התייעצות על תפריט

Maldini Girl

New member
התייעצות על תפריט


בעוד כמה ימים מזמינה אליי חברים לארוחת חנוכת דירה. הם מחכים לארוחה הזאת כבר די ממזמן וגם אני...
נהיה בין 6-8, כולם מאד אוהבים אוכל.
המגבלות:
שתי צמחוניות. אחת מהן אוכלת דגים (לא דג חי) השנייה לא.
בחור אחד לא אוכל דגים.
בחור אחד לא אוכל עגבניות בצורתן הגולמית.
בחור אחד לא אוכל פטריות ומיונז.
אף אחד לא שומר כשרות.

התפריט שבניתי יחסית גדול כשהמחשבה להכין כמויות מדודות מהכל ושיהיו הרבה אופציות:
מרק פלפלים צהובים (המרק האהוב עליי. הוא קליל וטעים ומתאים לקיץ)
סלט ירוק
סלט קפרזה
פוקאצ'ה (לצידה שמ"ז ובלסמי)
אורז עם שקדים ובצל מטוגן
פרגיות ברוטב שמנת ופפריקה מעושנת
סלמון בטעמים אסייתיים (רוטב של מיסו ועוד כל מיני)
יהיה איזשהו קינוח, עוד לא ברור איזה.

האם לדעתכם לצמחוניות (בעיקר לזו שגם לא אוכלת דגים) יש מספיק אופציות? בעצם הכל זה "תוספות", מתלבטת האם להוסיף עוד משהו שיהיה "המנה העיקרית" עבורה אבל אין לי ממש רעיון.
עבור השאר פחות דואגת. עבור הבחור שלא אוכל דגים יש עוף, עבור מי שלא אוכל עגבניות יש הכל חוץ מהסלט קפרזה.
מה דעתכם? אשמח להצעות ומחשבות.
 

yair_bar

New member
מנהל
זה אשכרה נהיה פזל בשנים האחרונות

בניית התפריט הפכה להיות יותר מורכבת מאשר הבישול בפועל.
&nbsp
זו צמחונית, זה נמנע מגלוטן, ההוא אוכל ירקות ב-5 צבעים

&nbsp
אם הסלמון הולך לכיוון אסייתים אולי שווה להגיש עם אורז ניטרלי בלי השקדים והבצל המטוגן? לחילופין להכין בצד טנזיה וזה יהיה פתרון לצמחונית ולמי שירצה לשלב על האורז.
&nbsp
הייתי מוסיף עוד תוספת אחת שתתאים גם לדג וגם לפרגית - פירה טוב יסגור את הפינה גם לצמחונית ובכלל...
&nbsp
בסלטים אני חושב שאפשר רק קפרזה ולחזק בעוד סלט/ממרח מעניין לפוקאצ'ה - אולי ממרח קישואים או ארטישוק
 

פ הילה

New member
אפשר להכין מאפינס ירקות. פשטידות ברוקולי או כרובית

אפשר לזניה
 

פ הילה

New member
אפשר כבד צמחוני ממרח עדשים ירוקות ואגוזים -

מכינה וגם הלא צמחוניים אצלנו אוהבים את זה.
טורטיות עם מילוי ירקות- כמו אגרול
 
לצמחונית שלא אוכל דגים תחתית ארטישוק ממולא או פטריות ממולאות

זה שלא אוכל פטריות יאכל דברים אחרים.
המלית לפטריות או לארטישוקים בצל קצוץ מטוגן בחמאה (לא טבעונית, נכון?) אגוזים קלויים קצוצים לפי הטעם (פיסטוק, קשיו, לוז או פקאן). אם מכינים מפטריות לצרף גם את רגלי הפטריות הקצוצות לטיגון.
גבינות לפי הטעם, מעט פירורי לחם, עשבי תיבול לפי הטעם (הכי משתלב טימין). מעט מלח לפי רמת המליחות של הגבינות מעט פלפל לבן ואגוז מוסקט.
לטפטף מעל חמאה מומסת ולתנור חם ל 20 דקות. אפשר להכין מראש ולאפות רק לפני ההגשה.
 
בדיוק היום פייסבוק הזכיר לי מהעבר : מעטפות עלי סיגר אפויות

הראשונה במלית גבינות ותרד והשניה במלית גבינות ועגבניות מיובשות.



 

Maldini Girl

New member
תודה לעונים

-לא מעוניינת להכין פירה. אם כבר אולי לכיוון של פסטה/ נודלס. אבל גם כאן כבר נראה לי קצת אובר בפחמימות. אשקול אורז נקי.
-בנוגע לדברים של פטריות כמו פטריות ממולאות/ ראגו פטריות: אלו רעיונות מצוינים אבל אצטרך כמות גדולה של פטריות מה שמאד מייקר את הארוחה ולכן באופן כללי נמנעת בארוחה הזאת שהיא יקרה בין כה וכה (בעיקר כי יש בה דג ובשר, עליהם לא אוותר) מדברים עם פטריות.
-הרעיון של הסיגרים נשמע טוב, אבדוק אותו. גם הרעיון של עוד מטבל יכול להיות טוב. אבדוק גם את האופציה הזאת.
 
מעניין האם כשאת מתארחת אצל טבעוני ....

או אצל צמחוני / כשר / או כל קטגוריה אחרת גם מתחשבים ברצונך לאכול בשר / עגבנייה / בייקון וכן הלאה.

בביתי יש טבעוני אחד, אחת לא אוכלת ירקות מבושלים ואחד בלי גלוטן.
מעולם לא יידעתי את מארחינו על העדפות של ב"ב , במידה ולא מצאו מה לאכול , שתו מים ואכלו פירות מבלי להביך את המארחים.
יש במשפחה המורחבת גם אלרגיים קשים , מוצאים מה לאכול ולא מטריחים את כל העולם.
כשאני מארחת מכינה כל מה שמתחשק לי .
כל אחד מוצא את הטעים לו והמתאים לדרך חייו.

נוהג חצוף (לדעתי) לבקש מהמארחים לארוחה - בלי א' ב' ג' .


תכיני פשטידת בצל וסלט ירוק וכל הרשימה שלך או לחלופין ארוחת טורטיות , ,סלט ירוק ,אבוקדו , רצועות פרגיות , רצועות סלמון, רצועות ירקות , שעועית ברוטב ולכולם יהיה מה לאכול עם אותם מרכיבים בתפריט המקורי
 

Maldini Girl

New member
הם לא מבקשים

אני מזמינה אותם לארוחת חנוכת בית. הם יודעים שאני מבשלת מצוין וכבר שנה מבקשים שאזמין אותם. מאד רציתי אך לא הייתה לי דירה מתאימה לאירוח. כעת יש לי ואני יכולה לארח. הם חברים שלי ואני אוהבת אותם ורוצה להכין ולפנק ולהכין אוכל שיתאים לכולם ויהיה לטעמם של כולם כדי שיהיה ערב כמה שיותר מוצלח. עד כדי כך לא הגיוני? אני אחת כזאת שאוכלת בערך הכל אז אין לי בעיה. אבל כשהצד הדתי במשפחה מגיע אלינו אנחנו מבשלים כשר, וכשאחותי הייתה צמחונית תמיד דאגנו גם למשהו עבורה.
 
נניח שילדך אוהב פירה עם חלב וחמאה

כל פירה אחר לא טעים ובכלל הוא בעייתי מאד באוכל....
שאלתי - האם אחיך הכשר יכין לילדך פירה עם חלב ושניצל?
או שההתחשבות חד צדדית...?

את מבשלת נהדר אין בכך ספק ומארחת נפלאה ומתחשבת , מה קורה כשצריך להתחשב בך?
 

Maldini Girl

New member
אין לי ילדים ואני גם לא מבינה

למה זה שאכפת לי מהנאה מקסימלית של חברים שלי זה נושא ככ טעון עבורך ועבורכם בכלל. הציון של מה שהם לא אוהבים היה כדי לבקש הצעות רלוונטיות ככל הניתן. ולשאלתך, בהרבה ארוחות משפחתיות מכינים אוכל שהוא לאו דווקא לטעמי (לדוגמא אני לא אוהבת תבשילים ולזניה) כשאני יודעת שזה מה שיש לאכול מבקשת רשות להכין גם אורז לבן. מבחינתי כשיש אורז לבן אני מסודרת, לרוב אני גם זו שמכינה אותו. אם אתארח אצל חברים בקרוב לארוחת ערב שהם יארגנו אודיע לך מה הייתה מידת ההתחשבות. כששוב, אני אישית אוכלת בערך הכל. גם מה שאני פחות אוהבת. מאמינה שכוונותייך טובות אבל לא מבינה את הצורך לבקר אותי או את חבריי כשסה״כ ביקשתי המלצות לעזרה בתפריט.
 

yair_bar

New member
מנהל
אני חושב שבמקרה הזה היה יותר דיון תיאורטי

ולא ספציפי לגביך או לגבי האורחים שלך.
&nbsp
דווקא נחמד לקרוא באמת מגוון דעות לנושא כזה
 

Maldini Girl

New member
כשמישהו מדבר על זה

שזו ״חוצפה״ זה כבר נהיה ביקורתי ולא נעים. וכששואלים אותי על ילדי ועל האם מתחשבים בי בחזרה זה נהיה אישי. כפי שציינתי ברור לי שהכוונה טובה ושאין כוונות זדון. ועדיין השרשור הזה התפתח למקומות קצת לא סבירים.
 

yair_bar

New member
מנהל
זה כבר עניין של המארח

ומידת הקירבה שלו למתארחים וכמה הוא מעוניין שהם יהנו וירגישו שחשבו עליהם.

אצלי יש למשל צמחונית ועוד אחת שנשואה לאחי. אני תמיד מקפיד שיהיו דברים מתאימים על השולחן.

סתם שאלה שעלתה לי תוך כדי - עבור ילדיך את דואגת לאלטרנטיבות או שהם אוכלים את מה שיש?

נגיד, אם אם מכינה לארוחה רק פסטה עם רוטב - מה עושה זה שנמנע מגולטן?

ועוד שאלה שאולי מהווה "שובר שוויון" - אם היית מזמינה אורחים שומרי כשרות - היית מכינה בייקון ופירות ים ומצפה שיאכלו את שאר הדברים? או שדין כשרות מבחינתך שונה?

אני שואל באמת מתוך עניין ולא חלילה מרצון לנגח - מאד מתחבר לרעיון הבסיסי שלך שאת המארחת ואת מכינה לפי ראות עינייך
 

yair_bar

New member
מנהל
אגב, הבעיה הופכת יותר חריפה כאשר רוצים לצאת לאכול בעבודה

ויש 29 אוכלי כל ו-1 ששומר כשרות.
&nbsp
ויש 29 מסעדות בסגנונות שונים ורק מסעדה אחת כשרה.
 

mykal

New member
זו לא בעיה,

אם האוירה טובה, והחברים קשובים,
ואז הבחירה נעשית בהתאם.
וכוווולם מודעים, או שרוצים ביניהם גם את השומר כשרות,
והולכים אל האחת הכשרה.
או שמחליטים שהפעם הולכים לאן שהרוב מעונין.
ושומר הכשרות--לא מצטרף--זו בחירה.והוא יודע את זה ובכלל לא אכפת לו.
לא חושבת שהכל מסובך.
בעיני הכל פתיר כהדברים "על השולחן" בטבעיות ובסתמיות.

הדרך להיות עקרוני, ומדקדק על "דרישות" של צרכים,
כפי שמיאלמה מציגה זו דרך שמובילה למערכות יחסים עכורות--ובעיני מיותר.
 
לא הבנתי

האם ההתחשבות לעולם תהיה חד צצדית?

למה מעכיר ?
אני מאפשרת חלופות טעימות ושמחות .
הטרוניות שלי - למה זה לא פועל לשני הכיוונים?!

אני לא טמבלית ומבינה את העולם ...ועדין חושבת שיש כל כך הרבה צדקנות בויתור בהתפשרות ובהתחנחנות .
 
למעלה