אולם אירועים חייב לקיים גם חתונות חד-מי

שבליבי

New member
במדינת ישראל יש חוק בעניין הזה

מועדונים לא יכולים להחליט שהם לא מכניסים שחורים
מסעדנים לא יכולים לפסול עובדים ערביים רק על רקע גזעני
כך שאתה יכול לא להסכים עם לשון החוק בישראל, אבל הפסיקה שנתנה השופטת, הולמת בהחלט את החוק.

אגב, גם בארה"ב ארצך, מי שמפלה על רקע, אמונה, גזע וכו', משלם.
ראה את הכתבה הבאה
בעלת המלון שגירשה יהודים מהבריכה תפצה אותם ב-1.2 מיליון דולר.

כאן הם

New member
החוק הוא נגד אפליה

אני לא חושב שיש ויכוח, וזה אפילו כתוב בחוק, בצורה ברורה: אפליה, על רקע גזעני, מין, דת, גיל, מוצא וכולי אסורה. וכפי הנראה יש תקנות ואולי חוקים לגבי אפליה על רקע של נטיות מיניות.

בכל זאת, יש אפליה ברורה, טבעית, מותרת, הגיונית:
- בית כנסת יכול לסרב להעסיק ערבי בתור שמש בית הכנסת.
- מכון כושר יכול לסרב להעסיק שמן בתור דובר המכון.
- אגד ודן נותנים הנחה לקשישים והצעירים צריכים לשלם יותר.

יש רגישות מסוימת לדברים מסויימים.

במיקרה הזה, בעל האולם, עסק פרטי, הוא נגד לסביות. זכותו לדעתו.

אבל למעשה, התברר שאין לו זכות לדעתו. מכריחים אותו לשרת לקוחות נגד אמונתו ודעותיו.

אולם זה לא מקום ציבורי שאנשים נכנסים אליו מהרחוב מתי שהם רוצים כדי להשתמש בשירותיו באותו רגע.

זה עסק ושירות שמבוסס על חוזים אישיים.

המיקרה של המלון זה דבר אחר לגמרי: בעלת המלון, מוסלמית, חתמה על חוזה עם יהודים שרצו לערוך אירוע. אחרי כן, כשהתברר לה שזה אירוע תמיכה בצה"ל של ידידי צה"ל בארה"ב (אגב, אני חבר בארגון זה ותורם לצהל דרכו).

אז פה יש מקרה של חוזה שלא קוים עם המלון, ובנוסף, החוזה לא כובד על רקע גזעני.

זכותו של המלון ובעלת המלון המוסלמית לסרב מראש(!) לאירוע של נאצים או אגודת תומכי הרב כהנא.

רענן

כאן הם

New member
ובניו יורק אסרו למכור סודה באולמות ומסעדות

אני לא יכול להתאפק ולדווח שהיום, בעיר ניו יורק, אסרו על מכירת משקעות סודה שמכילים סוכר בכוסות גדולות.

זה העולם שאנחנו רוצים לחיות בו? שיקבעו לכולם, לגבי כל דבר, מה מותר ומה אסור? שכחו את העקרון של חופש, כולל חופש האמונה.

זה לא העסק שלהם מה אני שותה וכמה אני שותה.

אבל יש כמה מיעוט קטן של פאנאטיים שיודעים מה לא טוב לאחרים, והשיטה היום זה שלמרות שהם מיעוט קטן, הם יכולים לאסור ולהכריח אחרים שלא מסכימים איתם בנושא שלא פוגע באף אחד, חוץ מהאדם עצמו.

ורק להראות כמה זה אבסורדי: אם אני רזה וגמרתי לרוץ 5 קילומטר, ועכשיו אני רוצה לשתות כוס גדולה של קוקה קולה רגילה, אני לא יכול עכשיו בניו יורק.

לעומת זאת אם אני שמן ומנוון, אני יכול להזמין כוס קטנה של קוקה קולה רגילה, ועוד אחת ועוד אחת... ובכלל, בארה"ב מקבלים מילוי חדש של הכוס בחינם כמעט בכל מקום.

רענן

למעלה