שירשור כתבות מהתקשורת

החתולית

New member
ראיון עם שרגא רוזנצווייג מהדולפין ים

עבורי שרגא רוזנצווייג הוא הדוד של יריב, חברי הטוב מאז ימי תנועת הנוער. עבור ירושלמים הוא הבעלים של מסעדת דולפין ים - מסעדה שנפתחה לפני 50 שנה, והיתה המסעדה היהודית הראשונה במזרח ירושלים.
&nbsp
שרגא בן 75 (פלא לכשעצמו) והדולפין ים בת 50, וזו סיבה טובה להעניק ראיון ל- YNET.
&nbsp
&nbsp
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4966088,00.html

החתולית

New member
מה עניין שמיטה להר סיני?

אני מציעה שתקרא שוב את הכתבה, ותבין שהעובדה ששרגא רוזנצווייג חי, היא די פלא.

החתולית

New member
לבן על השולחן: יין, בירה וגבינות

לקראת שבועות ישבה מועצת סנהדרינק (האתר מההודעה הקודמת) במעדניית אגתה ברמת החיל, והתאימה גבינות מושחתות ליין ובירות.
&nbsp
אם עדיין לא החלטתם מה לאכול מחרתיים בערב, אולי הכתבה הזאת תתן לכם כמה רעיונות.
&nbsp
&nbsp
http://www.sanedrink.co.il/לבן-על-השולחן-יין-בירה-גבינות/

החתולית

New member
KFC חוזרת לארץ בפעם הרביעית. מתרגשים?

בכלכליסט מספרים לנו ש- KFC, שניסתה להכנס לישראל כבר שלוש פעמים, מנסה לחזור שוב לפעילות בארץ.
לדברי הכתבת אורנה יפת, נציגים של KFC נפגשו כבר עם ספקי עופות, זכיינים פוטנציאליים ואנשי נדל"ן.
&nbsp
http://www.calcalist.co.il/marketing/articles/0,7340,L-3714114,00.html
&nbsp
&nbsp

pix37

New member
לצערנו לא יעבוד - המתכון שונה בגלל הכשרות

ופחות טעים מהמקובל בעולם.

בכל מקרה שולי הרווח בארוחות העוף נמוכים ויתקשו להחזיק גם תמלוגים לרשת.

Gרר

New member
ממש לא

בחו"ל זו לפעמים אופציה נחמדה כשאתה צריך לאכול משהו "בלחץ". אבל בארץ זה לא תפס ולהערכתי גם לא יתפוס.

בגלל המוצר או הרשת?

דווקא סנדוויצ׳ים של עוף מטוגן קיבלו ביקורות חיוביות לאחרונה (סוסו אנד סאנס, טראק דה לוקס ואולי עוד כמה).

Gרר

New member
המוצר והקונספט של הרשת

שמושתתת על המוצר הזה. יש הבדל בין סוסו אנד סאנס שזה דוכן של המבורגרים שמשווק גם כריכים אחרים לבין רשת שהאסוציאציה הראשונית שלה זה עוף מצופה ולא בטוח כמה בכלל יודעים על מנה אחרת שיש לה בתפריט.

sweetdreams

New member
אני חושבת שזה ממש חבל שרשתות מהעולם לא מצליחות פה

אני אמנם לא הקליינטית הפוטנציאלית של KFC ודומיה, אבל אני חושבת שחבל שלא רואים פה ייצוג לרשתות עולמיות כמו סטארבקס או דאנקן דונאטס (או אפילו יותר טוב, קריספי קרים), וכן, גם KFC ואולי גם ייצוג יותר מלא למקדונלדס (= ארוחות בוקר).
(ואם כבר אנחנו בנושא, אני גם אשמח לאפל סטור אמיתי במקום יבואנית ״כאילו״ רשמית
).
מבלי להכנס בכלל לטיב האוכל / הסחורה, אני חושבת שזה די מנכר אותנו מהעולם המערבי לרעה, והופך אותנו לתרבות סגורה, כשרשתות שפותחות סניפים בכל מקום שפוי בערך, לא מעוניינות או לא מצליחות להרים סניפים בארצנו הקטנה והמבאסת משהו.

pix37

New member
למרבית הרשתות העולמיות אין מה להציע כאן

בארץ אם תרבות קפה גבוהה כמו ישראל אין לסטארבקס עם הקפה האיום שלהם ודליי החלב מה להציע.

בארץ בו למרבית הישראלים מאפיית בורקס / רוגלך זמינה המגישה מאפיים טריים לדונטס מופשרים או אפילו מטוגנים במקום אין הרבה עתיד ולכן גם דאנקן דונטס נכשלה כאן.

כאשר ארוחה במקדולנלדס עולה כמו ארוחה במסעדה בייתית אם אתה לא ילד במרבית המקרים הבחירה תהיה ברורה.

נראה שאנחנו במקום בו התרבות הקולינארית שלנו בחלקה (בעיקר אוכל הרחוב והמזון מבוסס הירקות) הוא נשוא לחיקוי על ידי מדינות אחרות אין לנו מה להתעקש ולייבא אוכל פחות טוב במחירים לא תחרותיים.

(לגבי אפל -ההקבלה דומה - אם יש לך אנדרואיד מהיר שעושה את אותה העבודה ויותר במחיר נמוך בהרבה וגמישות רבה יותר למאפיינים הייחודיים של השפה והתרבות שלנו למה להסתפק במוצר הבינוני שאפל מספקת רק בגלל עיצוב נקי יותר)

sweetdreams

New member
מה שהרשתות האילו בעיקר מציעות זה נגישות

היתרון של סטארבקס היא בפרישה הרחבה שלה. כנ״ל מקדונלדס ודאנקן דונאטס. אתה יכול להשיג אותם בכל מקום.
הן לא מתחרות עם מאפיות ועם בתי קפה איכותיים. הן מתחרות ברשתות ממוצעות מינוס, כמו קפה-קפה, והן בעיקר מספקות מענה איפה שכיום אין כלום!
&nbsp
אם היינו באמת חיים במציאות שבה אוכל הרחוב פרוש בצורה רחבה, ואין בעיה להשיג קפה איכותי ומאפה בכל רחוב סמי-ראשי, הייתי מסכימה איתך. אבל זה ממש לא המצב. כשאתה יוצא ממרכזי הערים מה שאתה מוצא לרוב זה בתי קפה ממוצעים שלא עדיפים מסטארבקס במקרה הטוב, קיוסקים וחנויות נוחות בתחנות דלק במקרה הפחות טוב. או במקרה הרע אין שום דבר.

sweetdreams

New member
בכל המדינה אין סטארבקס מהסיבה הזו, אז יש לשער שאתה צודק

וזה, אגב, בדיוק החלק המבאס.
מילא אם היתה חלופה מקומית איכותית ובפרישה טובה, כמו של סטארבקס -- לזה ממש לא הייתי מתלוננת. אבל אין אופציה מקומית. אין אופציה מחו״ל. אז פשוט אין!

sweetdreams

New member
לגבי ארומה, אני מסכימה חלקית, ופרטתי למטה בשרשור

בנוגע לארקפה, על סניפיה המועטים, אני פחות מסכימה.

pix37

New member
גם אני לא מצליח להבין (ולהנות) בארקפה

היא יקרה בהרבה ממתחרותיה ואני עדיין לא מצאתי בה שום דבר שמצדיק את זה.
האוירה שם לא נעימה (אני מכיר את הסניף ברמת אביב ואת זה בצומת אלונים) בעוד שהקפה והאוכל שגרתיים לחלוטין.

למעלה