שירשור כתבות מהתקשורת

Gרר

New member
רשת שתביא לכאן מוצר טוב שיעניין את החיך הישראלי - תצליח

בישראל יש קרקע פוריה לאימוץ של מותגים מחו"ל, על אחת כמה וכמה מארצות הברית. רוב הרשתות שקמו ונפלו לא הצליחו לעמוד במבחן הזה. כמו שכתב pix ואחרים גם אני חושב שכשבא לי מאפה מתוק לנשנש ברחוב הדבר האחרון שיבוא לי לאכול זה דונאט. אני כבר אעדיף איזה מאפה שמרים טוב שאפשר להשיג במיליון מקומות בארץ.

גם KFC לא נדבק לי כמשהו שיכול לתת פייט לפיצה ו/או המבורגר ו/או פיתה עם פלאפל/שווארמה/כל דבר אחר, שכולם אלטרנטיבות הרבה יותר מושרשות. מקדונלד'ס לא נפלה על חלל ריק. לפני שהיא הגיעה, בערך בתקופה שהייתי בתיכון, כבר פעלה בורגר ראנץ' שהיתה לה הצלחה לא רעה. מקדונלד'ס בסך הכל עשו אמריקניזציה של מוצר שכבר היה לו אחיזה בישראל.

KFC ודאנקן דונאטס לא נופלים על שום דבר שיש לו אחיזה כלשהי כאן, ולכן הם מביאים משהו שלא מכאן ולא מפתיע אותי שהם לא הצליחו.

אם יש דבר אחד שמצער אותי שלא הצליח זה הסינבון, שבארצות הברית אני מת על זה, והוא יכל להשתלב לא רע אם
א) לא היו הורגים אותו בדרך - מה שמוגש בארץ רחוק שנות אור מהמקור.
ב) היו משווקים אותו כדוכן בקניונים, תחנות רכבת וכו' כמו שזה בארצות הברית ולא כחנות בפני עצמה באבן גבירול ששם הסינבון הוא העיקר.

בכל הדוגמאות האלה - יש הצדקה לכישלון. זה לא הופך את הכישלון הזה לחוק טבע. רשת שכן תביא מוצר שיכול לעניין את החיך הישראלי, לא תהרוג את המוצר בדרך, ותעשה את זה בצורה נכונה ולא הזויה - אין סיבה שלא תצליח.
 

החתולית

New member
דאנקן דונאטס וסטארבקס נכשלו בארץ כלכלית

היה הייפ גדול למשך חודשיים, ואחר כך הקהל נטש אותן מסיבות שונות.
&nbsp
אשר לארוחות הבוקר של מקדונלדס, רובן מושתתות על מנות שמרבית הישראלים לא אוכלים בבוקר, ומתבססות על ביצים עם בשר כלשהו (לא איכותי במיוחד), בתוך לחמניה (או ליתר דיוק אינגליש מאפין). יש גם מנות של פנקייק ומוזלי כלשהו עם יוגורט. אלה לא ארוחות בוקר זריזות שישראלים אוהבים. אנחנו מעדיפים קפה ומאפה או בורקס, או כריך עם חביתה או גבינה.
&nbsp
 

sweetdreams

New member
אני יודעת שהן היו ונכשלו, ולכן בחרתי לנסח כפי שניסחתי

ואמרתי שחבל שהן לא מצליחות פה (עבור אילו שלא הצליחו, כגון דאנקן) / לא מעוניינות (עבור אילו שלא מעוניינות, כגון אפל).
אני גם מבינה היטב למה זה קורה (כשרות/ מחיר/ חוסר התאמה). ועם זאת, אני חושבת שזה חבל, וגם כתבתי מה הסיבות שבעיניי זה חבל, ושאני חושבת שזה מבדיל אותנו לרעה (ודווקא לא לטובה, כפי שפיקס חושב).
 

pix37

New member
אני חושב שארומה מספקת חלופה טובה לרשתות הקפה / מאפים מחו"ל

בפריסה רחבה עם אוכל לא רע, לא שום דבר לכתוב עליו הביתה אבל מה שיש הוא טעים וטרי, וקפה לא רע (בעיני טוב בהרבה מזה המוגש בארה"ב, אנגליה ואוסטרליה)

אני לא רואה איך סטארבקס ודאנקן דונטס עם המוצרים הנוכחיים שלהם יכולות להתחרות עם רשתות שתוכננו והותאמו לטעם הישראלי ולהרגלי הבילוי שלנו
 

sweetdreams

New member
ארומה לא רעה בכלל, ובאמת החלופה הישראלית הכי קרובה...

... שאני יכולה לחשוב עליה.
רשת אחידה בסה״כ, שמגישה קו מוצרים אחיד, בפרישה לכל היותר סבירה (היא יכולה להיות טובה בהרבה), ושגם נותנת מענה מאוד נוח לטייק אוואי, מה שרוב רשתות הקפה האחרות לא עושות, ויותר מתבססות על ישיבה במקום.
&nbsp
עדיין אין חלופה דומה בתחומים אחרים, כמו מאפים, אוכל רחוב, אוכל מהיר, וכדומה.
&nbsp
דבר נוסף, למה להתנגד לתחרות? אני חושבת שתחרות מבחוץ יכולה להיות חיובית גם לרשתות המקומיות, ולמנף אותן.
יתר על כן, זה מכניס מגוון, וזה בוודאי עדיף על המצב הרדום הנוכחי. אני יכולה לרצות לאכול בורקס ביום שלישי, דונאט ביום רביעי, פנקייק ביום חמישי, ואז לחזור לבורקס בשישי.
ואני גם יכולה לרצות שכולם יהיו לי במרחק סביר מהבית. או לפחות מהעבודה, כי כמה אפשר לאכול כל יום באותה מאפיה?
 

Gרר

New member
לא חושב שמישהו כאן מתנגד לתחרות

רק אומרים שבהתחשב בכך שרוב הישראלים לא ממש התחברו לרשתות הספציפיות האלה - זה לא כזה נורא שהן סגרו. ברור שלמי שאהב את מה שהן נתנו (והיו אנשים שאכלו שם, בכל זאת) זה מבאס. אבל במקרו, בגדול, אם זה מבאס אותך ועוד 500 איש אבל לא מזיז לכל היתר אז כנראה שבמבחן התחרות מול האופציות האחרות הן כשלו, ועזבו בדרך הטבע.

אנשים בפורום אוהבים לאכול וישמחו על כל תחרות ואלטרנטיבה נוספת, וכאלה יש כל הזמן. קיורטוש הצליח בגדול, אם כי היום כבר נראה לי מצליח למכור פחות. הארפה שהגיעה לאחרונה גם כן מצליחה אמנם "בקטן", אבל זה עוד אופציה ממש טובה של אוכל רחוב.

בטוח שיש דוגמאות נוספות. ישראל זה לא צפון קוריאה. יש כאן הרבה פתיחות ואפילו צמא לדברים חדשים. אבל כל דבר צריך להבחן לגופו. אם יש משהו שמעט מאד מתחברים אליו אז כנראה שמקומו לא איתנו, וה-500 איש שאהבו יצטרכו לחכות לנסיעה הבאה לחו"ל כמו שאני כבר מת לנשנש איזה סינבון בארץ המקור
 

Lhuna1

New member
אני בין הבודדים בארץ שפירנסתי את דאנקן דונאטס

כנראה שלקוחה אחת לא הספיקה להם

אני מתגעגעת אבל גם קצת שמחה שנסגרו, כי אחרת הייתי היום 2 מידות יותר ממה שאני...
אולי זה בגלל שאני בפריפריה ויכול להיות שהמצב בת"א הרבה יותר טוב, אבל בעיני כמעט ואין מאפיות טובות בארץ. כלומר יש מאפיות נהדרות כשמחפשים פיתה טובה.
אבל עוגות שמרים/רוגלך/קרואסונים ושאר הדברים שמבוססים על בצקים כאלו - בעיני ממש גרועים ברוב המקומות שניסיתי בישראל, כולל בבתי הקפה הנפוצים, בצק חסר טעם וממש לא מה שהוא אמור להיות, רחוק מאוד מאוד מטעם של בצקים מסוג זה בהכנה ביתית.
רולדין הכי קרובים למאפיה טובה ממה שאני מכירה פה, אבל גם הם - רק בחלק מהמוצרים טעימים, וחלק שני מאכזב.
כאמור יתכן שאם הייתי גרה בתל אביב הייתי מגלה מצב טוב יותר.
באזור שלי (סביבת רחובות, ביל"ו) המצב לא משהו.
&nbsp
 

trilliane

Well-known member
מנהל
בעיניי ממש לא חבל; הן נכשלו מסיבה מוצדקת.

לצד אלה שנכשלו יש כאלה שהצליחו, ולצדן יש לנו רשתות מקומיות משלנו שמתאימות לטעם הקהל המקומי, חלקן לא פחות טובות. לא כל דבר צריך לייבא וזה בסדר גמור. ישראל לא צריכה להיראות כמו העתק של מזון מהיר אמריקני. אין לנו שום סיבה להרגיש רע שאין כאן מזון מהיר נחות כמו הרשתות הנ"ל. אני ממש לא חושבת שזה הופך אותנו ל"תרבות סגורה" או מנכר אותנו מהעולם. למעשה אני לא בטוחה שלעולם כ"כ אכפת... ועם כל הכבוד, ארה"ב אינה "העולם". היא מעצמה גדולה ומשפיעה, ללא ספק, אבל היא לא כל העולם ולא כל העולם צריך להתאים את עצמו אליה, ודאי שלא קולינרית.

אני גם מניחה שיש מדינות נוספות שבהן הרשתות לא הצליחו ואנחנו לא המדינה היחידה. בהקשר זה נראה לי שמקדונלדס הצליחה כי היא ידעה להתאים את עצמה למקום, וזו רשת שמשתנה בהתאם לרחשי הציבור (למשל בריאות). בישראל יש סניפים כשרים, בהודו לא מגישים בקר וכו'.
 

sweetdreams

New member
ובכן.. אני חושבת שהדיון התארך מספיק

אז למרות שצר לי להשאיר תגובות אישיות ללא מענה, במיוחד כשיש לי עוד מה להשיב, אני חושבת שאני אסתפק בזה, ואפרוש ממנו בשיא.
אני שמחה עבור כל אחד מכם שמוצא פה את כל מבוקשו ולא חסר לו כלום.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אני חוששת שהשורה התחתונה שלך לא מסכמת נכונה את הדיון

התחלת מ"אני חושבת שחבל שלא רואים פה ייצוג לרשתות עולמיות כמו סטארבקס או דאנקן דונאטס (או אפילו יותר טוב, קריספי קרים), וכן, גם KFC ואולי גם ייצוג יותר מלא למקדונלדס (= ארוחות בוקר)" ולכן הדיון הלך בכיוון הזה, אבל סיימת עם "אני שמחה עבור כל אחד מכם שמוצא פה את כל מבוקשו ולא חסר לו כלום". אני לא מוצאת שום קשר בין שתי האמירות האלה.

בפרט שהתייחסת לרשתות שדווקא הגיעו לישראל... הצליחו יותר או פחות זו כבר סוגיה של התאמתן לקהל המקומי והצדקה כלכלית. אבל נעזוב את הקהל; הרשתות האלה חסרות לך? בתור מי שכתבה שהיא אינה קליינטית של KFC, למיטב הבנתי אוהבת קפה איכותי (ולא את זה של סטארבקס), לא אוכלת את ההמבורגרים של מקדונלדס (ולא את הפיצות של דומינוס), עד עכשיו לא באמת הצלחתי להבין את מה את מבכה ובעיקר למה אלה הדוגמאות שלך.

את באמת ובתמים מתגעגעת לדונאטס הלא טריים של דאנקן דונאטס? אפילו בתור מישהי שכן אכלה שם פה ושם (הם היו פתוחים בשעות הקטנות של הלילה, בירושלים זה לא היה מחזה נפוץ לפני עשרים שנה) אני לא מתגעגעת אליהם. כדי לאכול מאפים קרים ולא טריים אני לא באמת צריכה רשת אמריקנית, כיום על אחת כמה וכמה.

לו כתבת "חבל שאין כאן יותר מסעדות של מאכלים אותנתיים איכותיים מהעולם שקשה להשיג בישראל" הייתי אומרת "ואללה, מבינה". אבל כתבת על רשתות המוניות של מזון מהיר אמריקני שלא נחשב לאיכותי קולינרית ולא מביא איתו שום בשורה מיוחדת, אז... לא מבינה, צר לי.
 

Geralt of Rivia

New member
יש להם שתי בעיות בארץ

אחת היא כמובן הכשרות, שהרגה להם את המוצר בניסיונות קודמים. המוצר הכשר שלהם היה עלבון למוצר המקורי, שהוא דווקא נחמד מאד לז'אנר שלו.

בעיה שנייה היא שעוף בישראל סובל מתדמית של אוכל ביתי פושט, לא משהו שאתה מתאווה לאכול בחוץ.

באופן אישי אני מקווה שהפעם יביאו את המוצר האמיתי ושיצליח להם. זה נשנוש חביב בהחלט כשנחה הרוח.
 
הלוואי שהיתה פה תרבות עוף מטוגן כמו בקוריאה

בסיאול יש המון רשתות דמויות KFC אך מקומיות לצד עוד אינספור מסעדות "קוריאן פרייד צ'יקן" מקומיות, והביקוש עצום. העוף איכותי, העשייה ברמה גבוהה (לא שאני רומזת שזה בריא או מאכל אנין טעם, אבל לסוגו הוא תענוג ממכר), והמחיר סביר.
לדעתי הרשתות שנכשלות כאן אינן נכשלות תמיד דווקא בגלל תרבות האוכל השונה - ברור היה שסטארבקס לא תצליח למכור את הקפה האמריקאי מול ההיצע הישראלי, אבל למה מקדונלדס האיומה כן הצליחה ובורגר קינג לא? לפעמים זה עניין של התנהלות כלכלית לא נכונה, הפסד בגלל נושא הכשרות (עולה הרבה, מכריח לסגור דווקא כשכולם בחופש עם הילדים), העלויות בארץ וכן הלאה.

לדעתי לעוף מטוגן כמו בקוריאה יש פוטנציאל מעולה בארץ חובבת עוף כשלנו. כל מי שלקחתי לרשת הקבועה שלי שם התמוגג. היינו פותחים של שולחן של לפעמים 10 איש, כל אחד מארץ אחרת, וכולם נהנינו. זה גם הולך מעולה עם בירה ליד - בקוריאה יש לזה אפילו מילה מקומית שהיא חיבור בין עוף לבירה לציון ערב כזה שבו הולכים לבלות בשתייה עם החבר'ה סביב עוף מטוגן. זה אחלה אוכל מהיר.
 

pix37

New member
מעניין שבישובים הערביים זה כן תופס

אין לי מושג למה אבל ביישובים הערביים יש גם היום הרבה יותר מזללות של עוף מטוגן מאשר ביישוביים היהודיים ובערים הגדולות.

ד"א בחיפה ברח' החלוץ יש מקום נחמד מאוד שמוכר ארוחה שלמה ב-30 ש"ח.
 

pix37

New member
אני דווקא מכיר עוף מטוגן

עוף צלוי בסגנון הרוטיסרי של ימי ילדותנו וההתעוררות התל אביבית של לפני כמה שנים פחות ראיתי בצפון.

דוכני עוף מטוגן עם כל מיני תעתיקים מוזרים של קאנטקי דווקא יש די הרבה
 

trilliane

Well-known member
מנהל
הלוואי שלא תהיה פה שום תרבות של (עוד) טיגון עמוק

לא עוף, לא סופגניות כל השנה... (יש פה ושם, שמחה שמעט). כמה זבל אדם אמור להכניס לגוף? תודה לאל שיש דברים שארה"ב לא הצליחה להדביק אותנו בהם. לא מתגעגעת ל-KFC, לא לדאנקן דונאטס (אף שאכלתי בה מדי פעם) וממש לא לסטרבאקס, שלא תרמה כאן דבר וחצי דבר. יש נקודות שבהן התזונה הישראלית מתעלה על זו האמריקנית והייתי שמחה להשאיר את המצב ולא לדרדר אותו.
 
נו, באמת. ודיברתי על קוריאנית, לא אמריקאית.

התזונה האמריקאית אכן נוראית, וגם אני לא מתגעגעת לדאנקן (אבל אני לא אוהבת סופגניות בכלל, למען האמת, מעדיפה עוגת גבינה או מוס שוקולד וכו'), וסטארבקס ממילא היא סתם רשת קפה-מאפים גנרית ולא מעניינת. אבל דיברתי בכוונה תחילה על קוריאה.

ולמה "נו, באמת"? כי למרות שהקוריאנים אימצו את העוף המטוגן בוריאציה משלהם ואוהבים אותו עד מאוד ורואים בו אוכל קוריאני וחלק מהתרבות לכל דבר, התזונה שלהם עדיין בריאה בהרבה מבישראל: מעט מאוד קמח, הרבה מאוד ירקות (אין ארוחה בלעדיהם, גם את העוף המטוגן מגישים מסורתית בלוויית ראשונות של סלט כרוב וצלחת חמוצי צנון מקומי), הרבה שעועית וסומסום, וכו'. אז פה ושם יוצאים עם החבר'ה לעוף מטוגן, כמו שאנחנו יוצאים לאכול גלידה או פיצה או לאפה או פלאפל. אפילו הברביקיו שלהם - והם מתים עליו - לא נאכל עם לחם, אלא עוטפים את הבשר בעלים (אגב, זה גם יותר בריא וגם טעים לאללה). יותר מזה, הם הולכים המון ברגל, ובסופי שבוע כבר בשמונה בבוקר הרכבת התחתית היתה מלאה קוריאנים בכל הגילאים, ובמיוחד מבוגרים וקשישים, שיוצאים לבושים וארוזים כהלכה למסלולי הליכה ארוכים בהרים סביב העיר. בארץ אנשים חושבים שלתת לילד אופניים חשמליים (בניגוד לחוק אגב) שיפתחו בעיקר את שומן התחת שלו זה ספורט...

לא כל ערב פעם בשבוע של אוכל מטוגן הוא זבל שמחר ישלח אותך לבית חולים, לא כל גלידה שאת אוכלת היא אסון נוראי של סוכר. מידתיות, זו החוכמה.

היום למשל יצאתי להמבורגר גדול עם ערימת צ'יפס עם חבר. גוועלד? לא, לא כששאר התזונה שלי היום ולמעשה רוב הזמן היא בריאה עם הרבה ירקות ואגוזים וכו' בבישול עצמי. מותר לחטוא מעת לעת - אנחנו אנשים שאוהבים אוכל, אחרת לא היינו גולשים כאן, ומותר גם ליהנות ממשהו פחות בריא כל עוד זה במידה.
 
למעלה