2015 --- 30 שירי השנה שלי

Music Man XD

New member
זה אחלה דבר.

גם השיר וגם הקליפ נובעים מהבנה עמוקה של "מה תופס" היום. דרייק והצוות שלו הבינו בדיוק לאן הרוח נושבת, וקלעו בול במקרה הזה. זה מאוד "נכון", מאוד 2015. מהלך "תרבות פופ" גאוני לדעתי.
האם זה יישאר איתנו מעבר לזה? לא יודע, אבל כרגע זה לא משנה.
&nbsp
אין מנוס מלשים לב, שדרייק אמנם שחרר הרבה מוזיקה השנה, אבל אף אלבום של ממש. גם הוא וגם קאניה נתנו לקנדריק את הבמה שמגיעה לו ב-2015. זה מעניין.

ערן1987

New member
אובר רייטד ברמות אחרות

כן, זה אחלה ונחמד והפזמון נדבק לראש בטירוף - אבל בסה"כ זה לא יותר מסבבה של שיר.

DAN1EL

New member
מקום 19

שרית חדד - חיכיתי לו
https://www.youtube.com/watch?v=rzFMatxF0bo

נציגות ישראלית ראשונה (וממש לא אחרונה!) במצעד הזה.
מדובר באחד השירים הכי מגניבים של השנה, שמחזיר את שרית חדד לימים הכי יפים ומגניבים שלה, לתקופת קובי אוז שלה (למרות שזה לא שיר של קובי אוז).

מה שאני אוהב זה שבכל שנה יש הפתעות מבחינתי - ואפשר לראות את זה גם בשני המצעדים הקודמים שערכתי.
כלומר, אם הייתם אומרים לי ב-2012, שב-2013 מיילי סיירוס תכניס שני שירים למצעד השנתי שלי, תעקוף שם זמרים כמו קאנייה ווסט, מייג'ור לייזר וארקטיק מאנקיז, וגם תהיה בטופ 5 - הייתי חושב שאתם על סמים. ואז קרה We Can't Stop ו-Wrecking Ball וכל ה-era הנהדר ההוא של מיילי החדשה.
אם הייתם אומרים לי ב-2013, שב-2014 אמן כמו Usher יהיה במצעד שלי - שוב, הייתי אומר לכם שאתם צריכים ללכת להיבדק. אבל זה קרה (מקום 30 באותו מצעד, אבל עדיין).

אז הנה, גם ב-2015 הייתה הפתעה חיובית מבחינתי.
כבר כמה שנים שאני חושב שמטופש להפריד בין שירים ישראלים ללועזיים במצעדים שנתיים (שסוגרים את השנה האזרחית) ומבחינתי - ברגע שיהיו שירים ישראליים ששמעתי באותה שנה אזרחית והם חלק מאותם 30 השירים הגדולים שלי לאותה שנה - אני אכניס אותם ועוד איך למצעד.
והשנה, לשמחתי, זה קרה ובגדול.

אז השיר האדיר הזה, כאמור, הוא היציאה הישראלית הנפלאה הראשונה שנכנסה למצעד הזה, אבל אתם הולכים לפגוש כאן עוד כמה שירים ישראלים בהמשך.
שרית חדד הביאה כאן פשוט כיף של דבר, ובפעם האלף צריך להוריד את הכובע בפני אילן הפלד המלך, על הקליפ המטורלל.

Music Man XD

New member
בהחלט מוצדק!

אחרי שניםםםםם של זבל, זו יציאה אדירה ומגניבה ממש של שרית! אחלה בחלה שיר, קליפ משעשע... אני בעד!
&nbsp
שמעתי לא מעט השנה.
&nbsp
מסכים שזה מלאכותי, להבדיל בין ישראלי ללועזי.

Ultraviolence

New member
שרית מדהימה. הייתה לה שנה חזקה.

''אינתה דאיימן'' גם אהוב עלי, ה- Diamonds שלה

הקליפ של ''חיכיתי לו'' עם אילן פלד אדיר. בכלל להיט מעולה.

DAN1EL

New member
מקום 18

The Weeknd - Can't Feel My Face
https://www.youtube.com/watch?v=KEI4qSrkPAs

בשמיעה ראשונה חשבתי שזה חמוד ומייקל ג'קסוני קצת, אבל חשבתי גם שוואלה, ציפיתי לקצת יותר מדה וויקנד. כלומר, שכבר כמה שנים אני מחכה ומקווה שהוא יפרוץ, ואז כשזה סוף סוף קורה - זה קורה עם שירים שלא ממלאים את הפוטנציאל האדיר שלו עד הסוף.

טוב, ואז ההופעה ב-VMA קרתה.
וזהו, התמכרתי.
אני עדיין חושב את אותו הדבר על שאר הסינגלים של דה וויקנד מהאלבום הזה (חביבים מאוד, אבל הוא יכול יותר) אבל CFMF הוא מבחינתי אחד השירים הגדולים של השנה וכנראה ייחשב לאחד משירי הפופ הגדולים של...כן, של העשור הזה.
אה, כן, ולגמרי אפשר כבר לדבר עליו ברצינות במונחים של יורש למייקל ג'קסון (ואתם יודעים שאני מעריץ גדול של מייקל).

Music Man XD

New member
זה אחלה שיר,

אבל ההשמעות האובססיביות בכל מקום המאיסו אותו עליי. אהבתי אותו לזמן קצר, ועבר לי. זה גורם לי לערער על ההשוואות למייקל, כי לא יודע - את Wanna Be Startin Somethin נגיד אני יכול לשמוע שוב ושוב ושוב בלי שיימאס.
&nbsp
אבל שיר טוב, אין ספק.

Ultraviolence

New member
מסכים לחלוטין. יזכר כאחד משירי הפופ של העשור.

מדובר ככל הנראה בזמר השנה שלי, ולא רק בגלל שהאלבום שלו היה האלבום הגברי הטוב שיצא מבחינתי השנה אחרי האחד של מיגל. הוא הביא משב רוח מרענן למיינסטרים. הוא אחד מחלוצי ה- R&B ההיפסטרי והמתקדם שצומח בשנים האחרונות.
מהלהיטים המוצדקים שראינו בשנים האחרונות. חייב לציין ש- The Hills שיר מדהים וסוחף יותר בעיני. וגם מסכים שהוא ממצה את עצמו באיזשהו אופן, אבל לא אוכל להיאשר אדיש אם אתקל בו בפתאומיות ברחוב או במסיבה. פופ מושלם.

ערן1987

New member
מסכים איתך ב-100% על "דה הילס"

משירי השנה שלי, שמחתי מאוד שהוא הצליח אפילו יותר מ-CFMF

ערן1987

New member
עוד שיר חמוד שזכה להצלחה יתרה

לא יודע, לא תפס אותי. חמוד כזה, זהו. לא מעבר לזה.

DAN1EL

New member
מקום 17

Kanye West - All Day
https://www.youtube.com/watch?v=UfQOawFwx6w

בשמיעה ראשונה לא נפלתי.
בכלל, זה בא אחרי שורה די ארוכה של אכזבות מצידו של קאנייה, שאני מעריץ גדול שלו - אבל מאז Yeezus אני קצת חווה קשיים איתו.
אחרי Yeezus הוא הוציא עוד כמה דברים שהיו חביבים אבל לא נפלתי מהם - כמו שיתוף הפעולה עם ריהאנה ופול מקרטני, כמו השיר Only One וכמו Bitch Better Have My Money שהפיק לריהאנה.
השירים האלה היו סבבה והכל - אבל איפה הם ואיפה יציאות גאוניות של קאנייה כמו Monster או Runaway או Power. אז אוקיי, אני לא מצפה שכל שיר יהיה גאוני כמו "מונסטר", אבל אלה גם לא התקרבו מבחינתי.

בכל אופן, באיזשהו שלב גיליתי את השיר הזה מחדש ונהגתי לפתוח איתו כל בוקר ולעוף עליו. והוא פשוט אדיר, מה לעשות.

ובכלל, ההופעה של קאנייה באצטדיון רמת גן הייתה ללא ספק האירוע המוזיקלי שעשה לי את השנה, ככה שכן, אפשר להגיד שקאנייה ווסט הוא בהחלט אחד האנשים שעשו לי (גם) את השנה הזאת.
והוא עדיין מלך ואני עדיין סוגד לו.

Music Man XD

New member
בדיוק זמזמתי אותו הבוקר.

#FACTS
&nbsp
אני אוהב מאוד, כמובן
שיר מצוין. קאניה וקים לגמרי עשו לי את השנה

&nbsp
ומסכים לגבי ההופעה!

Ultraviolence

New member
קצת חסרה בו אותנטיות שקיימת בשירים קודמים שלו.

יצירה מוזיקלית מצוינת כמו שהוא יודע להגיש, אבל הוא לא מתקרב לשיאים האדירים בקריירה של קנייה.

ערן1987

New member
שיר ענק וממכר לגמרי

הוא מאוד סוחף, מאוד חזק, מאסיבי כזה.. ואני מאוד אוהב את הביצוע שלו בבריטס

DAN1EL

New member
מקום 16

Mark Ronson - I Can't Lose ft. Keyone Starr
https://www.youtube.com/watch?v=UPcdkaO_lis

ההערצה שלי למארק רונסון היא ידועה, אני מניח.
בשנה שעברה הוא הכניס שני שירים למצעד השנתי שלי (את Feel Right ו-Uptown Funk כמובן) והשנה הוא מכניס את השיר הזה, מתוך האלבום שלו שיצא בתחילת 2015.
קיוני סטאר ששרה כאן היא תגלית של מארק ואני בהחלט מצפה לשמוע ממנה בהמשך.
האלבום עצמו - חוויתי קצת קשיים איתו בהתחלה, ואני עדיין לא מאוהב בו כמו שאני מאוהב בשני האלבומים הקודמים שלו, אבל עדיין מדובר באחד האלבומים שהאזנתי להם הכי הרבה השנה, אז אין מה לעשות - מארק הוא עדיין מארק.

Music Man XD

New member
ואללה,

לא נפלתי מזה. אני חושב שמארק עשה דברים הרבה יותר טובים, וזה לא ממש תפס אותי. אין פה בשר, מרגיש לי כמו מוזיקת רקע כזו, לא קורה כאן יותר מדי חוץ מגימיק חמוד.
&nbsp
גבוה מדי לדעתי!

DAN1EL

New member
מקום 15

Jamie xx - Loud Places (ft Romy)
https://www.youtube.com/watch?v=TP9luRtEqjc

השנה יצא אחד האלבומים שהכי חיכיתי להם - האלבום השני של ג'יימי XX, אחד משלושת המפיקים הכי אהובים עלי בשנים האחרונות.
אז מה אני אגיד לכם, אני עדיין חושב שאם אתם רוצים באמת להבין את הגאונות המפעימה של הילד הזה אתם צריכים לשמוע את האלבום הראשון שלו (ואת האלבומים של ה-XX כמובן), אבל עדיין זה אחלה של אלבום, גם אם לא מושלם, והוא עדיין הכניס שירים מתוכו למקומות מאוד מכובדים במצעד הזה.
זה הראשון מבין השניים.
נוכחת כאן גם רומי הנפלאה, עם הקול המדהים והמרגש תמיד, ככה שבעצם זה שיר של חצי מה-XX (או שני שליש, אם לא מחשיבים יותר את באריה, שעזבה את הלהקה).
שיר גדול של מפיק גדול. לא חושב שיש מה להוסיף.

Music Man XD

New member
כן, כן, כן!

מאוד אוהב את השיר, ומאוד אוהב את האלבום של ג'יימי

למעלה