טבעולדת!

Ofericko

New member
טבעולדת!

שלשום חגגתי טִבעוֹלֶדֶת. שנה שלמה של טבעונות לאחר שנים רבות של בליסת-כל.
ללא ספק אחת ההחלטות המוצלחות של חיי


מבחינה קולינארית עברו עלינו בימים האחרונים הצלחות מרשימות לצד כישלונות צורבים. להלן סיכום "חמוץ-מתוק" (תמונות יתלוו בהמשך):

סלט שעועית מאש
ללא ספק אחת ההצלחות הטעימות. מאחר ולא היו לי עדשים, בישלתי שעועית מאש והכנתי בעזרתה את סלט העדשים שליידיבאג המליצה עליו. עגבניות, עשבים וכו'. מאד טעים!
נשארה לי כמות יפה של שעועית מאש מבושלת שלא ידעתי מה לעשות איתה.

כרובית ממולאת
ללא ספק מנת הדגל של הימים האחרונים אך לצערי כגובה הציפיות כך גובה הסדינים

לכאורה זה נשמע מתכון סופר-פשוט:
חליטה קצרה של הכרובית. הפיכתה על הראש ודחיסה של מלית מסויימת לישבנה. את הכרובית הופכים שוב, מורחים באיזשהו מקביל ביצה (מים וקמח חומוס במקרה שלנו), עוטפים הכל יפה בפירורי לחם ולתנור לשעה שלמה. אגב, המלית שהכנתי היא בצל מטוגן עם שום, עשבי תיבול וטחון מן הצומח. טעים מאד כשלעצמו. האמת שלזה הוספתי גם קצת שעועית מאש מבושלת שנשארה מהסלט.
מה כבר יכול להתפקשש???
לאחר שעה הוצאתי אותה מהתנור. נראה לא רע. פרסתי את הכרובית וחשכו אזניי: המלית הגיעה בקושי לשליש הגובה הרצוי בתוך הכרובית והטעם היה נורא! הכרובית היתה יבשה כמו לאכול ענפים של עץ. והמלית, שיצאה מהמחבת טעימה מאד, הפכה בתוך הכרובית להיות קצת מימית ומגיעלה. כל הפרוייקט הזה הלך לפח

הירהרתי בהתחלה אם לתת את המנה הזו לחתול שלי או לכלב של השכנים אבל החלטתי שזו הפרה של זכויותיהם הבסיסיות למזון טוב.

קציצות מאש
איך איך איך נפלתי כ"כ חזק?? והרי אני כבר שנה שלמה קורא בכל מקום: קציצות קטניות לא מתפרקות בתנאי שהקטניות חיות ולא מבושלות! ואני שובר ת'ראש ולא מבין למה הקציצות שניסיתי להכין מהמאש שנשאר לי מתפרקות כל הזמן במחבת! אז אחרי שהבנתי את זה הוספתי לכל הג'יפה הזה תערובת של מים וקמח חומוס אבל גם זה לא עזר. בסוף הכנתי מהכל יחד סוג של "פריטטה" או קציצה ענקית על פני כל המחבת. את זה שיווקתי בתור "פשטידת מאש מפתיעה" וראו זה פלא, דווקא די אהבו את זה. במיוחד הילדים שלי. איזה בלגאן...

פיתות ביתיות מקמח מלא
אשתי הכינה בצק מקמח מלא, ללא שמן בכלל, ויצאו לה פיתות דווקא מאד טעימות. את הפיתות מילאנו בחומוס וירקות והתענגנו.

תפו"א בתנור בזיגוג צ'ילי חריף מתוק
מאכל פשוט וקל שאף פעם לא מצליח להתפקשש ולאכזב. טעים טעים!

ממרח חצילים בטעם קל
פעם ראשונה שאני מכין. חצילים מרוככים בתנור, הרבה בצל מטוגן, חופן יפה של אגוזי מלך. כל זה לתוך מג'ימיקס יחד עם קצת מלח ויצא פשוט מ-ע-ד-ן! אחותי ששלחה לי את המתכון רשמה גם חצי קופסת שימורי אפונת גינה אבל שכחתי לגמרי. ובכל זאת יצא משובח מאד. רק אלוהים יודע למה הממרחים האלה הקנויים חייבים להכיל ביצים


גלילות אגוזים שונים ופירות יבשים בשומשום/קוקוס
גיסתי שקדה רבות על קינוח מיוחד שהיא מכינה בדר"כ משמנת חלבית אבל בשבילי היא החליפה לשמנת צמחית. לאחר עבודה קשה היא טעמה וזרקה הכל לפח בגלל טעם רע מאד. לא ברור לי what went wrong. אבל לאחר מכן היא התעשתה והכינה לראשונה קינוח מעולה שכולם טרפו: סוג של עיסה מאגוזים טחונים עם פירות יבשים מגולגלים ועטופים בשומשום או קוקוס. יצא פגז.

וזהו נראה לי.
נתראה שוב בסיכום השנה השנייה.....
 

Ofericko

New member
סלט שעועית מאש


גירסת המאש לסלט העדשים של ליידיבאג.
 

RSPA

New member
מזל טוב או איך אומרים אצלנו: קולולולו
|

בקשר לאוכל תציץ על חצי הכוס המלאה. לא צריך לומר לך (אז אני רק מזכיר) שעם הזמן לומדים מטעויות והכל משתפר.
קח את הכל בקלות והעיקר תרגיש טוב עם דרך החיים (הנכונה) שבחרת בה.
ברכות
 

Ofericko

New member
כרובית ממולאת #1


הציפיות היו גבוהות. דחסתי את הנשמה לתוך הכרובית הזו.
 
אולי מה שכדאי

בפעמים הבאות להניח את הכרובית בתבנית עמוקה עם נוזל רוטב כלשהו ולכסות?

ואת המלית להרטיב ולהתפיח עם מים
 

Ofericko

New member
אני חושב שאחרי הפעם הזו.... כנראה

שלא תהיה "פעם הבאה"....

אא"כ את תכיני ותעלי לפה הסבר מפורט
 
ספר מה עשית

כדי שאפשר יהיה לנחש מה קרה
וגם אם תוכל לפרט מה היתה הבעיה בטעם? מר? יבשושי? מה קרה שם?
 

RSPA

New member


ציטוט:
המלית שהכנתי היא בצל מטוגן עם שום, עשבי תיבול וטחון מן הצומח. טעים מאד כשלעצמו. האמת שלזה הוספתי גם קצת שעועית מאש מבושלת שנשארה מהסלט.
 

Ofericko

New member
כן. בתיבול פשוט של מלח, פלפל וכמון אם אני

זוכר נכון...
 

RSPA

New member
יש לך קישור למתכון המקורי?

זה נראה מרשים ויש לי הרושם שהעיסה המקורית פשוט יותר נוזלית ולכן נדחפה לכל הפינות. חוץ מזה יתכן גם שהמבנה הפנימי של הכרובית שהיתה אצלך היה שונה מזאת במקור ולכן העיסה לא הצליחה לחדור לכל המקומות. אולי הפתרון לקחת ראש כרובית מעט יותר גדול שבו החללים הפנימיים יותר ברורים.
אבל שוב, קח את זה בקלות למרות שברורה האכזבה.
 

Ofericko

New member
אני לא זוכר מאיפה המתכון...

חיפוש בגוגל של "כרובית ממולאת" יביא לכמה מהאופציות מן הסתם.
המתכון המקורי היה לא טבעוני. אני החלפתי לטחון מן הצומח.
הבעיה היא שאין שום דרך לדעת כמה חומר נכנס ועד איפה. רק לאחר החיתוך.
 
למעלה