McWeekend

noa2ibiza

New member
סליחה, יש לי בעיה עם פסיקים.

אני שמח אם תוכלי לעזור לי אבל אני כבר מבינה כדורגל הבעיה היא הקבוצות , אם תוכלי ללמד אותי אז למה לא? בכיף השאלה אם יש לך כוח

Adimenzer1

New member
אה חחחחחחחחחח

מה את רוצה לדעת על קבוצות? יעני, מה הבעיה עם זה? יש כדורגל נבחרות, ויש כדורגל קבוצות. נבחרת זה כמו ארץ, יש נבחרת ישראל, ברזיל, פורטוגל, ספרד (
), אנגליה וכו'. כל שחקן יכול לשחק רק בנבחרת אחת,וזאת הנבחרת שהוא שייך אליה מבחינת אזרחות. למשל שחקן עם אזרחות ישראלית, ישחק בנבחרת ישראל. אם לשחקן יש שתי אזרחויות, הוא יכול לבחור באיזו ארץ לשחק, אבל הוא לא יכול להחליף נבחרת באמצע. קבוצה זה... אמממ.... איך להסביר... מכבי חיפה זאת קבוצה, ברצלונה זאת קבוצה, מנצ'סטר יונייטד זאת קבוצה. כעיקרון קבוצה משתייכת לארץ, אבל השחקנים יכולים להיות מכל מוצא שהוא. למשל ברצלונה - קבוצה ספרדית, שמשחקת בליגה הספרדית, אבל יש לה גם שחקנים צרפתיים וברזילאים וארגנטינאים ועוד כמה. או למשל ליברפול - היא משחקת בליגה האנגלית, אבל יש לה שחקנים מספרד וברזיל וארגנטינה ודנמרק ואורוגוואי ו-וויילס וסקוטלנד ואוסטרליה וכו'. עכשיו, יש גם ליגות לקבוצות שהן לא בתוך המדינה, למשל הצ'מפיונס (ליגת האלופות) שהיא ליגה לקבוצות אבל באירופה. זה מה שאת לא מבינה? או משהו אחר?

noa2ibiza

New member
כן התכוונתי לזה אבל

מה למשל עם התפקידים? כי אני יודעת שיש חלוץ קשר ואם יש עוד אז בבקשה תגידי אבל את יכולה להסביר לי מה זה ?

noa2ibiza

New member
אה וגם

הצ'מפיוז זה גמר של שתי הקבוצות הכי טובות ? וגביע האלופות זה של זה ? ועוד שאלה לא קשורה את מי את אוהדת ?

Adimenzer1

New member
FOR GOD'S SAKE!

אוף! כתבתי לך תשובה והסברתי הכול ותפוז הרס לי את זה
טוב. מהתחלה. אני אוהדת כמה קבוצות: ליגה אנגלית: ליברפול
ליגה ספרדית: ברצלונה (וגם ולנסיה. עניין משפחתי. אני תומכת באח שלי.) ליגת העל (ישראל): מכבי נתניה (גם עניין משפחתי. אני לא באמת יודעת עליהם משהו חוץ מהעובדה שיש שם אדם כלשהו שנקרא ראובן עטר
) ובנחרות אני אוהדת את ספרד (
), אבל אני גם ממש ממש ממש ממש אוהבת את אנגליה, שבגללה בכלל התחלתי לאהוב כדורגל. צ'מפיונס ואלופות זה אותו דבר. צ'מפיונס = champions = אלופות. זאת ליגה אירופית לקבוצות הכי טובות (אבל אל תתבלבלי עם הליגה האירופית, שהיא כמו הליגה השנייה באירופה). כל עונה של הצ'מפיונס מתחילה בשלב בתים, שיש בו שמונה בתים עם ארבע קבוצות = 32 קבוצות. אחרי שנגמר שלב הבתים יש שמינית גמר (16 קבוצות - השתיים הכי טובות מכל בית), אחר כך רבע גמר (8 קבוצות), חצי גמר (4 קבוצות) וגמר (2 קבוצות). בכל שנה מקבלים לליגת האלופות את הקבוצות שסיימו במקומות 1-4 בליגה הספרדית והאנגלית, ויכול להיות שגם בגרמנית/איטלקית, אבל אני לא בטוחה. עוד שאלה? (אני מקווה שהכנסתי כאן את כל מה שהתכוונתי להכניס, כי תפוזבל מחק לי את התשובה הקודמת
)

Adimenzer1

New member
הא. זה כבר יותר מסובך.

כעיקרון יש חלוקה לארבעה אגפים על המגרש: התקפה, קישור, הגנה ושוער. השוער זה הכי פשוט - בן אדם שעומד בשער ושומר שלא יהיו גולים
ההגנה כוללת ארבעה תפקידים, וכל קבוצה משחקת לפי השחקנים שיש לה: בלמים - אחורי וקדמי: בלם קדמי כעיקרון אמור להרחיק את הכדור מרחבת ה-16, והוא מנסה למנוע את התקפת היריב. בלם אחורי משחק טיפה מאחורי הבלם הקדמי, והוא בעצם אמור "לתקן" טעויות של הבלם הקדמי, כלומר אם מישהו הצליח לעבור את הבלמים הקדמיים, יש בלמים אחוריים. מגן:המגנים נמצאים בקו ההגנתי, בקצוות שלו. המטרה שלהם בעצם היא למנוע פריצה של שחקן התקפה של הקבוצה היריבה מהאגף (והצד). קיצוני אחורי: כמו המגן, רק שהקיצוני נועד יותר להתקפה, ובדרך כלל הוא ממוקם גבוה יותר מהמגן, קרוב לקו הקישור. הקישור: קשר זה כמו שאומר השם שלהם - הם מקשרים בין ההגנה להתקפה, משחקים במרכז המגרש. קשר אחורי: משחק בתפקיד יותר הגנתי, קרוב יותר להגנה. קשר מרכזי: הוא פשוט קשר. הוא משחק במרכז
קשר התקפי: קשר שמשחק בתפקיד יותר התקפי, והוא מנסה גם להגיע אל רחבת ה-16 של הקבוצה היריבה ולהבקיע. קיצוני: כמו שהקיצוני בהגנה נמצא באגף, הקשר הקיצוני משחק באגף, מנסה להעביר את הכדור פנימה אל רחבת ה-16 ואל החלוצים מהצד. צדדי:אממ... הוא כמו קיצוני בערך, אבל הוא מסייע יותר להגנה מאשר להתקפה. התקפה: חלוץ: החלוץ הוא החוליה הכי התקפית בקבוצה. הוא מקבל כדורים מהקשרים (לפעמים גם משיג אותם בעצמו), והתפקיד שלו הוא להכניס את הכדור לרשת. אממ... ברור עכשיו?

noa2ibiza

New member
ואווו

קודם כל תודההה !! על כל ההסברים ועל זה שיש לך בכלל כוח להשקיע ולרשום את כל זה. וכן עכשיו הכל יותר ברור לי ואני מוכנה למשחקים הבאים שאני הולכת לראות :) ועוד פעם תודה !

Adimenzer1

New member
כמובן

אבל בבקשה תתעלמי מהתלבושת. זאת התלבושת הכי מזעזעת שאי פעם הייתה להם

Adimenzer1

New member
התלבושת הזאת מזעזעת.

פשוט מזעזעת. אין מילים אחרות לתאר אותה.

למעלה