוכר במידת הצורך

 
סביצה טונה

טונה אדומה טריה חתוחה לרצועות
נבטים
עלי ריחן
גרגירי רימון
צנונית
לימון
שמן זית
מלח גס

ההכנה
את הטונה משרים כ 30 דקות בלימון
משמנים בטונה
מטבלים בשאר החומרים

 

smadga2

New member
סלט ירקות עשיר עם טוויסט מתוק

חותכים שומר טרי, מלפפונים, עגבניות, סלק, גזר וקולורבי לקוביות קטנות.
מוסיפים תפוח / אגס / תמר / שזיף או כל פרי עונתי אחר קצוץ קטן
מוסיפים שמן זית, מלח, חצי כפית סויה, כמה טיפות שמן שומשום, אגוזי מלך וכוסמת ירוקה שהושרתה במים פושרים חצי יום.
הרבה לימון
שומשום קלוי קלות
פטרוזיליה קצוצה גס
מוסיפים כף טחינה גולמית ממש לפני שאוכלים
בואנ אפורווצ'ה
 

shirkash

New member
סלט ארוחת ערב משביע ומזין

סלט ארוחת ערב

מצרכים:

כרובית בינונית-גדולה
ביצים כמספר הסועדים

2-3 עגבניות בשלות

גבעול בצל ירוק
טחינה גולמית
פיתה (אפשר מחיטה מלאה)
חצי לימון

שמן זית
מלח
פלפל
פלפל חריף - אופציונלי

אופן ההכנה:
1. חותכים את הפיתה בשלמותה לרבעים, מורחים באמצעות מברשת בשמן זית וקולית בתנור\טוסטר עד שמשחים וקריספי
2. בקערה - מחלקים את הכרובית לפרחים קטנים קטנים, מוסיפים כף שמן וכפית מלח ומערבבים היטב כך שכל הכרובית תצופה בשמן. אופים בתנור\מקפיצים על מחבת עד שהכרובית משחימה ומתרככת.
3. מבשלים ביצים כ-10 דק' במים רותחים או פחות למי שאוהב אותה "מידיום וול". מקלפים ופורסים.
4. חותכים עגבניות לקוביות ואת הבצל והפלפל חריף לפרוסות דקות
5. מרכיבים! : את הפיתה מניחים בתחתים קערה גדולה ורחבה, מוסיפים את הכרובית, העגבניות, הביצים, הבצל והפלפל לסירוגין שבכל ביס יצא לנו מהכל
6. מזרזפים טחינה גולמית (או מי שאוהב שיכין לו טחינה עם לימון ומלח), סוחטים חצי לימון (יוצא חמצמץ, לשים פחות למי שפחות אוהב טעם לימוני) ומעל הכל קצת שמן זית להשלמת הטריות.
7. מתבלים במלח פלפל לפי הטעם ( כחצי כפית מלח ורבע כפית פלפל)
ומתענגים! בתיאבון

*טיפ למשקיעים* - להוסיף קצת גרדת הלימון


 
סלט קולסלוי שיפיל את האורחים מהרגלים

למיונז
ביצה אחת
1 כוס שמן
2 גפיות חרדל
2 כפות חומץ הכי איכותי שיש
2 כפות מיץ לימון
3 כפות רוטב סויה או טריאקי
מלח פלפל שחור

לסלט
2 גזרים בנונים הכי טריים שיש עם ריח חזק
1/4 שורש סלרי טרי
1/4 כרוב ירוק טרי
כפית סוכר
מעט שמן
מלח פלפל
להכנה
ביצה + חרדל לערבב היטב
להוסיף את השמן מעדינות תוך כדי ערבוב
להוסיף את החומץ והלימון
להוסיף את מלח והפלפל
לתת מנוחה במקרר רצוי ללילה מחזיק עד כ שבוע +-
את הגזר והסלרי לגרד על פומפיה
להוסיף את הכרוב שהוא פרוס לרצועות דקות.
לערבב להוסיף מיונז סוכר ומעט שמן מלח ופלפל לפי טעם
אפשר לקשט עם עלה פטרוזיליה

 
סלט ירקות עשיר

2 עגבניות
2 מלפפונים
1/4 בצל
5 עלי חסה
חותכים הכל דק דק מוסיפים מלח, פלפל שחור, לימון ושמן זית.
בתאבון.

מאיפה אני אוסף את הסכין?
 

dalit1610

New member
סלט ברוקולי טרי מיוחד ומצוין

סלט ברוקולי טרי
ברוקולי טרי פרוס במנדולינה, עגבניות שרי, פקאנים, בזיליקום. לערבב כשעתיים לפני ההגשה עם הרוטב.
רוטב:
כף חומץ לבן
קליפת לימון מגוררת
2 כפיות חרדל
כף מיץ לימון
כפית מלח ופלפל
רבע כוס שמן זית
 

dalit1610

New member
סלט לבבות דקל וארטישוק מעולה!!!

לבבות דקל חתוכים לריבועים
לבבות ארטישוק (רצוי לא מקופסא) חתוכים לריבועים
בצל סגול
גזר גמדי או רגיל
אננס חתוך לריבועים
גבעולי סלרי
בזיליקום לפי הטעם
קשיו
רוטב: מיץ מקלמנטינה גדולה , לימון סחוט , שמן זית ומעט מלח .
 

ilanbt

New member
פיקו דה גאיו - סלט מקסיקני חריף

- 4 עגבניות קצוצות
- בצל גדול קצוץ דק
- מיץ מ2 לימונים (במקור זה אמור להיות ליים)
- חופן כוסברה קצוץ דק
- 2 פילפלים ירוקים חריפים קצוצים דק
מערבבים את כל החומרים ומוסיפים מלח
הולך מצויין עם נאצ'וס
&nbsp
&nbsp
 

dalit1610

New member
סלט בורגול עם עשבי תיבול ופירות יבשים - באמת הכי טעים שיש!!

סלט בורגול עם עשבי תיבול ופירות יבשים
1/2 +1 כוסות בורגול עבה, מושרה כשעה במים חמים
להקפצה:
שמן
1 בצל קצוץ
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
מלח ופלפל
לסלט:
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור עירית קצוצה
חופן נענע קצוצה
צרור בצל ירוק קצוץ
חופן אגוזי קשיו קלויים וקצוצים
חופן משמשים מיובשים קצוצים
חופן חמוציות קצוצות
לרוטב:
2 כפות שמן זית
מיץ וקליפת מגוררת מ-1 לימון
2 כפיות דבש
מלח ופלפל לפי הטעם
1/4 כוס שמן
הכנה:
מחממים ווק ללא שמן באש בינונית כ-5 דקות. יוצקים מעט שמן ומקפיצים את הבצל למשך כ-2-3 דקות על אש גבוהה.
מוסיפים את הגזר ומקפיצים יחד עוד כ-3 דקות. מוסיפים את התבלינים וטועמים. מעבירים לכלי נפרד ומניחים לצינון.
מערבבים יחד את הבצל והגזר המוקפצים עם עשבי התיבול הקצוצים, הבורגול המסונן והפירות היבשים.
בקערה קטנה טורפים בעזרת מטרפה את כל חומרי הרוטב עד לקבלת מרקם אחיד.
שופכים את הרוטב לסלט, מתקנים תיבול ומגישים.
 

יפה49

New member
סלט שומר

4 ראשי שומר לחלק ל4 ולשטוף היטב.
לקצוץ לפרוסות דקות
להוסיף 1.2 תפוח קצוץ לקוביות (רצוי סמיט)
לתבל במלח שמן ולימון
כמה פשוט ככה טעים
 
סלט דגים שחבלז

מצרכים
3 בצלים
4 גבעולי סלרי
עגבניה
מלח ופלפל שחור
מעט סוכר
מיץ מחצי לימון
שמן
שמיר
וכמובן דג מעושן

חותכים את הירקות
מטבלים ומערבבים
מניכים את הדג למעלה
ובתאבון

 

hadas523

New member
סלט עוף, ירקות ובוטנים

סלט קצת שונה ברכיבים ובתיבול, מתאים כתוספת או כארוחה קלה ובריאה:
מבשלים עוף שלם טרי קטן וצעיר בסיר עם מים רותחים במשך כשעה.
מסננים את המים ולאחר כחצי שעה כשהעוף מצטנן מעט, מפרקים ידנית לחלקים,
ומסירים את העור והעצמות, עד שנשארים רק חלקי הבשר (לאחר בישול העוף זה הולך בקלות ,את העוף ניתן להכין גם יום לפני ולשמור בקופסא במקרר).
לוקחים חצי מכמות העוף (אפשר רק את החזה אם רוצים חלקים פחות שומניים) וחותכים לקוביות קטנות. מעבירים לקערה. מוסיפים רבע שקית גזר גמדי שבושל במים חתוך, חצי כרוב חתוך לרצועות דקות, חצי כוס פטרוזיליה קצוצה ו-100 גרם בוטנים קלויים.
לוקחים קערית נפרדת ומכינים את הרוטב: מערבבים 2 כפות שמן זית, 2 כפות מיונז, 1 כף חומץ בלסמי, 1 כף מיץ לימון, 1 כפית דבש, 1 כפית חרדל, פלפל שחור גרוס ומעט מלח (יש כבר מלח בעוף עצמו וגם בבוטנים).
יוצקים את הרוטב על הירקות והעוף , מערבבים ומגישים, אפשר מיד ואפשר גם לאחר שעה כשהטעמים נספגים מעט.

 

קממברלי

New member
סלט קינואה

סלט מלא בריאות וטעם
מצרכים:
כוס קינואה מבושלת(כ2 כוסות מים על כוס קינואה)עם מלח ופלפל שחור
בטטות אפויות מתובלות בשמן זית ומלח ופלפל
פטרוזליה
מיץ מלימון אחד ושליש כוס שמן זית
הכנה:
לקצוץ את צרור הפטרוזליה ולהוסיף לקינואה
לערבב את מיץ הלימון עם השמן ולשפוך מעל
בעת ההגשה להערים את הבטטות ולהוסיף ירקות חיים שאוהבים
ואגוזי קשיו קצוצים

 
למעלה