בישולים לסופ"ש

RSPA

New member
תוצאות - לא התלהבתי


ניסיתי להכין את השמנת החמוצה על בסיס של שמנת להקצפה של ריץ' בתוספת כפית מיץ לימון ובסוף כרבע כפית מלח. כמו בהוראות בדף שמיד אצרף.
הקצפה ידנית לא עבדה והעברתי את הכל לקערת מיקסר להמשך הקצפה.
יצאה קצפת יציבה ויפה. אבל הטעם...נו בסדר. לא משהו. מזכיר קציפת לימון בעוגות גבינה וכאלה אבל ממש לא הזכיר לי שמנת חמוצה בגביעים (כמו של פעם).
מכאן לקחתי את הרעיון >>> http://thefrugalchef.com/2013/01/sour-cream-substitute/

נסו בעצמכם אולי תגלו משהו מוצלח ממה שאני גיליתי.

אשמח גם לעצות מה לעשות כעת עם מה שיש לי ביד?
 

RSPA

New member
טוב, מצאתי פתרון ל"שמנת החמוצה"


הכנתי עוגה רב-תכליתית של גלעד אילון ועל כל פרוסה שלה שמוגשת - מונחת, בכבוד, כף של שמנת.
טעים לאללה.
 

merav999

New member
כאן היה ניסיון לניוקי

שנכשל כישלון חרוץ
לא יודעת מה קרה, עשיתי כבר פעם אחת ויצא טוב. עכשיו הוספתי קמח, ועוד קמח, ועוד קמח ועדיין אי אפשר היה ליצור מזה "נקניק" כדי לחרוץ חתיכות לניוקי.

אז הרוטב עגבניות בזיליקום שתוכנן לניוקי ישמש את הקציצות טחון מן הצומח מהבלוג של החיפושית. היום הכנתי פעם ראשונה ויצאו מצוין (לפחות משהו יצא טוב
).

יהיה גם גיבץ' טורקי, שאני מקווה שיצא טעים .

כרוב ובצל בתנור ברוטב רסק עגבניות.

יהיה סלט עגבניות עם בצל סגול, פלפל צ'ילי ובזיליקוםץ
 
היתה שבת מבולגנת

הכנתי חומוס מחומוסים ומאש- יצא משובח! המאש נותן מרקם עדין לממרח ולא משנה את הטעם. מומלץ.

חוצמזה סלט עגבניות ופלפלים מבושל ומתובל היטב על גבול החריף.

מרק שכלל ראש שומר,ראש קולרבי, חסה ישנה אחת,כך וכך גזרים, 3 פראסות, צרור גבעולי סלרי, חצי צרור פטרוזיליה, חצי צרור כוסברה, מלח, מעט שמן זית, הרבה קארי, שורש כורכום מקוצץ.

יצא עשיר, סמיך ולא מעיק. מנחם מאד.

חוצמזה אכלנו ממה שנשאר עד שלא נותר דבר ועכשיו צריך למלא מאגרים. לחם, עם ובלי גלוטן, עוגיות שיהיה משהו מתוק לנשנש במינימום נזק, תבשיל חלבוני כלשהו. נראה איך זה ישתלב בהררי המטלות הממתינים
 

ladybug6

New member
גם כאן היתה שבת מבולגנת

בישלתי בעיקר למישהו אחר שלא יכול כרגע לבשל לעצמו - מרק גזר וכרובית עם שורש סלרי ופטרוזיליה מגוררים בפנים ועוד שלל עלים ירוקים, אורז עם תפו"א וגזר מגוררים, סלט חם של פטריות ובצל בכמון וכורכום, לביבות כרובית עם תפו"א וגזר, פתיתים בתיבול עדין מאוד של קארי ופפריקה מתוקה..
היה טעים ומנחם :)
 

fergiG

New member
פה...

מרק ירקות עם ברוקולי, גזר ותפו"א עם קצת שיבולת שועל
נשארו נודלס ברוטב פטריות וחלב קוקוס..
יש סלק מבושל, אחשוב מה לעשות איתו
חוץ מזה אשמח לטיפים מה אוכלים כשיש בחילות.. כמעט ולא בא לי כלום.. מבאס מאוד..
 

ladybug6

New member
שיבולת שועל במרק?

מעניין.. איך זה יוצא?
אף פעם לא חשבתי לשים ש"ש במרק..

כשיש בחילות בדר"כ פחמימות יבשות כמו צנימים וקרקרים, וירקות פשוטים כמו מלפפונים. אפשר גם ירקות מאודים עם קצת מלח כמו ברוקולי, גזר גמדי, אפונה, תירס, שעועית ירוקה.
יש שטוענים שלימון ומשקאות עם לימון עוזרים, אני אישית לא אוהבת לימון בשתיה ומעדיפה מים או חליטת נענע מעט ממותקת, וקצת קרקרים ליד או צנים בלי כלום (או מעט ממרח של גבינת סויה ומלפפון טרי ליד). לפעמים גם פירות טריים כמו תפוח.
אפשר גם מרק צח שבושלו בו הרבה ירקות. ואם קשה סתם ללגום מרק אז אפשר להוסיף קצת אטריות מבושלות או שקדי מרק.
אם את מסוגלת תנסי לשתות מיצי פירות/ירקות או שייקים, לי אישית קשה לשתות כשיש לי בחילה אבל זה אינדבדואלי מאוד.
 

fergiG

New member
הוא מסמיך אותו..

קראתי את זה איפשהו..
תודה על העצות..
 

fergiG

New member
כן.. כמובן תלוי בכמות.

שמתי קצת כי לא רציתי סמיך מידי..
זה משחרר עמילן, יכול להיות? בקיצור יש משהו סמיך נוזלי כזה שמשפיע על המרק
תחשבי איך נראית דייסת קוואקר.. על אותו העקרון
 
ברור שזה עובד!

וזה מעולה!
הרבה יותר טעים ומזין מקורנפלור וטקסטורה של אוכל...
 

Gidi Shemer

New member
מרק כרובילפת חם ליום קר

אז אצלנו מזג האוויר משתגע. יום אחד מינוס 6, למחרת פלוס 23 ולמחרת 2.

אתמול היה קר מאד וכמה לפתות הופיעו להן במפתיע במטבח, אז אי שם בערב (האמת, בשעה 23:00) פצחתי באילתור חם וטעים- מרק כרובילפת בקארי וקימל.

הרעיון מאד פשוט-

4-5 לפתות בינויות קלופות וחתוכות לקוביות
חצי כרובית מפורקת לפרחים קטנים
4-5 שיני שום קצוצות
בצל בינוני קצוץ

כל זה הוזהב בשמן זית מספר דקות וכוסה לאחר מכן במים רותחים. בישול של כ- 35 דקות.

לאחר הבישול- ריסוק בבלנדר ידני, דילול עם עוד מעט מים ואז מגיע התיבול שעושה את הטעם האמיתי-
אבקת קארי (התבלין, לא המשחה)
2 כפיות זרעוני קימל (לטעמי, זו התרומה המשמעותית ביותר למרק)
מעט אגוז מוסקט טרי מגורר ישירות למרק
מלח ופלפל

קצצתי מעט פטרוזיליה, הוספתי למרק ונתתי עוד מעט זמן בישול כדי שהמרק יכיר את התבלינים ואלו מצידם יכירו את המרק.

חם וטעים. נאכלו שתי מנות בדיוק בחצות הליל.
 
למעלה