בישולים לסופ"ש

יוספה 51

New member
עוגה שניה, הפעם עוגת שוקולד.

מהכתבה של גלעד אילון... טעים. יחד עם גרנולת הבית הקבועה והערמונים שעכשיו בתנור, ואפשר בשקט להוסיף עוד כמה גרמים, כמו כל סוף שבוע.

יוספה 51

New member
ערמונים זה אכן נפלא. ולגבי פסטה

פסטה ברוטב פסטו, כה פשוט וכה טעים, הסוד לדעתי זה בכמות יפה של צנוברים (גיליתי שכשקונים שקית של קילו המחיר הוא חצי מהשקיות הקטנות) .

ladybug6

New member
בישולים לסופ"ש

אנחנו עדיין בלבטים אם לבשל למחר בערב או לאכול בחוץ, מה שבטוח זה שאני בדודה לפסטה טובה כלשהי. עוד לא יודעת איזה ועם מה. אבל הגוף זועק לאוכל נחמה אחרי שבוע עמוס ומתיש. ומלא חסה ליד. כדי לאזן. וכי חסה זה יאמי.

מה אצלכם בתכנון לסופ"ש?

אין שום כלום

החומר האפור כנראה התייבש.
המקרר מלא כל טוב- כרוב ירוק, כרובית, ברוקולי, עגבניות, מלפפונים, תרד\ פטריות משובחות ופציחיות...שום כלום שום...

נראה מה יתרחש במהלך היום.

RSPA

New member
תופעה מעניינת

את השלישית כבר השבוע, שהחומר האפור התייבש לה או שחל בו שיבוש.

סובאטוי ואני הקדמנו אותך....

אזכשיו תחרות? או קיי!
במצב האינגשם בעל הטמפרטורות הנמוכות אנחנו כמו שחברה טובה אמרה מדבר ציה...פלא שהחומר מתייבש?

אז בסוף

סלט גזר עם תפוח עץ פינק ליידי ואגס אחד- הכל על פומפיה, בצל בינוני קצוץ דק, מיצלימון סחוטרי מלימון שלם, מלח, פלפל שחור גרוס וכמה כפות סילאן.

כרוב לבן צלוי עם קוביות שורש סלרי ובצל. בסוף הוספתי קצת חומץ בלסמי.

תבנית ירקות בתנור עם רוטב סויה,סירופ מייפל, שמן שומשום, פלפל שחור גרוס. גפרורי גזר, ראש כרובית מפורק ושני גזעי ברוקולי שבעצמו אודה על מסננת מעל מים רותחים, מוגש עם מלח ושבבי שקדים מושחמים.

קדרת אורז אדום ומלא עגול, עדשים חומים ומאש.

תבנית עם פרוסות בטטה דקיקות מעליהן תפוחי אדמה בחתיכות גדולות אחרי ששהו במרחשת מרוצפת תבלינים ומעט שמן זית,לריכוך ראשוני עם הרבה בצל ושני קישואים בקוביות קטנות, מעל כל זה שתי כוסות שבבי סויה ששרו במים ונסחטו ועורבבו עם תבלינים כמו כמון, מעט קינמון, קארי, פלפל שחור גרוס. מעל הכל 2/3 כוס חלב סויה מעורבב עם כפית גדושה קורנפלור ומתובל מלח פלפל.
הכל בתנור עד לריכוך מלא של תפוחי האדמה.

סלט ירוקים- מלפפון, חסה, עלי תרד, פטרוזיליה. רוטב מיצלימון שמן זית, פלפלת חריפה ומלח.

לקינוח הכין הבכור עוגת גבינה פרורים לפי מלית הגבינה שלמדנו מהחיפושית ובצק פריך. האמצעית אפתה לחמניות מתערובת סוגי קמח. הצעירה מבין הבנות הכינה טחינה.

אין לי מושג מה עוד יעלה על השולחן, אולי חומוס ובוודאי זיתים תוצרת בית ולימונים כבושים.

Ofericko

New member
ממולאים, מרק קוסקוס וסלט מלפפונים -

בעודי מאושפז במיטה במצב סופני וקשה (גבר ממוצע עם שפעת נו), אשתי הכינה פלפלים ממולאים טבעוניים, לראשונה עם שבבי סויה. אליהם הצטרף אורז, קוביות קטנות של משמשים מיובשים ועשבי תיבול.
מעבר לכך היא הכינה מרק ירקות עשיר לקוסקוס וסלט מלפפונים טעים טעים עם הרבה שמיר.
קנינו אתמול שעועית קטנטנה (נראה כמו האנטיתזה לבובעס) ואין לנו מושג כרגע מה לעשות עם זה. רעיונות יתקבלו בברכה.

Ofericko

New member
הפלפלים הממולאים

היא הכניסה תפו"א ברווחים בשביל שהפלפלים לא יפלו.......

ladybug6

New member
רעיון מעולה!

אני משתדלת למלא את החורים עם קישואים/גזרים ממולאים, אבל חתיכות תפו"א זה רעיון מגניב כי אפשר לחתוך בדיוק לעובי שצריך :)

Ofericko

New member
ומאחר וגנבתי אחד בחשאיות - אני יכול

להעיד שזה גם טעים במיוחד! השילוב של התפו"א המבושל ברוטב עגבניות עם הטעם הדומיננטי והמתקתק של הפלפלים.

אני מעדיפה

שורש סלרי פרוס, שורש פטרוזיליה פרוס והרבה הרבה טבעות מגבעולי סלרי למצבים הללו. טעם גן עדן

Ofericko

New member
ואחותי שלחה לי תמונה של ממרח "כבד" שהיא הכינה

כך:
בצל מטוגן מושחם היטב.
חצילים אפויים בתנור עד ריכוך.
אגוזי מלך.
אפונה משימורים.
קצת מלח.

הכל במעבד מזון וזהו.

למעלה