בישולים לסופ"ש

מרב נוב

New member
עוגת טיולים

הצלחתי לאפות את עוגת הטיולים.
משעברתי לטבעונות, חששתי שלא אוכל להכין את עוגת הטיולים (טיול אינו מושלם אם חסרה "העוגה של מרב").
והנה מצאתי שיש הרבה תחליפים לביצים.
אפיתי אתמול.
במקום שתי ביצים הכנסתי לבלילה, חצי כוס רסק תפ"ע.
 

ladybug6

New member
בישולים לסופ"ש


הפעם אני נטולת השראה לחלוטין, והאמת היא שגם נטולת אנרגיות, ומחפשת רעיונות בעיקר לאוכל מנחם, מזין ופשוט להכנה. זוממת על כל מני קטניות שנחתו במטבח שלי, עדיין בלי רעיונות מגובשים. לא תזיק לי קצת השראה..
ספרו, צלמו ושלחו דוגמיות של מה שעובר על המטבח שלכם
 

Gidi Shemer

New member
זה תפוז זה? חולה צהבת

נו, תגררי קצת גזר, תוסיפי מיץ תפוזים, עלה או שנייים של נענע ולכי קראי ספר על הכסא נדנדה לקראת יום שבת. מה יותר טוב מזה?
 

ladybug6

New member
כל השבוע אכלתי סלט כזה!

כסא נדנדה זה חלום רטוב שלי.. יום אחד!!
 

Gidi Shemer

New member
או, עכשיו עודדת אותי לספר סיפור אבל קצת off

הקורס הראשון שלימדתי בארה"ב היה "ביולוגיה התפתחותית". מי שלא מכיר- מה קורה בין השלב שבו יש תא אחד עד לעובר שלם.

בשעור שדן בתנועות של תאים ובמנגנוני תנועה שונים שמחתי לשתף את הסטודנטים בפרסום שיצא רק באותו שבוע שפירט טכניקה פורצת דרך שמאפשרת לראות תנועות מסויימות באורגניזמים שונים. הפרסום לווה בקליפים יפייפיים שמראים תנועות של תאים בשלב העוברי.

הראתי קליפ או שניים למצהלות הסטודנטים וקינחתי במשפט "זה פשוט החלום הרטוב של כל ביולוג התפתחותי". זיהיתי צחקוקים קלים בקהל, אבל לא ייחסתי לזה חשיבות.

אחד מהנוכחים היה דוקטורנט מהמעבדה שלי שבא להקשיב ולהשלים קצת השכלה. בדרך חזרה למעבדה הוא אמר לי "אני לא מאמין שאמרת מה שאמרת". "מה כבר אמרתי?" שאלתי. ואז הוא הסביר.

ב"אמריקנית"- חלום רטוב משמעו חלום רטוב. נקודה. יענו, החלום הרטוב של הגברבר הצעיר שמלווה בכתם מביך על המיטה אי שם בגיל 12-13 (? כבר לא זוכר בדיוק מתי ולי יש רק בנות). המשמעות כביטוי שגור בשפה העברית לא קיימת באנגלית. מבחינתם, הפרופסור הנכבד אמר משהו כמו "הקליפ הזה גורם לי להשפיך", לא פחות


lost in translation קלאסי.
 

ladybug6

New member
ענק

יצא לי להיות עדה לכמה פאשלות עם ישראלים והמילה "שחור" או יותר נכון המילה-שאסור-להגיד-ליד-אמריקאים, זה כמעט ולא נגמר בטוב
 

יוספה 51

New member
מזכיר לי מזכיר לי מזכיר לי..

כשהרציתי בכנס, באנגלית, שאלו אותי שאלה ואמרתי להם בכובד ראש : i'm not closed on it, בלי בכלל ששמתי לב לתרגום המדויק אך הלא תואם של המשפט הזה. מזל שהיו שני ישראלים בקהל שהבהירו לי שזה לא לגמרי ברור...
 

merav999

New member
בתכנון אצלי

אלו גובי - תבשיל כרובית ותפו"א, עם אפונה כולל רוטב גזר-ג'ינג'ר.
http://tinyurl.com/qyx3k4e

ומוקפץ עם ירקות ושעועית סינית (שלג?) ושעועית רגילה בחלב קוקוס וקארי אדום. אולי אוסיף גם פרחי כרובית
 

ladybug6

New member
לוידעת. באפונת שלג אני מתכוונת לסוג

השטוח הדקיק דקיק ופריך (כמו במתכון עם הפולנטה). היא מדהימה לדעתי. אני יכולה לאכול אותה ככה כמו גרעינים..
 

merav999

New member
אז נראה לי שזה אותו דבר, לפחות לפי התמונה

שבמתכון של הפולנטה הן נראות זהות. והיא אכן טעימה :)
 

RSPA

New member
בתכנון אצלי

ניוקי בטטה של אורי שביט
מרק פטריות של גידי שמר
כרובית אפויה מוקרמת במיונז (מטובען) ורוטב צ'ילי של השף גילי מקנור
 

RSPA

New member
אהההה , ואני גם מחמיץ מלפפונים ובצלים.


הצנצנת כבר הועמדה ליד החלון...
 

ladybug6

New member
איך עשית לי חשק לניוקי בטטה..

חבל שאין קונים לזה אצלי :( רק תפו"א.
 

Gidi Shemer

New member
קודם כל, לכבוד לי להימצא באמצע רשימה נכבדת

שכזו.

פרט לכך, נשמע מעולה.
 

RSPA

New member
כבוד הוא לי להכין מתכון של כבודו


הבעיה רק שאצטרך להשתמש גם בפטריות שימורים להכנסת נפח. שכן, תכננתי על פטריות שמפיניון ופטריות יער טריות אבל מהאחרונות לא היו בסופר.
בפעם הבאה נדאג לזה מספיק זמן מראש.
בכל מקרה מאמין שיהיה בסדר.
 
למעלה