בישולים לסופ"ש

Ofericko

New member
הכנסתי בשלב ראשון רק את תפוחי האדמה,

הבטטות, הגזרים ושורשי הפטרוזיליה.
אחרי כ-20 דקות הוספתי בצל ושום כדי שהשורשים לא יהיו לבד.
עוד מעט אכניס את הפלפלים והקישואים ובסוף את הפטריות.

smaak

New member
איך אני מתגעגעת לקישואים בגודל נורמלי

כאן הקישואים והמלפפונים מגיעים בגודל מפלצתי, מספיק קישוא אחד לסיר מרק, ואת המלפפון אני יכולה לחתוך לשלושה סלטים שונים..

Ofericko

New member
אבל אם הטעם טוב אז זה לא משנה.

פה בארץ, הגדולים מימיים מדי. הקטנים עושים את העבודה על הצד הטוב ביותר.

Ofericko

New member
בסופו של דבר חיממתי טיפה את המרינדה עצמה

וזילפתי על הירקות והטופו - לא האמנתי איך הילדים טרפו את הכל!

limim1970

New member
סלט טעים-טעים של עדשים, דלורית ובטטות

עפ"י מתכון שמסתובב ברשת.
במקור זה עם עדשים שחורים - השתמשתי בעדשים חומים במקום
הוספתי לבטטה גם דלורית
התוצאה מאוד טעימה לי
הבאתי את זה לארוחת הערב עם משפחתו של בעלי.
נראה אם יאהבו
אם לא- יהיה יותר בשבילי...

ladybug6

New member
אני הכנתי תבשיל שעועית שחורה

עם קוביות גזר ותפו"א, ברוטב עגבניות סמיך על בסיס ציר ירקות.
אורז יהיה כנראה בשאריות מארוחת שישי, אם לא אז נכין מחר.
סלט גזר מגורר, בצל ירוק ופקאנים מסוכרים (קניתי טבעיים וקליתי במחבת עם קרמל, יצא לא פחות טעים מהקנויים! ופחות יקר..)
ומחר כנראה אכין גם תפוחי אדמה בתנור, שניצלים מטופו, ואולי עוד משהו, תלוי מי יצטרף לארוחת צהריים. יש מצב גם למוקפץ, נראה מחר.

smaak

New member
לא דברים מאוד מרגשים

שנינו מרגישים את עייפות החומר בימים האחרונים.
אנחנו סגורים בשבוע הבא ליומיים במקום יום אחד,
וגם בסוף החודש נהיה סגורים לחמישה ימים.
אני מרגישה שהאנרגיות הפיזיות והנפשיות שלי מרוקנות לגמרי, אייקון עצוב.
צריכה חופש בקיצור.

בגיזרה אחרת, יצרתי קשר עם הארגון שמקדם באיזור שלנו אורח חיים טבעוני כדי לקבל קצת עיצות ביחס להכנסה של מוצרים טבעוניים לחנות, איך לעשות את זה באופן שלא יפחיד אנשים (בדיוק היום היתה לקוחה שכמעט התעלפה כשהלחם שלה היה רק בצורה עגולה ולא מרובעת. זה אותו לחם.).
וקבענו שבספטמבר נתחיל להציע מוצרים חדשים, אחרי שכולם יחזרו מהחופשות שלהם (וגם אנחנו נקבל קצת אנרגיה).

בישוליישן,
היום הכנתי מרק של קוסקוס וקוסקוס, אינסטנט. די פשוט להכנה, מזין וטעים.
הכנתי גם ממרח שעועית לבנה. אחרי השרייה ובישול, טיגנתי בצל סגול, שום ופטרוזיליה. טחנתי יחד עם השעועית, חלב סוייה לא ממותק, מלח ופלפל. תענוג. נתתי לשתי לקוחות לטעום והן התמוגגו. זה בשביל הכריכים של מחר.

הכנתי גם סוג של תבשיל שהגשתי לצד אורז עם פלפל ירוק בהיר ארוך, בצל, פטריות.
אספרגוס מאודה. עכשיו הזמן שלהם. יש את הלבנים והירוקים. ביחד עם הוויטלוף (אני חושבת שקוראים לזה בארץ אנדיב) זה מזון בסיס אצל הפלמים.
אני מעדיפה את הירוקים, מאודים פשוט, מלח ופלפל. לא צריך רטבים כבדים, אם כי לפעם הבאה אנסה להכין בצד מיונז טבעוני. כשהם נמכרים לא בעונה הם יקרים מאוד. עכשיו המחיר שלהם סביר לחלוטין.

אפיתי היום שוב את עוגת התפוחים של הליידי, הפעם עם סוכר לבן. מבחינתי זה הפך להיות המאסט של סופשבוע, המתוק המנחם שלי בים של מתוק שאני לא אוכלת (איף כמה אני מתבכיינת היום).

יאן ראה את העוגה ואמר, אבל אני רוצה עוגת שוקולד- פניתי שוב לבלוג והכנתי לו את עוגת השוקולד הפשוטה. הוא בולס אותה ברגעים אלה :)

smaak

New member
אה, סתם כי לא בישלתי דברים חדשים

העוגה אגב הרבה יותר טעימה הבוקר!

אני מחלקת טעימות ללקוחות החביבים עלי כדי לבדוק את התגובות שלהם, בינתיים כולן חיוביות

למעלה