רוצים לפגוש את הפרוייקט של עידן רייכל?

הנה פתחתי במיוחד בשבילכם משתמש! :)

שהוא זמר מדהים ויוצר מוכשר והוא השפיע עליי בכל כך הרבה תחומים...
המוזיקה שלו עוזרת לי להתגבר על ימים רעים ומרים לי את מצב הרוח בכל יום מחדש.
ההורים שלי התגרשו לפני שנה ואני לא יודעת אם הייתי עוברת את זה בלעדיו. בכל פעם שאני עצובה אני שומעת את השירים שלו וזה עוזר לי כל כך. אני נזכרת שאני חזקה ומסוגלת לעשות הכל. השירים שלו מחזקים אותי.
בזכותו התחלתי לכתוב שירה,להלחין ולשיר והיום אני זמרת בלהקה ששרה את השירים שלי.
הייתי בדיכאון מהגירושים של הורי ושמעתי אותו,ופתאום באה לי מוזה לכתוב שיר. השיר הראשון שכתבתי היה בהשראת (מאוד השראת ;) ) שירו "שושנים עצובות".
זה השיר הראשון שכתבתי. ומאז אני לא מפסיקה.
זה השיר:
וליד הבית,יש גן.
גן של שושנים.
מחר אני אצא אילו עם ציוץ של ציפורים.
אביא לאהובי משם פרח מאחד האדומים.
שידע שאני שלו והוא שלי לעולמים.
יצאתי אל ביתו של אהובי לעולמים
להביא לו את הפרח מגן השושנים.
אך אהובי לא בבית שקט בין החדרים.
אהובי הלך אליה אל הזו עם המחר
הפרח כבר נבל לו וליבי נשבר
אלוהים תעשה שיחזור
מחכה ביום ובלילה
אלוהים אין לי כוח לעוד יום שיבוא
שושנים אדומות והוא לא פה...

כן... אני מודעת לזה שהוא כמעט העתק של שושנים עצובות אבל הייתי ממש בתחילת דרכי...
הוא האליל שלי.אם יש משהו שאני מייחלת לו זה לפגוש אותו ולהבין איך הוא עושה את המוזיקה שלו.
הו בבקשה שאני אנצח! הוא יוצר מדהים ואני כל כך רוצה לפגוש אותו!
עומר סימן טוב
בת 14
מבשרת ציון

שירים שמשנים חיים

מה שרציתי לומר לעידן רייכל.
יש שירים שיכולים להשפיע עלינו. יש שירים שיכולים לשנות את החשיבה שלנו. יש שירים שיכולים לעזור לנו לחיות טוב יותר... ועידן רייכל כותב שירים כאלה.
קחו למשל את ''חלומות של אחרים''. לפעמים אנחנו חיים מתוך הרגל ופשוט לא ''עושים'' מספיק. לא מעיזים. לא הולכים עד הסוף. אולי כי מפחדים להיכשל. ולא משתנים כי נוח לנו ככה. השיר בא ואומר שדווקא המקום הנוח הזה יכול להיות מסוכן וכואב. ושעדיף בכלל ''לרוץ לאש''. אם לא מעיזים אז ''בפנים זה בוער ונשרף הכל''. זאת אומרת שאם לא עושים כלום ממילא נשרפים אבל אם רצים לאש יש סיכוי להישרף אבל יש גם סיכוי שנביא את היום.
הקשבתי לשיר הזה מאות פעמים והוא תמיד נותן לי עוצמה. לנסות. לפעול. להיות.
יש לי עוד הרבה מה להגיד לו אבל אולי אוכל לעשות זאת ביום שני...

אגל ט ל

New member
הייתי אומרת לו....

שבכל פעם שאני מרגישה קצת אבודה, אם זה מסיבות אישיות שלי..
אם זה בגלל קולות ורעשים שאינם בשליטתי...(טילים, אזעקות, קולות מטוסים) - אני ניגשת ליו טיוב... (לא מסתפקת במוסיקה בלבד) - ומתחילה להריץ את השירים שלך, עידן...ואני ממש לא בררנית...אחד אחר השני...עד חלוף זעם.

אני אוהבת את הגאוניות שלך, עידן. אני חושבת שאתה יוצר מוכשר ויוצא דופן...
אתה מכיל את כל סגנונות המוסיקה באשר הן ועושה מהם מעדנים-מעדנים.

יישר כח. אתה מוכשר מאד מאד מאד!

שאלה אחת פשוטה

איך? איך אתה מצליח לרגש אותי בכל שפה שהשיר שלך מתנגן.
אם זה ספרדית, פורטוגזית, ערבית, תימנית, אמהרית וכמובן עברית!

אין אמנים כמו עידן והייתי נורא שמח לפגוש אותו.

michalrdt

New member
עידן היקר

היי עידן,

מאז גיל 4 מוסיקה הינה חלק אינטגרלי מחיי הן כילדה והן כבוגרת. את רוב שנות ילדותי העברתי במרכז למוסיקה בנס ציונה. במהלך שנות חיי למדתי חלילית, גיטרה ופסנתר, והייתי חלק מתזמורות והרכבים מוסיקליים. אך החלום האמיתי תמיד היה לשיר, ומעולם לא היה לי את האומץ לעשות זאת. תמיד המצאתי לעצמי תירוצים: בתיכון - זה היה בגלל הבגרויות, בצבא - חוסר זמן, באוניברסיטה - לימודים תובעניים, ואז עבודה בהייטק שלא נגמרת...
לפני מספר שנים נסעתי לבקר את המורה הראשון שלי למוסיקה בנס ציונה (שהיום הוא כבר מנהל המרכז למוסיקה), וראיתי מודעה שאתה והפרוייקט מופיעים שם השבוע. לא הססתי וקניתי 2 כרטיסים לי ולאחותי.
מיותר לציין שנהנינו מכל רגע, ושרנו איתך את כל השירים בקהל, פעם בקול א' ופעם בקול ב' או עם סתם אילתורים ספונטניים.
אבל הדבר המדהים שקרה אחרי אותה הופעה, הוא שהחלטתי לעשות צעד ולהרשם ללימודי פיתוח קול. אין לי הסבר למה זה קרה דווקא אחרי ההופעה שלך. האנרגיות וההשראה שקיבלתי מההופעה שלך היו פשוט משהו אחר שלא ניתן להסביר אותו. וכך, למדתי שנתיים פיתוח קול עם מורה מדהימה ונהניתי מכל רגע.

השיא היה בכך ששרתי לבעלי בחתונה שלנו וזה היה רגע ששווה הכל! הנוכחים התרגשו עד דמעות ואפילו קיבלתי כמה הצעות מאז לשיר בהרכבים מוסיקליים מקצועיים...
אז עידן, רציתי להגיד תודה. אתה בהחלט היית הטריגר לכל שרשרת החוויות הנפלאה הזו שקרתה לי. בעקיפין ולא ביודעין, הגשמת לי חלום ילדות, וזה לא דבר של מה בכך!

מאחלת לך להמשיך לבזוק את הקסם שלך ברחבי העולם - אני ועוד רבים כמוני לבטח נמשיך להינות מרסיסי הכשרון הבלתי נדלה שתפזר

בהערכה,
מיכל

אני מתחברת בתקופה זו לשיר "הנך יפה"

שמדבר על לחפש את האהוב ולא למצוא אותו.. הרבה זמן.. ואולי לעבור כמה מערכות יחסים ושברוני לב..."ולא מצאתי"..
וזה לא קל להיות במקום הזה של רווקות שמחפשת זוגיות.. והשנים עוברות...
מצאוני השומרים הסובבים בעיר...
כל מיני גברים מוצאים אותי -" אך אהובי כמעט ולא מצאתי אותו"
אז בשיר הזה בסופו של דבר יש אהוב שמדבר אל אהובתו ואומר לה "הנך יפה רעייתי"..
אז זה כן נותן לי תקווה
אמורפית כזו
שאמצא
ואביאו "אל עירי.. אל בית אימי...(אני גרה בבית של סבא וסבתא שלי - אז זה בית אימי).. אל חדרי.. אל מיטתי"...

עידן בראיונות וכד' תמיד אומר שהוא לדעתו
הכי טוב בליהוק..(ואני לא מפקפקת בכך..אבל..)
לדעתי.. עידן מוכשר בצורה פנומנאלית ביצירת מילים ומנגינות
בבריאה מוסיקלית..
ותמיד יש משהו מיוחד במילים של השירים... משהו עדין.. שפורט על הנימים הדקים של נפשי..

ובעיקר השירים האלה שהוא לקח מילים מהמקורות וברא יצירה אשר מרגישים בה את ההשראה ה"אלוהית".. ה"רוחנית"..
ואם המילים מיוחדות.. אז לגבי המנגינות - עידן מוכשר בצורה יוצאת דופן בהלחנה..הלחנים שלו הינם יפים ונעימים ונוגעים ישירות בלב ובנשמה ואפילו יוצרים ריפוי אוהב ללב כואב..
והעובדה שהמוסיקה שלו היא מגוונת כל כך.. ומשלבת כל מיני אלמנטים מוסיקליים שאני לא בקיאה בהם אבל אפילו לי זה ברור שאלו שילובים ייחודיים ואיכותיים ויוצאי דופן.. שמעטים האמנים שיוצרים ככה מוסיקה בכל כך הרבה שפות.. ומקצבים..וסגנונות..

אני חושבת שהוא אחד היוצרים המוכשרים בתבל בימנו...

אלה א9

New member
"מכל האהבות שיש לחלום ביקשתי לי אותך"

"הכל הרי נכתב מראש אתה יודע" – מאז שהתוודעתי לתופעה הזאת ששמה עידן רייכל, נדבקתי קשות בחיידק – כמה מילים נשפכו וכמה שעות ביליתי בנסיונות להשיג קשר מסוג כלשהו כדי לעמוד פנים אל פנים אל מולך...
והלוואי שהרגע הזה יגיע כבר. "כל מכתב שלא נכתב, כל שנאמר" – לא ישוו לרגע המפגש...
כשאפגוש את עידן אספר לו שאני "מחכה ביום ובלילה " ליום הזה. לרגע הזה שאוכל לדבר איתו על ההשפעה האדירה שלו עליי. לרגע שאוכל להודות לו.
"כל כך הרבה מילים" שאמרת וכתבת במשך השנים, נחרטו בראשי ונכנסו לי לתוך הלב.
אין לך מושג "איך אני אהיה שמחה כשאני אראה אותך".
אני רוצה "לשאול על סוף, על התחלה, על שיהיה ושהיה".
אשאל אותך: "על מה אתה חושב כשאתה" כותב, כשאתה מלחין? "מי שר בקול אליך?"
"יש אור של כוכב מאיר"- והאור הזה, הוא אתה, עידן רייכל.
"כל רגע שנשמר- זכרון ישן " קשור בך. כל הופעה, כל שיר, כל עיבוד חדש השפיע עליי.
לא אשכח אף רגע, אף הופעה, "האם תזכור אותם? האם תדע? אתה שם בכולם"
אני שם בכולן – בכל ההופעות.
"אין זמן יפה יותר" מה"שעות שמלאות כולן" במוסיקה שלך.
ולי... "יש את אותו חלום" שלא מרפה - לשיר ולעבוד עם האדם שהשפיע עליי כל כך הרבה- איתך.
כי כשהתחיל כל הטירוף, כשפגשתי אותך, בפעם הראשונה, לפני 4 שנים, "הייתי כולי סערה", אבל, "נותרה שתיקה". בקושי הצלחתי להוציא מילה מהפה.
וכש"שומרים הכל בבטן זה מצטבר וזה גובר"- וככה גם עם ההערצה שלי אליך. בכל יום ויום, עם כל שיר חדש שיוצא, היא גוברת. כמו " קמט שבעור נחרט שהיום הוא כבר בוער יותר".
אין ספק שזו "התמכרות"-
"לכל אחד יש זכות לחלום" וזה ה- חלום שלי. לפגוש אותך. לשיר איתך.
עם המוסיקה שלך "אדם צולל כך אל עומקו"- "היא לוחשת באוזניו מילים, כשפים שהיא יודעת".
ואני...
"אני נשאר(ת) שלה", של המוסיקה שלך. תמיד. בכל מצב.
"כל עוד יום רודף לו יום ולילה" אני אאזין למוסיקה שלך.
תמשיך ליצור ולעשות מוסיקה מדהימה "כמו שרק אתה יודע".
"וזה יבוא, אתה תראה, הידיים הקפוצות יתארכו"-
אני בטוחה שהמפגש הזה יתרחש.

שלך,
אלה

האמיתי2

New member
מה שהייתי אומר לעידן....

במידה והייתי פוגש את עידן הייתי אומר לו שהוא גורם לי כל פעם מחדש להתגאות בעצם היותי ישראלי.
אני בן 18 ומתגייס ממש בקרוב. בימים בהם המילה "ציונות" היא כמעט מילה גסה, עידן הוא אחד האמנים שגורמים לי להתגאות בכך שאני ישראלי.

באיתות מלחמה, כאשר העולם רואה אותנו בצורה מעוותת ולא מציאותית, עידן הוא השגריר הכי טוב שלנו.
אמנים רבים מנסים להגיע ולפרוץ עם המוסיקה שלהם אל מחוץ לגבולות המדינה.
כאשר זה קורה, רבים מהם מנסים להימנע מאמירות פוליטיות, להזכיר שהם מישראל כמה שפחות, כדי ש "חס וחלילה" לא ינסו לשבש את ההופעות שלהם, או כדי שלא יקרה מצב ואנשים לא יגיעו להופעה בגלל הארץ ממנה הם באים.
אולי זה לא מצב אופטימלי, אבל אני יכול לנסות להבין את אותם האמנים שחוששים מפגיעה בקריירה.

עידן לעומתם, מופיע בכל העולם, מצליח, מופיע מול אלפים, ותמיד אבל תמיד מציין את זה שהוא מישראל.
אמנם לא הייתי אף פעם בהופעה שלו, אבל ראיתי קטעים באינטרנט בהם הוא מציג את עצמו כישראלי. הוא אומר זאת בביטחון מלא, לא כהתנצלות, לא במבוכה, פשוט כאחד שגאה להיות מהמדינה שלנו.

וכן, פעמים רבות ההזדהות הישראלית הזו לא תורמת לעידן ולחברי הפרויקט שמגיעים להופעות ונאלצים להתמודד עם הפגנות נגד ישראל ועם קריאות חסרות כבוד.
אנשים אחרים פשוט היו הולכים משם, בורחים או מגיעים עם אבטחה כבדה. עידן יחד עם חברי הפרויקט פשוט יוצאים אל אותם האנשים שמפגינים נגד ישראל ומדברים איתם בסבלנות רבה.
ועל אף שהם שומעים פעמים רבות ביטויים ודעות שכלל הם אינם מסכימים איתם, הם נוהגים בסבלנות, מציגים לעולם את ישראל האמתית, את הישראלי היפה ולא את הסוג "המכוער" כמו שאנחנו נוהגים לכנות.
הדיבור הזה שלהם עם העולם, חוסר ההתחמקות, ההתגאות בהיותם ישראלים זה דבר שהוא כמעט קסום לי בימינו. על כך הייתי אומר לו תודה. תודה על כך שיש היום אמנים שעומדים על הדעה שלהם, שמשאירים תחושת פטריוטיות ענקית על כל מי שרואה קטעים שלהם בין אם זה בהופעות/באינטרנט/בחדשות.

בנוסף לכך, עידן הוא לא רק אדם שאוהב את ישראל, הוא מודל לחיקוי עבור כולנו.
בעידן בו אמנים מסוימים משתמטים משירות צבאי על מנת לפתח קריירה, רייכל מביע תמיכה באמנים אחרים (דוגמת עידן חביב ועידן עמדי) שנלחמים למען המדינה שלנו.

לעידן הייתי אומר שהוא פסקול חיי ופסקול חייהם של עוד רבים אחרים, הן בארץ והן בעולם.
השירים שלו מלווים אותי ואותנו כעם במצבים וברגעים שונים, גם קשים וגם שמחים.
לדוגמה: "רק מנעי קולך מבכי" שהיה מזוהה כל כך עם משפחות החטופים הישראליים, "חלומות של אחרים" שגורם לי לרצות לקום ולעשות יותר ועוד ועוד.

בעולם בו תרבות ה "אינסטנט" תופסת מקום והיום קל יותר ללכת לכוכב נולד ולצבור מעריצים, עידן היה מאלה שעבדו קשה, מההתחלה, אחד כזה שהאמין בעצמו, בדרך שלו ולא נרתע. לא נתן לאף אחד לערער אותו – זה מודל לחיקוי לדעתי עבור כולנו, הייתי אומר לו שאני מעריך אותו על כך כל כך, ושהלוואי שכל האמנים יהוו מודל כזה לחיקוי ואף יותר מזה, הלוואי שאנחנו כולנו לא נפחד ללכת עם האמונה שלנו עד הסוף.

אני משדר ברדיו מקומי, ולאחר שהתפרסם ב "ידיעות אחרונות" מה שעידן אמר לגבי המלחמה, התחושות, ההזדהות עם ישראל ועם החיילים, החלטתי להקריא בשידור את מה שהוא אמר.
התגובות לא איחרו לבוא – עשרות מאזינים שטלפנו וכתבו לי שהם מזדהים עם מה שעידן אומר ושהלוואי שרבים אחרים בעלי מעמד כזה היו מביעים את עמדתם ותמיכתם כלפי ישראל כפי שעידן עושה.

וזה מה שלדעתי גם מייחד את עידן כל כך. הוא יודע לקחת מצבים מסוימים ורגשות מסוימים ולהביע את כולם על הכתב בשיריו באופן שרבים מאיתנו יוכלו להזדהות איתו.
היכולת לפנות ללבם של כל כך הרבה אנשים, ובעיקר במצבים בהם עם ישראל מרגיש מאוחד, מן סולידריות כזו, לדעתי זו גדולה של עידן. הוא גם יודע שהוא מסתכן באמירות שלו. הרי מרבית הופעותיו הן בעולם והדעות הפרו-ישראליות שלו והפטריוטיות שלו אלו דברים שאינם נגמרים בארץ. הוא אומר את הכל גם בעולם, כאילו מכוון את התאורה באופן בו ישראל תראה הכי טוב.

כששמעתי שעידן יוצא אל המפגינים נגד הופעותיו ומדבר איתם הייתי בשוק. מה?! חשבתי לעצמי, הרי זה לא משנה מה הוא יגיד להם, הם ישנאו אותנו, הם באו לפוצץ לו את ההופעה והוא מסכן את עצמו בזה שהוא יוצא אליהם בכלל.

אבל אז הבנתי, זאת אחת הסיבות הגדולות שהוא מודל לחיקוי, זאת אחת הסיבות הגדולות שבזכותן הוא גרם לי מלכתחילה לשמוח ולהתגאות בהיותי ישראלי. היכולת להתמודד עם אלה שנגדך ולהראות להם תמונה שונה ממה שהם מכירים. ואם אפילו הצליח לגרום לאדם אחד להרהר עם עצמו לרגע, לדעתי זה היה שווה את זה.

ונחזור רגע לשירים שלו ולפרויקט עצמו, גם כאן עידן היה אחד החלוצים בתחום כאשר הביא זמרים ונגנים מבני העדה האתיופית ובנה יחד איתם פרויקט מדהים – הייתי אומר לו שאני מעריך את האומץ והאמונה בבניית פרויקט כזה שיצליח לחבר כל כך הרבה תרבויות ושכל כך הרבה אנשים מכל העולם יזדהו איתו.

הייתי גם אומר לעידן תודה על כך שבזכותו אני מבין עכשיו למה הכוונה כשאומרים "מוזיקה עולמית", ושזאת ההגדרה הכי טובה שאני יכול לתת ליצירות שלו ושל הפרויקט.

אז יש לי הרבה מה להגיד לך, יש לי הרבה על מה להודות לך, וזה פשוט כיף – פשוט כיף שיש אמן שאפשר להזדהות איתו ושהוא יזדהה עם כל כך הרבה מאיתנו.

אז הנה אני מצטרף אליך וצועק בקול כדי שכולם ידעו – אני ישראלי, אנחנו ישראלים, כולנו, ואנחנו צריכים להתגאות במה שיש לנו – תודה!

"וזה יבוא, אתה הרי יודע
לא הכל יטלטל אותנו
לא הכל יכה
ומה שייפתח לנו
מחכה"

סוכרה

New member
אלינור בת ה-6 רוצה להגיד לך

עידן, אתה הזמר הכי טוב ונחמדץ מאיפה הרעיונות שלך? אני אוהבת לשמוע את השרים שלך ולשיר אותם.

מה הייתי אומר לעידן רייכל

"הלוואי ויכולתי להיות חלק מהפרוייקט ולו רק בשביל תו או אקורד בודד באחד משיריך"
(אני מנגן בגיטרה ובאורגנית כבר כמה שנים)

D i m k a

New member
מה מסתתר מאחורי המוזיקאי?

הייתי שמח לדבר עם עידן על העולם שמסתתר מאחורי הפרסונה הציבורית שאנחנו מכירים:
מה משמח אותו ומעציב אותו? מה מרגש אותו ומה מעצבן אותו?
איך הוא אוהב לפתוח את הבוקר ומה הוא אוהב לעשות לפני השינה?
איזה ספרים הוא קורא? האם ומה רואה בטלויזיה...
הייתי שמח לנהל שיחה חברית ולגלות על עידן האדם ולא על עידן המוזיקאי הנפלא... את זה אני כבר מכיר די טוב :)

MissKrolen

New member
איך שיר נולד?

אחד הדברים שהכי מעניינים אותי בעידן רייכל זה מקורות ההשראה שלו:
הייתי שמחה לשאול אותו איך הוא מגיע לרעיונות של השירים? מה בא קודם - הימילים או המנגינה? איך מחליט על העיבוד הנכון עבור כל שיר? איך יודע איזו שפה תתאים לכל שיר?

אני נורא אוהבת לדעת איך נוצרו השירים שאני כה אוהבת וזו הזדמנות פז לדבר על כך עם עידן רייכל

זהבה86

New member
השאלה שלי לפרויקט..

הייי שבוע טובב..אז כולם כבר ציינו כמה אתם אדירים ומשאירים טעם של עוד..
אז רק רציתי לשמוע איך היה באפריקהה?? איך הקהל האפריקני קיבל אותכם..??
ובאיזה מדינה בעולם הכי נהנתם להופיע כמובן אחרי ישראל..כי אין עלינוו

כולי ציפיה לראות את שמי כחלק מהזוכים המאושרים

אני חייבת לדעת מתי מפרסמים את שמות הזוכים שהגיבו פה?
מפני שאני צריכה לקחת חופש מהעבודה או לצאת יותר מוקדם אם אני אזכה והלואי שזה יקרה אני גם לא יודעת באיזו שעה המפגש יתקיים לכן אני חייבת לדעת כמה שיותר מוקדם,למרות שאני בספק שאזכה כי בחיים אני לא זכיתי בכלום וזה גם מן חוק מרפי כזה ככל שרוצים יותר כך הסיכויים קלושים,אבל אני עדיין אופטימית .

אביטל373

New member
never say never

אוף!!! רק עכשיו ראיתי את השרשור ואת האפשרות להפגש עם היוצר המדהים הזה.
מצד אחד, נראה שכבר מאוחר מדי שאנסה לזכות ברגע כל כך מרגש עם הפרוייקט שאותו אני בטוחה שלעולם לא אשכח, אך מצד שני עדיף מאוחר מאשר לעולם לא אז החלטתי בכל זאת לא לוותר ולנסות.
האמת שהכי מעניין אותי לשמוע מעידן על ההשפעות שלו ממוסיקה, מאיזו מוסיקה הוא הושפע בילדותו ומאיזו כיום. הייתי שמחה לשמוע ממנו כיצד נוצרו השירים שנכנסו לעמקי נשמתי "חלומות של אחרים" ו"הנך יפה".

באהבה רבה
אביטל

למעלה