בישולים לסופ"ש

ladybug6

New member
בישולים לסופ"ש


כבר חמישי?!!
יאללה, מה בתכנון?
אני רק הרגע קלטתי שחמישי היום, ובערב אני לא בבית, אז מחר בבוקר נחשוב על זה. יש לא מעט ירקות ודברים שצריך לבשל ולנצל לפני שיתקלקלו..
מה אצלכם?
 
קציצות אפויות

מפטריות, בצל מטוגן וטופו מגורר דק.

כרגע שום דבר לא מתבשל לי בראש.
 
אתם לא מבינים איזו הצלחה!

הוצאתי תבנית חצי ממנה כבר נעלם, ורק מחצית השבט בבית!
אז מה עשיתי?
שתי סלסלות מלאות שמפניונים פציחים חתוכים קטן,
סלסלת פורטובלו טריות וקשות , מקוצצות קטן,
במחבת שני בצלים מקוצצים דק
ועליהם הפטריות, מלח פלפל, שמן זית.
בקערה מגורר גוש טופו של בערך חצי ק"ג על מגררת דקה,
תערובת הבצל פטריות מוספת,
כמון בנדיבות.
קמח חומוס ותיקון מלח פלפל,
בערך חצי כוס מי סודה אולי טיפה פחות.
מערבבת היטב מהדקת. כשהעיסה מצליחה לייצר קציצה יציבה ביד- היא מוכנה. תבנית תנור, ניר אפיה מוברש בשמן זית. מניחים בצפיפות. זולפים מאד בעדינות רוטב סויה בפספסים דקיקים. בחום של 175 מעלות. כחצי שעה.

זה באמת ובתמים מעדן מתעתע
 

Ofericko

New member
נראה מעולה! אף פעם לא

חשבתי שכמון ורוטב סויה הולכים יחד....

סחטת את הטופו לפני הגירור?
 
לא סחטתי

בכל מקרה קמח חומוס צריך לא מעט נוזלים כדי לייצר דבק
מעט רוטב סויה מלמעלה הרבה כמון בתערובת
 

smaak

New member
קניתי הערב פטריות כדי להכין הסופ״ש

את הטופו הוצאת ככה מהאריזה בלי להשרות במשהו קודם לכן?
 
הטופו היה

מחצית מגוש של ק"ג שישב במי ברז במקרר, אז בעצם כאילו מהאריזה ישירות.
חשוב לגרר על החלק הדק של הפומפיה לא לרסק אלא לאטריות דקות כאלה.
 

smaak

New member
החלק הזה

שיכול לגמור על הידיים?
אוקיי, אני אזהר. במעבד מזון נניח לטחון אותם גם אפשרי?
 
לא לא לא


העובדה שהטופו כו אטריות דקיקות משנה ומוסיפה לטקסטורה וליציבות של הקציצות, במעבד מזון זה אסון במקרה הזה

לא החלק שמוריד את האצבעות, יש את החלק הגס, יש את החלק כמו גס אבל עדין יותר- זה
לא מה שעושה רסק וחצי נשאר על הפומפיה
http://www.diram.co.il/product.asp?item_id=15&category=12
כמו החלק התחתון בצילום
 

smaak

New member
אה אוקיי!

אז זה אחד לפני זה שגומר על האצבעות. ייושם!
 
אז היום

היום יחסית בקטנה הכנתי
קציצות כמו ההן אבל מקישואים ואחרי האפיה הוספתי להן רוטב עגבניות
אורז אפוי עם שבבי סויה
חצילים קלויים נטחנו עם טחינה, מיצלימון, עלי אזוב מקראי מהגינה, מלח ושום
פלפלים נקלו בתנור, קולפו והוכנסו למשרה בתוספת בצל קצוץ והרבה פטרוזיליה
סלקים נקלו בתנור, קולפו נפרסו והוגשו עם ממרח ירוקים שכולל גם נענע וסירופ מייפל
מרק ירקות שכלל עלי מנגולד, הרבה סלרי עלים ושורש, גזר, פאקוס וזוקיני קצוץ דק, פטרוזיליה וכוסברה והלך מעולה עם האורז האפוי
צלחת גדולה עמוסה ירקות חתוכים- עגבניות, מלפפונים, גזר, פלפלים, פטריות...
שעועית שבושלה עם בצל שהוזהב, רבעי עגבניה , מלח פלפל ושמן זית, עד ריכוך
שארית הפלטה מהחצילים הקטנים
טחינה
חלה קנויה מקמח מלא
עוגת גבינה של בצק פריך על בסיס שקדים טחונים ומעליו מלית מאולתרת שנטעמה בטרם והיתה מעולה ומעליה יבוא רוטב שוקולד, לא אכלנו וד כי אנחנו מפוצצים
אבטיח שעשה קול פיצוחי בפתיחה...

האמצעיתץ שאלה אם היא יכולה להזמין במיוחד לשבוע הבא קציצות בשר- אמרתילה שאני לא מכינה, רוצה תכין לבד. קשה לי לדמיין על השולחן משהו כזה. כבר התרגלנו אבל אם היא רוצה לא אעצור בעדה.
 
אנחנו מציינים ימי הולדת

17, 84 ו-88
לסבתא, אחות של סבתא ונכדה/אחיינית
ועוד אירועים חשובים.

בנוסף למשחק ״לוטו משפחה״ שהכנתי יהיו:

פוקאצות שאחי עושה, לחם שאני עושה, טחינה, סלט חצילים (אחי)
זיתים קנויים
שני סלטים שאשתו של אחייני מביאה
שתי לזניות טבעוניות (אני): אחת עם תרד, ואחת עם בטטות וקרם קישואים, בשתי שכבות שונות
אורז עם הפתעות יביא אחי
אחותי מביאה קציצות למי שלא טבעוני או צמחוני (שניים-שלושה טבעונים( לא סגורה על אחד האחיינים), שני צמחונים, השאר ויגן-פרנדלי)
לקינוח סלט פירות + עוגת יום הולדת שוקולדית, טבעונית. אני תוהה אם לקשט בדובדבנים או לשמור אותם לעצמי
 
האמת? אצלנו נשאר המון אוכל משבועות.

אני ובן הזוג החלטנו לשנס מותניים ולהכין המון דברים לארוחת החג אצל ההורים, שהמשיכו להפתיע וחוץ מסלט ביצים ורביולי גבינות, הכל היה טבעוני למהדרין. אז בסך הכל - היה הרבה יותר מדי אוכל, וכולם יצאו עם שאריות
אצלנו עוד לא סיימנו איתן..
 

Ofericko

New member
בדרך לעוד לקוח מרוצה


הבטן שלנו


אני חושב שאני הולך להכין חגיגת אנטיפסטי גלילית לצד אצבעות שניצלוני טופו במרינדת סויה, סילאן, שום ו-2 טיפות שמן סומסום בהשראת המתכון המצויין של הליידי.
נראה מה יצא.....

אגב, חוץ משמן זית, מלח ופלפל גרוס, כדאי לשים עוד משהו מעל לאנטיפסטי?
 

ladybug6

New member
אפשר להוסיף עשבי תיבול

כמו טימין (טרי). יש אנשים מוזרים שאוהבים גם רוזמרין אבל לדעתי זה איכסוש.
רק קח בחשבון שלכל ירק זמן אפייה שונה, אז או להכניס אותם בסדר מסוים, או להפריד לגמרי ולחבר רק בהגשה
 
למעלה