הסופרים האהובים עלינו

• פותח הנושא avivs
  • פורסם בתאריך

אכמו

New member
קלי לינק, אורסולה לה גווין, סטיבן אריקסון

הסיפורים הקצרים של קלי לינק הם שילוב של אימה, מלנכוליה ו-WTF. איפשהו על הסף שבין אימה לפנטזיה ל... משהו מוזר ולא מוגדר. הם סוריאליסטים, לפעמים כמעט עד חוסר קוהרנטיות מבחינה עלילתית, אבל תמיד צלולים ובועטים ומדויקים מבחינה רגשית. כמה מהם (The girl detective ו-magic for beginners, לדוגמה, יכולים להעלות לי דמעות בעיניים רק מעצם המחשבה עליהם.

אורסולה לה גווין היתה צריכה לזכות בפרס נובל לספרות, לדעתי. השפה שלה היא שירה צרופה, התבונה שלה בהתבוננות בטבע האנושי מרתקת, ולפעמים היא שוברת לב לחלוטין.

ובצורה אחרת לגמרי - סטיבן אריקסון בזכות סדרת מאלאזן, שביליתי בחברתה שנה וחצי, והסיפור עוד לא נגמר. עולם עוצר נשימה במורכבותו, שימוש מבריק בהיסטוריה שהופכת למיתולוגיה, וכמה מהשיאים הרגשיים שחוויתי עם ספרות בכלל.

סקטור27

New member
קוראת עכשיו את Stranger Things Happen

בערך באמצע, ובינתיים אני סובלת מכל רגע. היא כותבת נהדר, אבל אני מחכה לסיפור שלא ייגמר רע. לא כיף.
[מתכופפת מחשש עטלפים].

אכמו

New member
לכן הזכרתי מלנכוליה, בהחלט

כמעט כל הסיפורים שלה עגמומיים במקרה הטוב, גורמים לך לרצות למות מרוב צער במקרה הקיצוני. הסיפורים האופטימיים ביותר מתאפיינים במין... נוסטלגיה מתוקה-מרירה. האישה פשוט לא כותבת שמח. הפיצוי הוא במתיקות רבה של דמויות, לפעמים, וברגש עמוק שהוא גם חיובי, לא רק שלילי.

סקטור27

New member
כנראה שזה לא פיצוי מספיק בשבילי

אבל עוד לא ויתרתי עליה. אקרא באומץ עד הסוף, גם אם זה יהרוג אותי

רוברט היינליין, ארתור סי. קלארק,

מייקל מורקוק, רוג'ר זילאזני, פיליפ ק. דיק, לארי ניבן,
ריי ברדבורי, ולא עולים בזכרוני עוד כרגע, אבל בטח שיש עוד...

avivs

New member
ממורקוק

קראתי רק את "הרקדנים בסוף הזמן" ואת הראשון של אלריק. את אלריק לא אהבתי, אבל הרקדנים היה מושלם.

ניימן3

New member
מעולם לא קראתי מורקוק.

זה פשוט בושה, יודע. ניסיתי את הראשון של אלריק בצעירותי, אבל פרשתי כי העותק היה מקושקש (האח הקטן של האקסית השתלט עליו ומילא את החלקים הריקים).

MonicaF

New member
Olaf Stapledon

סופר עם נשמה גדולה, ידע רחב, ודמיון משכנע.
כמובן שומרת אמונים ליהודים הוותיקים, סילברברג, שקלי, אסימוב - אבל עליהם בטח כבר נמאס לכם לקרוא בהודעות שלי.

avivs

New member
המובחרים שלי...

אם מסתכלים במבט "היסטורי", אז סטיבן קינג חייב להיות בטופ. אני לא סובל את הספרים האחרונים שלו ודי איבדתי אמון שיום אחד תצא ממנו יצירת מופת נוספת, אבל במשך שנים הוא סיפק את הספרים הטובים ביותר שקראתי. מומלץ להתמקד ב"זה", "העמדה", "הקמיע", סדרת "המגדל האפל" ו"שק של עצמות".

סטיבן אריקסון - כתב את הסדרה הטובה ביותר שקראתי, ושמר על רמה גבוהה לאורך כל הסדרה (חוץ מנפילה או שתיים). לא קראתי את העבודות העצמאיות שלו באותו עולם, אבל כן קראתי את החדש שלו - חלק ראשון בטרילוגיה חדשה, ולצערי די התאכזבתי. מקווה לקרוא יצירת מופת נוספת שלו בעתיד.
להתחיל מ"גני הירח" שתורגם וקשה להשיג בימינו (ואולי עדיף לא להשיג, כיוון שהתרגום מכאיב). חשוב לזכור שהספר הראשון בסדרה לא מייצג את הרמה של ספרי ההמשך.

קארין לאווצ'י - היא לא וותיקה יחסית לאחרים וספר הפנטזיה האחרון שכתבה היה זוועה. אבל שלושת הספרים הראשונים שלה היו מדהימים, ואני אופטימי לגבי הספר הבא שעליו היא עובדת בימים אלה.
להתחיל מ"ילד מלחמה". קשה (או בלתי אפשרי) להשיג בעברית, אבל אם כן מצליחים התרגום מעולה.

אליסטר ריינולדס - אני חושש שגם ימיו הטובים מאחוריו, כיוון שלא הצלחתי לסיים את שני הספרים האחרונים שלו. הוא כותב אופרות החלל הטוב ביותר שאני מכיר. המומלצים הם PUSHING ICE וCHASM CITY.

pix37

New member
ג'ון סקאלזי, טרי פראצ'ט ואח'

ג'ון סקאלזי - המעניין יותר מבין הצעירים - כותב נפלא מחד והסיפוריות שלו טובה מאידך
טרי פראצ'ט - אין ולא יהיו כמוהו - גם בספרים החלשים שלו הוא פשוט טוב.
מידי פעם קוני ויליס - למרות שספרים האחרונים שלה בעיקר מעצבנים - הם י ותר תחקיר מסיפור
גיימן - כותב נפלא אבל הסיפור עצמו לרוב לא משהו.
את היינלין אהבתי מאוד כאשר הייתי צעיר יותר - אני עדיין אוהב אבל פחות.

J e n i e

New member
דיאנה ויין ג'ונס, פראצ'ט, לויס מקמסטר בוז'ולד

ישנם הרבה סופרים שמאוד נהניתי לקרוא, ושרשומים כאן ברשימה (אסימוב, היינליין, זילאזני), אבל כמעט כל הספרים שאני קוראת בפעם העשירית או יותר, ולא אכפת לי בכלל, ואני יכולה להיכנס לתוכם ולקרוא שעות, הם של השלושה האלו.

לגבי לוי מקמסטר בוז'ולד, קראתי רק את סדרת הוור, ניסיתי ספר אחד מסדרה אחרת וזה לא עבד. אם למישהו יש המלצה אני אולי אנסה שוב.

מיכאל ג

New member
The Curse of Chalion

ספר מעולה מעולה מעולה, וההמשך טוב לפחות באותה מידה. השלישי כבר פחות. אני מקווה שזה לא הספר מסדרה אחרת שניסית...

גרומיט

New member
קוני ויליס, לה-גווין, סטניסלב לם

ומהחדשים יותר קורי דוקטורוב, במיוחד בסיפורים הקצרים.

פיורט, אולי בהמשך.

למעלה