בישולים לסופ"ש

ladybug6

New member
בישולים לסופ"ש


מה אצלכם?

אצלי עוד לא נקלטה ההכרה שכמעט סופ"שׁ, אני עוד בסטייט אוף מיינד של תחילת השבוע, מסרבת לקבל את זה שהוא נגמר מבלי שהספקתי את מליון הדברים שיש להספיק, אז סלחו לי שאני עוד לא במוד של בישולים. זה כנראה ינחת עלי עד מחר בבוקר..

בינתיים מוזמנים לתת לי רעיונות!
 
בסימן חיסולי חמץ

אז יהיו הרבה מאפים, עוגת שמרים, פיתות
סלט בורגול ותבשיל חיטה כלשהו
מרק קישואים או מרק סלק כדי לבשל את הקובות מהפריזר
 
פיתות


מחר אנסה עם קמח מלא בלבד


פיתות שמכינים בצ׳יק, במעבד מזון.


כוס קמח מלא
כוס קמח לבן
כוס מים פושרים
כף שמן
כפית מלח
כפית סוכר

עוד חצי כוס קמח לפי הצורך

מנפים קמח למגימיקס עם להב פלסטיק. מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים עד שהבצק נפרד מדפנות.
הוא דביק אז מוסיפים מחצי הכוס הנותרת כף אחר כף רק לפי הצורך.
לא הכול אם לא צריך.
מכסים ומתפיחים פחות משעה.
מחלקים לעשר פיתות קטנות או חמש גדולות
משטחים, מרדדים. ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מחממים תנור לחום הכי גבוה - אצלי 250 מעלות - ורק כשממש לוהט מכניסים לתנור. שש דקות וזה מוכן.
מכסים במגבת.
 
עוגות שמרים

מבצק חלה
מלית פרג שנשארה בפריזר מפורים
על מלית קרם שקדים לימונית: תערובת של שקדים טחונים דק + אבקת סוכר + מיץ לימון

לא בתצלום: גלילות שמרים עם ממרח לוטוס וגלילות שמרים עם קקאו ושוקולד צ׳יפס
 

ella100

New member
תמר- כיצד את מכינה את מלית הפרג?טוחנת בעצמך?

אני מתה על פרג,וכשאני מכינה משהו עם פרג,יש שם
יותר פרג או כמעט רק פרג,עם צימוקים.
העוגיות שלך נראות לי יותר כמו פחזניות ממולאות פרג,
כמה שיותר.

יש לך אולי מתכון ללחם פרג?אשמח.
 
אלה, זו מלית פרג שנשארה בפריזר

מפורים, מאוזני המן
רידדתי בצק של חלה, מרחתי קרם שקדים לימוני (4 כפות מכ״א: אבקת שקדים, אבקת סוכר ומיץ לימון) ועל זה את המלית.
גלגלתי לרולדה ופרסתי ל״שבלולים״.
אני לא טוחנת לבד, קונה בשוק ומבקשת שיטחנו לי על המקום פעמיים ושומרת בפריזר.
 
דלעת יפנית כתומה במלית גריסים

המלית:
2 בצלי שאלוט קצוצים
שן שום קצוצה
קישוא קטן קצוץ
ארבע עגבניות שרי קצוצות

מטוגנים בכף שמן
עם חצי כוס קשיו קצוץ וכשהכול מתרכך: כפית ממרח קארי בחריפות מתונה
מעט רוטב סויה
הרבה עירית קצוצה

כוס גדושה גריסים מבושלות
 

luliy

New member
ואוו. מדהים!

האם בכל סופר ניתן להשיג דלעת יפנית? מה בעצם ההבדל בין הרגילה לזו?
 
אני קניתי בשוק (הכרמל)

אני לא מגיעה לסופר אבל מתארת לעצמי שיש.
מה שנחמד בדלעת הזו , חוץ מזה שהיא כ״כ יפה, הוא הגודל - לא קטנה מדי ולא גדולה מדי. נכנסו בערך שלוש כפות מלית. היא קצת יותר ״אגוזית״ בטעם מדלעת רגילה.
 

merav999

New member
כיסונים במילוי חצילים, פטריות ובצל


תמונה לפני ההכנסה לתנור. אני מקווה שתהיה תמונה גם אחרי, כי התנור החליט שלא בא לו להידלק
 

merav999

New member
והנה אחרי האפיה

בסוף התנור הסתדר :) יצא טעים מאוד.

היה גם את הממולאים עם בורגול עדשים שחורות וירקות. יצא נחמד אבל קצת תפל, אני לא טובה בלתבל כמות גדולה


ומרק עם ברוקולי, אפונה, טופו, אטריות אורז שחורות עם רסק עגבניות, סויה ולימון.
 

vala hopa

New member
שובתת אצל הורי

וכטבעונית טריה (הם עוד לא יודעים) אני צריכה לדאוג לעצמי.
חלק מהסלטים שאמא תכין יהיו ממילא טבעוניים. לגבי חלות שהיא תכין אינני יודעת אם היא תכניס ביצים, אז אני מלכתחילה כבר מתחילה דיאטה וצריכה להגביל את כמות הלחם וגם צריכה לחסל את מלאי המצות חמץ, אז אביא איתי מצות (כך אני אוכלת רק מצה אחת בסעודה והכמות מוגבלת).
מנה עיקרית אני אביא איתי: לערב - פשטידת תפוחי אדמה (מהבלוג שלי) + שעועית ירוקה ברוטב עגבניות עם קציצות סויה אפויות שאכניס לתוך תבשיל השעועית, לצהרים - תבשיל אורז בסגנון התבית (חמין) העירקי שהיא תכין, רק ללא עוף. בסעודה שלישית אני אסתדר עם סלטים טבעוניים ושאריות הפשטידה ובין לבין ירקות ופירות.
מקווה שיעבור בשלום.
 
למעלה