בישולים לסופ"ש

littlegem

New member
תבשיל כרוב סגול

שהסוכר שלי מאוזן אני אוהבת לקנות אצל הגרמנים. הם עושים את זה קצת שונה ממך אבל על אותו העיקרון.

elin86

New member
בהשראתך ניסיתי

ושדרגתי.. הוספתי פירות יבשים ויין אדום, מיץ לימון וסילאן ויצא ממש טעים
על אורז לבן (אפילו שאני לא ממעדיפי האורז) מאוד נחמד..

תודות

הרפרפת הזו זה מעדן ילדות מנחם ששידרגתי מעט כי מי שמע במחוזות ילדותי על מי זוהר במזון??!!
אילו היו לי די פינכות אישיות מזכוכית הייתי מוזגת אליהן ומעטרת שם.
בכל מקרה זה עשה את העבודה וילדי מכורכמי הפנים לשמע מה הכנתי לקינוח לא עמדו בפיתוי הצבעוני ואכלו מלוא קערותיים.

smaak

New member
כמו שכתבתי בפורום המקביל

לקחתי מהבלוג שלך את הפסטה עם הירקות בתנור, רק בלי העדשים ויצא מצויין!

עדיין אין לי רעיונות למחר ומחרתיים, תלוי במצב העייפות ועומס העבודה, אבל בא לי להכין משהו שיכלול עדשים או חומוס. אולי מרק של קוסקוס..

ladybug6

New member
כאן יש:

- תבשיל שעועית לבנה ומנומרת ברוטב אדום עם תפו"א וגזרים
- אורז
- כרובית שעוד לא הוחלט מה יעלה בגורלה
- סלט חצילים
- אם ישאר כח, אכין גם בצק להתפחה בשביל שבלולי פיצה, כי קניתי את הגבינ"צ הטבעונית של הבודהה בכמות ענקית שאי אפשר לפצל ואני צריכה למצוא מה לעשות איתה...
ובאדיבות אמא של הבנזוג יש לנו גם תפוחי אדמה אפויים, סלט סלק וסלט גזר במיץ תפוזים.
ועדיין יש עוגת תפוחים שהוכנה שלשום

ladybug6

New member
הכרובית הפכה לסיניה

עם פרוסות של עגבניות, בצל סגול ושום, וטחינה חמצמצה מעל

ladybug6

New member
השבלולים השתבללו

יצאו ממכרים לגמרי, הגבינ"צ הטבעונית (שטעמתי לראשונה, אגב...) היתה דווקא טעימה ונמסה היטב.
לא היו לי זיתים אז הוספתי פטריות קצוצות במקום.

ladybug6

New member
וקצת מכל דבר

תבשיל השעועית יצא מהמם, עם קוביות של תפוחי אדמה, גזר וסלרי, שעועית לבנה+מנומרת ורוטב עגבניות שהתבשל כשעתיים. הוסמך עם קצת קורנפלור. יצא עשיר, קרמי ונימוח.. כמו שאנחנו אוהבים פה.

השבלולים עושים קרייבינג

ואין לי גבינה בבית

נראה לי שאלך על אופצחה מתוקה עם ממרח ערמונים שהוכן כאן אתמול.

דרך אגב יש ביו טיוב איך לחלץ ערמונים מקליפתם והדרך שעובדת היא חצייתם והרתחה במים ומיד אחרי שליפתם בעזרת פלאייר, ללחוץ קצת ולחלץ

Gidi Shemer

New member
רק הערה קטנה

אנ משוכנע שכהרגלך בקודש הכל יהיה טעים ויפה.

עם זאת, הייתי נזהר עם הגרסה המתוקה של האופצחה.

אופצחה בטחינה או אופצחה עם קייל הם מהמאכלים האהובים עליי, אבל חשוב לזכור שאופצחה מתוקה עלולה להיות בעייתית למי שיש לו רגישות לאחושפיס.

ladybug6

New member
אבל אני אוהבת אותם אפויים

אומרים שלשים מים בתבנית האפייה עוזר, אבל זה לא באמת עוזר :(

הם לא מתבשלים מזה

ואת יכולה לאפות אותם אחר כך, בזהירות שלא יתקשו, לזה אולי תבנית מים וכיסוי כן יעזרו

למעלה