עידן היקר!
קודם כל אתחיל בזה שלא נראה לי שאתה יודע, אבל ההשפעה שלך עליי היא כבר כ"כ גדולה.
אני עומר, בן 18 מבאר-שבע.
מכיר את הסיפור הזה שאומרים שאומנים, לפני שהם מתפתחים להיות יוצרים, מנסים למצוא מודל לחיקוי?, להבין אותו, ללמוד ממנו?
אני לא חושב שאני קרוב ללהיות אומן יוצר, אבל אין ספק שאתה אחד מהמודלים הכי טובים שלי לחיקוי.
ההופעה הראשונה שלך שראיתי הייתה אי שם בכיתה ו' אני חושב, באמפי עומר. הייתי עם כל המשפחה.
ההופעה השנייה הייתה ממש לא מזמן, לפני שנה בערך במשכן לאומנויות הבמה בבאר-שבע.
לפני ההופעה השנייה הרגשתי שאני צריך להשלים קצת פערים מאז ההופעה הראשונה ויצא לי להקשיב כמה פעמים לאלבומים "בין קירות ביתי" ו"הביתה הלוך חזור" המשולש.
החיבור האמיתי שלי למוזיקה נוצר לפני שנתיים וקצת, כשהתחלתי ללמוד לנגן על גיטרה.
עד אז הייתי שומע מוזיקה ונהנה ממנה כדרך אגב, מאז אני כבר ממש לא יכול בלעדיה, היא נהייתה חלק ממי שאני. אני מקשיב למילים, אני מתלהב כמו ילד מהלחן ומהקצב.
לפני כשנה הספקתי ללמוד גם קלידים (המרתי הכל לבד מהגיטרה).
כששמעתי את השירים החדשים משני האלבומים האחרונים לקראת ההופעה זה ממש פיצץ לי את המוח. השירים כ"כ כ"כ מוצלחים ונוגעים בי.
מאז כדרך קבע כשאני מתיישב ליד הפסנתר החשמלי שקניתי, או כל פסנתר אחר שאני נתקל בו, האצבעות ילכו לבד לנגן את "הכל עובר" (השיר שאני הכי אוהב בפרוייקט), ואחריו עוד שירים רבים שלך.
הדרך להופעה השלישית שלך הייתה קצרה מאוד כשבקיץ האחרון בטיול לפני גיוס עם חברים לצפון, נסענו להופעה המדהימה שלך באמפי גולן.
ההופעה הרביעית (והשלישית תוך שנה) הייתה כבר אמורה להיות, אך נדחתה בגלל המצב הביטחוני בדרום בשבוע שעבר.
לפני ההופעה שנדחתה שלחתי הודעות חוזרות בפייסבוק ובמייל בבקשה לשמוע את השיר שאני כ"כ אוהב שלך, שמשום מה לא שמעתי בהופעות עד היום, "הכל עובר".
באמת שהשפעת עליי הרבה. אני כל היום יושב מול הפסנתר ומנסה לנתח את המהלכים שעשית עם האקורדים והבאסים, עם המלודיות המדהימות והתוצר הכ"כ מושלם שיוצא בסוף.
יצא לי לראות כמה ראיונות שלך ביוטיוב, ושמתי לב שאתה מדבר לא מעט על מוות. על כמה שאין לך חלומות גדולים.
אני לא יודע אם בכוונה או לא, אבל אני חושב שהדבר הזה שיחק לטובתך בענק. כשאתה מסתכל רחוק מדי, אתה לא רואה מה קורה מתחת לאף.
אתה לא מתכנן את הצעד הבא. ואתה, צעד צעד, כבשת את מעמדך כאחד היוצרים הגדולים לטעמי שגדלו במדינה הזאת,
ודבר יותר חשוב לדעתי, כבשת את מעמדך כאדם וכאומן אצל אלפי אנשים ששומעים את המוזיקה ופשוט נהנים.
אשמח לראות אותך ואת הפרוייקט הנפלא שלך במציאות, לראות איך העבודה מאחורי השירים מתבצעת עד להגעה לתוצר הסופי, ולשאול כ"כ הרבה שאלות שעולות לי כרגע ועוד יעלו במהלך המפגש.
מקווה שלפני הגיוס (מתוכנן למרץ כרגע) אספיק לראות אותך פעמיים.. במפגש המעריצים הקרוב ובהופעה הדחויה בב"ש ב7.3.13
עומר נחום.