איילת המתולתלת
New member
חצילים בטעם כבד
זה סלט מאוד קלאסי ומוכר. מה בכל זאת מיוחד בגרסה שלי? שני דברים:
האחד: הרבה פחות שמן מהגרסה הרגילה (חצילים מטוגנים וזה)
השני: איכשהו, כל מי שטועם עף עליו. כנראה שיש סיבה...
מינימום מרכיבים:
שני חצילים גדולים
חמישה בצלים גדולים
שלוש ביצים קשות
שמן ומלח.
אז ככה:
שני חצילים גדולים ושטופים פרוסים לעיגולים.
את הפרוסות אני שוטחת על תבנית מכוסה בנייר אפיה ושולחת לתנור.
(כן, כן, בלי שמן, גם לא תרסיס או הברשה, בלי מלח. בלי כלום)
בינתיים אני מכינה בצל מטוגן:
חמישה בצלים גדולים חתוכים לקוביות במחבת עמוקה עם שמן. פה בכל זאת יש שמן אבל אני נזהרת לא להיסחף איתו.
חובה שיהיה טיגון מיטבי. לא להזדרז. צבע זהוב חום עשיר. לא להוריד מהאש כשזה 'מטוגן' אלא כשזה 'ממש מטוגן'.
לעבד במעבד מזון עם להב הסכינים. אני מעבדת כל מרכיב בנפרד יען אשר לכל אחד יש את זמן העיבוד שלו, כדי שלא תיווצר דיסה.
החצילים האפויים, הבצל המטוגן והביצים הקשות.
והתיבול? רק מלח.
זה הכל. הכי טעים.
זה סלט מאוד קלאסי ומוכר. מה בכל זאת מיוחד בגרסה שלי? שני דברים:
האחד: הרבה פחות שמן מהגרסה הרגילה (חצילים מטוגנים וזה)
השני: איכשהו, כל מי שטועם עף עליו. כנראה שיש סיבה...
מינימום מרכיבים:
שני חצילים גדולים
חמישה בצלים גדולים
שלוש ביצים קשות
שמן ומלח.
אז ככה:
שני חצילים גדולים ושטופים פרוסים לעיגולים.
את הפרוסות אני שוטחת על תבנית מכוסה בנייר אפיה ושולחת לתנור.
(כן, כן, בלי שמן, גם לא תרסיס או הברשה, בלי מלח. בלי כלום)
בינתיים אני מכינה בצל מטוגן:
חמישה בצלים גדולים חתוכים לקוביות במחבת עמוקה עם שמן. פה בכל זאת יש שמן אבל אני נזהרת לא להיסחף איתו.
חובה שיהיה טיגון מיטבי. לא להזדרז. צבע זהוב חום עשיר. לא להוריד מהאש כשזה 'מטוגן' אלא כשזה 'ממש מטוגן'.
לעבד במעבד מזון עם להב הסכינים. אני מעבדת כל מרכיב בנפרד יען אשר לכל אחד יש את זמן העיבוד שלו, כדי שלא תיווצר דיסה.
החצילים האפויים, הבצל המטוגן והביצים הקשות.
והתיבול? רק מלח.
זה הכל. הכי טעים.