רוצים לפגוש את הפרוייקט של עידן רייכל?

omer6nahum

New member
עידן היקר!

קודם כל אתחיל בזה שלא נראה לי שאתה יודע, אבל ההשפעה שלך עליי היא כבר כ"כ גדולה.
אני עומר, בן 18 מבאר-שבע.
מכיר את הסיפור הזה שאומרים שאומנים, לפני שהם מתפתחים להיות יוצרים, מנסים למצוא מודל לחיקוי?, להבין אותו, ללמוד ממנו?
אני לא חושב שאני קרוב ללהיות אומן יוצר, אבל אין ספק שאתה אחד מהמודלים הכי טובים שלי לחיקוי.

ההופעה הראשונה שלך שראיתי הייתה אי שם בכיתה ו' אני חושב, באמפי עומר. הייתי עם כל המשפחה.
ההופעה השנייה הייתה ממש לא מזמן, לפני שנה בערך במשכן לאומנויות הבמה בבאר-שבע.
לפני ההופעה השנייה הרגשתי שאני צריך להשלים קצת פערים מאז ההופעה הראשונה ויצא לי להקשיב כמה פעמים לאלבומים "בין קירות ביתי" ו"הביתה הלוך חזור" המשולש.
החיבור האמיתי שלי למוזיקה נוצר לפני שנתיים וקצת, כשהתחלתי ללמוד לנגן על גיטרה.
עד אז הייתי שומע מוזיקה ונהנה ממנה כדרך אגב, מאז אני כבר ממש לא יכול בלעדיה, היא נהייתה חלק ממי שאני. אני מקשיב למילים, אני מתלהב כמו ילד מהלחן ומהקצב.
לפני כשנה הספקתי ללמוד גם קלידים (המרתי הכל לבד מהגיטרה).
כששמעתי את השירים החדשים משני האלבומים האחרונים לקראת ההופעה זה ממש פיצץ לי את המוח. השירים כ"כ כ"כ מוצלחים ונוגעים בי.
מאז כדרך קבע כשאני מתיישב ליד הפסנתר החשמלי שקניתי, או כל פסנתר אחר שאני נתקל בו, האצבעות ילכו לבד לנגן את "הכל עובר" (השיר שאני הכי אוהב בפרוייקט), ואחריו עוד שירים רבים שלך.
הדרך להופעה השלישית שלך הייתה קצרה מאוד כשבקיץ האחרון בטיול לפני גיוס עם חברים לצפון, נסענו להופעה המדהימה שלך באמפי גולן.
ההופעה הרביעית (והשלישית תוך שנה) הייתה כבר אמורה להיות, אך נדחתה בגלל המצב הביטחוני בדרום בשבוע שעבר.
לפני ההופעה שנדחתה שלחתי הודעות חוזרות בפייסבוק ובמייל בבקשה לשמוע את השיר שאני כ"כ אוהב שלך, שמשום מה לא שמעתי בהופעות עד היום, "הכל עובר".
באמת שהשפעת עליי הרבה. אני כל היום יושב מול הפסנתר ומנסה לנתח את המהלכים שעשית עם האקורדים והבאסים, עם המלודיות המדהימות והתוצר הכ"כ מושלם שיוצא בסוף.
יצא לי לראות כמה ראיונות שלך ביוטיוב, ושמתי לב שאתה מדבר לא מעט על מוות. על כמה שאין לך חלומות גדולים.
אני לא יודע אם בכוונה או לא, אבל אני חושב שהדבר הזה שיחק לטובתך בענק. כשאתה מסתכל רחוק מדי, אתה לא רואה מה קורה מתחת לאף.
אתה לא מתכנן את הצעד הבא. ואתה, צעד צעד, כבשת את מעמדך כאחד היוצרים הגדולים לטעמי שגדלו במדינה הזאת,
ודבר יותר חשוב לדעתי, כבשת את מעמדך כאדם וכאומן אצל אלפי אנשים ששומעים את המוזיקה ופשוט נהנים.

אשמח לראות אותך ואת הפרוייקט הנפלא שלך במציאות, לראות איך העבודה מאחורי השירים מתבצעת עד להגעה לתוצר הסופי, ולשאול כ"כ הרבה שאלות שעולות לי כרגע ועוד יעלו במהלך המפגש.

מקווה שלפני הגיוס (מתוכנן למרץ כרגע) אספיק לראות אותך פעמיים.. במפגש המעריצים הקרוב ובהופעה הדחויה בב"ש ב7.3.13

עומר נחום.

לעידן היקר ושאר חברי הפרוייקט!

את מתנת יום הולדתי ה-11 קיבלתי מהורי בצורת כרטיס
להופעה שלך בבריכת השולטן בקיץ שהיה.
זה היה חלום שהתגשם עבורי,חיכיתי למתנה הזאת כל השנה,
קנו לי גם את האוסף ואני לא מפסיקה להאזין לו...
אני אשמח ואתרגש מאוד לפגוש אותך פנים אל פנים ,
לשאול שאלות ולראות איך אתם מתאמנים להופעות,
אני חושבת שאתה מוכשר ומיוחד בדרכך המוזיקלית ובדרך שבה
הצלחת לבנות לבדך את הפרוייקטים השונים במשך השנים.
אני גם אוהבת מאוד את כברה ומאיה ואשמח לפגוש אותן גם...
תודה לך על המוזיקה הנפלאה שמלווה אותי מידי יום

np171

New member
לעידן ולפרויקט היקרים מאוד

בס"ד

תודה.
תודה על איחוד כל המנגינות הנשכחות מתימן, אתיופיה, מרוקו וספרד...
איחוד שמציג את התום והקסם מהשפות והניחוחות האלו.
תודה על איכות מוזיקלית. מרעננת.
מוזיקה אדירה שלא נפגשנו איתה עד הפרויקט הראשון. לשמוע עוד פעם ועוד פעם. וכל פעם מחדש לחיות את השיר...בלי שימאס.
שירי הפרויקט מלווים אותנו החל מגיל צעיר יחסית, ונוגעים גם במקומות נוסטלגיים...
חייב גם לציין את הכיף שיש לי בתור גיטריסט לדבת בבית וללוות שירים, כמו 'שושנים עצובות' או 'שובי אל ביתי' ועוד...
בקיצור תודה.
הייתי שמח להיפגש איתך ועם הפרויקט, עידן.
אבל גם אם לא, תדעו ששמור למוזיקה הנפלאה הזו מקום חם בלב וגם באוזן

יום טוב, נתנאל

ההשתתפות בתחרות מותנית בפתיחת שם משתמש

אנו שמחים מאוד על השתתפותכם בתחרות אך רק חברי פורום תפוז יכולים להשתתף בתחרות

אורחים אינם יכולים לקחת חלק בתחרות.
אופק מליק, ראסטהטולי ועומר סימן טוב וכל מי שהעלה הודעה כאורח- פתחו בבקשה שם משתמש והעלו הודעה
חדשה תחת שרשור התחרות.
חבל שתפספסו הזדמנות לזכות.

בהצלחה לכולם!

nnuaev

New member
השאלות שלי לעידן רייכל

אני אשאל כמה שאלות לא רק אחת כי אני מאוד אוהבת את הפרויקט.

1.) איך הכל התחיל?
2.) מי גילה אתכם? איך בעצם הגעתם וחדרתם לכלי התקשורת?
3.) האם אתם חושבים שתתפרקו בעתיד הקרוב רחוק? וכל אחד יפנה לדרך שונה?
4.) מה יקרה כשיהיה לך משפחה וילדים? לא תרצה להתפנות אליהם הרי בטח אתה עסוק בהופעות /חזרות/חו"ל כל הזמן?
5.)איך אתה מטפל בשיער? :)
6.) למה ההופעות שלכם כל כך יקרות ? :) ולמה אתם לא מופיעים יותר בזאפה תל אביב? :)
7.) לו היית יכול לחזור אחורה בזמן לאיזה תקופה היית חוזר?
8.) מה התוכניות שלך לעתיד הקרוב?
9.) האם יש לך את הפחד שפתאום הקהל יפסיק לאהוב ולהגיע להופעות? או שאתה דיי בטוח בעצמך?
10.) האם זה קשה לכתוב ולהלחין שיר?
11.) מאיפה מגיע לך השראה לשירים? האם תמיד יש לך מוזה לשבת שעות רבות על שיר?
12.) מאיפה המוטיבציה והכוח ???
13.) האם אתה חושש להפסיק ליהנות ממה שאתה עושה ? או האם לפעמים חשבת שבא לך לעסוק במשהו אחר?
14.)מאיפה הגיע השם הפרויקט של עידן רייכל?
15.) האם אתם מסתדרים כולכם או שיש מריבות ,ויכוחים ,חילוקי דעות? איך מתמודדים עם זה?
16.) האם היה קשרים רומנטיים בלהקה? או מחשבות ליצור כאלו?
17.) מה הטעם שלך בבחורות? האם תרצה שבת הזוג תהיה גם כשרונית כמוך ותהיה חלק מלהקה/במה?
18.) מה הרגע הכי מפדח שקרה לך בהופעה?
19.) האם קרה ששכחת את המילים בהופעה?
20.) האם בכית פעם בהופעה?
21.) למי אתה הכי מתגעגע ?
22.) האם חסרה לך אהבה?
23.) למי אתה מקנא?
24.) האם יש עוד אלבום שיצא בקרוב?
25.) האם חשבת לכתוב ספר ביבליוגרפיה?

שנונית1

New member
לעידן

קודם כל היצירה שלך מדהימה, ויהי רצון שתמשיך ליצור עוד ועוד.
ככותב, הרבה מהשירים אתה כותב בלשון נקבה. אתה מצליח לדייק בצורה מדהימה רגשות של נשים, ומערכות יחסים מנקודת המבט שלהן.
מה הסיבה לכך? יש איזו הקלה בכתיבה כזו? האם בבחירה הזו יש משהו שעוזר לך להיות יותר כנה וחשוף יותר בשירים, כיוון שאתה מדבר מגרונה של דמות אחרת, או שזה מקרי?

דיצהחן

New member
אם יכולתי לפגוש את עידן רייכל...

חשבתי על זה הרבה. מלא פעמים דמיינתי שנפגש. האמת היא שאני אף פעם לא חשבתי שזה יהיה מול קהל או מצלמות, ולא מאמינה שזה מעניין אותי להצתלם אתך, כך שלא נראה לי שאני מתאימה לנצח בפרס שאני בתוחה מתאימה יותר למישהו אחר. אבל אם יכולנו להפגש לא הייתי רוצה לדבר אתך אלא להתרכז יותר על איך זה מרגיש להיות בסביבתך, לראות אם גם ברגעים של שקט אתה מקרין אנרגיה דומה לזאת שאני חשה כשאני מקשיבה למוסיקה שלך.

Toval21w

New member
מה הייתי אומרת ומבקשת

אם הייתי פוגשת אותו הייתי אומרת קודם כל שהמוזיקה והפרוייקט שלו הם השראה. השירים מצליחים כל פעם להיות מושלמים כי הוא פשוט כותב לאדם הנכון ובסגנון שהכי מתאים לו והתוצאה הנאה צרופה.

הייתי מאוד רוצה גם לבקש ממנו להתראיין לתוכנית ספיישל ברדיו קול יזעאל. עוד משנה שעברה ניסיתי לדבר איתו על תוכנית ספיישל על הפרוייקט והדבר לא יצא.

אשמח לראות חזרה של הפרוייקט שאני כל כך אוהבת!

Adi Amit

New member
לעידן רייכל

אני הייתי אומרת לו כמה שאני מעריכה את היצירות שלו ואיך שהוא משלב את התרבויות השונות למוזיקה אחת.איחוד משותף
הוא מלמד הרבה בשירים שלו ויוצר בצורה מאוד מיוחדת הרבה מהשירים שלו גורמים לי לחשוב על דברים בצורה אחרת
מאיפה כל המחשבה באה? היצירה? מבקשת כל מיני טיפים להצלחה
שהוא מכין מוזיקה זה מרגיש שאכפת לו רק מהמוזיקה לא מכל השאר
לעשות טוב לכולם מכולם לא משנה מה הם ומאיפה הם
זה מדהים !
ותאמת אם אני יהיה שם מכל הצפייה של החזרות זה ממש שיעור לחיים כאחת שלומדת לנגן
ויהיה לי המון לשאול מדברים שהם יעשו שם ויפעלו
איך לעזאזל הם כלכך הרבה אנשים ומצליחים לעבוד כמו שצריך ולהתאים את הקצב בכל אחד
זה לא רק עידן רייכל זה כל אחד ואחד משם שפועל ליצור את הפרוייקט המדהים הזה

Adi Amit

New member
וגם

איך קרתה ההתאחדות הזאת וההקמה של כל הפרוייקט הזה
מאיפה באה ההשראה? איך כל אחד מהם למד לנגן ? מאיפה?
מה המשמעות האישית בכל שיר שלו ושל שאר היוצרים
ואיך הם עומדים בלחץ ובלוח זמנים והכל

זה כל שנייה שאלות עולות לראש זה פשוט חפירות חח

Noyn333

New member
אם הייתה לי האפשרות לפגוש את עידן רייכל ...

הייתי אומרת לו כמה אני מעריכה אותו ואת המוזיקה שלו,
ואז הייתי נותנת לו חיבוק גדול חח,
הייתי אומרת לו תודה רבה על כל הימים הקשים כשעברתי כשסבתא שלי נפטרה מסרטן וההאזנה למוזיקה שלו הרגיעה אותי וגרמה לי להרגיש קצת יותר שקט ושלווה,
הייתי אומרת לו שאין שיר שלו שאני לא מכירה בעל פה ואין לחן שלו שאני לא מזמזמת לפחות פעם ביום,
הייתי אומרת לו שהוא יוצר מבריק ושרק ימשיך ליצור מוזיקה ולגרום לכולנו הרבה רוגע והנאה מההקשבה למוזיקה שלו,
הייתי מקשיבה לכל פיסת מידע ולכל חלק אותו יחשוף בפנינו ויספר לנו - המעריצים - על העולם שלו ועל ההוויה היומיות שלו
ולבסוף הייתי אומרת לו שאם אי פעם יהיה לי את האומץ ואת הביטחון לשיר מול קהל ולחשוף את הקול שלי, אין לי ספק שזה ייעשה עם אחד השירים שלו :)

הלואי שאני אפגש עם הפרוייקט ועידן

לעידן ולחברי הפרוייקט שלום

קודם כל אני מודה על ההזדמנות שנתנה למעריצים להפגש עם הפרוייקט ועם עידן ולצפות בחזרות מאחורי הקלעים.

אז ככה אם היתי פוגשת את עידן היתי שמחה לשאול אותו כמה שאלות שמאוד מסקרנות אותי לגבי השירים שלו ולגבי הבחירות שלו כמו איך הוא מגיע לכל אותם הזמרים חוץ מהזמרים שיש לו בפרוייקט,אני מתכוונת לזמרים מחו"ל,איך נוצרים החיבורים האלה בינו לבינם?
אני גם סקרנית מאוד לדעת שבחלק מהשירים של עידן יש המון מסתוריות ולא תמיד מובן למה התכוון המשורר,למרות שזה כל היופי שבשיר אבל זה באמת מסקרן אותי לדעת מה באמת המשמעות מאחורי השירים שלו?
אם הוא יוכל לגלות לי אז זה יהיה מגניב לאללה ואם לא אז גם סבבה העיקר שהשירים שלו משרים עליי שלווה חמימות ותקווה.
מעניין אותי לדעת גם האם עידן שותף בכתיבת השירים הלועזיים והאם הוא אומר את המילה האחרונה,או שהוא "מצייר" למחבר השיר את התמונה במילים שהוא רוצה שכך יכתב והמחבר שבמקרה הזה הוא גם המבצע של השיר מחבר אותו לפי בקשתו של עידן.
וכמובן מאוד אשמח להודות לעידן ולפרוייקט וללחוץ להם ידיים באופן אישי על כל הקסם המוזיקלי שאנחנו מקבלים וחווים מהפרוייקט,ועל השלווה החמימות והאופטימיות האין סופית שהשירים של עידן משרים עליי,השירים שלו ליוו אותי ברגעים הכי קשים כשאיבדתי את שני הורי בהפרש של שלוש שנים בינהם ושניהם נפטרו ממחלת הסרטן,אז השירים של עידן מאוד השפיעו עליי מבחינה טובה ונתנו לי כוחות להמשיך ולהתגבר על האובן הקשה הזה.
וגם בכללי השירים והמלודיות של הפרוייקט עושים לי טוב על הנשמה ומשרים בי איזו חמימות מסויימת שאני לא יכולה להעביר במילים.
לכן כשאפגש עם הפרוייקט אהיה מאושרת מאוד מזה ואתמלא עוד יותר בשמחה ותקווה וברור שזו תהיה הזדמנות אדירה עבורי לומר לו את כל המילים היפות שיש לי לומר לו ולהודות מכל הלב והנשמה על כל הטוב שהוא עשה לי.
אני נורא רוצה לפגוש את עידן ולראות איך הפרוייקט עובד מאחורי הקלעים וחוץ מזה אני נורא אוהבת מוזיקה אז זו תהיה בשבילי בהחלט מתנה מדהימה להגשמת החלום שלי כדי להבין איך כל העולם המוזיקלי פועל מאחורי הקלעים.

ויש לי ולעידן שני דברים משותפים כמו רכיבה על האופניים וכתיבת שירים.

באהבה ובהערכה.

ממני הציפור החופשיה.

מקווה שנפגש בקרוב

באמת יש כל כך הרבה לשאול ולשמוע מעידן

ואולי גם לספר לו סוד אחד או שניים...
אבל אני חושבת שיש הסכמה מצד כולם שהכל מצטצמם לשאלה אחת בסיסית שכולנו היינו רוצים לדעת ואף אחד לא מעז לשאול...
אז עידן HERE IT IS
האם אתה חופף את הראסטות ?

דרומית28

New member
מסר לעידן ממעמקי הזיכרון

לעידן שלום
מאוד הייתי רוצה להיפגש איתך ואנשי הפרוייקט. לדעת ולהרגיש איך נוצרים כאלה שירים מושלמים שפוגעים בך בול.
אני חולת סרטן ומתמודדת עם המחלה בחיי היומיום ועם כל ההשלכות שלה הנפשיות, הרפואיות, הפסיכולוגיות. לאורך השנים מצאתי שהשירים של הפרויקט נותנים לי סוג של נחמה בכך שאני מוצאת בהם אמפטיה למצבי ואולי אמירה של מה שאני חווה בגוף ובזיכרון אך לעולם לא במילים.
מאוד אשמח לכך.
[email protected]

mbauman

New member
לעידן !

הייתי אומרת כך :

למרות שזה נשמע שבלוני וצפוי, אני אוהבת מאוד את המוזיקה שלך ואת השירים המרגשים שלך, מבחינתי אני יכולה להאזין להם בכל עת, בכל מצב, בכל שפה.
מה שאני מרגישה כלפי הפרויקט וכלפיך זאת לא רק הערצה, זה הרבה יותר מזה. זאת אהבה והערכה ענקית, שלא משנה כמה אני אנסה להסביר אותה, רק מי שאוהב את היצירות שלך כמוני, יכול להבין מה אתה והמוזיקה שלך מהווים בשבילי וכמה מקום זה תופס אצלי בחיים. אני רוצה שתמשיך לעשות בדיוק מה שאתה עושה, לייצר מוזיקה מדהימה ומרגשת עוד שנים רבות.
אתה בן אדם מיוחד עבורי, במובנים רבים וחיוביים. המוזיקה שלך היא האו(ש)ר שלי , הרוגע שלי, השקט שלי והשמחה שלי. עידן, אני אוהבת את הצניעות שלך, את זה שאתה תמיד נשאר עם האמת שלך, שההצלחה לא עולה לך לראש ואתה נשאר כמו שאנחנו אוהבים אותך. אני אוהבת את אהבת הארץ שלך שבאה לידי ביטוי בדברים שאתה כותב ואני מרגישה שאתה שגריר מצויין שלנו בעולם, בעיקר כי אתה אדם שעוסק במוסיקה ולא בפוליטיקה.
אני רוצה להגיד לך ולכל הפרויקט תודה,
תודה על החוויה המוזיקלית שמעשירה את חיי כל יום ואני בטוחה שתלווה אותי עוד הרבה שנים.

בנוסף הייתי גם שואלת שאלות שמעניין אותי לדעת עליהם את התשובה. למשל: איך נראה תהליך כתיבת שיר ? האם יש שירים שהמנגינה נכתבת לפני המילים, אילו הם? ולאילו שירים נכתבו קודם המילים ואחר כך המנגינה ? אשמח לשמוע על החוויות שחברי הפרויקט עוברים במסעות בחו"ל, על שיתופי הפעולה של עידן עם זמרים בעולם, איך נוצר הקשר איתם, איך אתה יודע לבחור אותם ועוד.

רומי58

New member
לעידן היקר , אשמח לשמוע אותך גם מקרוב !

הייתי רוצה לשאול אותך עידן היקר והכל כך מוכשר האם חשבת איי פעם לכתוב מוסיקה לילדים ?.
אילו תרבויות עולם נוספות הייתה עוד רוצה להכיר ,ללמוד מהן או לקבל השראה לכתיבת המוסיקה שלך ?
עכשיו אחרי ש"כבשת" אפילו את אפיקה לאן עוד תגיע ?
מה הכי מסקרן לדעתך בעולם המוסיקה ?
אילו רצית לכתוב מוסיקה למחזמר/הצגה/אופרה/טלוויזיה במה היית בוחר ? ולמה ?
אתה יכול לתאר בדמיונך איזו סוג של מוסיקת עולם תתפתח בכמה עשרות שנים? (אולי סגנון מוסיקה מיוחדת פופולרית יותר שיתפתח במיוחד)
איפו אתה רואה את עצמך בעוד 5-6 שנים ? (לאן פניך מועדות אישית ומקצועית !?)
לסיום אני רוצה לאחל לך הצלחה בהמשך דרכך. אומן יקר יחיד ומיוחד של כולנו.

mai305

New member
נרשמתי-הודעה מחדש,לעידן ולפרויקט המדהים

תמיד כשאני שומעת שיר של הפרויקט של עידן רייכל הלב נפעם ואני מתרגשת מכל מילה,צליל,תו בשירים.השירים שלו קסומים בעיניי אני מאוד מזדהה עם השירים,לפי דעתי עידן וכל הנגנים והזמרים שעובדים איתו הם מוזיקאים מדהימים שיש להם את הכישרון למוזיקה מבטן ולידה.ניסית מאוד להיפגש עם הפרויקט מתחרויות דומות לזו ולא יצא,אני מאוד רוצה לפגוש את הפרויקט ואת עידן כי הם מהווים לי השראה מוזיקלית וגם נותנים לי דוגמא לאיך להיות בן-אדם טוב, עידן נראה אדם מאוד צנוע ונבון ויהיה נורא כיף להיפגש איתו...

למעלה