זה מוזר לך כי הפסמיסטים ואחרים מטעים אותך
אני סימנתי ש- 6 ישראלים יזכו במדליות במשחק ההימור שנערך פה יום לפני המשחקים. גם סימנתי שיהיו 4 מדליות ומעלה לישראל.
זאת דרכי כאוהד להביע תמיכה ואהדה לספורטאים שאני מעריך/מסמפט.
לא הששתפתי במשחק כדי להגיד "אמרתי לכם" ביום שאחרי אלה סתם בשביל הכיף.
אולי זה מוזר בעיני הפסימסטים ואנשים קטנים אחרים אבל תסלחו לי כולם הם יכולים לקפוץ לי עד מחר.
(דרך אגב במשחק הבינלאומי המקביל לא השתתפתי וזה מכיוון ששם אני לא אוהד אף אחד ולא הרגשתי צורך להביע תמיכה באף אחד)
אם היו עושים פה משחק דומה לפני אליפות אירופה האחרונה בג'ודו אני מעריך שאף אחד לא היה מנחש שהנבחרת הישראלית תחזור עם 4 מדליות כולל תואר אלוף אירופה של אריק זאבי וסגנית אלופת אירופה של ירדן ג'רבי. אז לפעמים גם יש סטיות לטובה לא רק לרעה.
לעומת המשחק התמים הזה כל אחד בפורום יכל לקרוא מה שכתבתי בפירוט בעיקר בנוגע לג'ודו (ששם עקבתי יותר ואני מבין יותר) ולראות שלא הייתי באשליות. היה לי ברור שזה יכול להיגמר כמו שזה נגמר (ויכול להיות גם גרוע יותר, שכולם יפסידו קרב ראשון), אפילו כתבתי ויותר מפעם אחת שמי שרוצה להיות "מתריע בשער" ולהגיד "אמרתי לכם" צריך לבחור באסטרטגיה של חיזוי הפסדים ואי הצלחה, הסבירות גבוה יותר לכך תמיד ובמקרה של הצלחה אף אחד לא יבוא עימו חשבון.
ההימורים שלי על מדליות היו:
זאבי, שלזינגר, קורזיץ, שטילוב והצוותים של ה- 470 בנים ובנות.
בנוגע לזאבי, שלזינגר וקורזיץ הימרתי על מדליית זהב.
די ברור שזה הימור של תמיכה ואהדה והסיכוי שהוא יתממש במלואו קלוש ביותר. (מי שבוחר להשמיץ אותי על רקע זה ולהתעלם מכל מה שכתבתי בפורום שיבושם לו)
לגבי מה שחשבתי לפני האולימפיאדה:
זאבי, שלזינגר, קורזיץ, שטילוב: מדליה אפשרית אבל צריך שהדברים יתחברו ביום הנתון (ובגלל שהסטטיסטיקה מדברת על יחס של 25% בין מעומדים למדליה למדליסטים התקבלה התחושה של רוב הציבור שתהיה מדליה אחת).
דרך אגב מי שיותר התעמק ונראה לי שנועם פירט על כך בפורום בסקירה שלו לפני תחילת המשחקים ידע שקורזיץ ואולי גם שטילוב הם המועמדים הבכירים למדליה ואילו זאבי ושלזינגר הם בקו שני כי לכל אחד מהם היו בתחרות לפחות 10 אחרים שמעומדים לא פחות מהם.
לגבי הצוותים של ה- 470 יש לי סמפטיה אליהם ולכן ההימור האופטימי לגביהם וזאת למרות שיצא לי לדבר עם אנשים שיודעים הרבה יותר ממני ואמרו לי שיש להם יכולת אבל קשה להם להאמין שהיכולת תבוא לידי ביטוי בזמן המשחקים האולימפים (בעיקר זאת התחושה שקיבלתי לגבי הבנות).
בכל זאת בחרתי להביע תמיכה בהם במשחק ההימורים כי זאת דרכי כאוהד ושוב אני אכתוב מי שזה לא מוצא חן בעיניו וחושב שאוהדים צריכים לתת ביקורת לא בונה לספורטאים יכול לקפוץ לי עד מחר.