שירשור כתבות מהתקשורת

trilliane

Well-known member
מנהל
לא חסרה כאן נגישות. יש שלל בתי קפה, קיוסקים, חנויות נוחות...

למי שרוצה מוצר בסיסי זול, יש כיום רשתות כמו קופיקס וקופיז. אפשר להתלונן על האיכות, אבל מכיוון שהרשתות שהזכרת לא היו באיכות גבוהה, אני לא רואה סיבה.

מצד אחד את מדברת על קפה ומאפה איכותיים בכל פינה, מצד שני התחלת עם דוגמה של סטארבקס ודנקן דונאטס, כך שלא ממש ברור לי איך זה מסתדר. אם את מדברת על נגישות של רשתות בינוניות, זה בדיוק מה שיש שם, וזה כבר יש לנו כאן... אם את מדברת על נגישות בכל פינה של מזון איכותי, מה הקשר לסטארבקס ולדאנקן דונטס? גם שם זה לא קיים...

אני לא שותה קפה, כידוע, אבל כשאני רוצה מאפה טרי בלב העיר (בין אם מדובר בהדר / ציר מוריה / נו"ש / העיר התחתית) לא חסרות מאפיות שיספקו לי את הסחורה, ובעיניי כל אחת מהן (אפילו "אריאל" נטולת התחכום) עדיפה על הסופגניות הקרות של ד"ד. אני מעריכה שגם קפה סביר (לא גרוע משל ס"ב) אפשר להשיג ברחבי העיר.

לסיכום, ישראל כבר מזמן לא שממה קולינרית ואנחנו לא צריכים טובות מרשתות מזון מהיר של הדוד סאם. יש לנו די והותר משלנו. אם תהיה דרישה גבוהה יותר לרמה ויהיה מי שיוכל להרשות לעצמו לשלם, יהיו יותר. אבל סתם לשלם ביוקר (הן לא היו זולות) ולקבל מוצר בינוני שלא מספק שום תחרות או יתרון משמעותי לעומת מה שכבר יש כאן? לשם מה?
 

sweetdreams

New member
כן, ובכן.... אני לא מסכימה איתך


כמו שאמרתי למטה -- למה לחשוש מתחרות? למה לא לעודד מגוון?
אפשר להעדיף את המאפיה על הדונאט, זה לא אומר שהאחד צריך לבטל את השני.
&nbsp
דבר נוסף, בדיוק מה שאמרתי בפתיחה -- אנחנו מדינה סגורה! את יכולה שלא לאהוב את המוצר של הרשתות הנ״ל (התחלתי בכך שאני לא מהלקוחות העתידיים של KFC), אבל בשורה התחתונה העובדה שרשתות עולמיות שפותחות סניפים בכל מקום לא מוכנות להתקרב לישראל, מעידה בעיניי יותר עלינו מאשר עליהן (ובעיניי, ממש לא לטובה!), והופכת אותנו למדינה סגורה שמתבססת אך ורק על התוצר המקומי שלה.
אני לא בעד זה. אני חושבת שאפשר לעודד גם ייבוא נוח של אופציות מבחוץ, ואני גם חושבת שזה ישפר גם את האופציות המקומיות.
&nbsp
אחרון חביב, אני לא מסכימה בכלל לגבי הנגישות, ולא מסכימה לגבי האיכות. ואני מזכירה לך שאת נמצאת בציר מאוד מרכזי בעיר. וגם באיזור הזה, זה לא שמדובר באיכות מפילה.. סטארבקס בוודאי תשתלב יפה בנוף. ובוודאי תבלוט לטובה עם המדיניות הנקיה לחלוטין מעישון שלה (אהה, הנה יתרון. רצית יתרון?).
יתר על כן, הקונספט שלה שונה מזה של הרשתות הקיימות, והיתרון שלה שמדובר ברשת עם פרישה מאוד רחבה, מה שאומר שאת יכולה לקבל את אותו קו מוצרים אחיד בכל מקום. כבר אמרתי שאני חושבת שמבין הרשתות הישראליות הקיימות, ארומה היא זו שמציעה משהו שדומה בקונספט לסטארבקס, אבל גם היא בפרישה לא מלהיבה, ויכולה להיות טובה בהרבה.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
מי חשש מתחרות? יש מגוון. הם התחרו ונכשלו. הם ביטלו את עצמם

כי הציבור לא נהר אליהם. הם לא עמדו בתחרות כי הם לא הציעו מוצר משתלם. הם לא השתלבו יפה בנוף, עובדה... אנחנו לא מדינה סגורה, ממש לא חסרים פה מותגים מחו"ל. לא כולם חייבים להגיע הנה, זה בסדר גמור.
 

sweetdreams

New member
אני יודעת שזו עובדה, והנקודה שלי שאני חושבת שזו עובדה מצערת

את יכולה לשמוח על כך. אני חושבת שזה ממש לא משמח, וחוסר הייצוג של רשתות אוכל מחו״ל (שאין להן מה להציע במדינתנו החמה, הים תיכונית, *ושומרת הכשרות!*) היא רק עוד דוגמא לכך שחסרים פה עוד מוצרים רבים, שקל להשיג אותם בחו״לֹ וקשה להשיג אותם בארץ (מהסיבות המבאסות הברורות).
אני כבר רגילה להיות בדעת מיעוט בעניין הזה, בפרט כשלרוב הציבור, גם לחילוניים, אין בעיה עם אוכל כשר ועם כפיה של כשרות. אבל דעתי היא שהבידול והקנאות האלה ממש לא עושים לנו טוב.
&nbsp
מעבר לזה, אני אחזור שוב על הנקודה שלי שאני חושבת שהם מציעים משהו שונה מבחינת קונספט השירות שלהם, שככל הנראה ממש לא השתלם והשתלב בארץ, וגם על זה לא נותר לי אלא להצטער.
 
אבל מה הקשר לכשרות?

רוב הסניפים של ארקפה וארומה לא כשרים.
את פשוט מוציאה תסכול על משהו שלא קשור.
מילא על KFC, שם זה באמת בדיחה (שלהם...אין שום קשר לצרכן הישראלי).
 

pix37

New member
גם ארקפה וגם בארומה אין מוצרים לא כשרים

למרות שלחלק מהסניפים אין כשרות בפועל (לרוב בגלל סוגיית השבת) לא נמכרים בהם מוצרים לא כשרים והמגוון הוא המגוון הישראלי הרגיל שיש בכל סופר (אשר גם בו אין מוצרים לא כשרים) ועל כך (לדעתי) התרעומת.

גם אם נורא תרצה מחוץ למרכז תל אביב אתה תתקשה למצוא בבית קפה מן השורה, (ובוודאי ברשתות) כריך הכולל בשר וגבינה / חמאה. ושום רשת לא תגיש בשר חזיר / ארנבת או פירות ים למרות שחלק גדול מהציבור בישראל אוכל גם מוצרים אלה.

בכל רשת תמצא פסטה ברוטב עגבניות ופסטה ברוטב שמנת ופסטה ברוטב פסטו אבל אם תחפש משהו מעניין יותר תתקשה למצוא (אבל גם ברשתות הזרות לא תמצא אותם)

סוגיית הסופגניות - בישראל במרבית המקרים אפשר למצוא סופגניות ממוצאי סוכות עד חנוכה - אבל אם דווקא עכשיו בא לך סופגניה הסיכוי שתוכל למצוא אחת אפסי. אין לזה שום סיבה אמיתית אבל ככה זה.

ומאחר וכולנו מתיישרים על פי התרבות הקולינארית המקומית התקווה היא שרשתות זרות יביאו עימם רעיונות חדשים אשר ישברו את התבנית בה התקבעה הקולינריה הישראלית.
 
הבעיה הגדולה היא בשר

גם במקומות לא כשרים, הבשר לרוב הוא כשר - ואין מה לעשות, הבקר המוכשר פשוט לא באותה רמה של לא כשר בגלל ההמלחה.
ונדמה שגם במקומות שסוף סוף כן מוכרים בייקון לא תמיד יודעים להכין אותו - הוא לא הכי פריך, ולרוב באיכות פחות טובה מבאירופה. וזה אפילו בלי להזכיר את השיקוץ הפייקון המכונה (תוך הונאת הציבור) "בייקון טלה".
ועוד אפילו לא הזכרנו את פסח, חג שבו מבאס אפילו ללכת לקנות גלידה.

ומה שהכי גרוע - יש עוד מתי מעט סופרמרקטים לא כשרים שבהם אפשר לקנות בייקון וכו', שגם פתוחים כשיש זמן לאדם העובד לקנות בהם, בשבת. כלומר, אם יש לו רכב, כי גם בזה אין בחירה חופשית.
מבאס.

(ואני אפילו לא צרכנית של הרשתות הללו, גם לא בחו"ל, כי לרוב אפילו בתחום הפאסט פוד יש אלטרנטיבות יותר טעימות)
 

trilliane

Well-known member
מנהל
יש סיבה אמיתית: סופגניות אינן חלק מהתרבות האוכל היום-יומית

בישראל. בארה"ב יש קלישאה של שוטרים עם סופגנייה בפה, בישראל לא, וטוב שכך (לדעתי, כמובן). באמת לא חסרים פה מוצרים עתירי שמן וסוכר שצריך גם רשת סופגניות זמינה בכל פינה שתציע בצקים בטיגון עמוק בזיגוג סוכר. היו כאן סניפים, הם לא היו הצלחה, התקפלו.

יהיה נחמד לראות כאן יותר קולינריה זרה ומעניינת (במיוחד במחירים שפויים) אבל האם תרבות המזון המהיר האמריקני (הנחות והמשמין) היא מה שחסר לקולינריה הישראלית? לדעתי ממש לא.
 
מכאן ועד לטעון שסטארבקס נכשלו בגלל הכשרות

המרחק גדול.
מספיק עסקים בתחום המזון, כולל רשתות בינלאומיות, מצליחות כאן עם אוכל לא כשר, כמו הדוגמאות המצוינות שנתנה trilliane.
אולי אם הם היו מנסים למכור מוצר שונה ולא להתאים את עצמם לתפיסה של מה שהולך כאן הם היו מצליחים יותר. אין כאן שום חוק שאוסר עליהם לשמר את התפריט המקורי, אחד לאחד.
מה לעשות שרצוי שרשת בתי קפה תמכור קפה מוצלח? פעם אחת בארה"ב שבה הבנתי שקפוצ'ינו בסטארבקס זה שם קוד לענן קצף מר ושרוף הספיקה לי.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
מפתיע אותי שאת אישית מתגעגעת לרשתות האלה

אני מכירה אותך עם טעם קצת יותר אנין ממזון מהיר אמריקני נחות למדי... מקדונלדס , למשל, נכנסה לישראל בשנות התשעים ומאז היא איתנו, בכל קניון וגם בלא מעט רחובות, ורוב הסניפים אינם כשרים; את אוכלת שם?

גם פיצה האט ודומינוז כאן מאז ועד היום; את הפיצות של האט אני לא אוהבת (בצק עבה ושמנוני) אבל מדומינוז אנחנו מזמינים מדי פעם, והם לא כשרים, יש להם תוספות בשריות על הגבינה. כך שרשתות זרות יכולות להצליח גם ללא כשרות, עובדה.

בכל מקרה יש הבדל מול אדם שמתגעגע אישית למסעדה מסוימת (אין לי מה לחלוק על רגשותיו האישיים של הזולת, איש איש ותחושותיו) לבין טענות כלליות על בידול וניכור, חשש מתחרות וכו', שהן כבר פרשנות שלך למצב הכללי, פרשנות שאיני מסכימה איתה. אני לא מסכימה שיש כאן בידול וקנאות ואני לא חושבת שהמצב רע.
 

sweetdreams

New member
אני לא אוכלת במקדונלדס, אבל אם היו בה פנקייקים אמריקאים

או האש-בראונז, או מק-מאפינס (ולא בגרסא כשרה בבקשה!), אז כן, בהחלט יש מצב שמדי פעם הייתי חוטאת למקדונלדס.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
היא לא הייתה רשת המבורגרים?
לא ראיתי פנקייקים במקדונלדס

גם בסניפים בחו"ל, אבל הביקור האחרון שלי בסניף כזה היה לפני מספר דו-ספרתי של שנים, אין לי מושג מה מוגש שם כיום. אולי זה חלק מהקינוחים...

ואם יגישו בה פנקייקים אמריקניים, האם הם יהיו באיכות שאת מצפה לה? זו הרי לא רשת שידועה באיכות הקפה או הקינוחים שבה... (וגם מוצרי מזון אחרים, למען האמת). את נכנסת למקדונלדס לשתות קפה? לאכול קינוחים אחרים? למיטב ידיעתי התשובה שלילית. אני מניחה שגם המבורגרים (המוצר הבסיסי של הרשת) את לא אוכלת בה כי הם לא נחשבים לרמה גבוהה (זה הרי מזון מהיר) ולא חסרות מסעדות שמוכרות המבורגרים טובים יותר (סינטה בר, לדוגמה). גם הגלידה במקדונדס לא גורמת לנו להעדיף אותה על פני שלל גלידריות טובות בהרבה. את הצ'יפס אני דווקא מחבבת (ולמרות זאת לא דרכתי בסניף מקדונלדס מזה שנים...), אבל זכור לי שרבים הסתייגו ממנו כאן בדיון שנערך לפני כמה חודשים. אם כבר "לחטוא" בצ'יפס בטיגון עמוק, אני מעדיפה את צ'יפס התלתלים של בורגר-ראנץ', שילוב של נוסטלגיית ילדות, מרקם כיפי ורוטב אלף האיים.
[ואותו אני דווקא אוכלת פה ושם; הפעם האחרונה הייתה מתישהו בשנה האחרונה, בסניף בטכניון].

אם כן, מהי תרומתה הקולינרית של מקדונלדס, רשת מזון מהיר אמריקנית נגישה שדווקא נחשבת להצלחה? רוב הלקוחות שלה הם בני נוער והורים עם ילדים, בזכות ארוחות הילדים. זו ה"בשורה" שהם הכניסו לישראל – ארוחה עם צעצוע.

גם דומינוס, שמצליחה כאן לא רע כבר שנים, אינה רשת מועדפת עלייך בפיצות, תקני אותי אם אני טועה. למיטב זיכרוני את מעדיפה על פניה שלל פיצריות ישראליות. אם כך מה תעזור לך עוד רשת מזון מהיר בינונית ונגישה בישראל? הרי גם בקיימות את לא אוכלת בדיוק מהסיבה הזאת – איכות מזון בינונית (במחיר לא זול).

יתרה מכך, אם "יש מצב שמדי פעם הייתי חוטאת למקדונלדס" למה צריך רשת שלמה ונגישות? האם לא די בקומץ בתי קפה מקומיים שעושים זאת טוב? הם יכולים להיות גם ישראליים למהדרין. ויש פנקייקים בישראל. לא יודעת אם איכותיים (אני לא חובבת) אבל יש (כאמור, גם לו מקונלדס יגישו פנקייקים לא הייתי בונה על איכות).

אחרון חביב, אם הגישה של הקהל בארץ היא "יש מצב שמדי פעם", איזו הצדקה כלכלית יש לרשת כזאת להיכנס לישראל בתפוצה כלל ארצית? כל עוד זה לא חלק מתרבות האכילה פה (ואני שמחה מאוד שישראלים לא טוחנים דואנטס או פנקייקים יום יום, זו אחת הסיבות שאין כאן בעיות השמנת יתר בכמויות ובמידת החומרה שרואים בארה"ב) אין הצדקה עסקית לזמינות כמו בארה"ב. אם יהיה ביקוש בישראל ליותר פנקייקים, יהיו יותר. למען האמת בתור מוצר בסיסי, פשוט, זול, קל ומהיר להכנה ביתית, גם לא באמת צריך רשת.

אם הנקודה שלך היא שהיית רוצה שהקפה בארומה יהיה איכותי יותר או שיהיו יותר מסעדות לא כשרות בישראל (אם כי לא באמת חסרות, גם אם לא בכל פינה) סבבה, אבל זה כבר משהו אחר; אבל לשם כך אין שום צורך שסטרבאקס או דאנקן דונטס יחזרו לכאן. יש סיבה שהן נכשלו כאן בעבר.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא ברור; זה לא היה כך מאז ומעולם, או לפחות לא בכל העולם

בפעם האחרונה שהייתי בסניף מקדונלדס בחו"ל לא היו; אבל ציינתי מראש שמאז עברו לא מעט שנים (ולא עקבתי להנאתי אחרי התפריט של סניפי מקדונלדס ברחבי העולם, מודה
).
 

trilliane

Well-known member
מנהל
הפעם האחרונה שהייתי במקדונלדס בארה"ב הייתה לפני...


 
למעלה