בישולים לסופ"ש

ladybug6

New member
השעועית הלבנה הקטנה טעימה מאוד

די דומה לאחותה הגדולה יותר, אולי הקליפה שלה קצת יותר עדינה, ואני מניחה שהיא מתבשלת יותר מהר (אני מבשלת בסיר לחץ אז לא מבדילה הרבה בזמני הבישול).
תעשה איתה כל מה שהיית עושה עם שעועית רגילה.
לא מזמן הכנתי איתה תבשיל עשיר עם תפו"א וגזרים ברוטב אדום שהוסמך עם קצת קורנפלור, יוצא מעולה, ובא טוב על קוסקוס/אורז.
http://tivonim-blog.co.il/תבשיל-שעועית-לבנה-ברוטב-עגבניות/

ימימה

New member
ניוקי

פוקצ'ות קטנות עם ערמת סלט עגבניות
ניוקי בטטה ותפ"א עם רוטב עגבניות טריות
מרק לוביה יבשה
קישואים צהובים מוקפצים עם רוזמרין
שעועית ירוקה עדינה בסויה ושומשום
לביבות "הפשרתי את הפריזר"
- כי הפשרתי את הפריזר ומצאתי בו תבשיל מאש, תבשיל קינואה וירקות וגם קצת בורגול מתובל שמילאתי בו פעם פטריות - הכל נטחן בבלנדר והפך לקציצות בתנור.... נראה מה יצא

אה ולקינוח - מעמול תמרים וטחינה (גם מבצק שחילצתי ממעמקי הפריזר...)

ימימה

New member
תמיד כשאני מתארת מה בישלתי

אני מרגישה מה-זה-בשלנית שחבל"ז...

יוספה 51

New member
ואני עשיתי את הקציצות של ליידיבאג

אחרי שהבנתי שהמתכונים שלה הם מה ש'עושה את זה' למשפחה שלי. אלה עם הטחון בטבע או איך שלא קוראים לזה, עם האורז והעדשים. מעבר לעובדה שלא היו מספיק מוצקות, יצא מדהים (חרפושית, איך ממצקים קלות?) הבן שלי הכריז שהם הרבה יותר טובות מהקציצות שזכורות לו מבשר, והזמין את זה לצבא..עכשיו אצטרך לנסות זאת גם בתנור. ומיקי- הכרוב נשמע מעניין, את יכולה לתת פירוט יותר מדויק מה זה כרוב צלוי? אה, בנוסף, מצאתי מתכון מדליק לברוקולי שאומר- אידוי הברוקולי ואז, בתנור, בלויית שיני שום, שמן זית, מלח ופלפל שחור, סגורים בתוך ניר אפייה ומחוצה לה נייר אלומיניום (או מכסה סגור) לשעה. מצוין. על זה שוב עשיתי פסטה עם פסטו, לאור ריבוי הבזיליקום שקפץ עלינו. טעים.. עם בצל וצנוברים לא קלויים ושמן זית.

ladybug6

New member
איזה כיף

הקציצות מתמצקות אחרי שהן מתקררות או מבלות קצת במקרר (אבל אז הן גם מתייבשות קצת אז כדאי לחמם עם רוטב ליד/מעל). אפשר אולי גם לדחוס קצת יותר עם הידיים, כשמכינים את הקציצות, שלא יהיה אוורירי מדי.

smaak

New member
היום הכנתי

בולונז עם טחון מהצומח.
שני סוגי פסטה, היות וכמות הרוטב היתה גדולה,
טריקולור מקמח דורום רגיל,
וספגטי מקמח כוסמין. טעים מאוד מאוד.
יש הרבה פסטה, כך שנאכל מזה לדעתי בשבת ובראשון, עם ירקות טריים. יש עוד מרק קוסקוס טעים שאני תכף אתנחם בו לארוחת ערב.

הזמנתי וקיבלתי שני ספרי בישול, אחד פשושיק הוריד לאייפד והספר עניין אותי, החלטתי שאני רוצה לקרוא אותו כמו שצריך אז קניתי דרך אמזון:
http://www.amazon.com/Mouthwatering-Vegan-Irresistible-Recipes-Everyone/dp/0449015653

השני:
http://www.amazon.com/One-Dish-Vega...qid=1391192970&sr=1-1&keywords=one+dish+vegan

אני חושבת שאוכל להתחיל לקרוא רק בשבוע הבא. אדווח על נסיונות בהמשך.

ladybug6

New member
השני נראה מגניב במיוחד

זה גם הסגנון שלי.. ארוחה שלמה במחבת/סיר אחד :)

smaak

New member
התחלתי לדפדף היום

אני חושבת שאחד הדברים הראשונים שאני צריכה להכין, וכמה שיותר מהר, זה ציר ירקות בכמות שמספיקה גם להקפאה, כי יש שם הרבה מתכונים שכוללים ציר..

ladybug6

New member
את זה את צריכה בלי קשר לספר..

זה חובה :)
אצלי תמיד יש ציר במקפיא, מחולק למנות של כוס/שתיים

ladybug6

New member
בסוף הוחלט ללכת לזכאים במקום לבשל

עם האמהות, ככה כבר לכבוד יום המשפחה וזה.
היה ממש נחמד וטעים, ואחרי שהן סיימו לקטר על הצלחות הלא תואמות והמזלג העקום והעניבה בשירותים, הגיע האוכל והטענות הפכו למחמאות :)
היה ממש טעים, וחלקנו כולנו ביחד: צ'יפס קרוע ביד - שהיה מעולה כמצופה, ברוסקטה בדנג'ון שזה מעין תבשיל פרסי של חצילים ושעועית מוגש על חתיכות לחם שרופות - היה נחמד אבל קצת חריף מדי בשבילי, היה פפרדלה שעועית שזה שעועית ירוקה שטוחה וכל מני ירקות שרופים על גבי טחינה - מנה די טובה, היה קצת חריף בשבילי, "המסעדה הגדולה" - שזה גרגרי חומוס קונפי וחריף מוגש על טחינה ולחם וכאלה - חריף פצצות, לא יכולתי לגעת בזה, וגולת הכותרת היה הכרוב הממולא שהיה פשוט פצצה וכולנו התעלפנו על זה. לצערי זו גם המנה היקרה ביותר בתפריט ואין אותה בכל ימות השבוע. לסיום התענגנו על קינוח שהיה מיוחד להיום בערב שהכינה עלמה - פאי שוקולד-נוגט-קרם-כלשהו-שנראה-לי-שהיה-בו-פיסטוק, על בסיס בצק פריך, שהיה לא פחות ממעולה, התענגנו עליו ממש, ואלמלא היה כל כך יקר היינו בטח מזמינים עוד אחד.

מחר לצהריים אנחנו מתארחים, אז נראה לי שבישולים כבר לא יקרו כאן בסופ"ש הזה... מחר אולי אכין פאי שוקולד, בהשראת הקינוח שאכלנו שם.. :)

merav999

New member
איזה כיף לך

ברוסקטה בדנג'ון שאני אכלתי עם אמא שלי לא הייתה בכלל חריפה (לצערי כי אני אוהבת חריף), כנראה שכחו לעשות את זה חריף במטבח או משהו כזה.

המנות נשמעות ממש טוב, מתחשק לי ללכת לשם שוב

ladybug6

New member
כששאלתי בקשר לחריפות

המלצר ענה לי שזה לא ממש חריף ולא מרגישים כל כך. אבל זה היה מורגש, אני אישית לא יכולתי לקחת מזה יותר מביס ברצף.. אוכלי החריף שהיו איתי אמרו שזה אכן חריף אבל לא מטורף.

merav999

New member
אולי שהפלפלים ששמו לא היו חריפים

(קורה גם לנו לפעמים שאנחנו קונים פלפלים שלא חריפים בכלל) או ששכחו אותם....

merav999

New member
עשיתי פאי רועים

התחתית המילוי של הפאי בשר מהבלוג של החיפושים ולמעלה פירה מתפוחי אדמה ובטטה בתיבול שמן זית, מלח, פלפל ושמרי בירה. יצא מעולה.

סלט עגבניות שרי חריף עם בצל סגול ופטרוזיליה.

תבשיל חצילים ולוביה ברוטב עגבניות מהבלוג סיו-פוד.

למעלה