היא לא הייתה רשת המבורגרים?
לא ראיתי פנקייקים במקדונלדס
גם בסניפים בחו"ל, אבל הביקור האחרון שלי בסניף כזה היה לפני מספר דו-ספרתי של שנים, אין לי מושג מה מוגש שם כיום. אולי זה חלק מהקינוחים...
ואם יגישו בה פנקייקים אמריקניים, האם הם יהיו באיכות שאת מצפה לה? זו הרי לא רשת שידועה באיכות הקפה או הקינוחים שבה... (וגם מוצרי מזון אחרים, למען האמת). את נכנסת למקדונלדס לשתות קפה? לאכול קינוחים אחרים? למיטב ידיעתי התשובה שלילית. אני מניחה שגם המבורגרים (המוצר הבסיסי של הרשת) את לא אוכלת בה כי הם לא נחשבים לרמה גבוהה (זה הרי מזון מהיר) ולא חסרות מסעדות שמוכרות המבורגרים טובים יותר (סינטה בר, לדוגמה). גם הגלידה במקדונדס לא גורמת לנו להעדיף אותה על פני שלל גלידריות טובות בהרבה. את הצ'יפס אני דווקא מחבבת (ולמרות זאת לא דרכתי בסניף מקדונלדס מזה שנים...), אבל זכור לי שרבים הסתייגו ממנו כאן בדיון שנערך לפני כמה חודשים. אם כבר "לחטוא" בצ'יפס בטיגון עמוק, אני מעדיפה את צ'יפס התלתלים של בורגר-ראנץ', שילוב של נוסטלגיית ילדות, מרקם כיפי ורוטב אלף האיים.
[ואותו אני דווקא אוכלת פה ושם; הפעם האחרונה הייתה מתישהו בשנה האחרונה, בסניף בטכניון].
אם כן, מהי תרומתה הקולינרית של מקדונלדס, רשת מזון מהיר אמריקנית נגישה שדווקא נחשבת להצלחה? רוב הלקוחות שלה הם בני נוער והורים עם ילדים, בזכות ארוחות הילדים. זו ה"בשורה" שהם הכניסו לישראל – ארוחה עם צעצוע.
גם דומינוס, שמצליחה כאן לא רע כבר שנים, אינה רשת מועדפת עלייך בפיצות, תקני אותי אם אני טועה. למיטב זיכרוני את מעדיפה על פניה שלל פיצריות ישראליות. אם כך מה תעזור לך עוד רשת מזון מהיר בינונית ונגישה בישראל? הרי גם בקיימות את לא אוכלת בדיוק מהסיבה הזאת – איכות מזון בינונית (במחיר לא זול).
יתרה מכך, אם "יש מצב שמדי פעם הייתי חוטאת למקדונלדס" למה צריך רשת שלמה ונגישות? האם לא די בקומץ בתי קפה מקומיים שעושים זאת טוב? הם יכולים להיות גם ישראליים למהדרין. ויש פנקייקים בישראל. לא יודעת אם איכותיים (אני לא חובבת) אבל יש (כאמור, גם לו מקונלדס יגישו פנקייקים לא הייתי בונה על איכות).
אחרון חביב, אם הגישה של הקהל בארץ היא "יש מצב שמדי פעם", איזו הצדקה כלכלית יש לרשת כזאת להיכנס לישראל בתפוצה כלל ארצית? כל עוד זה לא חלק מתרבות האכילה פה (ואני שמחה מאוד שישראלים לא טוחנים דואנטס או פנקייקים יום יום, זו אחת הסיבות שאין כאן בעיות השמנת יתר בכמויות ובמידת החומרה שרואים בארה"ב) אין הצדקה עסקית לזמינות כמו בארה"ב. אם יהיה ביקוש בישראל ליותר פנקייקים, יהיו יותר. למען האמת בתור מוצר בסיסי, פשוט, זול, קל ומהיר להכנה ביתית, גם לא באמת צריך רשת.
אם הנקודה שלך היא שהיית רוצה שהקפה בארומה יהיה איכותי יותר או שיהיו יותר מסעדות לא כשרות בישראל (אם כי לא באמת חסרות, גם אם לא בכל פינה) סבבה, אבל זה כבר משהו אחר; אבל לשם כך אין שום צורך שסטרבאקס או דאנקן דונטס יחזרו לכאן. יש סיבה שהן נכשלו כאן בעבר.