סכמ"ש - הגרסה המשודרגת

Billy Shirs

New member
אמגגגג אני כל כך אוהבת אנגסט!

במיוחד כשזה משולב עם קצת קרקטר סטאדי. ואני אשמח לתקציר, בבקשה תחלקי איתי
והרמיזה שלך מאוד מסקרנת... הולך להיות איזה פרויקט בפורום או משהו?

N o R i K o

New member
לא ממש פרוייקט...

אני פשוט אגיד שוב שלא כדאי ללכת לקנות את הספר השלישי, יותר חשוב לתקן את הסוף של השני...
וכן, הפאנפיקים הם ספויילר ל-MJ
הפאנפיק שמתקן את הסוף פשוט הולך להמשיך מהנקודה שבה לדעתי הסוף סופית התחרבש, וזה כשקטניס נכנסת למשכן של סנואו ובמקום להרוג אותו היא רואה את פרים מתה לה מול העיניים... במקום זה אני הולכת לגרום לקטניס להשלים את משימתה, לשם שינוי, ולהתעמת מול סנואו... ומכאן פשוט המשך של הספר
אני כן מתכננת שיקרו הרבה דברים בהקבלה לסוף הספר הקיים, אבל התכנון שלי הוא לתת לקטניס להתמודד עם כמה דברים בעצמה במקום שהם יקרו סתם ככה באוויר. וזהו, אני לא אגלה יותר כי את זה אני עוד מתכננת לכתוב
והזה 10 שנים אחרי... טוב, עקב היותי גיילניפ שיפרית, לדעתי קטניס לא באמת תהיה מאושרת עם פיטה, במיוחד לא בסוף הנוכחי @-@ אז 10 שנים אחרי, ד"ר קטניס מלארק היא רופאה במחוז 12 שיש לה חיים די מתסכלים (היימיץ' מת מהרעלת אלכוהול, אמא שלה התאבדה, היא נשואה לברירת המחדל שלה, עוד אלמנטים של עוני...), וכדי לסיים את ההתמחות שלה בשקרכלשהו (התכנון שלי זה אונקולוגיה אבל עקב העובדה שאני לא באמת הולכת לכתוב את זה זה לא באמת משנה) היא צריכה ללכת להשתלמות במחוז 2. אז היא מגיעה לשם ולהפתעתה מדריך ההשתלמות הסופר חתיך עם הזיפים המבט העצוב בעיניים שכל הבנות בבית החולים חמות עליו והוא שוכב עם כל מי שבאה להשתלמות בסוף ההדרכה ובאסה שעם קטניס הוא לא יכול כי היא נשואה (האמנם) הוא לא אחר מאשר אותו גייל הות'ורן שלה (הפעם ד"ר הות'ורן, עם כל הכבוד). עכשיו היא צריכה להתמודד עם כל הרגשות שהיא ניסתה להדחיק במשך שנים של מרחק ביניהם תוך כדי נאמנות לפיטה (שרמז, אופס, לא ממש הולכת לה. טוב ידוע שקטניס כלבה מטומטמת). הקץ'- זה לא AU. זה מקביל לאפילוג. אבל כן, זה הולך להיות אנגסטי למדי ואני לא יודעת לכתוב אנגסט, ואני גם גרועה בלמצוא עלילות רקע מספיק מעניינות (כמו למשל, הילדה הקטנה חולת הסרטן שהם יאלצו לטפל בה, שתזכיר לקטניס את רו ופרים כמובן...), אז או שאני אוותר, או שאני אכריח מישהו לכתוב את זה בשבילי

Billy Shirs

New member
למרות היותי טים פיטה,
MJ

אני חושבת שזה רעיון ממש מעולה לעלילה. מן הסתם, אני רוצה שקטניס תהיה בסוף עם פיטה אבל לא מתוך ברירת מחדל! כבר עדיף באמת שהיא תבגוד בו עם גייל, אם המצב עד כדי כך חמור
מה שלא אהבתי, לעומת זאת, שכל כך לא מתאים לקטניס להיות רופאה.. היא בורחת בשנייה שהיא רואה מישהו סובל מכאבים, היא נגעלת ממוגלה ובכלל אין לה מושג מה לעשות בזירה בכל פעם שהיא צריכה לתת למישהו טיפול רפואי. היא גם לא נהנית מזה כל כך. מוזר שהיא רוצה פתאום להפוך את זה למקצוע שלה. ואם כבר, גם אונקולוגיה נראה לי קצת מוזר. כי אפילו עשר שנים אחרי הסוף, לא נראה לי שאנשים ימותו ממש מסרטן. בדר"כ יש להם מחלות עתיקות כאלה, אבעבועות רוח, דלקת ריאות... איכות החיים שלהם בטח השתפרה מאוד אחרי שהקפיטול נפל אבל לא נראה לי שזה מספיק זמן גם כדי לפתח את הרפואה (שנראית לי די עתיקה בעצמה, חוץ מאשר בקפיטול) וגם כדי שאנשים יספיקו לחלות בזה.

N o R i K o

New member
דווקא בקטעים האלה אני חולקת עלייך
MJ

קודם כל, קטניס כרופאה- זה בדיוק מה שציפיתי שיהיה הסוף שלה. כל ההתנהגות שלה לאורך הספרים וההבלחות של הסובבים אותה פשוט ייעדו אותה לזה. היא נגעלת, לא קל לה, אבל בזה היא הכי טובה בסופו של דבר. ריפוי זה בדם שלה- פיטה אפילו מכריז על כך- זה היה אצל אמא שלה וזה היה אצל אחותה. זה סוג של התפתחות שהדמות שלה עוברת בעיניי. אמרתי שאם אני באמת אכתוב את זה, וזה מן הסתם יהיה גוף ראשון קטניס כמו הספרים, אז היא תסביר שבשניה שאמא שלה התאבדה היא הבינה שהיא הנצר האחרון של המשפחה שלה, הדבר היחיד שבאמת היה יקר לה, ושהיא חייבת להמשיך את המסורת הזו בדרך כזו או אחרת. אני חושבת שמאוד מתאים לקטניס לעסוק ברפואה בסופו של יום. לגבי הסרטן- את שוכחת שבסופו של דבר כן מדובר כאן בשנות ה-2000 המאוד מאוד מתקדמות, אם לא ה-3000... אני -בטוחה- שהמחלות האלו קיימות בעולם הזה, במיוחד במקומות כמו הקפיטול עם כל הניתוחים הפלסטיים שלהם והמכונות והנשק הגרעיני מ-13... אני חושבת שדווקא בגלל החשיפה ב-בום לכל הטכנולוגיה וההתקדמות גם שאר המחוזות יסבלו מהמחלות האלה, ובגלל שבדיוק כמו שאמרת, הן יהיו מחלות "חדשות", זה יהיה מה שיעניין את קטניס וזה התחום שהיא תימשך אליו.

Billy Shirs

New member
זה פשוט לא נראה לי מתאים...

קטניס גם מכחישה שזה הדם שלה. היא גם לא נראית לי אחת שתלך אחרי מסורות. היא כן צריכה ייעוד חדש חוץ מציד והישרדות אבל לרפא נראה לי קצת OOC בשבילה. לגבי הסרטן, כן, זה בטוח קיים. פשוט אף אחד לא הספיק למות מסרטן במשך שנים כי כולם מתו מרעב ודלקת ריאות
עד שילמדו את המחלה הזאת מחדש במחוזות יעברו הרבה יותר מעשר שנים.

N o R i K o

New member
אני מניחה שזה נטו עניין של דעה

כמו שאת טים פיטה ואני טים גייל - זה פשוט אומר שכל אחת הבינה את הטקסט אחרת

ellendili

New member
מסכימה עם קו המחשבה שלך.
MJ

למרות שמבחינתי כל העיסוק בחיי האהבה הכושלים/מוצלחים של קטניס הוא... טוב, לא ממש מעניין. היה יכול להיות הרבה יותר מעניין לגלות על "העולם החדש" הזה שבתכלס קולינס לא טרחה לספר לנו כלום עליו. חוץ מזה שיש מפעל במקום מכרות... יופי... וגם לדעת מה קטניס *באמת* עושה בעולם החדש הזה חוץ מלהסתכל על ילדים באחו (פתטי!). מסכימה איתך שלהיות מרפאה זה הכיוון שהגיוני בשבילה. וגם- סא לי שיסתבר שסינה לא מת! אה ואפשר הסבר קצר על המושגים שזרקתם פה בהקשר לפאנפיק? אני מכירה חלק. אבל מה זה אנגסט ושיפים? (סליחה על הבורות)

N o R i K o

New member
MJ

שיפים זה זוגות
שיפ זה קיצור לRelationship, וזו פשוט סלנג אינטרנטי שתפס. שיפינג\טו שיפ\לשפפ - לזווג.
אנגסט בגרמנית זה חרדה\יאוש, וזה ז'אנר ספציפי בפאנפיקים שבו הדמויות בעיקר סובלות.
כלומר, את אמורה להכין את עצמך מראש עם חבילת טישו לקראת קריאה של זה. והיי, על העולם החדש אני מתכננת לכתוב בפאנפיק שאותו... אני באמת מתכננת לכתוב. D: אבל בפאנפיק שאותו אין לי באמת כוח לכתוב כי הוא באמת עוסק בעיקר במערכות היחסים הכושלות של קטניס ולא רק שזה לא יעניין הרבה קוראים זה גם סתם יכניס אותי לדיכאון (עדיין לא התגברתי רגשית על כך שגייל שלי ננטש לבדו) זה יכול להיות מוסבר, פשוט הרבה פחות.

ellendili

New member
Thanks

תארתי לעצמי שזה משהו כזה אבל לא הייתי בטוחה. ואני דפנטלי הייתי קוראת פאנפיק שלך על העולם החדש. הכל יותר טוב ממה שקולינס עשתה. אוי רגע... זה לא נשמע ממש מחמיא...
נו הבנת למה התכוונתי! אגב פאנפיקים... השבת קראתי שניים של הארי פוטר... באחד מהם להרמיוני היה סיפור אהבה עם סנייפ!
ובשני עם רמוס
לא ידעתי אם לבכות או לצחוק... תכלס, ההוא על רמוס היה דווקא נחמד... אם לא להתייחס לחלק הראשון שלו, שבו גבר בן 30 שוכב עם ילדה בת 13!!!
EW.

noa1510

New member
"עוד אלמנטים של עוני"
גדוולה!

אסי וגורי
אני לא חושבת שהוא "ברירת המחדל" שלה.. אבל טוב נו, איש איש באמונתו יחיה
בכל אופן, נשמע אדיר. רק בבקשה, אל תהרגי את היימיטץ'!

N o R i K o

New member
MJ מעליי~~~ וגם כאן

בהתחשב בכך שאני מצהירה כל הזמן כמה אני טים גייל אני חושבת שקל להבין מההודעה שלך שהכוונה בברירת מחדל היא לפיטה... ולא יודעת, אני קיבלתי הרגשה מהסוף שקטניס פשוט נתקעת עם פיטה כי הוא פשוט היחיד שבא לנחם אותה. אם אותו סוף בדיוק היה קורה עם גייל גם הייתי עצבנית, כי זה לא שהיא קמה מהמקום ואמרה "טוב, אני רוצה את X." היא פשוט ישבה וסבלה וסבלה וסבלה וסבלה - עד שפיטה בא. ושימי לב שבכל התקופה שהיא סובלת, היא בוכה על כל האנשים שמתו באשמתה, היא בוכה על כך שהיא מתגעגעת לגייל, ולא חושבת על פיטה בכלל... ואז הוא צץ ._. אני אומרת את זה יותר מרחמים על פיטה ופחות מחיבה לקטניס. היא טיפשה בסוף השלישי, ופיטה המסכן נתקע עם מישהי שאף פעם לא תחזיר לו את האהבה שהוא ראוי לה. ושמעי, אני מתה על היימיץ', אבל הסוף הזה של... שלושתם חיים ביחד, זה כזה... בעע...
הוא לא הסתדר לי עלילתית. אם הוא ישאר ב-12 איפשהו ברקע אז סבבה, אבל במתכונת הנוכחית... טוב, אני שונאת כל דבר במתכונת הנוכחית אז זה לא נחשב
ותהיתי מי ישים לב למחוות אסי וגורי שלי

noa1510

New member

באמת לא הבנתי מה הפריע לי שם בסוף (זתומרת, יותר מה *לא* הפריע לי שם בסוף
) מבחינת המשולש מעורבי משחקי הרעב הזה
תכלס, הייתי רוצה שהיימיט'ץ יחיה, פשוט לא שם.. שיעלם לו לאיזה מחוז 8לאיזה עולם משלו שמלא באלכוהול
נו אסי וגורי...
איך אני לא אשים לב?

N o R i K o

New member
אני אגיד לך-בדיוק-למה זה כ"כ הפריע לי

בספר השני, מתישהו, קטניס מתארת את החיים שאחרי המשחקים, ואומרת- "אני צדה, פיטה אופה, היימיץ' שותה. ככה כל אחד מאיתנו מנסה להשלות את עצמו שהוא חיים את החיים הרגילים שלו אחרי המשחקים." והיי... זה בדיוק בדיוק בדיוק הסוף שלה. היא מגיעה לנקודה שהיא כל כך שנאה. שהמשחקים יושבים לה על הלב ועושים לה עול אבל בכל זאת היא משלה את עצמה שהיא חיה חיים רגילים ושהכל בסדר. אז ניחא אם היא צדה ופיטה אופה (גם פיקציה, יותר מדי מזכיר את המשחקים ופחות מדי הגיוני בהתחשב בכך שציד הוא אקט הישרדותי של קטניס, או משהו שהיא עושה עם גייל כתרפיה), אבל היימיץ' ברקע?! דוד... איפה היא תשים לו את הטבעת, על הלולב?!!?!? סתם

noa1510

New member
חחחחחחחחחחחח אדירה את.

בסיפור שלה יש משחקי רעב, מוות, ופיניק. שוש. הס. שוש. היימיטץ' תכניס את זה לתיק!! שוש!!!!!

terrapin

New member
רנט! /נדחפת

אל תראו את הסרט! תראו Rent filmed live on Broadway. (ואז אם בא לכן את הסרט) אהבתי מאוד את הסרט עד שראיתי את גרסת הברודויי. שינו בסרט את העלילה והוציאו חצי מהשירים, זה פשוט הרבה פחות מגניב.

N o R i K o

New member
דווקא לפי ההמלצה שלך נשמע שעדיף הפוך

קודם לראות את הסרט, לאהוב אותו, להנות ממנו, ואז לראות את המחזמר ולהנות ממנו אפילו יותר! D:

Billy Shirs

New member
בקשר לקרם...

יש לי קרם הגנה של לוריאל שאני מורחת אותו גם בכל בוקר ואפילו כמה פעמים ביום בהמשך. אין לו ריח של קרם הגנה רגיל, הוא סתם מסריח כזה והריח גם מתפוגג אחרי בערך רבע שעה. כדאי לך להשקיע קצת ולקנות קרם הגנה מיוחד לפנים שאין לו ריח. אני הלכתי על הכי זול, אבל יש כאלה שבאמת יש להם ריח טוב, תלוי בתקציב שלך. פשוט לכי לסופרפארם או משהו ותבקשי.

למעלה