הסופרים האהובים עלינו

• פותח הנושא avivs
  • פורסם בתאריך
ג'רג' ר.ר. מרטין לאחרונה הרוויח מקום

בליבי.

אוהבת לשמוע ולקרא את ג'וזף קמפבל.

מהמד"ב רוג'ר זילאזני, והמצחיקים יותר כמו דאגלס אדאמס וטרי פרצ'ט.

Lhuna1

New member
קוני וויליס

אוהבת כל מה שהיא כתבה (ולא אכפת לי שזה הכל קצת אותו דבר
)
ספריה האהובים עלי (אם הייתי מוצאת עוד הייתי קוראת):
מלבד הכלב
ספר יום הדין
מעבר
המשכוכית
- אבל הסתייגות להמלצה: היא בהחלט לא הטעם של כל אחד, ספריה ארוכים (יש שיטענו "נמרחים"
), וגם דומים זה לזה.

פרט אליה אין לי כנראה בארון יותר משני ספרים של אותו סופר, פרט לסדרתיים והמובנים מאליהם:
ג.ר.ר.מרטין
טולקין
דאגלס אדאמס

מצד שני, יש הרבה סופרים שהייתי קונה עוד ספרים שלהם אם היו להם + היו מתרגמים אותם.

restored

New member
מה, אף אחד לא מציין את איאן בנקס ?

בכל מקרה, הרשימה שלי :
ג'ים בוטצ'ר, ג.ר.ר. מרטין (על היכולת המדהימה, לא על התארכות העבודה שלו), אורסון סקוט קארד שלמרות השמאלציות יודע לעשות סיפור ברמה,
ריימונד אי. פיסט שבספריו בסדרת ספרי riftwar הוא הצליח להכניס פילוסופיה עמוקה בעיניי ביחד עם סיפור מרתק ומהנה (אם כי הספר לא אמור או מתיימר להיות פילוסופי),
סטיבן קינג שעם כל העליות והירידות בספריו מדובר בסופר החשוב במאה העשרים לדעתי.

יש גם סופרים שלא כתבו המון ספרים, אבל מה שהם כתבו וקראתי היה בעיניי מצוין , אבל אין טעם להוסיף גם אותם לרשימה.

אולי לרשימת סופרים שיש לשים לב אליהם.

ואיפה איאן בנקס ?
הוא אפילו לא בפח הזבל, כי אני לא קונה ספרים של אנשים כאלה.

avivs

New member
טוב, בהחלט ניתן לראות

שרוב הסופרים האהובים פה נמצאים בשטח יותר מעשור או שניים. חצי בערך כבר לא בין החיים.
מעניין לראות שניבן בקושי מופיע.

חובבי קלאסיקות אנחנו.

סקטור27

New member
ניבן כמעט הופיע אצלי

אבל בסוף החלטתי שאני אוהבת אותו יותר בזכות סיפורי גיל המילטון ופחות בזכות עולם הטבעת, ככה שזה לא ממש נחשב.

הייזל

New member
סופרים שנמצאים באזור יותר מעשור

[או שכבר מתו] הספיקו לכתוב הרבה יצירות וקל יותר להתרשם מהם.

morashty

New member
פראצ'ט בעיקר

לפי הספירה האחרונה יש לי איזה שישים ספרים שלו בבית/

pix37

New member
אתה סופר מקור ותרגום כשני ספרים נפרדים ?

כי אחרת אני לא מצליח להבין איך הגעת לשישים ספרים.
בעולם הדיסק יש כ- 39 ספרים, טיפני 4 ננסים 4, עצמאיים בערך עוד 5 (דודג'ר, סטרטה, אומה, הארץ הארוכה, בשורות טובות)
האם אתה מחשיב את ספרי האוסף והציטטות גם כספר או את ספרי העיון ?

morashty

New member
כן.

ואני מחשיב גם ספרי לוויין.
פירוט מהזיכרון:
41 ספרים של עולם הדיסק (את מורט יש לי באנגלית ובעברית, את Feet of Clay פעמיים (בריטי ואמריקאי), ואת Eric פעמיים (רגיל ונובלה גרפית)).
ננסים 3.
ג'וני 3.
אחרים 7 (אנשי השטיח, הצד האפל של השמש, סטרטה, אומה, הארץ הארוכה, בשורות טובות, A Blink of the Screen).
המדע של עולם הדיסק 3.
Wit and Wisdom of Discworld
The Discworld Companion
The Folklore of Discworld
The Art of Discworld
Nanny Ogg's Cookbook

פיליפ ק. דיק, דן סימונס, אומברטו אקו

אומברטו אקו - לא קראתי הרבה, אבל אני מחזיק מ"שם הורד" יצירת מופת, בטוח שאחזור ל"באודולינו" לקריאות חוזרות, מה שמוטל בספק לגבי "המטוטלת של פוקו", למרות שנהניתי ממנו מאד בזמנו.
פיליפ ק. דיק - הפסקתי לספור את מספר הפעמים שקראתי את "יוביק". "ואליס" ו"סורק אפלה" משלימים את הטופ שלו עבורי.
דן סימונס - ארבעת הכרכים של "היפריון" סיפקו חוויה עצומה. כעת אני קורא את The Terror שמתחבר היטב לתחומי העניין שלי, וגם כאן בינתיים סימונס לא מאכזב.

kenny66

New member
מהחדשים יותר

דריל גרגורי, אלייט דה בודארד, קן ליו (כשעורכים אותו כמו שצריך), צ'יאנג. דוקטורוב הוא טוב, אבל מטיפני.
מהוותיקים יותר - אסימוב, הרברט (בעיקר חולית), אליס שלדון (ג'יימס טיפטרי הבן), לה-גווין, קורדוויינר סמית. היינליין כשהוא לא מטיפני יותר מדי.

bil21

New member
חסר במפתיע, הגדול מכולם: וויליאם גיבסון

טוב, אולי לא הגדול מכולם
, אבל לדעתי "נוירומנסר" הוא ספר המד"ב הטוב בכל הזמנים.

kenny66

New member
צודק

אני לא מאמין ששכחתי אותו. אולי כותב הפרוזה הטוב ביותר במדע הבדיוני. וחייבים לציין גם את ג'ין וולף באותה קטגוריה.

האהובים עלי ביותר קנו את מקומם בספר אחד

אדאמס על "המדריך" שקראתי שוב ושוב ושוב (ואז עוד פעם) והאזנתי לתסכית וצפיתי בסדרה של ה BBC... כמות הציטוטים הרלוונטיים לחיי בספר הזה מדהימה ואני תמיד מופתעת לגלות בו עוד איזה "קפל" שלא ידעתי קודם.
הכרתי אותו בזכות הספרנית בביה"ס שלי, שהכירה לי את עולם הספרות הספקולטיבית הנפלא.

לוואצ'י על "ילד מלחמה". לטעמי כבר ההמשכים נופלים ממנו בהרבה, אבל הוא בעצמו פשוט גאוני. בנתיים קראתי רק פעמיים, אז נראה אם דעתי תשתנה בעתיד.
אני חייבת את קריאת הספר הזה לביקורות בבלי פאניקה ובאתר האגודה, כי הכריכה ממש מרתיעה.

אפשר לומר גם ניל גיימן, על "סנדמן", למרות שכל דבר אחר שכתב לא משתווה לפסגה הזו ותמיד יש לי תחושה של החמצה מהפרוזה הלא מאויירת שלו, גם כשהיא טובה. מצד שני, יצירת מופת אחת זה יצירת מופת אחת יותר ממה שרוב הסופרים מוציאים תחת ידם.

אני גם מאוד אוהבת את סטיבן בראסט, אבל איפשהו הוא לא נתפס בעיני באותה רשימה עם שלושת אלו. הוא מקבל את אות המתמיד, כי באמת לא קראתי משהו שלו שהיה לא טוב ותמיד נהניתי. הצטערתי כשפספסתי את הביקור שלו בארץ.

אסימוב הוא אהבת ילדות, אבל כבר שנים שלא קראתי אותו ויש לי תחושה שהשתנתי וזה לא יהיה אותו הדבר.

למעלה