שלשום חגגתי טִבעוֹלֶדֶת. שנה שלמה של טבעונות לאחר שנים רבות של בליסת-כל.
ללא ספק אחת ההחלטות המוצלחות של חיי

מבחינה קולינארית עברו עלינו בימים האחרונים הצלחות מרשימות לצד כישלונות צורבים. להלן סיכום "חמוץ-מתוק" (תמונות יתלוו בהמשך):

ללא ספק אחת ההצלחות הטעימות. מאחר ולא היו לי עדשים, בישלתי שעועית מאש והכנתי בעזרתה את סלט העדשים שליידיבאג המליצה עליו. עגבניות, עשבים וכו'. מאד טעים!
נשארה לי כמות יפה של שעועית מאש מבושלת שלא ידעתי מה לעשות איתה.

ללא ספק מנת הדגל של הימים האחרונים אך לצערי כגובה הציפיות כך גובה הסדינים

לכאורה זה נשמע מתכון סופר-פשוט:
חליטה קצרה של הכרובית. הפיכתה על הראש ודחיסה של מלית מסויימת לישבנה. את הכרובית הופכים שוב, מורחים באיזשהו מקביל ביצה (מים וקמח חומוס במקרה שלנו), עוטפים הכל יפה בפירורי לחם ולתנור לשעה שלמה. אגב, המלית שהכנתי היא בצל מטוגן עם שום, עשבי תיבול וטחון מן הצומח. טעים מאד כשלעצמו. האמת שלזה הוספתי גם קצת שעועית מאש מבושלת שנשארה מהסלט.
מה כבר יכול להתפקשש???
לאחר שעה הוצאתי אותה מהתנור. נראה לא רע. פרסתי את הכרובית וחשכו אזניי: המלית הגיעה בקושי לשליש הגובה הרצוי בתוך הכרובית והטעם היה נורא! הכרובית היתה יבשה כמו לאכול ענפים של עץ. והמלית, שיצאה מהמחבת טעימה מאד, הפכה בתוך הכרובית להיות קצת מימית ומגיעלה. כל הפרוייקט הזה הלך לפח

הירהרתי בהתחלה אם לתת את המנה הזו לחתול שלי או לכלב של השכנים אבל החלטתי שזו הפרה של זכויותיהם הבסיסיות למזון טוב.

איך איך איך נפלתי כ"כ חזק?? והרי אני כבר שנה שלמה קורא בכל מקום: קציצות קטניות לא מתפרקות בתנאי שהקטניות חיות ולא מבושלות! ואני שובר ת'ראש ולא מבין למה הקציצות שניסיתי להכין מהמאש שנשאר לי מתפרקות כל הזמן במחבת! אז אחרי שהבנתי את זה הוספתי לכל הג'יפה הזה תערובת של מים וקמח חומוס אבל גם זה לא עזר. בסוף הכנתי מהכל יחד סוג של "פריטטה" או קציצה ענקית על פני כל המחבת. את זה שיווקתי בתור "פשטידת מאש מפתיעה" וראו זה פלא, דווקא די אהבו את זה. במיוחד הילדים שלי. איזה בלגאן...

אשתי הכינה בצק מקמח מלא, ללא שמן בכלל, ויצאו לה פיתות דווקא מאד טעימות. את הפיתות מילאנו בחומוס וירקות והתענגנו.

מאכל פשוט וקל שאף פעם לא מצליח להתפקשש ולאכזב. טעים טעים!

פעם ראשונה שאני מכין. חצילים מרוככים בתנור, הרבה בצל מטוגן, חופן יפה של אגוזי מלך. כל זה לתוך מג'ימיקס יחד עם קצת מלח ויצא פשוט מ-ע-ד-ן! אחותי ששלחה לי את המתכון רשמה גם חצי קופסת שימורי אפונת גינה אבל שכחתי לגמרי. ובכל זאת יצא משובח מאד. רק אלוהים יודע למה הממרחים האלה הקנויים חייבים להכיל ביצים

גיסתי שקדה רבות על קינוח מיוחד שהיא מכינה בדר"כ משמנת חלבית אבל בשבילי היא החליפה לשמנת צמחית. לאחר עבודה קשה היא טעמה וזרקה הכל לפח בגלל טעם רע מאד. לא ברור לי what went wrong. אבל לאחר מכן היא התעשתה והכינה לראשונה קינוח מעולה שכולם טרפו: סוג של עיסה מאגוזים טחונים עם פירות יבשים מגולגלים ועטופים בשומשום או קוקוס. יצא פגז.
וזהו נראה לי.
נתראה שוב בסיכום השנה השנייה.....