כזה... ספרים אחרים שקראנו!

Billy Shirs

New member
ספרות ישראלית

רומן רוסי - מאיר שלו. הספר הכי טוב שקראתי השנה (חוץ ממשחקי הרעב...
), מספר על חלוצים ביישוב חקלאי סוציאליסטי, אבל רק אחרי שהם כבר הזדקנו. אז במקום כל החלוצים האידיאליים יפי הבלורית ושזופי העור, שומעים דווקא מהנכד על מה שהם עשו פעם, האהבות, השנאות, הרמות האף כלפי כל מי שלא חקלאי, ועל איך שהם עכשיו. ז"א, זקנים. אני רוצה רק להזכיר שמדובר במאיר שלו, כן? הבנאדם יכול להפוך סיפור על שואב אבק לפואמה ספרותית (and he did). אני מודה ש-150 העמודים הראשונים קצת משעממים. לוקח זמן להיכנס לקצב. אבל אחר כך... פשוט נשאבים לעולם הזה ואי אפשר לצאת ממנו. הכלב היהודי - אשר קרביץ. סיפור על השואה מנקודת מבט של כלב שהתחיל במשפחה יהודית ועבר משם לכמה מקומות, אני לא אספיילר איזה, אבל הם מאוד לא צפויים. זה לא ספר שואה סטנדרטי, מן הסתם, והוא דווקא כתוב בצורה מאוד קלילה וזורמת. סיימתי אותו בלילה אחד וגם התרגשתי עד דמעות בסוף. וזה *אף פעם* לא קורה לי. באמת. בשבילה גיבורים עפים - אמיר גוטפרוינד. סיפור חייו של ילד אחד וכל הסובבים אותו - החברים, הורים, סתם אנשים בשכונה - החל ממלחמת ששת הימים ועד לרצח רבין. איך כל אחד מתפתח, מי מתחתן, מי נופל בקרב, מה הוא מחליט ללמוד בסוף ואת מי הוא אוהב לאורך השנים. סיפור ממש כובש, קצת מזכיר את "משאלה אחת ימינה" רק שהוא מתפרש לאורך תקופת זמן רחבה יותר. מראה שהרבה יכול לקרות בעשרים וחמש שנה... באמת שקשה לא להתאהב. מומלץ בחום.

N o R i K o

New member
'בשבילה גיבורים עפים' מחכה לי על המדף

כבר יותר משנה, וכן, המליצו לי עליו כי אמרתי שאני מאוהבת באשכול נבו
גם ראיתי את 'פעם הייתי' שסוג-של מבוסס עליו, אבל הבנתי שהם בכל זאת מאוד שונים. עוד יבוא יום ואקרא אותו... המלצות לעניין, ממש עשית לי חשק לקרוא

Billy Shirs

New member
תודה

זה באמת ספר מעולה. "פעם הייתי" מבוסס בערך על 70 העמודים הראשונים של הספר, וזה גם נגמר אחרת, ואבא שלו לא ניצול שואה ובכלל אין שם נמוכי קומה>< טוב, הספר תמיד יותר טוב מהסרט, אין מה לעשות

ורדונה2

New member
הכלב היהודי!!!

קראתי אותו כשטסתי לחופשה בהולנד לשבוע, כשהכלבה נשארה לה בודדה בארץ... כמה בכיתי!

ורדונה2

New member
לא יודעת אם גידלת כלב פעם או לא,

אבל זה נראה לי ספר שמתאים במיוחד לאוהבי כלבים. גם אני אהבתי כלבים "מרחוק" לפני שאימצנו את לוסי המהממת למשפחה שלנו, אבל רק אחרי שנקשרתי אליה באמת הבנתי ת'עוצמות רגשות ואיכפתיות לבעלי חיים שיש לאנשים. לפני כן זה היה הרבה יותר שטחי, והיום אם אני רואה תמונה של כלב שפגעו בו אני מסוגלת להתחיל לבכות

ellendili

New member
גדלתי עם כלב וגידלתי כלב.

ואני מחכה ליום (בעוד חצי שנה) שבו אוכל להביא כלב חדש שהילדים שלי יוכלו לגדול אותו. אני לא חושבת שזה קשור לספר. היו בו לפעמים קטעים שנגעו וריגשו. אבל באופן כללי הוא לא היה כתוב מספיק טוב והעלילה שלו לא הייתה מספיק מעניינת כדי שהוא יותיר בי איזה רושם עמוק. אני לא אומרת שזה ספר רע. הוא חמוד. קראתי הרבה יותר טובים. בין השאר על כלבים וחיות אחרות. אבל זו באמת רק דעתי. אני לא מנסה לשכנע אותך או לזלזל בדעה שלך. פשוט אני חושבת אחרת

ורדונה2

New member
לא חשבתי שאת מנסה לזלזל

ואין בעיה, כנראה שזה פשוט עניין של טעם

ellendili

New member

כן כמו גייל ופיטה
אניוואי... אם את אוהבת ספרים על חיות אז יש את ג'ראלד דארל שכותב ספרים מופלאים. משפחתי וחיות אחרות הוא הכי מפורסם ותכלס גם הכי טוב שלו
ויש גם את ג'יימס הריוט שמספר על חייו כוטרינר כפרי אי שם בגבעות אנגליה. מעולה ממש! ולמקרה שחששת זה לא ספרי ביוגרפיה או משהו. עלילתי לגמרי. ומומלץ בחום

ורדונה2

New member
לא בטוחה שספרי חיות זה דווקא הקטע שלי

כלומר, אם עכשיו יביאו לי ספר על וטרינרים, סביר להניח זה לא ממש יעניין אותי... הספר הספציפי הזה עם ההקשר של השואה ויחד עם המרחק מהכלבה היפה שלי (
) עשה עלי רושם די חזק. התיאורים של המחשבות של הכלב הזכירו לי כ"כ את הכלבה שלי, כל מיני דברים קטנים שהיא עושה. בכל עמוד שקראתי חשבתי על איך היא מרגישה וחושבת. זה בעיניי ספר שגורם לך לחשוב על החיים מזווית הראייה של הכלב, שזה משהו שאף פעם לא התעמקתי בו לפני כן. בכ"ז, תודה על ההמלצה

אייני

New member
אם כבר ספרי חיות

אז תקראי את "הזדמנות אחרונה לראות" של דגלס אדאמס. ספר גאוני! לא אחזור על מה שחפרתי למטה כי זה מיותר, אבל באמת, ספר אדיר!

ellendili

New member
נו באמת...

נראה לך שעוד לא קראתי אותו?? ברור שכן. מעולה.

E l S i

New member
הספרים האהובים עלי

ילדים: אי הילדים/מירה לובה מטילדה/רואלד דאל פנטזיה: הלוויתן מבבל/הגר ינאי (את ההמשך שלו ממש לא אהבתי) מד"ב: ספרים של רוברט סוייר- קראתי שישה באנגלית, השנה שניים תורגמו לעברית- "הבחירה של הובסון" ו"הבזק לעתיד" ספרים על קוראים: סופו של מיסטר Y/ סקרלט תומס צלה של הרוח/רואיס סאפון (ההמשך, "משחקו של המלאך" הרבה פחות) והכי- הסיפור ה13/דיאן סטרפילד

terrapin

New member
וואו אי הילדים

שנים לא קראתי! עשית לי חשק. ומתילדהההה

ellendili

New member
רשימה חלקית עד מאוד

רק אלה שבאמת באמת מאסט אצלי: האומן ומרגריטה/ מיכאיל בולגקוב. השטן ושליחיו מעולם לא היו מגניבים יותר! ספר שיש בו הכל. רומנטיקה אבל באמת. לא פיטה וקטניס. אהבה גדולה מהחיים. ביקורת נוקבת ושנונה בעיקר על המשטר ברוסיה, אבל הי... יכול להתאים לכל מקום בעולם. לצערנו. סיפור היסטורי מדהים על מי באמת היה ישו ומה קרה לו
. ב קיצור ספר מושלם. שר הטבעות/ טולקין: היה ונשאר אבי הפנטזיה הבלתי מעורער. עולם מדהים, סיפור על מסע וחברות ואהבות לא אפשריות. וכמובן השירה, התאורים, המיתולוגיה...
. הרוזן מונטה כריסטו/ אלכסנדר דיומא. סיפור על בגידה ונקמה ובעיקר על חמלה. המאה ה-19 במיטבה. 3 אלה קראתי עשרות (לא מגזימה) פעמים ועדיין כל פעם מתגלים לי פרטים חדשים. מצטרפת להמלצות על אליס בארץ הפלאות ומאחורי המראה ופיטר פן (המחזה!)- ספרים נצחיים וגאוניים. עוד כמה קלאסיקות חובה (לא כי הן קלאסיקות אלא כי אלה ספרים מעולים): גאווה ודעה קדומה- משעשע ושנון ומאוד פורץ דרך בכל הקשור לזכויות נשים באותה תקופה. 1984 וחוות החיות של אורוול: ספרים שהנחילו את המושג דיסטופיה. מפחידים ומצמררים באמינות והמציאותיות שלהם. קצת ישראלי למרות שזה לא ממש הקאפ אוף טי שלי... רומן רוסי ועשיו של שלו. ילדים זיגזג של גרוסמן (פחות אהבתי את האחרים שלו. בעיקר את אישה בורחת מבשורה שלגמרי אוברייטד לטעמי.), הזכירו כבר את נבו שהוא ממש חביב. ואי יש המון... ממש קשה לבחור... אני אעצור כאן כי אחרת ההודעה הזאת תימשך עד הבוקר

ellendili

New member
יו שכחתי אחד שממש ממש אסור לשכוח!!!

100 שנים של בדידות של מארקס
. סאגה משפחתית שמתרחשת בעיירה דרום אמריקאית נידחת. זה נשמע משעמם אבל זה סיפור מדהים. מה שהכי מדהים זו היכולת של הסופר ליצור אווירה ולחלוטין לשאוב את הקורא לתוכה. לא משנה אם אתה קורא את הספר במינוס 50 מעלות באנטארטיקה- אתה אשכרה מרגיש מיוזע ועייף מהחום הדרום אמריקאי, רואה את הסמטאות המאובקות ומריח את ריחות הכביסה הטרייה בסיאסטה. גאוני. וגם אהבה בימי כולרה שלו. בכלל ספרות דרום אמריקאית זה משהו אחר לחלוטין...

ליזי133

New member
האומן ומרגריטה- מחכה לי על המדף כבר הרבה זמן

עכשיו עשית לי חשק לקרוא, כמעט שכחתי ממנו
ובא לי לקרוא את 100 שנים של בדידות, נשמע טוב

למעלה