הסיום שלי לספר- חלק ב'
כל המבטים מופנים כלפי. אני מספיקה לסרוק את הנוכחים לפני שהיימיטץ' מתחיל לדבר. פלוטארך והיימיטץ' נראים כרגיל, לא נראה עליהם סימן כלשהו למאורעות הזמן האחרון. פיניק, לעומתם, חבול ופצוע בעקבות הזירה. הוא נראה מותש ועייף, אך להוט להמשיך לשוחח. מבטי עבר לסרוק את האיש הזר. הוא נראה שונה מכל אדם שיצא לי לראות בחיי. עיניו מלוכסנות מעט, עורו שחום ושערו שחור. האדם אינו מאופר ככל אנשי הקפיטול, אך לא נראה מוזנח כרוב האנשים המתגוררים במחוזות. ואז היימיטץ' התחיל לדבר. "אני רואה שהיפהפייה הנרדמת החליטה להתעורר!". היימיטץ' כנראה במצב רוח מרומם במיוחד אם הוא מתבדח. אבל למה? הוא כרגע יושב עם פלוטארך, באותו החדר. זה לא אמור לסמן לאף אחד מהמחוזות משהו טוב. "קטניס, ראשית עלי להציג בפנייך את פרנק, שליח סיודו, מדינה חדשה שהתגלתה" בשלב הזה הפסקתי להקשיב. הייתי נסערת. מדינה חדשה? אבל אנחנו השריד היחיד שנשאר למין האנושי! איך זה יכול להיות? יחד עם הבלבול הרגשתי גם הקלה, אז לא דמיינתי שהרחפת הזו שונה מכל האחרות, וגם ההרגשה שלי הייתה נכונה, לא השתגעתי לגמרי. אני חוזרת לריכוז רק כאשר היימיטץ' אומר כי אולי מוטב שידבר איתי בפרטיות. היימיטץ' לוקח אותי לחדר הצמוד לזה שאנו היינו בו ומתחיל "קטניס, קודם כל אני רוצה לבקש שלא תשאלי אף שאלה עד שאני אסיים לדבר. אחר כך אני אתן לך לשאול כל מה שיעלה ברוחך. הבנת?" אני עדיין בהלם. אני לא מצליחה להוציא אף צליל מגרוני, אז אני מהנהנת. "כפי שכבר אמרתי לך, האדם הנוסף שראית בחדר הוא פרנק, שליח ממדינת סיודו. נציגים מהמדינה פיתחו לפני מספר חודשים מכשיר הנועד לאתר חיים נוספים על פני כדור הארץ. המכשיר עדכן אותם במיקומנו המשוער, והם יצאו לדרך, למצוא אותנו, על מנת לשקם את האנושות כולה, דבר שאף אחת מהמדינות לא יכולה לעשות לבדה. הם הגיעו סמוך למחוז 12, שם פגשו את גייל, שהסביר להם על מצב מדינתנו ועל חוסר האונים של תושבי המחוזות. רוב תושבי מדינת סיודו מתנגדים נחרצות לדברים כגון משחקי הרעב, הנקראים תוכניות ריאליטי, ותומכים בדמוקרטיה- שיטת שלטון בה העם כולו בוחר את מנהיגיו. "לאחר שהוכרז הגמול הרבעוני, מנהיגי המרד במדינתנו ונציגי סיודו החלו לרקום תכנית חילוץ למשתתפים בגמול, תכנית שאת ביצעת את סופה, למרות שאינך ידעת עליה דבר. כרגע תושבים מסיודו עושים דרכם לאזורנו. אנחנו מתכוננים למרד." לוקח לי מספר דקות עד שיכולת הדיבור חוזרת אלי, ולבסוף אני אומרת "אבל לא אמרת כלום לגבי המתמודדים! אני יודעת שביטי ופיניק פה, אבל איפה אנובאריה? ומי ניצל בסוף- ברוטוס, צ'אף או ג'והאנה? ואיפה הם? והכי חשוב- איפה פיטה?" כשאמרתי את שמו קולי נשבר ואני מתחילה להתייפח. לאחר שאני נרגעת מעט היימיטץ' אומר "ג'והאנה, אנובאריה ופיטה נלקחו בידי הקפיטול, אבל המקורות של פלוטארך אומרים שאין בכוונת הקפיטול לפגוע בהם בצורה רצינית. הם יישארו בחיים, כרגע רק מנסים לחלץ מהם מידע לגבי מה שהתרחש". "ומה אנחנו מתכוונים לעשות?" אמרתי בכעס "לשבת בחיבוק ידיים?". "אנו מחכים שאת, פיניק וביטי תתאוששו. בעיקר את, קטניס, את העורבני החקיין, את החיית את המרד. בינתיים אנחנו עושים את דרכנו למקום בו שכן מחוז 13. אנשינו ואנשי סיודו שהספיקו להגיע מתחילים לשקם את המקום." היימיטץ' ממשיך לדבר, אבל אני כבר עייפה מלהקשיב. אני שוקעת חזרה לשינה. אני מרגישה שמעבירים אותי חזרה למיטה. כנראה אני ישנה כבר זמן רב, כי אנשים מתחילים לנסות לדבר איתי, אחד אחרי השני- פלוטארך, פיניק, היימיטץ', שוב פיניק, פרנק... אני לא מסוגלת להתעלם מפרנק, משהו אומר לי שהוא לא יהיה כמו כל האחרים. אני חייבת להקשיב לו. "שלום" הוא אומר, אומנם באנגלית, אבל עם מבטא כבד שלא שמעתי כמוהו מעולם. "קטניס, תראי, אני לא באתי להתחנן בפנייך. רציתי לדבר איתך, לפני שאת מחליטה אם לשתף איתנו פעולה. אני מקווה שדבריי יצליחו גם להחדיר בך מעט תקווה. "היום אני אחד האנשים המקורבים ביותר לשלטון בסיודו, רק מי שהתגורר שם לפני מספר שנים יודע כי עד לפני 19 שנים גם אנחנו נשלטנו בידי שלטון אכזר, הדומה מאוד לשלכם. לפני 20 שנה קמה מישהי, בת 16, שהחליטה כי יש לשים לצורת השלטון הזו סוף. היא הזכירה לכולם מי האויב שלנו, ואיחדה את כל המורדים- בלי שידעה שהיא עושה זאת. לבסוף המרד הצליח. אנו דואגים לכל האזרחים והמדינה משגשגת. הנערה שהחייתה את המרד היא בתי. גם אנחנו היינו עניים מרודים, והיא קיימה אותנו רק באמצעות דייג וצייד לא חוקיים. "רוב מנהיגי המרד רצו להציל את חברך, פיטה, כיוון שחשבו שהוא יהיה יעיל יותר. אני התנגדתי לכך בתוקף. את מאוד מזכירה לי את בתי באופן פעולתך, גם היא לא רצתה להיות אחת המנהיגות בהתחלה, אבל הבינה שזה יעזור לתושבי סיודו כולה." אין לי מילים. עדיין מדהים לחשוב שאנחנו לא המדינה היחידה. בהתחלה אני מצליחה להגיד רק "וואו. אהה, תודה?". המוח שלי חוזר לפעול, ואני חייבת לשאול את השאלות שמציקות לי מאז שראיתי אותם מדברים בחדר "אני לא יודעת אם תוכל לענות לי על השאלות שלי, אבל הן ממש מציקות לי. אתה יודע מה המצב במחוזות? ומה שלום המשפחה שלי? ואם זה בסדר לשאול- לאן אנחנו טסים?" הוא צוחק צחוק ששרוי בו גם מעט עצב ואומר "נתחיל מהשאלה האחרונה- אנחנו כרגע משקמים את מחוז 13, לשם אנחנו טסים. המשפחה שלך בסדר. ובאשר למחוזות..." עכשיו החיוך הקלוש שעוד נותר על פניו נעלם לחלוטין. לא רציתי לשמוע את תשובתו. החנקתי את הדמעות וחיכיתי לנורא מכל. "מחוז 12 הופצץ והושמד, ושאר המחוזות שרויים במלחמה נגד הקפיטול. אנחנו משתדלים לעזור ככל יכולתנו ובקרוב ננסה לשקם את מחוז 12". אני רק מתייפחת, עד שמזריקים לי חזרה את חומרי ההרדמה. הם רק מטשטשים אותי, ואני ממשיכה לחשוב רק על דבר אחד- מחוז 12 הושמד. אין לי לאן לחזור. לאחר שעות, אולי ימים, שאני לא ישנה ולא ערה אני מחליטה בליבי- אני אהיה העורבני החקיין של תושבי פאנם.