בישולים לסופ"ש

elin86

New member
מפנטזת על דפי אורז..

עד כמה זה ארוך ומתיש? הם שוכבים לי בארון כבר מלא זמן..
מישהו ניסה? יש מתכון מועדף? או שפשוט שמים מה שיש?
 

Gidi Shemer

New member
לוקח כמעט 3 דקות שלמות!!!!

אין גבול למה שתוכלי לשים בפנים, אבל אם לא בא לך להשקיע זמן- תחתכי ירקות שאת אוהבת לקיסמים קטנים. אם את בעניין של אבוקדו, תוסיפי גם. טיפה רוטב סויה או לטעמי יותר עדיף- כפית טחינה גולמית- וזהו. אני אוהב שילוב של פאי כמו תפוח או אגס. טופו צרוב במחבת הוא מעולה.

את לוקחת קערה רחבה, יוצקת לתוכה מעט מים רותחים ומוסיפה מי ברז כדי שהם יהיו חמים אבל לא חמים מדי. שמה דף אורז למשך 20-30 שניות , מוציאה, ממלאה, מקפלת.

דרך אגב, זה פתרון לא רע לטיפול בשאריות. בדיוק השבוע הכנתי אורז לגברת הצעירה. נשאר קצת אורז אבל היות והטינאייג׳רית (מספר 2) לא רצתה ״סתם״ אורז, הפשרתי מהר במיקרו מעט אפונה ושעועית ירוקה (מהקפאה), ערבבתי עם האורז, תיבלתי מעט ומילאתי מספר דפי אורז. היות והגברת לא אוהבת את המרקם ה״ניילוני״ של דפי אורז חיים, שמתי את הדפים הממולאים למשך שתי דקות בגריל, מה שהפך אותם לפריכים וזלילים. היא חיסלה הכל.
 

ladybug6

New member
"ניילוני" זה תיאור מחמיא למדי

אני הייתי הולכת יותר על


או גרוע מזה..

 

Gidi Shemer

New member
מעולם לא יצא לי (עדיין) לטעום


אבל בימי הטרום צמחונות בהחלט טעמתי כמה פעמים
ולמרות שאנחנו לא נוהגים לעשות זאת בפורום, ארשה לעצמי הפעם לציין שזה בהחלט מעדן :)

מה שכן, דפי האורז אכן נראים כמו קונדום. אי אפשר להתחמק מזה.
 

ladybug6

New member
קודם כל, תן לעצמך כאפה בשבילי

על הערת ה-


הכוונה היתה למרקם/תחושה אגב - שבלול מעולם לא טעמתי, וקונדום.. אה.. טוב, יש פורומים שיותר מתאימים לזה
 

elin86

New member
בגריל כלומר בתנור?

אפשר גם על מחבת פסים לדוגמא?
 

elin86

New member
דירבנת אותי לעשות..

יצא אחלה.. ממש טעים! ובאמת השמים הם הגבול..
קצת צרבתי על המחבת.. הבעל הסובל בדר"כ מטבעונותי נהנה..
שמתי צנונית, גזר, אבוקדו ומללפון וקצת טריאקי.. טבלתי בסויה.. חמוד מאוד!
 
למעלה