בישולים לסופ"ש

smaak

New member
אני עדיין חוטאת אחת לשבוע

בשתי פחיות רד בול ללא סוכר.

לזכותי ייאמר שאני שותה אותן באמצע הלילה שבין שבת לראשון, כשאני מתחילה לעבוד מאחת/שתיים בלילה וצריכה להתעורר כדי לא לטעות בהכנה של ההזמנות.

ולמזלי, בגלל שרוב הזמן לא חם פה, אני שותה בעיקר מים. כשגרתי בישראל שתיתי גלונים של דיאט קולה.

בינתיים

נאפו
שכבות של עגבניות מקולפות, פול טרי, אפונב סינית חתוכה, שום מוקפץ וקוסיות תפוחי אדמה. מלח שמן זית והרבה הרבה עלי קורנית לימונית ואזוב- מן הגינה.

אטריות לזניה מאורז ,שכבת פוקטובלו מקוצצות קטן עם הרבה בצל שקוף ושום קצוץ בסכין, עוד פסטה ומעליה פרחי כרובית קטנים,רסק קשיו ואגוזי פקאן, עתיר שום,שמרי בירה.

קציצות עדשים שחורים ומאש מבושלים במים מעורבים בגזר, בצל ושורש פטרוזיליה במעבד מזון. קמח חומוס ושבבי תפוחי אדמה ומעט מים. שמן זית. מלח פלפל שחור גרוס ואבקת קארי מדרס. אפויות על פרוסות עגבניות מקולפות.

סלט חסה ופרוסות אגסים עם רוטב ירוקים- כוסברה, פטרוזיליה, נענע, עירית, שום ירוק... מעורבים במעבד מזון עם מיצלימון סחוטרי, מלח, בצל , מייפל סירופ אורגני. אולי לסלט יוסף גם אבוקדו ובצל בטבעות.

אכלנו בצהריים במסעדת לבן שיושבת בסינמטק הירושלמי מול חומות העיר העתיקה , שהשיקה מספר מנות טבעוניות וגם נטולות גלוטן. ככה שרעבים בערב לא נהיה אז מחר נאכל...

מתכוונת להכין טפיוקה במיץ תפוזים סחוט עם מי זהר ולהגיש עם ערמת תותים ופרוסות קיוי טריים

ladybug6

New member
הכל נשמע מעניין. במיוחד מעניין אותי הסלט..

והלזניה נשמעת לי מוזרה אבל הייתי רוצה לטעום

ועוד פעם הקוסיות האלה...

וממש עכשיו

יצאה מהתנור תבנית של לחמניות נ"ג מקמח סורגום מעורב בטף והריח- אינלתאר

יוספה 51

New member
ואוו אתם רציניים. אני בקטנה. להיום-

ברוקולי בתנור מתאפה לו באדים של עצמו (בתוך אלומיניום), מרק עגבניות, כרוב מוקפץ בשום ,בצל ירוק ושומשום , טופו מטוגן בסויה וסילאן ובטטות וכרישה בתנור.

פאלאדה

New member
הויש בישולים הויש

עברתי לדירה
הובטח לי חיבור לגז לפני די הרבה זמן

טרם קוימה ההבטחה

אני מאד אוהבת לבשל בעיקר מתוך דמיוני הפורה
ובעיקר תוך כדי תנועה (בישול)

אבל אין לי כיריים לסופש זה

ההבטחה של בעלי הדירה לסדר לי כיריים מתמהמת עד בוש

ניסיתי להפעיל טוסטר אובן ולהעמיד עליו סיר, כדי לבשל אורז עם עדשים אדומות, המון בצלים בפנים, ומגה תיבול (כורכום וכוסברה)

ולא, זה עמד שעות ולא התבשל

אני מקווה שאחד השכנים יעשה לי טובה ויאפשר לי להעמיד סיר על הכירה שלו ל10 דקות

וכך אני אזכה לבדוק אם התבשיל הטבעוני שלי בכלל שווה משהו......

שבת הבאה אני אוכל להציג תמונה של מיטב הבישולים שלי ככל הנראה

merav999

New member
הצלחת להכין בסוף? איך יצא? :)

מקווה שיחברו אותך צ'יק צ'ק

פאלאדה

New member
לצערי המשיח (הגז) עוד לא הגיע

והקדירה שלי לא התבשלה כשעמדה על תנור....

smaak

New member
נסיונות עם כרוב סגול

אידיתי עם בצל סגול, כרישה, שום, יין לבן, קצת ציר ירקות, סוכר חום, פפריקה, מלח ופלפל. אפשר לאכול כתוספת, אבל אני ערבבתי את הכרוב עם פסטה ומעל פיזרתי קשיו קלוי.
יצא טעים מאוד, רשמתי לעצמי לפעם הבאה קצת יותר מלח ואולי עוד כפית סוכר.

מרק ירקות שורש. הכנתי יותר מדי אז חלק יילך להקפאה, כמו כמה בצ׳ים של ציר ירקות. איזה הבדל עם שורש סלרי לעומת שימוש בסלרי עלים בלבד :)

פירה של תפוח אדמה ובטטה

מוקפץ עם טופו

מקושקשת טופו, אבל בלי כורכום, אני לא צריכה צבע צהוב כדי לדמיין שזה מקושקשת מביצה. בצל סגול (בכלל, לאחרונה גיליתי את הבצל הסגול והוא מככב במטבח, ממש כיף), שום, עשבי תיבול. אפילו יאן הסכים לנקר קצת בזה ואכל מעט. השבבים שאני קונה כאן פשוט מצויינים למטרה הזו, ואין להם טעם לוואי גם כשאוכלים אותם ככה.
אני שמחה לציין שפשושיק לא אכל בכלל גבינה השבוע.

מגוון סלטי ירקות.

הצלחתי לשכנע את יאן לשתות מדי פעם חלב סוייה. קניתי קרטוני אלפרו קטנים בכל מיני טעמים (רגיל, ווניל, פירות אדומים, שקדים וכו׳). הצבתי אותם בשורה עם הקשית בפנים, ואמרתי לו שינסה את כולם ויאמר לי מה הכי טעים לו.
הוא בחר בפירות האדומים וברגיל.
נראה אם הוא יסכים לשתות מהם בהמשך.

ladybug6

New member
הכל נשמע מצוין. והמלצה לכרוב הסגול

אם את כבר בענייני היכרות איתו..
אני אוהבת אותו מאודה חמוץ מתוק, מטגנים בצל ומוסיפים תפוחים ירוקים חמוצים מגוררים/בקוביות (ללא הקליפה), את הכרוב (לבן או סגול, מה שרוצים), מתבלים בהרבה מיצלימון וסוכר לאיזון, קצת מלח, וקצת תוספת נוזלים אחרי שהירקות מסיימים להפריש נוזלים. מאדים בסיר עד שהכרוב רך לגמרי.
יוצא מעולה!

ומברוק על פשושיק שנמנע מגבינה, איזה כיף זה שהבנזוג פתאום מאמץ את הנושא ללבו ומתחיל לפעול בעצמו, הא? :) ממלא את הלב.

smaak

New member
לגמרי ממלא את הלב

כשהיינו בברלין, הוא ראה את הסרט של farm sanctuary - what came before, סרטון של עשר דקות על מה שקורה בחוות הגידול.
ובהמשך היום עברנו ליד כל מיני מסעדות והוא אמר לי- הדבר היחיד שאני מסוגל לחשוב עליו זה כל החיות שמתו בשביל המסעדות האלה. מבחינתי זה היה דבר מדהים, כי הוא באמת היה קרניבור לפני שהפסיק לאכול בשר.

ועכשיו הוא עובד על קינוחים טבעוניים לחנות, אבל עדיין מוקדם לדבר

אנסה את המתכון עם התפוח, ראיתי את זה איפה שהוא ואמרתי שאנסה קודם את הכרוב בלי תוספות של ירקות אחרים..
אני מחבבת מאוד שוקרוט, גם רעיון לתוספת.

למעלה