2015 --- 30 שירי השנה שלי

Music Man XD

New member
אז אני לא אצא בהצהרות בומבסטיות לגבי השיר הזה,

כי יש מצב שכן אלקט איזה מצעד משל עצמי, ושם לגמרי אעשה את זה.

קנדריק מלך, מלך, מלך. ולא רק כי זה מגניב להגיד את זה ב-2015, הוא מלך כבר כמה שנים טובות.

אני חוזר על זה - קאניה, תיזהר.

DAN1EL

New member
מקום 7

Jamie xx - I Know There's Gonna Be (Good Times) ft. Young Thug, Popcaan
https://www.youtube.com/watch?v=BjLBB-TMa84

נציגות נוספת לג'יימי האח.
ובכן - קשה לספור את כמות הבקרים שפתחתי השנה עם השיר הזה.
כיף של דבר - ממכר, דורש חרישה ומפתיע (אם הייתם אומרים לי ב-2011-2012 שככה יישמע שיר מהאלבום השני של ג'יימי - וואלה, הייתי מופתע).

אני מרגיש שג'יימי עוד לא התפוצץ לגמרי בארה"ב (לדבר הנהדר הזה יש כרגע 4 וחצי מיליון צפיות - שזה מכובד מאוד כמובן אבל ממש לא מספיק לדעתי) ואני מקווה מאוד שזה יקרה בשנתיים הבאות.

בינתיים אני מחכה כמובן לאלבום החדש של ה-XX - העבודות שג'יימי עושה במסגרת ההרכב המדהים הזה תמיד מרגשות אותי.

Music Man XD

New member
אני מת על השיר הזה.

כי אלוהים יודע שהוא היה לצידי בימים כל כך קשים, שבהם הדבר האחרון שהאמנתי בו היה שהולך להיות "Good Times".
&nbsp

ערן1987

New member
בעיניי, זה אחד השירים הכי מהנים של השנים האחרונות

הוא מאוד מיוחד, קליל, כיפי כזה ויש לו הפקה מאוד מדוקדקת וחכמה. מת עליו.

DAN1EL

New member
מקום 6

שי צברי - קשה בלילה
https://www.youtube.com/watch?v=jidZHUoHhDY

כן, זה מ-2014, והתלבטתי באמת לגבי זה. אבל:
א. זה יצא רשמית על גבי אלבום (מדהים) השנה, ב-2015.
ב. זה באמת אחד מהשירים שהכי הכי הכי עשו לי את השנה הזאת, ואחד השירים שהכי חרשתי עליהם, והוא לא צעד אצלי במצעד של שנה שעברה - אז וואלה - הייתי פשוט להכניס אותו.

מרגש (טקסט מדהים של אברהם חלפי), נוגע, מהוקצע, מדויק, מופק באופן מרשים (הצלילים הראשונים!
) ומבוצע באופן מושלם.
מוזיקה ישראלית כיכבה אצלי השנה בפלייליסט וזה ממש משמח אותי.

Music Man XD

New member

אני אוהב מאוד את שי צברי, אוהב את האלבום הזה, ואוהב את הבלדה המרגשת הזו.

DAN1EL

New member
מקום 5

D'Angelo and The Vanguard - Really Love
https://www.youtube.com/watch?v=mVsQwJfWzoI

גם כאן יש לנו מזדנב מ-2014 - אבל מדובר על ממש סוף 2014, ומה לעשות - היה ברור שזה יקרה. בגלל זה מבאס אותי שאלבומים ממש מדהימים יוצאים בסוף השנה ולפעמים מתפספסים בסיכומים של השנה הבאה - אבל נו, אלו צרות של עשירים.
העיקר שיוצאים אלבומים מדהימים כמו זה, שמתוכו השיר היפהפה הזה.
דיאנג'לו גאון ולצד האלבום של דה אינטרנט - זה היה האלבום הכי סקסי של השנה.

DAN1EL

New member
מקום 4

The Internet - Something's Missing
https://www.youtube.com/watch?v=OxJMNHXCFmA

סליחה, למי מביאים את הפרחים ואת הכתר על ההפקה הזאת?
3:06 - נעים מאוד: רגע השנה במוזיקה.
ובערך מהשלב הזה השיר פתאום - כהרגלם של דה אינטרנט, וכאילו שכל העסק לא היה מספיק גאוני ויפה גם ככה - משנה כיוון לאיזה משהו פארל-וויליאמסי מיוחד ושונה לגמרי, ולוקח אותנו לכיוון אחר, דרמטי יותר.
מה אני אגיד לכם? מדובר בשלמות (בניגוד לשמו - שום דבר לא חסר בשיר הזה). יציאה יפהפיה שמסרבת להימאס עלי.
ואי אפשר לדבר מספיק על הקול של סיד ועל הביצועים שלה, אז אני לא אנסה אפילו.

Music Man XD

New member
שיר בן זונה!

נגמרים לי הסופרלטיבים חח.
אני אוהב את השיר הזה מאוד, מת על ה"סטייל" שלו, על החספוס, על הסאונד ה"מלא" יותר שהא הלכה עליו כאן, על תחושת החמוץ מתוק הזאת.
&nbsp

Music Man XD

New member
פצצה מתקתקת,

יציאה גאונית, שיר מושלם, אדיר, אדיר, אדיר!
אוהב מאוד, ואם יצא לי איזה מצעד בסוף, הוא כנראה יככב בו.
&nbsp
כשהדבר הזה מגיע במסיבה, אני לא מסוגל לשלוט בעצמי!
&nbsp
תודה לכן, A-WA!

אין ספק שזה קליט

גם כי מדובר בחידוש לשיר מוכר.
ההתלהבות מהשיר מזכירה את ההתלהבות מהמקצבים המודרנים דאז שהלבישו לשירים תימניים בסוף שנות השמונים. עפרה חזה עשתה מהם להיטים בקנה מידה בינלאומי, כשאחד מהם (Im Nin'Alu) כבש את פסגות המצעדים ונבחר אפילו לשיר השנה בגרמניה.
יש למוזיקה הזאת ביקוש ונראה אם הן יידעו לנצל את זה לטובתן.

ערן1987

New member
אחלה של שיר, כיפי ומגניב והכל

אבל זה אובר-היפסטרי בעיניי

DAN1EL

New member
המקום הראשון

שי צברי - שחרית
https://www.youtube.com/watch?v=01Iqhjxu7Ok

אני לא צריך לספור, אני לא צריך לבדוק, אני לא צריך לוודא.
אני יודע שזה השיר ששמעתי הכי הרבה פעמים השנה.
הוא ליווה אותי בכל כך הרבה רגעים, הוא נגע בי בכלל הרבה מקומות ומובנים, שאין שום סיכוי שהוא לא ייחשב לשיר השנה שלי. הוא מתברג כאן למקום הראשון במצעד הזה בקלי קלות, ומגיע לו.

כן, שיר השנה שלי הוא ישראלי (ובעברית).
השלישייה הראשונה שלי במצעד הזה היא ישראלית.
וזה מאוד משמח אותי!

הטקסט של אלי אליהו בשילוב הביצוע וההפקה המטורפת שנעשתה כאן פשוט הופך את הדבר הזה למשהו יפהפה שאני לא יכול להפסיק לשמוע.
החיסרון היחיד שלו, אולי, הוא שאחריו שאר השירים (המעולים) מתוך האלבום המדהים הזה קצת מחווירים. אבל אין מה לעשות, זה היה חייב להיות שיר הפתיחה.
וטוב שכך, וזה בסדר - כי גם האלבום עצמו וגם השירים האחרים מתוכו זכו אצלי לכל כך הרבה שמיעות השנה (ועדיין זוכים, ועוד יזכו) וקיבלו מספיק תשומת לב ממני בפני עצמם.
וכן, גם בשמיעה העשרים וגם בשמיעה המאתיים עוד לא מפענחים לגמרי את הגאוניות שעומדת מאחורי ההפקה הזאת.
ככה צריכים להפיק אלבום. פשוט ככה. כל צליל במקום, כל תו מנוגן במדויק, כל רעיון יצירתי מבוצע באופן מושלם וכל כלי מנגן בצורה אדירה שמאירה באופן מרגש את הכלים האחרים שמנגנים לצידו.
"שחרית" הוא שיר השנה שלי ו"שחרית" הוא גם כנראה אלבום השנה שלי, אם תהיתם.

שתהיה לכולנו שנה אדירה ומקווה שנהניתם מהמצעד!

Music Man XD

New member
מסכים עם כל מילה.

זו בחירה ראויה לשיר השנה לדעתי, כי הוא פשוט מבריק. זה אייטיז? זה מוזיקת קסטות? זה מזרח? זה מערב? זה אופטימי? זה פסימי? זה שיר כיפי? זה שיר כבד?

זה הכל.

תודה רבה על המצעד הנהדר!

הגבתי על מה שאני מכיר, ואנסה בהמשך את מה שאיני מכיר / לא שמעתי מספיק פעמים כדי לחוות את דעתי. The Internet ברשימת ה"לעשות" שלי כבר זמן מה.

Ultraviolence

New member
תודה רבה על המצעד, דניאל

היו לך כמה בחירות ראויות בהחלט אבל הטעם שלנו די שונה. אהבתי לראות הרבה מוזיקה מקומית במצעד שלך.
אישית לקחתי על עצמי להעמיק יותר ביצירה ישראלית בשנה הקרובה, במיוחד בגלל ש- 2015 הייתה כה רצופה בהברקות.

למעלה