הסופרים האהובים עלינו

• פותח הנושא avivs
  • פורסם בתאריך

avivs

New member
הסופרים האהובים עלינו

לכולנו יש כאלה, קבוצה של סופרים שהרוויחה מקום חם בליבנו.
יכול מאוד להיות שאנחנו לא אוהבים את כל מה שהם כתבו, אולי אפילו את הרוב. אבל מה שאנחנו כן אוהבים מספיק בשביל להחשיב אותם כחלק מהסופרים האהובים עלינו.

אתם מוזמנים לחלוק איתנו מי הם הסופרים האהובים עליכם, ולתת רשימה קצרה של ספרים מומלצים שלהם, כדי שיהיה נוח יותר לאחרים לנסות להכיר גם את הסופרים האלה. אם יש סיפור נחמד על איך הכרתם את הסופרים, או החלפת מילים שהייתה לכם איתם, נשמח לשמוע.

הכוונה היא גם לסופרות, כמובן

ניימן3

New member
ז'ילאז'ני, סטיבן בראסט.

מה שנחמד זה שבראסט בעצמו מעריץ את ז'ילאז'ני אם זכור לי נכון.

השאר נורא לא מקוריים: היינליין, גיימן או גרר"מ.

pix37

New member
זילזני - כל כך טוב וכל כך רע

התחלתי עכשיו מחדש את סדרת אמבר והיא כל כך מוזרה.

מצד אחד הכתיבה נפלאה - כתיבה מאוד גברית - ברורה קולחת מעניינת וכל סופרלטיב אחר שתוכלו להצמיד לה.
גם סיפור המסגרת מעניין והדמות של קורווין נפלאה

אבל

הוא פשוט עצלן - הוא בוחר בפתרונות הסיפוריים קלים מידי אין לו כוח לייצר קשר הגיוני בין הסיבה לתוצאה והוא פשוט מרגיז.

אמבר היתה יכולה להיות כל כך הרבה יותר טובה עם קצת יותר השקעה מצידו אבל ההרגשה היא שהוא יודע שהוא כותב טוב אז הוא מרשה לעצמו לחפף בקצוות.

ניימן3

New member
זילאז'ני בהחלט "מעניין"

הדמויות שהוא בוחר הן הרבה פעם הפייבוריט - וזה שינוי מעניין כי ברוב המקרים בספרות הספקולטיבית הגיבור הוא אנדרדוג מובהק. הקול של קרווין כייייייייייייף, העולם מעולה ונודף מאמבר פשוט ריח של קסם. העלילה לא מושלמת - אבל החספוס הלא מושלם הזה הוא גם חלק מהכיף מבחינתי. עד כמה שזה נשמע מוזר, אף פעם לא אהבתי דברים חסרי פגמים (לא רק בספרות).

yossin

New member
היינלין, כמובן

קודם כל, מדע טוב. נכון
שנית, משנה חברתית/ פילוסופית סדורה ורהוטה. לא מצטעצע, לא "מתנחמד", אומר את מה שיש לו להגיד

וכמובן- האבא הגדול שכולם היו בניו...

הייזל

New member
היינלין, בראסט

עכשיו נוספה גם אילונה אנדרוס ilona andrews
ג'ים בוצ'ר.
דיוויד וובר אבל חלקית.
ג'ספר פורד.
קים האריסון.
ברנרד קורנוול.
ג'ון סקאלזי.
רוג'ר זילאזני.
לויס מקמסטר בוז'ולד.
אלו סופרים שאחזור אליהם בשמחה גם לספרים הפחות מפורסמים שלהם ואנסה למצוא יצירות נוספות שלהם.

חוש הומור עוקצני ושנון חשוב לי מאוד, מסתבר. גם יכולת לספר סיפורים - כישרון שלמעט מאוד סופרים יש. יש הרבה מאוד סופרים מדהימים שפשוט לא מצליחים לתפוס אותך וצריך לעבור הרבה מאוד עמודים לפני שהסיפור מרתק אותך מספיק כדי להמשיך. זו לא אשמתם, לא לכל אחד יש יכולת לספר סיפורים [אני מתכוונת ל to spin a good tell]. מצד שני יש הרבה מספרי סיפורים שהם סופרים בינוניים. אז שילוב של מספר סיפורים שהוא גם סופר טוב - אוצר שצריך לשמור עליו היטב.

mozzess

New member
איזה יופי! אני מחפש בנרות כאלו עם הומור מוצלח

מתחבר בעיקר לפורד, סקאלזי ובראסט.
אני אלך לבדוק את אלו שלא נתקלתי בהם עדין (אנדרוס וקורנוול).

שמא יש לך עוד סופרים לחלוק?

לרשימה החושומורית הייתי מוסיף את:
סקוט ווסטרפילד
פראצ'ט (פארודיות נפלאות)
יואב אבני (לא כל השנינויות לטעמי, אבל עדין מוצלח)

לא ז'אנריים, אבל כאלו שעונים על קריטריון ההומור, ושבוודאי שאקרא את הספר הבא שלהם:
ב. אקונין
אלן בראדלי
ג'וש באזל
דן אריאלי
גיא דויטשר
רון אהרוני
ביל ברייסון

ובחזרה לז'אנר:
דיוויד ברין
סיפורים קצרים של צ'יאנג
אברקרומבי
פאוארס (בתקווה שיהיה דומה לשערי אנוביס)

שרפו את עצמם:
זילזני (נראה לי שמעבר לאמבר, אני כבר לא מתחבר לשום דבר ממה שהוא כתב)
אסימוב
היינלין
סימונס

סקטור27

New member
הקלאסיים - אסימוב, היינלין, זילאזני

ואל תצחקו - אנגוס מק-ויקר (סייר החלל).

ביותר חדשים (גם זה יחסי מאוד) - קוני ויליס, ניל גיימן, טרי פראצ'ט, דאגלס אדמס, סטיבן פריי, סטניסלב לם (אולי שייך לקלאסיים?), ג'ון מקדונלד (כנ"ל).

ניימן3

New member
לם בהחלט קלאסיקה :)

כל פולני יגיד לך את זה!

יש לי בעיה איתו. אני קורא את הספרים שלו ובהחלט יכול להעריך אותם ספרותית - ואפילו נהנה מהם. אבל הספר היחיד שממש תפס אותי הוא "חזרה מהכוכבים". לאיודע למה.

Lhuna1

New member
איזה ספרים שלו יש מצב עוד למצוא בעברית?

"סולאריס" זה היחיד שקראתי, כי היחיד שמצאתי.

כריכרכה

New member
באחרונה אני קורא כמעט כל מה שברנדון סנדרסון

כותב. אני מניח גם את גאי גבריאל קיי אפשר להכניס לרשימה אם כי אני בפיגור קל ביחס אליו (ולהתרחק ממארג פיונאבאר הזוועתי כמו מאש!). לא מזמן קראתי (שוב) את השליטים של היינליין ונהניתי (שוב), וגם את מערות הפלדה של אסימוב וגם את החמישייה הראשונה של אמבר.

התחלתי את טרילוגיית מלאך הלילה של בשם ברנט וויקס (brent weeks) שהיה לא רע בכלל אבל לקראת הסוף התחיל להתפזר במידה כזו שהוציאה לי את החשק להמשיך לכרך הבא בטרילוגיה. אבל בואו נאמר שזה אולי סופר שכדאי לנסות שוב בהזדמנות, אולי את טרילוגיית lightbringer החדשה שלו.

על אנתוני ריאן כתבתי כבר כמה פעמים אז אין טעם להרחיב, מובן שאני מחכה בכיליון עיניים לכרך הבא בטרילוגיה שלו (אם כי בחשש מסוים בשל גידול ה-POV-ים הצפוי).

אני מניח שאפשר לומר גם שאני אוהב את רובין הוב, את הרואים למרחק והליצן מאוד אהבתי, את הספינות קצת פחות.

גם לווייס, היקמן וסלבטורה חזרתי באחרונה, גירסא דינקותא.

D O 7

New member
Lightbringer

Lightbringer הורחבה להיות סדרה של ארבעה ספרים, וזאת כבר לא תהיה טרילוגיה.....

מיכאל ג

New member
סטיבן ברוסט, ורנור וינג'י, ולטר ג'ון וויליאמס

סטיבן ברוסט - אני ארוץ לקנות כל ספר על ולאד טאלטוס כי הוא פשוט נורא כיף. כל הסדרה מומלצת אבל בעיקר The Phoenix Guards - מין עיבוד של שלושת המוסקטרים במסגרת פנטסטית.
ורנור וינג'י - למרות שהספר האחרון שלו אכזב, כל היתר היו מופלאים ומלאים במחשבה מקורית על העתיד. הכי אהוב עלי הוא אש על פני תהום.
וולטר ג'ון וויליאמס - יכול לקחת כל נושא ולהפוך אותו על ראשו. גאון בדמויות פגומות בלתי נשכחות. הכי אהוב עלי הוא מטרופוליטן, שהגדיר מחדש מה זה "פנטזיה אורבנית" בצורה מאוד מתוחכמת.
פיטר וואטס - גם ספרות של רעיונות, על ביולוגיה ותודעה. אבל הוא גם כותב מעולה סגנונית ומצוין באימה. ספר אהוב, ראיה עיוורת כמובן, איך לא.
קארל שרודר - היורש של וינג'י בעתידנות, אבל בנוסף גם מצוין בספרות הרפתקאות עתירת דמיון. הספר שלו שאני הכי אוהב הוא דווקא השני בסדרת וירגה, Queen of Candesce, שהוא מין גורמנגהסט בחלל.
רוזמרי קירסטין - כותבת מעט מאוד - יש לה רק סדרה אחת שנראית כמו פנטזיה אבל בעצם מד"ב מהמעלה הראשונה, The Steerswoman, שהיא כל כך טובה שהייתי אומר שאם יצאו ספרים חדשים מכל הסופרים האמורים באותו היום אני אקרא אותה ראשונה.

חוץ מוינג'י שאין לו בלוג אני עוקב אחרי הבלוגים של כולם. רק עם ברוסט נפגשתי אישית כשהוא ביקר בארץ - בתור מלווה שלו.

dingaleboom

New member
המלצות מעניינות מאוד

אני אבדוק את הסופרים שהזכרת. תודה!

למעלה