כזה... ספרים אחרים שקראנו!

ליזי133

New member
כזה... ספרים אחרים שקראנו!

אז שמתי לב שיש ספרים שבערך...רווחים בין חברי הפורום... דוגמת הארי פוטר למשל ש(לדעתי) רוב חברי הפורום קראו... חלק מחברי הפורום גם קראו את דימדומים.... אז יש לכם ספרים (או אפילו עדיף- סדרות ספרים) שקראתם ויש לכם ביקורת?(טובה או רעה)

N o R i K o

New member
ספרים רבותיי, ספרים! D:

טוב, אז אני תולעת מאז שאני זוכרת את עצמי. הקטע הוא שחוץ מה"פ, רק בשנתיים האחרונות נכנסתי לקטע של ספרי מד"ב ופנטזיה... אז לא קראתי הרבה, המון מחכים לי על המדף לעומת זאת אז כן, הארי פוטר. אם לא קראתם... טוב, אז אני אסלח לכם על הבורות
אבל זה ספר חובה!!!11 אם כבר המשחקים, יש ספר שמאוד דומה לו שנהניתי ממנו בשם 'ההצהרה.' במרכז העלילה עומדת אנה, שהיא 'ילדת נטל'. מה זה ילדת נטל? בעולם עתידני בו האדם פיתח תרופה שבזכותה הוא יכול לחיות לנצח, על כל אדם שנוטל את התרופה לחתום על הצהרה שלפיה אסור לו להביא ילדים לעולם, כדי שלא יהיה פיצוץ אוכלוסין. מי שמוליד את הילדים האלו על אף החתימה על ההצהרה עובר על החוק ונענש, והילדים קרויים ילדי נטל, הם נכנסים למוסד מיוחד וכל מטרתם היא לשרת את האנשים החוקיים עד מותם. אנה בת ה-15 ממש שואפת להפוך ל'נטל בעל ערך' ומוכנה לקחת על עצמה את העוול הנורא של המציאות, עד שמגיע למוסד בחור משונה בשם פיטר שטוען שהוא מכיר את אנה... P: ממש אהבתי את הספר הזה, עד הסוף שלו.
זה לא שהסוף... 'גרוע', זה שהוא ממש צפוי מצד אחד, ומצד שני לא סוגר המון קצוות ומשאיר את הקוראים מבולבלים. אז זה ספר שבעיקר נועד לאנשים שלא אכפת להם מסוף פתוח, או שבא להם לכתוב פאנפיקי המשך משלהם. אני אישית ממש התאכזבתי מהסוף, אבל אני חושבת שכל מי שנהנה מהמשחקים יוכל להנות מהספר הזה. אז אני בכל זאת ממליצה עליו. ואם נעזוב את המד"ב\פנטזיה ונעבור לפרוזה, שאני בדר"כ קוראת יותר... קודם כל, ספריה של ג'ודי פיקו. היא מושלמת, באמת. נכון, היו ספרים שלה שקראתי והרבה פחות אהבתי, אבל הרגשתי שאני לא מתחברת אליהם פשוט כי אני לא קהל היעד הנכון. אבל שומרת אחותי, 19 דקות, ההסכם - מדהימים. בכל הספרים שלה חוזר מוטיב המשפט, שסביבו זורמת העלילה, אבל מעבר ללהיות סתם ספרי מתח שבהם מצפים לראות מה תוצאות המשפט, יש בהם תמיד כל כך הרבה עלילה והדמויות שלה ממש טובות. ואני חייבת להמליץ גם על הסופר הישראלי המושלם, אשכול נבו. הוא פשוט כל כך נוגע ללב, כותב כל כך מיוחד ועדין ויפה כזה. קראתי רק שני ספרים שלו, ארבעה בתים וגעגוע ומשאלה אחת ימינה, אבל בשניהם התאהבתי. נוילנד מחכה לי על המדף, ובכל קניית ספרים שלי אני שואלת את המוכרים אם יש להם את צימר בגבעתיים. יום יבוא ואני עוד אקרא את שניהם... ויש כמובן עוד אינספור ספרים שקראתי ואני אשמח להמליץ עליהם, אבל כדי שההודעה לא תהיה אינסופית, אז לבינתיים... אחד קטן אחרון לסוף- האוטוביוגרפיה של ג'ון גרוגן, מארלי ואני. ספר מקסים מקסים מקסים על כלבלב אחד קטן ששינה את חייה של משפחה שלמה. אי אפשר שלא להתאהב בכלב הזה ובספר הזה.

Ayelet 363

New member
מארלי ואני

את השאר, חוץ מארבעה בתים וגעגוע, לא קראתי. ארבעה בתים וגעגוע היה נחמד, אבל היו קטעים שלא כל כך אהבתי. אולי הייתי אוהבת אותו יותר אם לא הייתי לומדת אותו (למרות שכן יש סיפורים שלמדתי ואהבתי יותר).

Billy Shirs

New member
הוי אשכול...

קראתי את ארבעתם. צימר בגבעתיים לדעתי הרבה יותר יפה ומרגש מארבעה בתים וגעגוע, שזה לדעתי הספר הכי פחות טוב שלו. גם נוילנד די חביב, אני באמצע הקריאה שלו עכשיו, אבל הוא לא תפס אותי כמו האחרים.

ellendili

New member
מארלי ואני

אשכול נבו ממש חביב. שמעתי שנוילנד רע להחריד...

Ayelet 363

New member
אני מכורה ללהמליץ על דברים

אני מאלה מהפורום שקראו ואהבו הארי פוטר ודמדומים. בעיקר הארי פוטר. מותר לי לתת לכם רשימה ארוכה? של רובין הוב טרילוגיית הרואים למרחק: שוליית הרוצח רוצח מלכותי שליחותו של רוצח טרילוגיית סוחרי הספינות החיות: ספינת קסם הספינה המשוגעת ספינת הגורל האיש הזהוב: שליחותו של ליצן הליצן הזהוב גורלו של ליצן The Wild Rain Chronicles: Dragon Keeper Dragon Haven ועוד שניים מהסדרה הזו, שעוד לא יצאו: City of Dragons Dragon Blood והיא כתבה עוד, אבל לא קראתי. הערה: יש קשר בין כל הסדרות שציינתי. לא חובה לקרוא את כל מה שבא קודם כדיי להבין, אבל מאוד רצוי. חוץ מאלה: ספרים של גאי גבריאל קיי- אריות אל ראסאן, טיגאנה (דרך אגב- מסתבר שיעל אכמון תרגמה אותם. לא ידעתי את זה
מגניב). אני גם אהבתי סדרה שלו שפחות אהובה בדרך כלל משני אלה (נראה לי שהרוב הכי אוהבים את טיגאנה. אני הכי אהבתי את אריות אל ראסאן ואת הסדרה הזו, ואחריהם ספר נוסף שלו שאציין בהמשך והומטרילוגיה)- סדרת הפסיפס הסרנטיני: 1. הפלגה לסרנטיום 2. אדון הקיסרים חוץ מזה, תורגמה לעברית (הרבה ספרים שלו לא תורגמו) טרילוגיית מארג פיונאבאר. 1. עץ הקיץ- קראתי ואהבתי, אבל לא כמו האריות והפסיפס הסרנטיני. 2. האש הנודדת- קשה להשיג בארץ. אזל בהוצאה. חברה שלי הצליחה להשיג מספרייה, אבל לא הספקתי לקרוא אותו. בגלל שלא הצלחתי להשיג אותו לא קראתי אותו ואת השלישי. לא נעים לי לבקש ממנה להשאיל שוב... 3. הדרך האפלה מכל. חולית מאת פרנק הרברט שר הטבעות שיר של אש ושל קרח מאת ג'ורג' מרטין: 1. משחקי הכס 2. עימות המלכים 3. סופרת החרבות 4. משתה לעורבים 5. עוד לא יצא בערבית- A Dance with Dragons ואמורים להיות עוד שניים בסדרה. ספרים של הרלן קובן פרנויה מאת ג'וזף פיינדר. לא קראתי עדיין את כל מה שהוא כתב, אבל ספרים של דן בראון.

Ayelet 363

New member
מוסיפה את ג'יין אייר מאת שרלוט ברונטה

LOL. הייתי צריכה לבדוק מי הסופרת. לא הייתי בטוחה, אבל עמדתי לכתוב שזה של ג'יין אוסטין. ולא חשבתי שזה לא הגיוני כי זה דאבל ג'יין... וגם כבר התבלבלתי בנוגע לזה בעבר.

ellendili

New member
יש כ"כ הרבה ספרים מעולים

אין סיכוי לזכור להמליץ על כולם! מצטרףת להמלצה ומוסיפה גם את סיפורן של שתי ערים של דיקנס. ובכלל דיקנס

ליזי133

New member
כמה....

אני לא קראתי הארי פוטר, רק ראיתי פה ושם סרט וקראתי רק אחד מהספרים ואני אפילו לא זוכרת איזה... גם הסתייגתי מדמדומים, אני לא אוהבת דברים שיש עליהם כזה.... וואו כזה של כל האנשים.... קשה לי להיזכר ברגע נתון בדברים, אבל אני אנסה
אני אציין שהייתי מכורה לספרים של ז'ול ורן לפני כמה שנים, אבל מהמעט שקראתי אהבתי את 20 אלף מיל מתחת למים ואי התעלומות. שני הספרים שסחפו אותי וקראתי אותם באמת עם עניין, יש עלילה, יש דמויות, אבל זה עתיק, לא מהספרים ה'חדשים' וה'מתקדמים' שיש היום... אני יכולה להמליץ על ספר לא מוכר כל כך שקראתי, אבל הוא לא ספר לנוער בעיקרון, קהל היעד הוא מבוגרים. 'נערה מרדנית' לדעתי ספר מדהים, על שני סיפורים של לתה ושל ביסו שלבסוף מתמזגים לסיפור אחד עם סוף פתוח ומעט עצוב, זה ספר שגרם לי לחשוב עליו במשך הרבה זמן, בעיקר על הסוף שמשאיר הרבה קצוות פתוחים והיה נחמד אם היה ספר המשך. לא מזמן גם קראתי את 'האי של סופייה' שגם את הספר הזה אהבתי מאוד! גם פה קהל היעד הוא לא נוער כל כך, אבל זה ספר באמת ממש טוב לדעתי. 'החתול השחור האחרון' גם ספר שאהבתי, על אנשים, אמונות תפלות, ואת השאר תסיקו מהשם של הספר. ספר עצוב קצת, ונדמה לי שקהל היעד הוא בערך נוער, וכל הספר הוא מנקודת מבטו של חתול. ועוד ספר (לנוער) שאהבתי הוא 'שני ירחים' שמספר על נערה שיוצאת למסע אחרי אמה, אבל בעצם מספרת במשך המסע על חברתה. טיפה מסובך לי להסביר פה על מה זה, אבל זה בערך זה. זה ספר שבכיתי בו בטירוף, וממש לא פעם אחת. ועוד ספר שקשור לספר הקודם הוא 'תוהו ובוהו רגיל בהחלט' שגם הוא לנוער והוא בעצם יומן של אחת הדמויות (לא הראשית) מהספר הקודם. ואם כבר ביקורת רעה.... אז יש סדרה בשם 'בני האלמוות' ובינתיים יצאו בעברית שני ספרים: 'לנצח' (EVERMORE) ו'ירח כחול' שיצא לא מזמן. כשקראתי את לנצח הוא דווקא נראה לי כמו ספר טוב. עכשיו כשאני חושבת על זה, הוא ממש לא. הדמויות שטוחות כמו קרטון והן בדיוק אותו הדבר, כולן. הדבר היחיד הטוב זה התקצרים. ברצינות. סיימתי את לנצח, ו(מזל שלא קניתי) לקחתי מהספרייה את 'ירח כחול'. קראתי 10 עמודים והחזרתי לספריה. ברצינות. ואני לא נוהגת להפסיק ספרים אחרי שהתחלתי. אבל, אני חייבת לציין שיש אנשים שאהבו את זה, לפי הביקורות. בכל מקרה, זה אחד הספרים הכי גרועים שקראתי אי פעם. יש עוד ספרים שאני לא זוכרת כרגע, אבל אני בטח אזכר בעוד לפחות 5....

ליזי133

New member
ו...*ראיתי את הסרט 'מארלי ואני' ולא ידעתי שיש

לזה ספר, בכל מקרה ממש אהבתי את הסרט, ואני בטוחה שהספר עוד יותר טוב.

terrapin

New member
כמה פייבוריטים - רשימה חלקית

הרבה מהם קראתי באנגלית, ואיני נושאת באחריות על איכות התרגום. אם יש כאלה שממש אין טעם לקרוא בעברית אציין זאת. המשחק של אנדר - אורסון סקוט קארד Neverwhere (לעולם-לא עולם) - ניל גיימן עשן ומראות - ניל גיימן תמונתו של דוריאן גריי - אוסקר ויילד בשורות טובות - ניל גיימן וטרי פראצ'ט חובשת כתר הנייר - נורית זרחי (ספר ילדים לא מוכר במיוחד שהיה לו חלק גדול בעיצוב מי שאני כיום) לפתן צימוקים הקטנה - יונה טפר (עוד ספר ילדים מהסוג שמקסים גם אנשים בוגרים, או לפחות אותי) מומו - מיכאל אנדה (עוד נציג נכבד של ספרי ילדים למבוגרים. ספר פילוסופיה לכל דבר) פיטר פן - ג'יימס מתיו בארי. אני התאהבתי בספר בתרגום ישן משנות השישים וכשהסתכלתי על תרגומים חדשים לא סבלתי אותם, אולי זה עניין של נוסטלגיה והרגל. הרפתקאות אליס בארץ הפלאות + מעבר למראה ומה אליס מצאה שם - לואיס קרול אין טעם לקרוא בעברית ואל תתווכחו איתי בנושא. 1984- ג'ורג' אורוול ספר שמאוד בנוי על שפה, רצוי לקרוא באנגלית אבל אולי אפשר גם בעברית, אני לא מצויה בתרגום טרילוגיית חומריו האפלים - פיליפ פולמן (לא קראתי כבר כמה שנים, אבל זה זכור לי כספר מקסים) כל החיים לפניו - אמיל אז'אר (שם העט של רומאן גארי) - קראתי לפני כמה שנים, אבל בזמנו הוא התאים לי ביותר. עפיפונים - רומאן גארי וכמובן איך אפשר לקפח את המשוררים! משוררים עבריים האהובים עלי: לאה גולדברג, אנה הרמן, חנוך לוין ומתורגמים: ברטולט ברכט ופאול צלאן שלצערי אין לי אפשרות לקרוא בשפת המקור.

E l S i

New member
אף פעם לא הצלחתי לקרוא את "לפתן"

וניסיתי כמה פעמים כילדה מומו, חומריו, אליס

אייני

New member
המשחק של אנדר זה ספר גאוני

ההמשכים שלו אבל - פחות מוצלחים לטעמי, אבל את ההמשכים המקבילים שלו ממש אהבתיXDDDD וכן אני יודע שהמשפט לא נשמע הגיוני
בעיקרון, אורסון סקוט קארד כתב סדרה שהיא על אנדר, שמתחילה ב"המשחק של אנדר", ואז הוא כתב ספר מקביל להמשחק של אנדר, שמתאר את אותו סיפור למעשה - רק מנקודת מבט של דמות אחרת מהספר, ואז לאותו ספר - הוא כתב סדרה מקבילה. מה שהכי הצחיק אותי בסדרה המקבילה (לא לדאוג, זה לא באמת ספויילר) זה שבשלב מסויים הגיבור מגיע לדלפק של אל-על - שממוקם בסוריה, ושמאחוריו נמצאת סוכנות הביון הסורית. ואחרי שהוא תוהה מה סוכנות הביון הסורית עושה בדלפק של חברת התעופה הרשמית של ישראל, הסוכן שם אומר לו שישראל והעולם הערבי הן בעלות הברית החזקות ביותר אחת של השנייה כיום, או משהו כזה. באותו רגע ממש הפסקתי את הספר, ועשיתי לעצמי "אוקיי. בזה הרגע עכשיו באמת הבנתי שמדובר במדע בדיוני" XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

ellendili

New member
ומסכימה לגמרי.

בתכלס אהבתי רק את המשחק ואת הצל. ההמשכים בשני המקבילים הרבה פחות טובים לדעתי. אבל שני אלה מעולים.

קראתי אותו לפני כמה שנים טובות

ומאוד נהניתי ממנו ואמרו לי שהאחרים לא משהו אז לא קראתי אותם... מעניין אם הוא עומד במבחן הזמן

למעלה