ספרים רבותיי, ספרים! D:
טוב, אז אני תולעת מאז שאני זוכרת את עצמי. הקטע הוא שחוץ מה"פ, רק בשנתיים האחרונות נכנסתי לקטע של ספרי מד"ב ופנטזיה... אז לא קראתי הרבה, המון מחכים לי על המדף לעומת זאת אז כן,
הארי פוטר. אם לא קראתם... טוב, אז אני אסלח לכם על הבורות
אבל זה ספר חובה!!!11 אם כבר המשחקים, יש ספר שמאוד דומה לו שנהניתי ממנו בשם
'ההצהרה.' במרכז העלילה עומדת אנה, שהיא 'ילדת נטל'. מה זה ילדת נטל? בעולם עתידני בו האדם פיתח תרופה שבזכותה הוא יכול לחיות לנצח, על כל אדם שנוטל את התרופה לחתום על הצהרה שלפיה אסור לו להביא ילדים לעולם, כדי שלא יהיה פיצוץ אוכלוסין. מי שמוליד את הילדים האלו על אף החתימה על ההצהרה עובר על החוק ונענש, והילדים קרויים ילדי נטל, הם נכנסים למוסד מיוחד וכל מטרתם היא לשרת את האנשים החוקיים עד מותם. אנה בת ה-15 ממש שואפת להפוך ל'נטל בעל ערך' ומוכנה לקחת על עצמה את העוול הנורא של המציאות, עד שמגיע למוסד בחור משונה בשם פיטר שטוען שהוא מכיר את אנה... P: ממש אהבתי את הספר הזה, עד הסוף שלו.
זה לא שהסוף... 'גרוע', זה שהוא ממש צפוי מצד אחד, ומצד שני לא סוגר המון קצוות ומשאיר את הקוראים מבולבלים. אז זה ספר שבעיקר נועד לאנשים שלא אכפת להם מסוף פתוח, או שבא להם לכתוב פאנפיקי המשך משלהם. אני אישית ממש התאכזבתי מהסוף, אבל אני חושבת שכל מי שנהנה מהמשחקים יוכל להנות מהספר הזה. אז אני בכל זאת ממליצה עליו. ואם נעזוב את המד"ב\פנטזיה ונעבור לפרוזה, שאני בדר"כ קוראת יותר... קודם כל, ספריה של
ג'ודי פיקו. היא מושלמת, באמת. נכון, היו ספרים שלה שקראתי והרבה פחות אהבתי, אבל הרגשתי שאני לא מתחברת אליהם פשוט כי אני לא קהל היעד הנכון. אבל
שומרת אחותי,
19 דקות,
ההסכם - מדהימים. בכל הספרים שלה חוזר מוטיב המשפט, שסביבו זורמת העלילה, אבל מעבר ללהיות סתם ספרי מתח שבהם מצפים לראות מה תוצאות המשפט, יש בהם תמיד כל כך הרבה עלילה והדמויות שלה ממש טובות. ואני חייבת להמליץ גם על הסופר הישראלי המושלם,
אשכול נבו. הוא פשוט כל כך נוגע ללב, כותב כל כך מיוחד ועדין ויפה כזה. קראתי רק שני ספרים שלו,
ארבעה בתים וגעגוע ו
משאלה אחת ימינה, אבל בשניהם התאהבתי. נוילנד מחכה לי על המדף, ובכל קניית ספרים שלי אני שואלת את המוכרים אם יש להם את צימר בגבעתיים. יום יבוא ואני עוד אקרא את שניהם... ויש כמובן עוד אינספור ספרים שקראתי ואני אשמח להמליץ עליהם, אבל כדי שההודעה לא תהיה אינסופית, אז לבינתיים... אחד קטן אחרון לסוף- האוטוביוגרפיה של ג'ון גרוגן,
מארלי ואני. ספר מקסים מקסים מקסים על כלבלב אחד קטן ששינה את חייה של משפחה שלמה. אי אפשר שלא להתאהב בכלב הזה ובספר הזה.