בריאות
לרביעי-חמישי

בר ווז

New member
חפירות באוזן

קרה לכם פעם שהתינוק " חפר " לעצמו באוזן ? הוא עושה את זה בעיקר כשהוא עייף ( ולא זה לא כאבי אוזנייים) בגלל הציפורניים (שאני מקפידה לגזור אבל הן עדין חדות .... )לפעמים יורד לו דם . מה עושים?

ברור

בעיקרון לא עושים כלום בגלל שזה באפרכסת עצמה לפעמים מעבירה מגבון להוריד שאריות של הדם פעם ב.. מים מהולים בטיפה אלכוהול וזה מגליד זה הגוף שלהם, אי אפשר כל הזמן להגביל אותם... אין הרבה מה לעשות

jussa

New member
נזלת שחזרה עם מעבר שלב במטרנה צמחית??

יש מצב?? יהלי היום בת שנה. מצוננת כבר ארבעה חודשים, אובחן שקד שלישי. עד שיטופל (שבוע הבא פוגשים מומחה) החלטנו להוריד מוצרי חלב.. לפני שלושה שבועות עברנו למטרנה מצחית והורדנו מוצרי חלב לחלוטין. היה שיפור מדהים ומיידי, ומאז היא נושמת להפליא וגם ישנה לא רע.. שלשום עברנו לשלב 3 במטרנה צמחית, והנזלת חזרה ובגדול
היא בקושי נושמת ומתעוררת מלא.. מה הסיכוי שיש קשר? ובמידה ויש - כמה נורא להישאר בשלב 2 בנתיים..? (חוץ ממוצקים אוכלת 2-3 בקבוקים של 180 בלילה ואחד של 120 בצהריים..) תודה

רק לגבי השאלה האחרונה- לא, לא נורא

אני גם מתכוונת "לכבוד היומולדת" להשאיר אותה עם שלב 2 (לא צמחי, ועדיין על אותו רעיון) אגב, בסימילאק שלב 2 יש הוראות הכנה גם מגיל שנה ומעלה, אז גם הם כנראה חושבים שזה לא נורא
אגב, אם תחזרי לשלב 2 תדעי אם יש קשר לנזלת או שזה סתם במקרה

אמרי22

New member
צינון - כל עצה תתקבל בברכה...

היי בנות, הקטן בן שנה וחודש. מצונן מאוד! אף שלא מפסיק לנזול, עכשיו התחיל שיעול עם ליחה, קשה לו לנשום, פשוט מסכן.... מה עושים עם הסיוט הזה? כל החורף זה יהיה ככה? ניסיתי בצל ליד המיטה אדים חמים אדים קרים קרבול לא עוזר... יש לכן עצות? מניחה שכל הילדים סובלים מזה עכשיו....מה עושים????

שרית931

New member
אצלינו מאוד עוזר דרקוני אפטף

שמים במים כמה טיפות וזה גורם לנזלת לצאת החוצה עד שהיא נגמרת. אצלנו זה מאוד עוזר, אבל אני מכירה ילדים שלהם זה בכלל לא "הזיז" יש גם שמן אתרי רוונסרה- את יכולה לעשות איתו מסג בבית החזה, לשים במכשירי אדים וזה גם מקל מעט תרגישו טוב

נסרוז

New member
חוץ מכל מה שניסית

אצלנו עבד גם לשים מגבת מגולגלת מתחת למזרון באזור הראש כדי שישן קצת בשיפוע + תליתי חיתול בד עם כמה טיפות של אקליפטוס לימוני ליד הראש שלו במיטה וגם שמתי לידו במשך היום. זה בשילוב חצי בצל ליד החלק של הראש במיטה עשו את העבודה. בהצלחה....

danao2

New member
גמילה עצמית מבקבוק בגיל שנה...

הקטן בן שנה, לפני שבועיים בערך התחיל לסרב לבקבוק תמ"ל. לפני כן היה אוכל בערך שלוש פעמים ביום. בבוקר 180, בערב , לפני השינה 120 ולפעמים גם 120 אחר הצהריים. הוא התחיל בלסרב לבקבוק של אחר הצהריים, וזה דווקא התאים לי, אבל עכשיו הוא מסרב גם לבקבוק של לפני השינה, מה שגורם לו לישון פחות טוב בימים האחרונים. אני ממש משתדלת שארוחת הערב שלו תהיה מלאה, אבל לא תמיד הוא אוכל טוב. בכללי הוא ילד שדי אוהב לאכול, אבל דווקא בארוחת הערב הוא לא אכלן גדול, כך שלדעתי הוא רעב בלילה. מה לעשות? האם זה לא מוקדם מידי לגמילה? נכון לעכשיו, כבר כמה ימים הוא אוכל רק בבוקר, כשהוא חצי ישן, בין 120-180.

יסמינים

New member
יכול להיות שזה יחלוף מעצמו

בכל מקרה כרגע,הדבר היחיד שאפשר לעשות זה באמת לעבות לו את ארוחת הערב.מה הוא אוכל כרגע לארוחת ערב?

danao2

New member
ארוחת ערב

אני משתדלת לגוון לו. ביצה מקושקשת עם גבינה לבנה, לפעמים פסטה, אתמול למשל הכנתי מרק ירקות עשיר עם גריסים, אבל הוא אכל מעט, לכן היה רעב בלילה. לפעמים ביצה קשה ואבוקדו, הוא לא בררן, הוא אוכל הכל, רק שהכמויות לא מספיק גדולות לדעתי.

לירון543

New member
בעיני זה לא מוקדם

אני גמלתי בגיל 11 חודשים. בעיניי כמה שפחות חומרים כימיים יותר טוב. תלוי באמת איך הוא אוכל, ואם אין ירידה במשקל. זה שהוא לא ישן טוב לא מחייב קשר לבקבוק, להפך הרבה פעמים הם מתחילים לישון יותר טוב בלי הבקבוק, לפחות מהניסיון הקליני שלי...

rio11

New member
מה מציק לתינוקת שלי?

איה בת 9 חודשים. כל הסופ"ש האחרון היתה מצוברחת. בראשון התקשרו מהגן שהיא עם חום 40 מעלות. הרופאה אבחנה דלקת גרון, אמרה שזה וירלי, ושמה שאפשר זה רק להוריד את החום עם תרופות. נתנו נובימול, זה עזר והחום ירד, אבל כל אתמול היא היתה קוטרית ובכיינית, לא אכלה טוב מוצקים, רק תמ"ל. בערב היה לה קשה להירדם, בכתה, אז נתנו נובימול. בשתיים בלילה התעוררה בבכי, צרחות, לא רוצה מוצץ, לא מים, רק שנחזיק אותה על הידיים. קצת אכלה מטרנה. ממש לא רגועה. אין לה חום. חשבתי אולי השיניים (יצאו לה לפני כ-10 ימים שיניים ראשונות), מרחתי לה טי-ג'ל. כלום לא עזר. בסוף נרגעה ונרדמה בעזרת הכוכב המנגן של "טומי" (ממש הצלה). התעוררה שוב בלילה... בקיצור, משהו עובר עליה. יש לי תור לרופאה אחה"צ. אולי יש למישהי רעיון מה מציק לה, אם כואב לה משהו או שזה לא משהו פיזי, אלא משהו אחר? אשמח לכל ייעוץ, תודה!

יסמינים

New member
זה די ברור שמשהו כואב

לה ואת אומרת שאמרו שזו דלקת גרון,לוקח לזה זמן לעבור כמו אצלנו המבוגרים.זה כאבי תופת ולכן גם רק אוכלת תמ"ל כי כנראה כואב לה לבלוע...אל תלחצי,תזרמי איתה,תני לה באמת משככי כאבים.לגבי אוכל אני מבטיחה לך שהיא תשלים הכל אחרי שתבריא,ככה זה בד"כ עם תינוקות.זה טוב שקבעת תור להיום,ייתכן שהתפתח עוד משהו בימים האחרונים חוץ מדלקת הגרון..

אמא149

New member
סביר להניח שזה משהו פיזי

אבל מה, זו שאלה טובה. הבן שלי העלה חום עם פריחה ויראלית (לא ישן ורצה רק ידיים) ועד שהחום שלו לא הגיע ל-40.8! לא התחילו בירור מעמיק. בסוף התברר שהיתה לו גם מחלת הנשיקה וגם CMV שני וירוסים מאוד לא נעימים. למרות שלוירוסים אין טיפול ואחרי שבוע סיוט הכל עבר, היה טוב לקבל אבחנה. נשאר בינתיים רק לחכות לתור לרופא ושיבדוק אזניים, גרון ונשימה, לראות אולי יש נפיחות בחניכיים והיא מבשלת עוד שיניים ומעבר לזה אין הרבה מה לעשות. לחכות שיעבור ולהיות עם האצבע על הדופק ולראות שהמצב לא מחמיר.

lali luli

New member
קודם כל שתרגיש טוב איה המתוקה

לפני בערך חודשיים עברנו משהו דומה, היא לא הסכימה מוצץ, ולא אוכל, עשתה טובה לבקבוק תמ"ל. בכתה המון ורצתה רק ידיים. היה לה מאוד קשה לישון במיטה וכל שעה קמה בצרחות איימים, הצליחה לישון רק במנשא בטיולים. חשבנו בתחלה שיניים או גרון בגלל הקטע עם האוכל וזה שהיא ממש ממש לא הסכימה מוצץ... בסוף הרופאה איבחנה - פטריה בלשון! היו ימים מאוד קשים, אבל הכל עובר
תסתכלי אם יש לה כתמים על הלשון או אם יש לה ריח לא נעים מהפה. אגב, אנחנו עד היום (10 חודשים) בלי אף שן...

rio11

New member
היי

תודה על התגובה. הייתי אצל הרופאה שהסתכלה לה שוב בפה ואמרה שזה עדיין דלקת גרון. לא אמרה כלום על פטריה בלשון. איך הצלחתם להרגיע אותה בלילה? כל הזמן איה בוכה, אני כבר מתחרפנת. ולגבי השיניים - כולם אומרים שעדיף כמה שיותר מאוחר... לנו רק עכשיו יצאו השתיים הראשונות.

lali luli

New member
לא היה פשוט

פעם ראשונה שהיא ישנה איתי במיטה, ושלחתי את הבן זוג למיטה אחרת, (אגב, גם הוא היה ממש חולה באותו שבוע אז הוא לא יכל לעזור לי. מזל שחמותי לקחה אותה לטיולים ארוכים במהלך היום כדי שאני אוכל לישון) הרבה חיבוקים ואהבה, היא הייתה ממש אומללה וכל שעה בערך התעוררה בצרחות נוראיות, כשהידיים כבר כאבו לקחתי אותה במנשא, גם באמצע הלילה... קיוותי שהשכנים יסלחו על הרעש בכל שעות היממה
אין דברים טבעיים להקלה על כאב גרון?

rio11

New member
לא יודעת

בינתיים אני מחכה שיעבור. גם הרופאה אמרה שמה שצריך זה חום ואהבה. עכשיו היא כבר ישנה יותר טוב, מקווה שהמצב ישתפר. תודה!

למעלה