רשימה חלקית עד מאוד
רק אלה שבאמת באמת מאסט אצלי:
האומן ומרגריטה/ מיכאיל בולגקוב. השטן ושליחיו מעולם לא היו מגניבים יותר! ספר שיש בו הכל. רומנטיקה אבל באמת. לא פיטה וקטניס. אהבה גדולה מהחיים. ביקורת נוקבת ושנונה בעיקר על המשטר ברוסיה, אבל הי... יכול להתאים לכל מקום בעולם. לצערנו. סיפור היסטורי מדהים על מי באמת היה ישו ומה קרה לו
. ב קיצור ספר מושלם.
שר הטבעות/ טולקין: היה ונשאר אבי הפנטזיה הבלתי מעורער. עולם מדהים, סיפור על מסע וחברות ואהבות לא אפשריות. וכמובן השירה, התאורים, המיתולוגיה...
.
הרוזן מונטה כריסטו/ אלכסנדר דיומא. סיפור על בגידה ונקמה ובעיקר על חמלה. המאה ה-19 במיטבה. 3 אלה קראתי עשרות (לא מגזימה) פעמים ועדיין כל פעם מתגלים לי פרטים חדשים. מצטרפת להמלצות על אליס בארץ הפלאות ומאחורי המראה ופיטר פן (המחזה!)- ספרים נצחיים וגאוניים. עוד כמה קלאסיקות חובה (לא כי הן קלאסיקות אלא כי אלה ספרים מעולים):
גאווה ודעה קדומה- משעשע ושנון ומאוד פורץ דרך בכל הקשור לזכויות נשים באותה תקופה. 1984
וחוות החיות של אורוול: ספרים שהנחילו את המושג דיסטופיה. מפחידים ומצמררים באמינות והמציאותיות שלהם. קצת ישראלי למרות שזה לא ממש הקאפ אוף טי שלי... רומן רוסי ועשיו של שלו. ילדים זיגזג של גרוסמן (פחות אהבתי את האחרים שלו. בעיקר את אישה בורחת מבשורה שלגמרי אוברייטד לטעמי.), הזכירו כבר את נבו שהוא ממש חביב. ואי יש המון... ממש קשה לבחור... אני אעצור כאן כי אחרת ההודעה הזאת תימשך עד הבוקר